icon

Jaké hračky pro zabavení 2-3 měsíčního miminka?

kittysha
25. črc 2013

Prosím poraďte jak jste zabavili takto malé miminko - nějaké chrastítka mám, zatím na ně jen kouká, už pomalu začíná zapojovat ručičky.. ale jak to zpestřit? V kočárku už jí to nebaví, domů už taky pořizuju hrazdičku - prosím poraďte, jak jste mimčo zabavovali vy? Malá není moc spavá, vyžaduje hodně pozornosti.. Budu ráda i za konkrétní tipy hraček🙂

ratatooy
25. črc 2013

tak to jsem ani nevedela že pro tak maly deti by byli potřeba hračky,ale nic jinyho než hrazdička a chrastitka,kousátka není si myslim,nejakej kolotoč nad postylku ješte

speedygon
25. črc 2013

Taky bych to zatím nehrotila..zvukové a vizuální podněty zatím stačí 🙂

tkanicka
25. črc 2013

nejlepší hračka je maminka, ale nám se u obou osvědčila hrazdička, na které měníme hračky

kamino
25. črc 2013

U nas se take nejvic osvedcila hraci deka s navesenymi hrackami...a jinak pes a akvarium..to vydrzel sledovat dlouho 😉

lv
25. črc 2013

co píšou holky a ještě nějaké plast chrastítko, takový ten spínací špendlík je super, to bylo snad i za nás.. 😎

jenny.kay
25. črc 2013

Malá milovala pískátko pandu od Lamaze (tahá ho tu ještě dnes a to jí je 20 měsíců), pak zavírací špendlík, samozřejmě hrazdičku a světlušku Freddie taky od Lamaze - ale tu až tak od toho 3. měsíce, do té doby ho neunesla.

tvarohacek
25. črc 2013

u nás fungovalo:
vzít dítě do náručí, chodit s ním po bytě a ukazovat a pojmenovávat předměty
hrazdička
někde jsem vyčetla, že dítě v tomto věku je nerado středem pozornosti tj. nevyžaduje, aby si s ním někdo cíleně hrál naopak chce např. po boku matky sledovat dění kolem sebe

hofka1
25. črc 2013

dobrý jsou s kontrastníma barvama, např. černobílý kostičky, proužky, puntíky zakombinovaný do hračky .. posiluje to očička .. výběr třeba hračky od Sassy

nebetka
26. črc 2013

Ahoj kittysho, také mám doma dva a půl měsíce staré miminko, holčičku a bavíme se takhle :
1/ hračky Lamaze : dráček zoubek, páv emil, hrošice a dečka s pandou, chrastítko zebra - pozoruje je, snaží se na ně sahat
2/ chrastítko špendlík, klíče, apod. - má v ručičce, chvilkama si cpe do pusinky
3/ kolotoč nad postýlkou - baví jí od 6.týdne, vydrží i 30 min, kouká a vesele kope nožičkama a mává ručičkama
4/ hrací deka s hrazdičkou - baví jí od 7.týdne, vydrží tak 10 - 30 min, pouštím jí k tomu písničky
5/ pěnové puzzle vel. 30x30 s krtečkem - ukazujeme jí jednotlivé obrázky a povídáme příběhy, vydrží taky tak 20 - 30 min.
6/ povídání s očí do očí - to děláme nejčastěji
7/ ráda se kouká do zrcadla
8/ chození po domě nebo zahradě a koukání na předměty
9/ ráda je ve společnosti, když u nás někdo je nebo my jsme někde, mám jí na ruce a ona pozoruje okolní dění - to je moc spokojená
10/ za 14 dní jdeme na první cvičení pro ležící miminka, tak se těším, co se tam naučíme, že to budeme dělat také doma
11/ hrací domeček - držíme ho u ní a ona ručičkama po něm sahá, snaží se mačkat čudlíky a je nadšená, když jí zahraje (má to jako jubox🙂 ....