Chodítka, jaká jsou teď nejlepší?
Chci poridit synkovi choditko ale nevim kde v Praze sezenu nejlepsi?
Nevite kde maji krasna a dobra choditka?🙂
@kajjina přesně tak...já nekojila....obrečela jsem to milionkrát a děkovala jsem za um, které v podstatě zachránilo mé dítě.....občas tu nějáké výlevy nechápu ☹
@andelkaprdelka tak mi uved jednoho odborníka, který to doporučuje
I kdyby někdo nekojil proto, ze nechce a ne ze nemůže, je tu zásadní rozdíl... UM zdraví nepoškozuje, choditko ANO. nechapu smysl téhle diskuze, přijde mi to jen úmyslne čeření vody, neb každý, kdo sem chodí ví, ze VSECHNA pasivní choditka jsou na ho.no a ptát se, které z nich nejlepší je na hlavu postaveny. Co by mohlo byt za rozdíly v konstrukci s koleckama?! Je to stejná hovadina jak kdyby se těhotná ptala jaká je nejlepší značka cigaret... Myslím, ze tady argumenty nepomuzou. Chapu, ze nekdo neco dela nebo nedela, kdyz nevi, ze to skodi. Nechapu, kdyz nekdo diteti dava nebo dela kdyz vi, ze by to i jen hypoteticky skodit mohlo... Ale holt dutej sud nepotopis...
@elu na odborníky ti prdím.....nenechám dítě umřít hlady, když mu nejsem schopna dát své mm....a tím končím....debata s tebou mě nebaví...😉 🙂
proč se asi zakázaly reklamy na kojenecké mléko??? protože když není zbytí tak budiž, ale rozhodně to není normální a vhodné, stejně jako třeba to tolik nenáviděné chodítko a není možné, aby vznikal obraz, který bohužel ale stejně vznikl, že je to dneska běžná věc, má to být výjimka, ne téměř pravidlo
@andelkaprdelka ja o ní nestala jestli sis nevšimla...
ani mě nejde vubec o nějaké kojení, jen jsem se musela smát, když jsem viděla milion rozhořčených ženských na chodítkem
Kazda mame svuj nazor, kazda delame pro dite to co uzname za vhodne.
@hohe Nedovedu si představit, jak bys skoro roční dítě, které nejen, že leze, ale už chce i chodit, udržela na hrací dece nebo jen tak pasivně v lehátku 😉
ženy, hádajte se klidně dál, ja jsem jen chtěla trochu podpořit tazatelku, když jste jí tady div ne udaly na sociálce, že chce používat chodítko, nekojící ženy jsem neurazila ani neodsoudila, jak píše paracka, každý děláme, to co uznáme za vhodné...mě třeba nepříjde vhodné tady usilovně utočit na chodítko, větší úsilí bych věnovala jiným věcem...třeba tomu kojení 🙂
@svetlus_pepca aha, já diskuzi nečetla celou, jen úvodní dotaz a tam nemá tazatelka věk dítěte...
@elu tvé názory mě donutily též přispět... nemůžeš to myslet vážně, že UM je škodlivé!?! Jen si to řekni nahlas, co to je za blbost... choditko je vyloženě nevhodné, neexistuje žádný ortoped,který ti řekne, že máš dávat dítě do choditka... nemá to žádné pozitivum, krom toho, že si někam odskocis ty... v takovém případě dám dítě do postýlky, nebo do lehátka... budiž, dát stojící dítě na pár minut do choditka, To se dá pochopit😊 Ale s tím UM jsi mě teda nadzvedla ze židle... kojení je to nejlepší, to je jasné a vzhledem k doporučení WHO je nejvíce propagované... To ale nic nemění na tom, že UM je pro dítě též dobré a nijak mu neškodí!!!
@elu a co by si delala, kdyby si nemela mleko? To by si dite nechala umrit hlady? Ja ho mela bohuzel jen 4tydny,hodne slabe, maleho nevyzivovalo. Tak ze jsem ho podle tebe mela nechat o hladu??
@elu kdyby jsi si poradne precetla prispevky, tak ne vsechny soudily tazatelku ohledne choditka to za 1.
Za 2. co ma kojenecke ci umele mleko spolecneho s choditkem?
3. UM reklama neni povolena pouze na pocatecni mleko tj. c. 1, pokracovaci 2 < jsem nepostrehla, ze by bylo nove zakazane.
Uf, narazila jsem na tuto otázku náhodou ... beru to jako provokaci, ptž každá maminka chce pro své děti to nejlepší! A v dnešní době, kdy se můžeme na vše informovat, by prostě rozumná matka takovou otázku ani položit nemohla.
No teda já zírám, k čemu všemu tady nedošlo za ten boží den! 😲 Kdyby dnes bylo vedro, tak bych to přičetla přehřátí sluníčkovýmu 😀 Srovnávat chodítko s UM 😨 ..@mishule12 zakladatelku opět označit za provokatérku a nerozumnou matku, co pravděpodobně chce pro své dítě jen to nejhorší..a opět a opět o škodlivosti chodítek...Číst, co je napsáno, nehledat na druhých chyby, ale poradit stylem: Víš, je hezké, že chceš něco drobkovi koupit, ale přečti si to a to...myslím to dobře...atd. NE!-jen samé Nikdy,Nikdy, negativní příspěvky a reakce... Takto byste to řekly svojí dobré kamarádce? Řekly byste jí, že je špatná matka, když chce koupit chodítko? Nedalo by se to formulovat nějak jinak, ať už je odezva jaká chce? Navíc mi přijde, že některé z nás prostě mají! potřebu poučovat a ne radit a navíc nečtou napsané, tzn. že dítě v chodítku nebude nejspíš viset uvězněné 8 hodin denně...
Poslední pokus o srovnání nedopadl nejlépe(UM), ale mě napadlo hned ze začátku toto a vím, když se nad tím zamyslím, že to taky není nejšťastnější: bonbony a lízátka kazí zuby- o tom žádná. Vím to, přesto dítěti v omezeném množství tuto zubokazivost dopřeju, také to není potřeba(jako chodítko), může chroustat kedlubnu, ale dejme tomu..Budu taky špatná, když se zeptám na značku bonbonů, které jsou pro děti dobré? Asi ano, pže ikdyž napíšu, že je dítě dostává výjimečně, budu prostě ta, co dává ty škodlivé bonbony-nedejbože lízátka..Bydlíte ve městě? Nevíte, že je tam škodlivé prostředí-emise? Kdo se nepřestěhuje na venkov, aby poskytl dítěti zdravý vzduch-je špatný...atd atd
Sorry za dlouhé psaní, ale tak nějak jsem musela 😅
Myslim ze zakladatelka mela dotaz a nezadala o poucovani..
Jak pise majkoz bombony a spousta veci jsou nezdrave to detem zakazete vse??
A pokud zakladatelka ma na mysli tam davat prcka treba jen nez dovari na par minut nijak mu to neublizi..
@majkoz Ty mi píšeš z duše 😀 Hele, ale pozor! Obávám se, že teď sis s těmi lízátky a bonbony naběhla 😀 Věř mi totiž, že by se tu našly takové, které by tě opravdu odsoudily za tohle. Protože ony "super matky" dětem nedávají cukr vůbec. Natož v této šílené podobě. V jedné diskuzi takhle sepsuly maminku za to, že se zeptala, čím může nahradit piškoty - proč mu dává piškoty, takové svinstvo, samý cukr, bílá mouka a vejce, a proč vlastně dávat dítěti něco navíc. Dozvěděla jsem se, že dítě potřebuje jen živiny a ne zpestřovat jídelníček. To samé, jako že dítě nemá dostávat NIC mezi jídly (žádné křupky, piškoty, apod.). A spousta jiných a jiných témat. Pouhé moralizování, odsuzování a div ne kamenování. Ale dobrá rada veškerá žádná! A k těm kamarádkám. Tyhle by své kamarádce nemusely o škodlivosti chodítka nic říkat - v jejich okruhu kamarádek totiž jsou jen jedny a ty samé. A kdyby se nedej bože objevila nějaká taková s dotazem "jaké chodítko", rovnou by ji vyškrtly ze svého života .... No, občas se nestačím divit 😀 Takže hurá do lesů, sbírat kořínky, pěstovat a chovat bio, nechat děti běhat nahé a bosé a bude nám hej 😀
@svetlus_pepca Aha... takže jen se někdo ozve proti chodítku je nesnášenlivá, útočná a odsuzující semetrika, zato Ty jsi v posledním příspěvku tolerance sama, viď? 😉 Představ si, že moje dítě chodí oblečený i obutý, používala jsem jednorázový plíny, kojila jsem jen měsíc (ježišmarjá!), kořínky ani bio nejíme, naopak sladkosti žereme i s malým od rána do večera (trochu přeháním 🙂 ) a moje kamarádky jsou úplně normální fajn holky 🙂 A věřím, že to i většina holek tady a kdybychom se všechny potkaly někde na srazu, tak v pohodě pokecáme. Tohle je trochu startovací téma a omezená možnost komunikace dělá svoje. Zakladatelka už asi stejně odešla a jen se to tu hádá... kašlejme na to 😉
žádné 🙂 pouze další zbytečnost do baráku 🙂
@svetlus_pepca nezlob se, ale ten tvuj pristup je velmi zvlastni.. zakladatelka aspon nevi (pusobi to tak na mne) o skodlivosti choditek, tak budiz, ale ty o nem vis a presto dite do nej das.. a srovnani s bonbony neni na miste. Nicmene tolerance, jakou se ohanis, ti asi moc nerika, kdyz jsi schopna smahem odsoudit nekoho
@svetlus_pepca ver mi, tady to nema cenu. Pochopi te jedna maminka ze 100...

@elu blbost, srovnáváš nesrovnatelné ... matka která pro dítě nemá MM nemá jinou možnost než dát UM, protože pokud ho nedá, tak ohrožuje dítě na životě ... chodítko není nikdy nutné, a pokud ho matka nedá, dítě nejen že neohrožuje na životě, ale prospívá tím jeho zdraví 😠