icon

Jaký typ či značky kočárků jsou kvalitní?

maruskateruska
13. pro 2016

Ahoj holky jak se tak nudim začínám koukat po kočárcích,urcite nebudu kupovat nový prijde mi to zbytečné na tu chvíli,ale přesto bych chtěla poradit jaký typ či značky jsou kvalitní?? Děkuji...abych věděla ze to neni nejaky šmejd 😀😀😀

Strana
z3
kexina
18. pro 2016

@jade85 Já ze začátku taky koukala po X Landerovi, ale pak jsem ho viděla v obchodě a přišel mi... no, nevím, jak to říct... Asi jako když si chcete pořídit SUV a místo toho si koupíte traktor - do terénu je to taky, jen to "trochu" jinak vypadá. Nelíbilo se mi ovládání, přišel mi hrozně tvrdý a takový humpolácký. A to se nedívám po žádných nóbl značkách, vybrala jsem si obyčejného DorJana (což je pro hodně lidí taky jenom synonymum polského šmejdu). Ale řekla bych, že výběr kočárku je prostě jen a jen o vkusu.
A stejně ať koupíte, co koupíte, za pár měsíců si řeknete "radši jsem asi měla vzít tamten druhý...". 😉
Jo a poslední hřebíček do rakve X landeru pak u mě bylo to, když jsem zjistila, že jeden typ neprošel testem dTestu, dokonce kvůli obsahu nějakých toxických látek.

jade85
18. pro 2016

@kexina to je přesný, já jsem strašně nerozhodná, takže to bude asi boj 🙂 ale je fakt, že zatím koukám jen na netu a pokukuju v ulicích, až jich uvidím a vyzkouším pár naživo, asi to bude jednodušší 🙂

kexina
18. pro 2016

@jade85 Jestli jste z Prahy, tak doporučuji mrknout na obchod Krteček. Mají stejné zboží (za stejnou cenu) v eshopu i v kamenném obchodě (kousek od Vltavské), takže když si vyberete na internetu, můžete si ho přímo u nich v obchodě obhlédnout. Já to taky tak udělala (ačkoli kupovat kočárek pak budu jinde, protože v Praze jsem jenom kvůli práci a budu se vracet domů) a musím říct, že jsem se dlouho nesetkala (zvlášť v pražských obchodech) s tak milou a šikovnou obsluhou. Ačkoli tam byla jediná prodavačka a musela se postarat asi o pětici zákazníků, přičemž každý z nás chtěl něco jiného, zvládla to naprosto perfektně a nemám si nač stěžovat. Všechno vysvětlila, co jsem chtěla vědět, nechala mě kočárek v klidu vyzkoušet (mám zkušenost z jednoho olomouckého obchodu, kde mi paní prodavačka stála za zády celou dobu a i při zkoušení kočárku mi do toho neustále kecala, což bytostně nesnáším) a poradili i věci, které by mě předtím ani nenapadly.

astyna
18. pro 2016

Jeste poradim obchod Detsky dum v Kunraticich v Praze. Tam maji asi nejvic typu a prodavacky fakt vedi,co prodavaji,na rozdil od Kasparku na Zlicine a Cernem moste 🙂

journals
18. pro 2016

@lajla 40 kočárků? I když vím, že dětí máte hodně, tak mi přijde tohle číslo až nereálný 😨 To mělo každé dítě fakt 10 kočárků? To jsi je musela měnit co měsíc, dva, ne? 🙂

tahejhula
18. pro 2016

Pro male miminko do terenu houpaci. Bebecar, Inglesina. Pak vymenit za neco jineho, ale Jane Slalom proste nehoupe, v opravdovem terenu na vytrepani duse z mimina. 😉

lennus
18. pro 2016

Obecně německé značky, my měli Teutoniu a opravdu kvalitní, typ Cosmo spíš do města, měli jsme totiž ještě vozík Chariot, ale původně jsem se dívala na jiné typy. Kupovali jsme ho v akci v Liberci Babyrenka

zaji
18. pro 2016

měla jsem 4 kočárky, nyní jezdím 1,5 roku s Baby Jogger City elite - sporťák a už měnit nebudu. Je to mercedes, stále vypadá jako nový, má velká gelová kola, projede všude, je lehký nosím ho do patra, jednoduše skladný a přitom jeden z nejprostornějších dostavníků, kupovala jsem ho s ruční přibržďovací brzdou. A má obří stříšku, není potřeba žádná clona, nebo paraple.
Minusy jsou asi omezený výběr barev. A konstrukčně to že nelze otočit proti směru jízdy, ale mě ani dítěti to nikdy nechybělo.
Moje volba jednoznačně houpací čtyřkolku na prvních 7-9 měsíců a potom bytelný sporťák, ideálně trojkolku.

zaji
18. pro 2016

Obecně bych řekla, že nejlevnější, ale ve výsledku nejdražší varianta je koupit si trojkombinaci.
Prvotní nadšení z dobré ceny za jeden kočárek "na chvíli" (2 roky určitě) vystřídá velké zklamání při přesedlání z hluboké korby do sporťáku a rychlé řešení koupí dalšího kočárku 🙂

Jak se tu psalo o letních miminkách a velké korbě - řekla bych, že zimní děti se do korby s fusakem vejdou vždy, ale ty letní jsou v zimních měsících pořád ještě ležící, přitom o 15 cm delší a o 3-4 kg větší + fusak.

kaja2016
18. pro 2016

@zaji hele to je asi individualni, jak je dite velke a rychle ve vyvoji. Moje dite je dubnove (jarni). Mam trojkombinaci, sice se nam v jednu chvili porouchalo sportovni sezeni (je uz po nekom), ale dali jsme opravit a drandime dal. Jsem s kocarkem fakt spokojena, jako na vesnici do terenu to fakt neni, ale do kramu, k doktorovi atd. super. Prendavani uplna parada prave a slozi se perfektne do auta. Ale je fakt, ze ja hodne nosim v nositku, dite stejne by me v kocare delsi dobu nevydrzelo...

lajla
18. pro 2016

@journals jojo🙂 a znám i takovou co měla 20 u jednoho...Nějaký se ohřál i týden🙂 běžné mívám 3-5 doma...A sem tam obměňují

maruskateruska
autor
18. pro 2016

Tak dekuji holky,ja uz vůbec nevím ale ten xlander nechci,mela ho sestrenka a je tvrdší... Rozhodně koupim kočárky 2 .. Každý jiný jeden chci menší na nakupy,a druhy bytelnější,jinak me se narodí holčička v květnu takže na zimu pak asi s větší korbou,to ji už bude kolem 7 měsíců tak aby se nam tam vešla ,holka jedna už aby to bylo..

maruskateruska
autor
18. pro 2016

Jinak bugaboo a stokke to jsou mozna kvalitní ale jak ošklivé.

babuna
18. pro 2016

@maruskateruska Mno to spíš pak počítejte se sporťákem malá má 4 měsíce a něco 🙂 a už je to tak tak dávám tomu měsíc a jdeme na sporťák ... a to je na tom kočáru klasickém ta korbička o dost větší než na těch moderních .... malá má 65cm a s fusakem to ještě chvíli půjde má tam asi 15-20cm vůli... ale už to je poznat 🙂 - jinak také mám dva kočárky - jeden ale u mojí mamky neb je to 100km a občas jezdím vlakem tak ať nemusím kočár tahat 🙂

kexina
18. pro 2016

Taky počítáme, že spíš mimozemšťan už půjde v zimě s fusakem do sporťáku, dost jsem se dívala, aby měl sporťák možnost srovnat sedačku do lehu. Sice to asi úplně ideální nebude, ale pokud bych chtěla mít jistotu, že se mi to jarní mrně vejde do korby i v zimě, musela bych asi fakt stáhnout z půdy tu příšerku, co tam schovávala máti po nás. 🙂 Ony ty korbičky dneska zrovna moc prostorné nejsou, spíš bych to dělila na typ "snad se tam vejde co nejdýl" a typ "tam se nemůže vejít po třech měsících". 😉
P.S.: Bugaboo a Stokke mi taky přijdou strašně ošklivé, docela zírám, kolik jich tady na ulici vídám... ale holt je to otázka vkusu.

disfraz
18. pro 2016

My máme Bumbelride, je super. Za celou dobu jsem neuvažovala výměnu. Teď ho ještě trošku vylepšili. Malý byl v korbicce do 9 měsíců, není žádný drobeček, už tehdy měl 78 cm a 8 kg. Ale je listopadový. Pak jsme přešli na sporťák, super, super, super. Dnes má metr, 15 kg a vleze se i se zimním fusakem. Nosnost kočárku cca 20 kg dítěte plus nákup. Perfektně skladný. Celý pratelný. Zvládne město, kostky, MHD, terén, cokoliv. Jo a nejlepší je, že sporťák má tuší. 9 kg, nebo těsně pod. Prostě bomba. A to máme trojkolku.

drnkla
18. pro 2016

A co si myslíte o ABC Viper 2017?

muhehehe
18. pro 2016

@drnkla už jsem to psala do jiné diskuze- za mne šíleně těžká a nemotorná potvora... ani za nic. Ale mnoho maminek ho chválí.

lucyp13
18. pro 2016

@maruskateruska to už vůbec nepočítejte ze bude v korbě :D jako málo ktere Dítě tam je,i kdy ještě nesedi,tak chtějí vidět ven a to je lepší ze sporťáku než z korby,takze opravdu Radim nereste korbu ale váhu kočárku (max do 12 kg!!!) a to jaky má sporťák (aby sel do lehu,otocit obě strany,polohovat nozicky,nejlepsi je i otocne madlo před dítětem (lépe se vyndava/nandava když už pak chce tapkat)pocitejte ze pokud zkoušíte kočár v prodejní je prázdný + k tomu dejte váhu ditete,tasky co sebou tahnete,popr. Menší nákup později odrazedlo..

luandro
18. pro 2016

My máme Gessline a super. Cena je trošku vyšší, ale neměnila bych.

maruskateruska
autor
18. pro 2016

@lucyp13 dobře děkuji...tak na to se také zaměřím,jinak určitě chci aby šlo madlo do předu i do zádu, protože chci na něj vidět..

maruskateruska
autor
18. pro 2016

Jinak prostorný a i pěkný je kočárek roan marita...to bude asi moje volba..a druhy kočárek bude menší.

babuna
19. pro 2016

@maruskateruska tu je to o čem jsem mluvila - už to máme na těsno 🙂 - a to je korbička dost velká 🙂 a to má korbička 87cm délky .. ten roan marita má 82cm ... - měla jsem možnost si jej vyzkoušet a neseděla mi tam rukojeť ... byla tenká a nízko .... 🙂

- fusak je šitý - původně na míru - ale kupovala jsem v sekáči (ušiju si podle něj větší do sporťáku) 🙂 ...

- jinak v bundě je proto že madam je napůl ven i když spí a musí vše vidět a mlátit ty hrkátka :D ... opica 🙂

astyna
19. pro 2016

Spousta maminek chce velkou korbu z důvodu toho, aby jim tam dítě déle vydrželo. inu, hezká vize, ale dítě od určitého měsíce se 1) přetočí, 2) chce prostě vidět ven. Já jsem malého dala do sportáku v 5.měsíci, sice měl v hlubokém natěsno, ale ještě by tam tak 1-2měsíce vydržel, ale vyloženě se tam vztekal. Ikdyž jsem mu to oddělala stříšku a pásl koníčky.

babuna
19. pro 2016

@astyna no taky čekám kdy k tomu dojde 😀 my zatím ležíme vzorně a spinkáme ! 😴...ale dávám tomu max 1 měsíc 😎 ... a to se opica už přetočí dlouho .... 🙂

maruskateruska
autor
19. pro 2016

To ano , když budu chtít například v 6 měsícich malou uspat venku v zimě chci mit korbu..je to prece jen teplejší než sporťák..

astyna
19. pro 2016

@maruskateruska

otázkou je, jestli ti už nevyskočí ven. Mě syn od 7.měsíce chodil kolem nábytku např. Od 5.měsíce už péroval na kolínkách a byla jsem ráda, když jsem se ho v korbě zachytila na šle.

tahejhula
19. pro 2016

Pak je tu druha, velika skupina deti, ktere chteji videt na mamu. Dcera tak jezdila jeste ve dvou a pul letech. Pak je potreba hledat sportak, ktery to umozni.

kexina
19. pro 2016

A pak je tu určitá skupinka dětí, které prostě v kočárku být nechtějí... Takže zatímco my tady vybíráme kočárek a zvažujeme kde jaký parametr a už se těšíme, jak budeme s prckem jezdit venku, taky mám to škvrně může udělat "menší" čáru přes rozpočet. 🙂

maroussia
19. pro 2016

Asi mám (i v jiných ohledech, pravda 😀 ) "divné" děti, ale obě šly do sporťáku až v osmi měsících (dcera prosincová, syn dubnový), když už se do hlubokého opravdu nevešly. Jinak měla jsem Espiro GTX, dvojkombinaci, dneska bych si koupila "libovolný" hluboký kočár z druhé ruky (pro mě byla třeba priorita čtyři kola, větší korba a vzhled kočárku a ne kosmické lodi 😀 ) a pak bych si pořídila též z druhé ruky sporťák Valco Snap, což je úžasný mazel 🙂 No, příště budu chytřejší 🙂 A jinak co se týče výběru, tak opravdu záleží na tom, co od něj očekáváte - trojkolka vs. čtyřkolka, terénní vs. městský atd. Koneckonců, ten sporťák je takový "důležitější", dítko v něm jezdí delší dobu 🙂

Strana
z3