icon

Kdo taky dnes nejde do práce a zůstává s dětmi doma?

magdanaty
10. únor 2020

Ahoj ženy,zajímalo by mě, jak moc řešíte dnešní vichřici? Zůstanete s dětmi doma a nejdete do práce, nebo je v klidu dáte do školek a škol a jdete makat? Já to řeším už od včerejšího večera, ráno v pět jsem poctivě vstala jako vždy...ale když to tak za oknem pozoruji, nebudu radši nic riskovat. Naštěstí mám práci, kde se nic nestane když nepřijdu...peníze pak sice chybí, ale zdraví je přednější. Jak to máte vy?

Strana
z3
magdanaty
autor
10. únor 2020

Koukám, že názory jsou dost rozdílné. U nás teda ráno fucelo opravdu hodně, venku litaly věci, do toho lilo.. Ne, v tom mi opravdu nepřišlo bezpecne jít s tříletou dcerou kilometr pěšky do školky.. auto nemám. Zato mám práci, kde opravdu není problém ráno zavolat, že nepřijdu. Tak jsem toho využila..

baris
10. únor 2020

To, že u nás zrovna je víceméně klid, neznamená, že u zakladatelky nebyl ráno masakr. Pochybuji, že by si lidi ty stromy na auta házeli, aby museli jet do práce 🥴.

A že je zavřena škola/škola??? Kdyby tam na dítě spadlo lešení a zranilo ho nebo dokonce zabilo, to by zase bylo keců, že přece věděli, že bude vichr, tak tu školu měli uzavřít ....

Prostě se nikdo nezavděčí všem. U nás ve FM až tak nefučí, tak holky do školy šly a já s manželem do práce. Ale školu mají 500m od baráku 😀.

eviicka
10. únor 2020

@aneta15 já si nikde nevšimla, že by v Kolíně zůstali doma učitelé. Zavřela se střední škola (takže rodiče by neměli mít problém ani z hlediska hlídání), ale to přece neznamená, že učitelé se mohou válet doma. Oni učitelé nepracují jen ve vyučujících hodinách.

A vzhledem k tomu, že na škole je lešení, tak rozhodnutí ředitele naprosto chápu.

eviicka
10. únor 2020

@aneta15 a mimochodem já učím a do práce jsem kupodivu šla (a dítě do školky).

aneta15
10. únor 2020

@anakolut nechci tady řešit jak jsou učitelky přepracované. Já na to mám svůj vlastní názor. Moje ségra i svagrova jsou učitelky a ať jsou to perfektní ženské a myslím, že i dobre učitelky, které mají svou práci opravdu rádi, tak rozhodně každý den z domu nepracují 😉

aneta15
10. únor 2020

@eviicka víš mě to přijde, že novináři mají nového mazlíčka po koronaviru prisel orkán nebo nejlepe hurikán. Vystrasime lidi ať se boji, je panika a je o čem psát. Přítom by stacilo ráno roztahnout závěsy, kouknout z okna a vyhodnotit situaci a podle toho se zachovat.

anakolut
10. únor 2020

@aneta15 jasně, nemusí to tak mít každý učitel. Někdo ty přípravy dělá ve škole. Jiný je tak dobrý, že dává hodiny bez přípravy... Jen říkám, jak to mají kamarádky. Ve hře je více faktorů, kde učí, jak učí dlouho ATP. Určitě se nechci hádat.

eviicka
10. únor 2020

@aneta15 jojo to souhlasím, varování meteorologů neberu na lehkou váhu (např. jsme včera prošli zahradu), ale novináři z toho udělali fakt extrém (a u té školy, jsem také nejdříve kroutila hlavou, ale to lešení je pochopitelné - já totiž tuhle situaci taky zažila, tehdy jsme nezavřeli, ale nezletilým dětem se zakázalo ve větru vycházet z budovy).

Jinak když v létě přijde bouřka, tak ten vítr bývá také takhle extrémní.

kejt29
10. únor 2020

Tak u nas se ted pridal dest a v kombinaci s vetrem to, mirne receno, neni idealni. Takze bych taky zustala doma, ale kvuli detem. Ja bych to nejak prezila. Jeden den se fakt svet nezbori 🙄 Tady jsou ted ale stejne prazdniny, takze vyreseno.

codal
10. únor 2020

Například Liberecký kraj doporučil nepouštět děti do školy, ségra jako učitelka do školy šla a nepřišlo jí jediné dítě. A to se tam teď prý nic neděje. Tak opravuje písemky, dělá si nějaké přípravy a asi půjde dnes domu opravdu o něco dřív. Sama svoje děti taky nechala doma, pro jistotu. Tohle je výjimečná situace, neděje se to každý den, možná je to zbytečný strašák, možná to někdo zveličil, ale ve finále co kdyz ne, co když ten orkán opravdu přijde, stojí za to riskovat? Kvůli jednomu promeškanemu dni? Chápu, že někteří lidé do práce prostě musí, ale vyčítat některým učitelům, že dnes mohou zůstat doma, protože se nějaká škola pro jistotu uzavřela, že se chtějí flákat a podobně, to mi přijde ujetý. Občas prostě nastanou nepředvídatelné situace a zrovna ve skole, kde máte zodpovědnost za cizí děti celkem chápu, že škola raději na jeden den zavře, nez aby riskovala nějak úraz nebo dokonce smrt, zvlášť když před tím varují meteorologové a přímo z kraje přijde varování. Chápu, že to některým rodičům zkomplikovalo život, ale to se tak někdy stane.

evaamy
10. únor 2020

ja mam dnes volno tak jsem syna odhlasila. ale na fb nasi mest. casti psali, ze vsechny skolky jsou kvuli vypadku elektriny- tim padem netece voda, zavreny.

not_blond
10. únor 2020

To jako vážně? 🙂 Ani letiště nemá omezený provoz a vy nejdete do práce? 😀 Běžela jsem s jedním dítětem, do školy, s druhým zase do školky, zmokla jsem jak pes, ale kdybych zavolala do práce, že nepřijdu kvůli větru, asi se tu všichni počůrají smíchy.

codal
10. únor 2020

Já jsem podobnou situaci zažila obráceně. Byla zima, normálně jsem učila a v průběhu dne přišel šílený vítr, zafoukal silnice tak, že nebyly průjezdné, byla mlha jak blázen, nebylo vidět na krok, šílený vítr a sněžení. Doprava zkolabovala. Děti, které dojíždí, se neměly jak dostat domů, a rodiče se neměli jak dostat k nim. Automaticky se počítalo s tím, že tam s nimi zůstanu do druhého dne, že si prostě uděláme spaní ve škole. Nakonec je teda kolem osmé večer rozvozili hasiči domů, já jsem se domů dostala v deset večer a ráno jsem zase jela zpátky. Nikdo mi to nezaplatil, prostě to byla nadstandartni situace a já jsem to tak brala. Takže si nemyslím, že to, že dnes někteří učitelé zůstanou doma jakoby za nic, je až tak něco hrozného, co by jim člověk musel závidět.

llluckaaa
10. únor 2020

V našem kraji není výstraha extrémního nebezpečí, takže jsem to neřešila. U nás fouká víc než jinde běžně, takže jsem na to trochu zvyklá - není to nic příjemného, ale s tím člověk prostě počítá. Děti do školy šly, s nejmenší jsem na očr doma. Kdyby byla u nás větší nebezpečí, věřím, že to uslyším v rozhlase. Škola zrušená není. Nepanikařím a zařídím se podle toho, jak se bude situace vyvíjet. Někdo může chodit do práce jak chce, já mám závazné termíny, které musím plnit, a ani vítr je nikam neposune ☹

pavlinar
10. únor 2020

Kdyby se detem nedejboze neco stalo ve skol(c)e nebo cestou, tak je ukamenujou proc nezavreli, kdyz bylo varovani... ja jsem s malou doma, tak neresim.. ale naplanovala jsem si, ze nemusime ven. Manzelovi jsem doporucovala HO, ale sel normalne do prace, ale mhd ne autem.. pokud by slo jen o me, tak do prace jdu. Jak jde o decko, radsi budu za vyplasenyho pitomce, a zustaneme doma. Samozrejme pokud vidim, ze je zrovna u nas klidek bezvetri, tak taky neresim..

shakira007
10. únor 2020

@magdanaty děti šly normálně do školky,já dnes do práce nešla,nechtělo se mi v takovém počasí ven

volfici
10. únor 2020

V Libereckém kraji doporučil hejtman nechat děti doma. Je fakt, že u nás v noci to bylo strašidelné, hodně jsem se bála o střechu na baráku. Teď už je ale relativně klid. Odpoledne má teda podle předpovědi vítr opět zesílit. Dítě školou povinné nemám, ale vzhledem k tomu, že u nás jsme v těchto situacích většinou bez proudu a sem tam spadne přes cestu strom, asi bych zůstala s dětmi doma.

not_blond
10. únor 2020

@pavlinar Ve školce mají daná pravidla, za jakých povětrnostních podmínek nechodí na vycházky, např. pokud je smog, silný vítr apod. A že se něco může stát cestou? Tak to se snad může stát i bez větru.

sarkoc
10. únor 2020

Já jsem s mladší doma a tak jsem měla lehké rozhodování a starší do školky nešla 🙂 Ač je to lesní školka, tak měli náhradní plán a šli si hrát do knihovny, ale stejně museli přes město atd, tak jsem takhle byla mnohem, klidnější...ačkoli nutno podotknout, že se nám to nejhorší zdaleka vyhnulo nakonec 🙂

teeerez
10. únor 2020

@not_blond jo muze, ale ve chvili co to maji do skolky kilometr a vsude kolem padaji vetve (a stromy), tak se ta pravdepodobnost, ze se neco stane ponekud zvysuje....

teeerez
10. únor 2020

Moc nechapu, co se do zakladatelky tolik zenskych zase pousti. V nekterych krajich je doporuceni nevychazet, ona ho zodpovedne poslechla a je za spatnou? Kdyby ho neposlechla a ve zpravach jsme vecer slyseli, ze matku s ditetem zabil strom cestou do skolky, do ktere se vydali navzdory doporuceni zustat doma, byli by zase vsichni hrozne chytri, ze mela zustat doma....

eithelwing
10. únor 2020

U nás pokaždé fouká fakt hodně, takže zatím je to tady taková klasika, což ale neznamená, že bych šla ven na procházku. 🙂 Stromy v okolí jsou opečovávané tak porůznu a nepotřebuji dostat větví po hlavě. 🙂
Každopádně to nejlepší přichází nejspíš až teď.

Jelikož jsem nic urgentně řešit nemusela, nákup jsem si odložila na zítra, navíc nerada řídím auto ve větru a na naší státovce to fučí dost, často se stává, že to převrhne prázdný kamion, pak jen člověk zbytečně uvízne v koloně.
Kdybych měla nutné pochůzky, nejspíš je nějak vyřídím, dopoledne to nebylo tak dramatické. Ale na procházky v blízkosti stromů, starých domů apod. to fakt není.

vladimira_b_l
10. únor 2020

@teeerez Přesně tak...překvapilo mě, kolik takových dam se tu vyrojilo. Žádný moc respekt k postoji a názoru někoho. U nás třeba na kopci foukalo tak, že i kontejnery na tříděný odpad letěly vzduchem. Takže jsem uvažovala zda jít...nakonec jsem šla ale až se to uklidnilo....Je to smutné...hlavní je se do někoho obout, co dámy....

klea81
10. únor 2020

@aneta15 je toho plný internet, že ti lékař napíše na dítě očr...

klea81
10. únor 2020

@teeerez zodpovědnost se nevylučuje se selským rozumem. Kouknu ráno a uvidím. U nás ráno nefoukalo vůbec a svítilo slunce, takže šly.

codal
10. únor 2020

@klea81 tady jde i o to, že ráno může být slušně a přes den se to může pokazit a vy se pak s dětmi musíte vrátit odpoledne domů a i když to ráno vypadalo na pohodu, tak právě odpoledne může nastat mordor. Tyhle větry můžou přijít velmi rychle a jsou dost nepředvídatelné. Tak je potřeba už ráno vyhodnotit, jestli mi to za to stojí a jestli je to nutný to hrotit a podstoupit to riziko. U nás třeba byl ráno klid a teď to začíná být celkem nepříjemné a jsem ráda, že jsme doma a nikam nemusíme.

pavlinar
10. únor 2020

@not_blond ano, muze se stat i bez vetru. Samozrejme muze spadnout vetev ci kus strechy kdykoli.. ale ja tomu nepujdu naproti, kdyz me pred tim vylozene ten den nekdo varoval.. potrebuju dnes docela nutne na postu, skocim tam sama, az prijde manzel. Decko dnes paty nevytahne, u nas odpoledne zas zaclo fucet..

anuliinka2013
10. únor 2020

@not_blond Pokud se dobre pamatuju, cca pred pul rokem byl podobny vichr... A v jedne skole vzaly ucitelky deti ven a na deti spadl strom. Ano, pokyny maji, ale muzou je vyhodnotit spatne (ted nefouka, jdeme ven, ale foukat zacne). Ja take byla venku, ale je to moje odpovednost a moje vyhodnoceni situace... Davat dite na starosti nekomu jinemu, kdo se rozhodne spatne, to bych si pak vycitala. Kdyz ma nekdo moznost se rozhodnout byt s detmi doma, je to preci jeho vec a v teto situaci to chapu.

klea81
10. únor 2020

@codal no tady bylo pár prehanek, což nepovažuji za důvod nejít ven, normálně jsme šli odpoledne na vycházku jako každý den

not_blond
10. únor 2020

@vladimira_b_l tak kdybych nechtela znat nazor na svuj postoj, tak nezakladam takovou diskuzi. Co by tu jako melo byt za odpovedi? Ano, ne, ano, ano, ne.....

Strana
z3