icon

Jaký typ dvojkočáru pro blízké věkové děti zvolit?

zrzinda
22. čer 2022

Prosím poradíte mi, jaký typ dvojkocaru pro děti věkově blízko od sebe se vám osvědčil?
Zatím víme akorát o Thule, jinak jsme to moc nezkoumali; ale čas leti a za chvíli bude už potřeba 🙈 Díky moc!

janina228
22. čer 2022

Řekla bych, že záleží na hodně faktorech.. třeba kde s ním budeš jezdit, jestli ho potřebuješ nacpat do výtahu a tak🙂.. mě to bylo celkem jedno a koupila takový, že sedačky byly za sebou.. no dobrý nápad to nebyl (hrozně špatně se s tím jezdilo)..No a ještě bych dala pozor na velikost hluboké korby - aby nebyla moc malá.. mě se tam mladší dítě vešlo jen do 4. Měsíce a pak jsme se vrátili k mé původní představě, tedy kočár + stupátko.

leniczka23
22. čer 2022

Nejlepší dvou kočár je Bugaboo donkey.

me_druhe_ja
22. čer 2022

Záleží jak moc jsi ovlivněná šířkou výtahu. Pokud bydlíte v dome, který má užší výtah, je to problém. Jinak bych šla na 100% do sedaček vedle sebe: za sebou, pod sebou a podobně je vždy pro Jedno nebo obě děti nepohodlné. A většina těch kočárku vedle sebe má už šířku, že se vleze do 80cm dveří. Pak taky záleží, jak moc chodíte do terénu nebo městě na kostkách. Já mám dva dvojkočáry: mountain Buggy duet (ale ten v ČR asi nesezenes) a easywalker duo. Ten buggy je super, že je opravdu extrémně úzký (63cm) a vleze se všude. Má super kola a celkově je bytelnej. Bohužel tím, jak je úzkej, má samozřejmě i užší sedačky, takže pokud máš větší děti, který jsou například zvyklý v kočárku spát není to pohodlné. Zvlášť v zimě. Easy walker je naopak super pohodlny pro děti, široké sedačky, ale už má 76cm takže některý výtahy nedá, užší dveře taky ne. Navíc je těžký a v autě zabírá oproti Buggy mega místa.
Kdybych mohla vrátit čas rozhodně bych koupila Thule. Ten sedačky akorát, je lehkej, dobře se skládá a super do terénu. A z druhé ruky seženeš za fajn cenu a vubec se nemusíš bát, že by nevydržel. Akorát musíš pak dokoupit madlo, to chybí v základu. Pak je ještě hodně populární ten Bugaboo, taky se ti nerozpadne, projede vše, můžeš pak z něho udělat jednokocar nebo kosik místo jedné sedačky. Ale na můj vkus je šíleně předraženej a pak, což je ale čistě můj osobní vkus, je podle mě strašně ošklivej jako všechny Bugaboo. 😃😃😃😃

teerulka
22. čer 2022

@zrzinda za mě rozhodně Bumbleride Indie twin, krásně skladný, prostorný, v hluboké korbě jsem měla dcerku v zimě ještě v 7m a do sporťáku se pohodlně vešel i 17kg syn. Skvělý v terénu, velký košík, dobré zastínění, ovladatelnost jednou rukou👍