Je do terénu lepší tří nebo čtyřkolka?
Ahojky, prosím o Váš názor je do terénu lepší tří nebo čtyřkolka?
@hojda pokud pan Spuntik nemel na dite ksiry ci jiny typ pripoutani ditete, tak nemel vubec s ditetem takhle ci jinak v kocaru sportovat. To se na me nezlob, sice je to smutny, ale za uraz jeho ditete je zodpovedny on sam svoji nezdopovednosti. U Crusi korby napriklad taky standardne ksiry/popruhy nejsou, je vsak na ne priprava v podobe uchytu na stranach pod matraci - dite ani clovek nevidi, ani na omak pres matraci nejsou citit. Jen jsme je dokoupili 🙂 tim chci rict, ze pokud chce clovek sportovat, tak prvotne ma byt dite pripoutane, a taky adekvatni kocarek napr typu BOB all road, PRO ci jiny, ktery splnuje prave i to, ze v pripade kolize je dite chraneno konstrukci.
Ad Jane, znami ho maji, osobne bych do nej s ohledem na nase pozadavky vcetne bezpecnosti pro dite nesla, stejne jako do jineho obdobneho. Proto jsme taky poridili BOBa 🙂 ostatne jak se rikava, kdo chce kam... viz pan Spuntik, nepripoutane dite, tj nevhodny kocar a neytesti hotovo.
@hojda tak jako jezdit na brusle nebo běh s hlubokou korbou je vrchol hlouposti. Dítě tam jen leží, není nijak přichyceno pásy a navíc ty otřesy nejsou taky nic moc. Tohle bych opravdu neudělala. Krom toho, pán zjevně trénoval, takže pochybuji, že běžel v nějakém klidnějším tempu.
Prostě potřebuji univerzální kočárek od korby ke sporťáku, nejlépe na brusle i běh, s brzdou a otočným kolečkem na lepší manévrování. Přeci jen se potřebují pohybovat po městě a v MHD. Myslím, že najdu. A díky všem tady za rady. Určitě jsou pro mě velmi užitečné.
@gepe
@hojda ano rozumím, vím, že to tak spousta dělá. Proto hledám tu správnou cestu a cheriot pro mě vhodná cesta není. Takže je to holt náročnější hledání.
No musim souhlasit s
@hojda ze zrovna jane slalom na brusle neni ideální. Ma sice rucni brzdu, ale na kolecku, ktere je potřeba aretovat a i když se to kolecko zaaretuje, tak ma malinko vůli, což by se pri vetsi rychlosti mohlo nekdy dělat neplechu. Jinak je to super kočárek, který se krasne ovlada jednou rukou. Lehky do města prostorny a projede i v terénu.
Me prijde na brusle lepsi kočárek, ktery ma predni kolo pevne a nebo když už. Otocne kolecko, tak brzda na zadních kolech.
@verunka_korunka neni zac 🙂 drzim pesti pri vyberu 😉 ja uz tady napsala podle me dostatek info vseobecne 😅
Mi se vyborne bruslilo s babyjogger elite. Ted uz se dela i s rucni brzdou.
Máme tři, ale už bych jí nechtěla. I ve městě každé najíždění na chodník a pod musíš vyvažovat. Ano je super na ovládání, ale jakýkoliv nerovný terén musíš stále vyvažovat a to mám kvalitní kočár. Teutonia. Golfky už mám 4 kolku a jsem spokojená. Když jsem já sháněla kočár, hodně lidí mi to také říkalo, ale já jim nevěřila a chtěla jsem jí 😒
@hojda to me taky zajima 🙂 ja napr najizdim obema kocarky tak ze zvednu predek, postavim na chodnik a zadnimi vyjedu ci jen nadzvednu 🙂 a to u 3 i 4 kol 😀 u 3 i s odemknutou aretaci. Jo kdyz je fakt vysoky, otocim oba kocary a najedu zadnimi pres obrubu, zajedu i rovnou prednimi, oba jdou otocit o 360° na miste, jen otocim a valim dal 🙂 dodnes jsme nikdy nevyvazovali ani jeden.
@gepe Často vidím, jak maminka narazí předním kolem do obrubníku, pak zvedne kočárek a jede kus to předním kole a až najede na obrubník, tak pokládá kočárek na zadní. Tím si zaprvé ničí vydlici a za druhé jede kus jen po jednom kole, což není stabilní. Nejlepší je jet tak, že jak se blížíš k obrubníku, tak nadzvedneš kočárek a jedeš po zadních až do bodu, když se zadní kolečka dostanou až těsně k obrubníku, pak postavíš na přední a najedeš nahoru tj. kočárek jede po předím kole jen tak max 5cm a hned zase stavíš na všechny 3 kola. To same i v špatné terénu, jede se po zadních a ne po předním jenom kolečku, kdy je to nestabilní. Ani moje trojkolka nepotřebovala nikdy seřizovat přední kolo a jezdili jsme i po lese, když malý chodil do lesní školky, takže podle mě nejhorší cesta, co může být, lesní cesta plná kořenů. Na zimu už jsem si ale pořídila čtyřkolku, protože v lese v neprohrnutém sněhu se to s trojkolkou moc nedalo.
Tady je to popsané odborně🙂. Trojkolka má prostě svoje specifika a kdo je neakceptuju, tak tomu se s ní jezdí špatně. Doporučujeme proto přejíždět obrubníky tak, že již před obrubníkem je přední kolo nadzvednuto, pak dojet po všech kolech až do okamžiku, kdy na obrubník chodníku, můžeme nadzdvihnout i zadní kola a pokračovat pohodlně v jízdě dál. Při sjíždění z obrubníku nebo schodu pak nestavět kočárek na přední kolo, ale přední kolo nadzvihnout a sjet schod po zadních kolech a pak pokračovat opět na všech třech kolech. Jednak tímto způsobem nepřetěžujeme přední část kočárku a navíc nám nehrozí, že přepravované dítě při sjždění z kočárku „nevysypeme“.
@hojda fakt tak najizdi? 😕 to se pak nedivim ze je problem se stabilitou 😀 o niceni kocaru ani nemluve..
Musim zaklepat, ze s tou nasi diky velkym nafukovacim kolum i vzorku ani v zime problem. Ale je fakt, ze v zimnim terenu kor na horach a snehu jsou nej boby a sanky 😉 😅
Jeee super ohl trojkolek, aniz bych to nekdy cetla ci manzel, tak presne tak najizdime i sjizdime! 😀

@porky ja mela polskou trikolku vepredu to byla teda zdvojena kola, kola nafukovaci a v lese sem s nim drandila v pohode, akorat sem ho dala pryc a ted by se mi hodil 😀