Chodítka, jaká jsou teď nejlepší?
Chci poridit synkovi choditko ale nevim kde v Praze sezenu nejlepsi?
Nevite kde maji krasna a dobra choditka?🙂
@filajka1 Další, které nečetla celou diskuzi, viď?? Nebaví mě se tu hájit před někým, kdo zřejmě nečetl všechno! Ano, o škodlivosti chodítek vím. Ale také vím, že pár minutami týdně to fakt nepo****. Ale to je furt dokola. Jedny budou zastávat to, druhé ono. A tolerance?? Mě je naprosto ukradený, co si která se svým dítětem dělá. Takže asi tak...
@rozzaarka Ne, to fakt nemá 🙂 Obzvlášť, když se do toho někdo zapojí, aniž by si diskuzi pročetl.
@svetlus_pepca neboj, cetla jsem vsechno. Nicmene nerozumim, proc kupujes neco, o cem vis, ze diteti skodi.. a neni to bonbon 😉
@filajka1 Tak možná četla, ale nepochopila. Já totiž dítěti žádné bonbony nekupuji, tak velké dítě ještě nemám. A když jsi tak tolerantní, tak neřeš, že mám doma chodítko. Ach jo 😀
@svetlus_pepca Ja se do Tebe pustila? Nejsi nejaka utlocitna? Oproti Tobe jsem cajicek 😉 Kocko, hod se do klidu a cti pořádně Ty... já jasne psala, ze reaguju na Tvůj poslední příspěvek, který byl útočný, odsuzujici a do jednoho pytle hazejici naprosto paradne. A po jeho přečtení jsem opravdu neměla žádnou chuť (a popravdě tím nehodlam ani ztrácet čas - ziju realitou, ne internetovou diskusi) dohledavat Tvé předešlé příspěvky a zkoumat Tvůj názor na problematiku choditek či výchovy obecně. Tím jsem se vyčerpala a vice času tu trávit nehodlam, jdu se věnovat dítěti 😉
@majkoz souhlasím, když tam nebude dítě dřepět (chodit) celý dlouhý dny, tak to snad nevadí... myslím si, že všeho s mírou a mám pocit, že se všechno až moc řeší. Bolesti zad dětem v dospělosti nezpůsobí jen chodítko, co takhle vysedávání ve školní lavici? Nepošleme děti tedy do školy? Nebo následně sedavé zaměstnání? Žádný pohyb, sport .....
A chudák Annabolla, všichni jí tady okamžitě odsoudily, jakmile řekla, že chce chodítko... to je stejný jako téma "očkovat - neočkovat"
@milada2 Když nechceš číst všechno, nezapojuj se. Vybrala sis jediný příspěvek a vzala si z něj, co se ti hodilo. Navíc ten poslední byl reakcí na příspěvek někoho jiného a rozhodně jsem neházela nikoho do jednoho pytle. Jaksi nemá cenu o něčem diskutovat, když si z kontextu vytrhneš pár řádků a z nich poskládáš své. A pro příště si nech ty familiérní výrazy, nejsme žádné kámošky 😉
@akalinka Přesně tak,všeho s mírou.A já to tvrdím taky,že ty problémy se zády nejsou určitě ani tak z chodítka(pokud tam dítě fakt není často a dlouho),nebo posazování,ale spíš ty těžké aktovky,sezení ve škole,náročné zaměstnání,kabelky,atd...,pak se není co divit,že ve 30 mají problémy.Ale určitě to není z toho,že se dávaly do chodítek,nebo předčasně posazovaly.To by se projevilo do pár let,a ne až po 30 letech.
@svetlus_pepca Jak píšu, utlocitna... sama chrlis spinu, ale odporovat se Ti nesmi. Jestli se zapojim nebo ne, je ma věc, Tebe se na dovolení ptát nebudu 😉 A neměla bych Ti raději vykat? Nezer se tak 😉 Paaa
@milada2 Ty jsi fakt úplně mimo 😀
Mně třeba přijde daleko horší, když někdo o škodlivosti chodítek ví, a stejně ho používá, než někdo, kdo ho používá v dobré víře. Nicméně se mě to netýká, takže nebudu soudit jiné maminky, jsou to jejich děti a následky si ponesou pak samy. Sama za sebe však vím, že bych do toho Eliho nedala ani na minutu🙂
@svetlus_pepca Aneb když chybí argumenty 😉 Že Tě to furt baví...
@evaii Pravdu máš, 🙂 já jsem se snažila do devátého měsíce mé dcery postupovat dle paní Kiedroňové (Něžná náruč rodičů) a narážela jsem v rodině na argumenty typu "ale já jsem takhle zvyklá", vychovala jsem tři děti a pod., - ale záda je bolelí všechny.. 😝 Naše dcera se postavila prvně ve 14měsících, předtím lezla celých osm měsíců a jedině dobře pro ní.. Pro zakladatelku : Za sebe bych chodítko pořídila až se dítko postaví. Ona i ta chůze podél nábytků máj svůj blahodárný efekt na posilování břišních svalů 🙂
@rozzaarka kdyz uz jste zabredla do diskuze o cukru.. predpokladam, ze vetsina populace neda jako prvni jidlo cukr resp. slazene vyrobky a bude s jejim podanim otalet ci je nedavat kompletne (ano, i taci existuji), nicmene davat dite, ktere neni motoricky na urovni chozeni do choditka je spatne, a pokud jiz chodi, nevidim duvod ho do choditka davat.. akorat kram, ktery mi bude doma zavazet. Nejsem zadna alternativne ladena osoba, jsem vysokoskolsky vzdelana na lekarske fakulte s atestaci a diky memu vzdelani, ale i ochote hledat inofrmace, se domnivam, ze tato "pomucka" je skodliva.
@milada2 A víš, že jo... tebou se vážně bavím!
já bych to shrnula, pasivní chodítka jsou špatná a můžou způsobit dítěti problémy v psychomotorickém vývoji a mohou také ve spojitosti s dalšímy vlivy způsobit špatné držení těla a následně bolesti zad v dospělosti. Nemusí, ale můžou. Další věc je ta, že se u naší generace používaly a i dnes se dají koupit. Nikde na nich není napsáno, že škodí, ale odborníci o jejich škodlivosti ví a informace se k tomu dají najít, případně je hodně zdrojů a diskuzí k tomuto tématu. Né všechno co se dá dneska koupit, je zdravé a bezpečné. To je stejné jako s klokankami na nošení dětí, botami pro děti, dětskými příkrmy s ečky, dětskými hračkami se ftaláty apod.
Každá mamča je jiná, každá věří něčemu jinému, něco jiného používá, ale myslím, že je dobré si zjišťovat informace k produktům, které její dítě bude používat a to jako miminko nebo až bude větší. Další věc je ta, že na spoustu věcí se názory mění a to i u odborné veřejnosti, takže je dobré si s každým dalším miminkem věci ověřovat a pak se rozhodnout. Zakladatelka informace dostala a je jen na ní, jak se rozhodne. Ale myslím, že zajít třeba na heureku a zadat si chodítko a vybrat podle ceny, není vůbec složité. Osobně si myslím, že tento dotaz splnil to co od něj zakladatelka požadovala a to píchnutí do vosího hnízda...
Pokud něco hledáš, koukni na heureku.. Je tam dobré porovnání, oblíbenost, hodnocení a komentáře. Ty jsou někdy k nezaplacení. Rychle vybereš to které chceš, a pak už jednoduše srovnáš dle cen či kamenného obchodu kvůli osobnímu vyzvednutí v Praze a ještě to sama okoukneš. Sama nemám zkušenost tak neporadím které konkrétně.
@evulina77 Teď to neber jako nějaké rýpání, prosím... ale na chodítku, které mám, je naprosto jasné upozornění, že je riziko poškození zdravého vývoje dítěte a že je určeno pouze ke krátkodobému užití v řádu maximálně několika minut. Takže i výrobce na toto riziko na svých výrobcích upozorňuje 😉
@svetlus_pepca tak to je pak jako krabicka cigaret! Koureni/nositko muze zabijet 😲
@filajka1 z toho, co jsem napsala jste usoudila, ze jsem zastance choditek? nejsem.nemam ho doma a nikdy bych do nej syna nedala. mluvim principielne, protoze je to porad stejne. hejno se sletne na jednotlivce, at jde o cokoli. samozrejme nikdo neda sladke vedle choditka, protoze sladke da diteti skoro kazda maminka. nemluvim o ovoci nebo zdravejsi forme mlsani, mluvim o cukru v buchtach, susenkach, piskotech atd. Ale na tom "ujede" vic maminek nez na choditkach, proto se to da davove lepe tolerovat (a ano, hodne casto jsem videla piskoty hned v zacatcich prikrmu, rohliky s marmeladou ne o moc pozdeji atd.) a pro zmenu uslapou toho, kdo namitne, jestli na takove veci treba trochu brzo. Ale jak nekdo "ujede" na choditku i kdyby na odskoceni na zachod, je to na socialku. Nechapu, proc jsou tu porad bitvy kvuli vsemu. Zrovna teda choditka jsou asi jedna z mala veci, co nemaji 2 uhly pohledu, ale ty "hony na carodejnice", co se tu konaji, to je prisernost.
Pročetla jsem si diskuzi a jediné, co mě napadlo, že je mi v dnešní době dost smutno... schovaní za ikonkama píší lidi tak, jak by si to do očí cizímu člověku doufám nedovolili... Názor i podložený důkazy se dá říct slušně, ale v poslední době mi ta slušnost na internetu chybí. Chodítko nemám, mít ani nechci, ale jsem ten druh člověka, co když s něčím nesouhlasí prostě nekomentuju. Já třeba používám látkové pleny, ale nikdy by mě nenapadlo cizí maminku osočit kvůli tomu, že používá papírové... vždyť každá mamka se snaží dělat pro své miminko to nejlepší, ač si to občas ulehčí či trochu vybočí z té "správné" cesty. Podle mě je to sladké srovnatelné, ale vím, že ho jednou i malá občas dostane, protože já taky občas zhřeším...
Holky znáte tohle video? Koukněte na něj a přestaňte se hádat, protože všem vám jde jen o to jedno:
https://www.youtube.com/watch?v=G_kIF4dAoao@gepe já bych to viděla spíš na ukončení.....je to o ničem....akorát na sebe ženský nesmyslně útočííí....
@majkoz pokud bych kamarádce řekla, že chodítko dítěti škodí a ona přesto trvala na tom, že ho chce, tak ano - označila bych ji za "nerozumnou matku". A tahle diskuze není jen pro zakladatelku. Když něco nevím, tak než položím dotaz, projdu diskuze, jestli se to už někde neprobíralo. Kdyby do téhle diskuze přispěly jen ty, které chodítko nezatracují, tak bych si řekla, že to asi taková hrůza nebude, protože to by se určitě někdo ozval, že je to špatné. Popř. že těch, které to zatracují není až tolik, tak je to třeba jen o názoru... A to, že se diskuze zvrtne někam, kde ji nechci, je holt riziko, se kterým musím počítat, když se do ní pouštím 😉
@andelkaprdelka ja nechapu uz od 2. stranky, kde jsem dala prvni prispevek, ze neumi ostatni cist a stale maji potrebu blabla... aniz by se to tykalo ciste vyberu konkretniho choditka 😅
Prvně chci říct - jsem taky přesvědčená, že chodítko určitě ne. Ale....pravda je, že já i bratr jsme v chodítku byli a nějaký problém se zády z toho nemáme, moje doktorka mě třeba jako malou i chválila za kyčle. Osobně si myslím, že matky by měly děti hlavně vést ke sportu, k pohybu, televizi a hlavně počítače s tablety maximálně korigovat. Protože myslet si, že když nedám miminko do chodítka, tak mu záda "zachráním" je blbost. Možná i důležitější je ta pozdější péče a pravidelné cvičení.
Osobně si pamatuju, že nejvíc mě bolely záda a krční páteř v době, kdy jsem na nich musela tahat xy učebnic do školy. A to jsem na tu dobu měla i superergonomické aktovky. To v dnešní době skoro nikoho nezajímá, že jsou děti takto přetěžované.

@milada2 Četlas všechny mé příspěvky?? Zřejmě ne. Pak bych pochopila, že neodsuzuju ty, které děti do chodítek nedávají. Ve stručnosti - chtěla jsem říct, že mi přijde zbytečné okamžitě odsuzovat někoho, kdo chodítko chce, aniž by znal okolnosti. A ke všemu jsi nepochopila můj postoj jako takový. Nikoho neodsuzuju za to, jak vychovává své dítě. Já myslím, že je na každých rodičích, jak se k výchově a životnímu stylu jako takovému postaví. A jen pro tvou informaci, já právě patřím mezi ty, které používají jednorázové plenky, kupují přesnídávky, dávají dětem piškoty i kukuřičné křupky a od 4. měsíce používám UM, protože jsem kojit nemohla. Tak než se do někoho příště pustíš, čti pořádně!