Kdy jste daly dítě do sporťáku?

nika110818
10. únor 2022

Ahoj, holky, prosim, kdy jste zacali pouzivat sportak misto hluboke korbicky? Dcerce je 8 mesicu, jeste nesedi a neleze, ale vali sudy a zvlada bocne vzprimeni. A kdyz lezi na zadech zveda hlavicku a opira se o loktiky a zveda se, aby videla. Je to zvedavka. 😊 ale lekarka nam rekla, ze do sportaku, az kdyz bude sedet. Mame tedy Cybex priam, ktery ma spoetak do uplneho lehu. Dekuji predem za radu. 😊

pe_tu_ss_ka
10. únor 2022

@nika110818 také máme priam a dávala jsem syna na 9 měsíci, ještě neseděl, ale vozila jsem v lehu.
Edit: už lezl, a sedl si asi 14 dní na to.

martiniquest
10. únor 2022

Neridila jsem se sedem. Proste jsem vozila v leze. Dite ma ve sportaku vetsi rozhled a vic zazitku.

pampeliska1313
10. únor 2022

Když už se nevešel syn do korbičky, takže v necelým půl roce. Jde nám do úplného lehu.)

intonace
10. únor 2022

Já asi v osmém měsíci,ale jen v leže, také neseděl. Ale bylo léto tak aby mu nebylo vedro.Pokud se ti vejde do korbičky počkej na jaro😉Pokud už se nevejde tak v leže určitě může i sporťák s pořádaným fusakem,s ohledem na vítr a zimu.

petulkadodo
10. únor 2022

@nika110818 V sedmi měsících, malý už se s fusakem nevešel do hlubokého kočárku. Než začal sedět, jezdil ve sporťáku vleže.

rebe
10. únor 2022

Nesnáším sporťáky, nelíbí se mi dítě připoutat, až se skoro nemůže pohnout. Takže jsem vozila v korbě víc než do roka, pak začali rovnou běhat, sporťák jsem využila jen na krátké pochůzky. Jakmile začali jevit zájem o svět, dávala jsem je na bříško a nechala koukat dopředu, později je jistily kšírky a děti klečely a později stály vpředu na korbě jako Kate na Titanicu 🙂 A když spinkali, byli hezky zachumlaní v korbičce a nefoukalo na ně ani nesvítilo tolik jako ve sporťáku.

j.a.n.i
11. únor 2022

@rebe Nejspis si mela úplně blbej sportak...

veroniquecz
11. únor 2022

@rebe proč by se dítě mělo poutat ze se nehne? 🙄🙄

veroniquecz
11. únor 2022

Obě děti šli do sportaku v 10 měsících, jsou drobné.

jjasmina
11. únor 2022

@nika110818 v 7 mes, po roce sme koupili sportak s pohledem dopředu

emamaira
11. únor 2022

Asi v 8 měsících, ale je tam úplně v lehu. V korbě nechtěl být, teď v pohodě, měla jsem ho dát dřív😀

hanicka_k
11. únor 2022

Ano, mělo by to tak být - až když sedí. Ale já se toho nedržela. Cca v 8 měsících jsem jí vyměnila korbičku za sporťák. Bylo na ni vidět, že vidět že se nudí, že nevidí ven a navíc se do korbičky přestávala vejít. Sporťák jsem měla do úplného lehu, takže to nebyl problém.
Jinak jsem jí poutala jen v pase, protože nesnášela připoutání kolem ramen.

elesse
11. únor 2022

Asi v pul roce do uplneho lehu, korbicka uz nam nevyhovovala. Ale mam sportak i protismer, tak jsem na nej videla

nikolite
11. únor 2022

Já jsem dala sporťák cca v 6 - 7 M , ale už sám seděl. Syn je zvědavý a ze sporťáku lépe vidí , ale já používám víc nosítko než kočár.

zizkmi
11. únor 2022

@nika110818 pristi tyden ma rok a ve sportaku je tyden a jen proto, ze mam pocit, ze kdyz sedi v korbe fouka mu na zada. Kdyby nebyla zima, jezdil by v hluboke dal. Starsi byl v hluboke taky do roka. Sedel, rozhlizel se. Doporucilo mi to nekolik fyzio, protoze tak posiluji brisko.

korin
11. únor 2022

Než děti seděly, jezdily na všech 4 nebo vkleče, jak píše @rebe. Měla jsem inglesinu magnum, kde nebyla korba typu vanička, ale byl to vlastně sporťák napolohovaný do lehu.

mamikry
11. únor 2022

@nika110818 V osmi mesicich, protoze s fusakem uz se do korbicky nevejde, ale lezi, sedet jeste neumi.

pinkninja
11. únor 2022

@nika110818 Já jsem do korby od Priama davala kluka asi do 10 m. Odepnula jsem mu za hlavou tu síť - i v zime - a střídala bricho zada… Cucel ven a byl skokojeny.

rebe
11. únor 2022

@veroniquecz Když má kšíry, může si dřepnout, kleknout, stoupnout, sednout na bok, otočit se a jet bokem, tancovat, jež čelem i zády po směru, a to vše vystřídat během pár minut. Nikdy jsem neviděla sporťák, který by tohle umožňoval, leda když místo popruhů sporťáku opět použiješ kšíry. Nebo ty ano? Znáš sporťák, na němž si dítě může kleknout? Já vídám děti ve sporťácích vždy a pouze sedět.

areh
11. únor 2022

Když mi synové neseděli, ale chtěli vidět, vozila jsem je na bříšku. Vepředu korbičky jsem měla síťku a krásně viděli. Když byli na čtyřech, jen jsem jim dala kšíry.

madamas
11. únor 2022

Mám děti letní. Syn šel do sporťáku v 9.-10. měsíci, vyšlo to krásně na jaro. Dcera má teď půl roku a objednala jsem sporťák do úplného lehu protože máme za měsíc dovolenou a sporťák je na cestování praktičtější. Po návratu bych ráda ještě jezdila s korbičku cca do května. Přijde mě to pro nesedící dítě praktičtější.

zrzeckas
11. únor 2022

Maly naroulzeny v dubnu byl ve sportaku asi od pulky kvetna..... Jak zacaly vedra tak mu v klasickem bylo horko..... Vozila jsem ho v leze a vlozila lehkou tasku

andelka
11. únor 2022

V 5 měsících, do malinko nakloněného lehu. Bylo léto a v hluboké korbě se nedalo být už, nešla stáhnout víc bouda, a bylo tam horko.

katule1990
11. únor 2022

@nika110818 Synovi je 15 měsíců a stále jsme sporťák nevytáhli a jezdí v korbě 😂. Máme teda velkou korbu a syn je dost drobný (8,5 kg). Jezdí v kleče na kšírách, je tak spokojenej, pořádně se u toho i vyhopsá, rozhled do všech stran + je atrakce pro kolemjdoucí 😅.

me_druhe_ja
11. únor 2022

@rebe Jedno dítě jsem nikdy ve sporťáku nepoutala a nepoutam a druhý výjimečně, když dělá blbosti (a jen kolem pasu). Ani jedno mi nikdy nevypadlo nebo nevylezlo. Já vím, že záleží na povaze dítěte, ale myslím, že nikdy není nutné dítě totálně zadelat, aby se nepohlo...Pokud to i tvýho kočárku nešlo jinak, asi jsi měla blbý model....

me_druhe_ja
11. únor 2022

@nika110818 Starší kolem 10m a mladší už ve 4m - v korbě šíleně řvala.

rebe
11. únor 2022

@me_druhe_ja Nejde o to poutání, ale o to, že sporťák umožňuje jen sezení. Opravdu tvé nepřipoutané dítě ve sporťáku klečelo, stálo, otáčelo se a tančilo? Protože moje dítě v korbě ano a mně to prostě přijde lepší než je sezení. A nepřipoutané dítě v kočáru ve městě považuju za hloupou a silně nebezpečnou věc. To je jako dítě v autosedačce, které v ní necháš jen sedět bez připoutání a tomu, komu dítě kvůli připoutání brečí, řekneš, že má asi špatný model. Ty popruhy tam nejsou proto, aby dítě nemohlo odejít, ale kvůli bezpečí.

me_druhe_ja
11. únor 2022

@rebe já teda moc nevidím důvod proč by dítě mělo v kočárku stát nebo tančit. 🤷 To mi přijde dost nebezpečné i v té korbě i když je připoutaný kšírama. Hlavně v kočárku to dítě snad není běžně celý den takže hýbat se může jinde. A pokud jdu na nějaký celodenní výlet nebo tak tak vždycky přece mám možnost dítě vyndat a nechat ho vyblbnou venku. To mi přijde normální i pokud jezdí v korbě. Třeba starší šel do sporťáku v devíti měsících, protože jsem letěla na měsíc pryč letadlem a odmítala jsem sebou tahat velký kočár s korbou. V té době si ještě ani neplazil takže jezdil normálně na zádech. Když jsem ho chtěla dát párkrát na břicho aby mohl koukat tak to teda vůbec nechtěl. No a mladší ta byla ve vložné tašce u dvojkočáru a kašle normálně na sedačku už ve čtyřech měsících v rámci zachování mého duševního zdraví: v té tašce totiž prorvala naprosto celou procházku. A teda nevím co je nebezpečného na tom když dítě není připoutaný. Jako pokud vidím že začíná třeba nahybat nebo dělat nesmysly, tak jí přidělám přes ten pas, ale staršího jsem v životě nepoutala a nikdy neměl tendence nějak vypadávat nebo se nahýbat ven. Prostě některé děti jsou klidný a rádi sedí v kočárku a koukají po okolí. No a ty divočejší prostě připoutám přes ten pas a na bezpečném místě je vypustím ven aby se vyblbli.

jjasmina
11. únor 2022

@rebe my měli sportak, který šel dát do různých poloh, vč lehu, takže tvrdit, že umožňuje jen sezení je trochu mimo

fouskovi
12. únor 2022

@nika110818 mladší šel v 5 měsících, pokud jde lehu tak klidně může jít oni ty děti jsou spokojenější a vidí krásně ven