icon

Kočárek Baby Design Dotty, máte ho?

evulka5
23. čer 2015

Dobrý den, nemáte už prosím někdo kočárek Baby Design Dotty? Je to letošní novinka a neviděla jsem ho zatím nikde v prodejně, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti a názory... bojím se ho objednat jen na základě obrázků, aby se barvy nelišily. Děkuji, Eva

finn
5. bře 2017

@eeen A kam přesně to upínáš?

tera111
6. bře 2017

Holky prosím o info!!! Dnes mi dorazil kočárek Dotty denim, vše super, jen se mi zdá , že v konstrukci je celkem vůle. Jak v madle, tak v těch snýtovanej plastech, kde se konstrukce láme při skládání. Je to normální standard?Díky všem za odpověď

annynnka
7. bře 2017

@pidalka12 ahoj jen chci upozornit že není pravda že mezi Husky a dotty není žádný rozdíl;) Husky jako jediný kočárek od Baby Design má nánožník u hluboké korbičky prodloužený tak, že se dá ta zdobena cast odepnout a ke stříšce připnout jako stínítko. Schválně si prohlédněte jednotlivé obrázky těch kočárku... při nákupu jsem si toho ani nevšimla ale během zimy se to ukázalo jako největší vychytávka celého kočárku... když foukalo nebo byla zima malou Jsem tam prostě zavřela a nejen že na ni nefoukalo ale i v mínus deseti tam bylo příjemné klima... teď to pro změnu používám jako stínítko proti slunci ... na malou tím pádem do korbičky nesvítí. Jinak já mám ten červeno šedý Husky který vám tu někde nabízela paní a absolutně bych neměnila... jezdí nás s kočárky víc kamarádek... jsem jediná které nevrže, které se tu nákupní tašky vleze úplně všechno. A jen pro představu délkově- malá má ted 68 cm a určitě by mi jeste dva měsíce do hluboké korby vlezla;)

dzogobela
7. bře 2017

@annynnka on dotty ma zase prodluzovaci strisku, ktera se da stahnout az uplne ke slide, takze na dite taky nefouka a v lete chrani pred slunickem. (Ja kupovala 5/2016 a mam to, nektere holky, co kupovaly driv, to prodlouzeni nemaji.) Vyuzivam ve velkem, a to jsem si myslela, ze tahle novinka je zbytecna. 🙂

pidalka12
7. bře 2017

@annynnka
Dobrý den. Moc Vám děkuji za poznatek🙂 jedna paní mi Husky měřila, a myslím,že psala délku 78 x 35. Je to tak? (spíš myslím, že se upsala a myslela 68) Byla byste tak hodná a změřila? A kolik je vaší malé? Já mám termín začátkem července, a chtěla jsem přes zimu malou vozit v korbě. Moc díky 🙂

finn
7. bře 2017

@pidalka12 Konstrukčně a velikostně jsou všechny stejné, vnitřek korby je asi 73,5 x 34 cm, kdysi jsem sem dávala fotky 👍

annynnka
8. bře 2017

@dzogobela prodlužovaci strišku ma husky taky;)

pavcik
8. bře 2017

Mám dotaz, taky se vám stává, že se ta stříška vrací a nedrží v dané natažené poloze??? Mě se to stává stále, že když to prodloužím, nebo i bez prodloužení, tak ta stříška prostě skočí zpět a jakoby se otevře.
manžel tvrdí, že to může způsobovat to, že sportovní verzi máme nataženou do lehu, ale já si to nemyslím.
Prostě to nejde uplně natáhnout a propnout a hned se to vrací zpět.
Jinak korbička nám moc dlouho nevydržela...Malýmu jsem jí měnila už na zimu někdy říjen listopad, jak se zaváděl fusak. S tim by se tam nevešel ani omylem.

pidalka12
8. bře 2017

@pavcik
A kolik bylo malému, ze se nevešel? A zima ve sportaku v pohodě? Děkuji

jane085
8. bře 2017

@pavcik zkuste znovu nasadit boudicku, uz se to tu nekterym holkam stavalo,ja napnula poprvy trochu silou a pak uz to bylo ok

finn
8. bře 2017

@pavcik Mně stříška drží dobře, to skládání zpět normální není... Ale už se to tu řešilo, stalo se to vícero lidem. Myslím, že snad pomohlo vyndat stříšku a zase ji zacvaknout zpátky. To bych určitě zkusila - sundat, rozložit, složit, zahýbat s tím a vrátit zpět na konstrukci... Držím palce 🙂

pavcik
8. bře 2017

@pidalka12 no malýmu je dubnový a ještě k tomu nedonošený. Kdybych ho tam nechala, tak už kdyby se probnul, by byl jak s nožičkama tak i s hlavičkou na tom hodně špatně, takže šup do sporťák a dobrý. S fusakem naprosto super a ještě se mi docela i potil 🙂

@jane085
@finn stříšku zkusím vyndat a zase zandat. Snad to pomůže

annynnka
8. bře 2017

@pidalka12 tak jsem změřila, a náš husky (edice 2016) má vnitřní rozměry korbičky opravdu 78x38cm. A to tam byla ještě vůle...co se týká termínu - malá je na konci srpna. Předpokládám, že ještě tak dva měsíce vydržíme bez sporťáku. Teď ji mám ve fusaku a když by vyloženě nebyla v tom kočáru narvaná, tak tam je vůle ještě tak 5 cm. Počítejte, že v 6 měsících bude mít malý mezi 62 - 68 cm. Tzn. měli byste tak do konce března vydržet. Ale na rovinu říkám, že malý (malá) může být dlouhán a prostě budete muset na konci zimy do sporťáku...
Jen pro srovnání - když jsem vybírala kočárek, měla jsem tři podmínky: aby měl otáčecí kolečka, aby houpal a aby měl velkou, prostornou a dobře přístupnou tašku pod kočárkem. Proto vyhrál baby design. Uvažovala jsem ještě nad kočárkem Adamex a Junama Impulse (z mého pohledu srovnatelné, ale oba dva mají cca o 5 cm delší korbičku). S oběma jezdí kamarádky a taky vypadají dobře. ALE Adamex kamarádka musela už jednou reklamovat, protože jí praskla konstrukce, a už třikrát píchla (což asi není závada přímo kočárku). Junama má zase z mého pohledu naprosto debilní tašku a poměrně dost vrže. Zkrátka bych si opět vybrala baby design;)

annynnka
8. bře 2017

@tera111 Za mě to normální není...Náš je pevný, nerozhrkaný....:(

pidalka12
8. bře 2017

@finn
Ahoj. Teď čtu příspěvek co mi napsala @annynnka (moc ti děkuji 🙂 a Husky je opravdu větší. Ja ti opět děkuji za info, rozhodnutí je jasné. Jdu do něj 🙂 Příští měsíc ho objednam, termín je na začátku července. Myslím, ze naše holčička bude maličká, nemá být po kom velká 🙂 a už teď je to drobeček, oproti jiným miminkam co jsou v bříšku a stejný týden. Jen se ještě optam, možná je to blbost, ale pises, ze je to edice 2016. Nevím jestli jsou i třeba 2017, ale pokud ano, můžou se lišit? Logicky bych si myslela, ze by měl být stejný, pokud teda nějaká jiná edice je. Ještě jednou děkuji 🙂

Ještě doplním, ze povodně jsem si chtěla koupit kočárek Tudor. Je naaadherny. Česká výroba, italské krásné látky a konstrukce německá. Ale jak jsem maličká, vypadám vedle něj jak ...no hrozně. Jak kdybych vezla tank. Ale přitom je houpaci, lehoucky na ovládání, na skládání, sportak super..Ale pro me asi až moc velký. Husky mi přijde velikostne akorát, a je taky krásný 🙂

tera111
9. bře 2017

@annynnka Díky za odpověď, konstrukci už jsem odeslala k reklamaci, tak uvidíme jak se k tomu vyjádří

eeen
9. bře 2017

@finn upínáním dolu ke střese...ale ted je to trošku lepší, no i když uplne krásný ne...

wikivik
10. bře 2017

Ahoj holky, loni touhle dobou jsem take resila nakup kocarku a jestli se mi miminko vleze v zime i s fusakem do korby. Nakonec jsem koupila BD dotty a jsem moc spokojena. Maly se narodil koncem cervence, ted ma tedy 7 mesicu, cca 8 kg a 70 cm, a stale se mi vejde do korby i s fusakem, uz je to ale naknop. 😊 Premyslim, ze uz ho dam do sportaku. Chtela jsem se o tuto zkusenost podelit, protoze jsem to taky resila a opravdu korba vydrzela necekane dlouho😊 Jsem zvedava na sportak.

finn
10. bře 2017

@pidalka12 Tak ono taky záleží, v jakém místě korby se to měří - je potřeba změřit samotnou matraci. Systém nacvaknutí korby na podvozek je stejný, rozměry podvozku také, tak jen přemýšlím, jak by se na podvozek ta o 4 cm širší korba vešla.

pidalka12
11. bře 2017

@finn
Zvláštní je, ze jedna maminka na fcb mi psala, ze ho měřili na prodejně a měl taky 78 cm 🙂
Takže to je opravdu zvláštní.
@annynnka Jen jednou se jak blbec optam, fakt je to 78 cm? Móc děkuji 🙏

pidalka12
11. bře 2017

*ještě jednou *

finn
11. bře 2017

@pidalka12 Já mluvím o šířce, ne o délce. Podvozek má na šířku 60 cm u všech Baby Designů, je to furt jeden a tentýž podvozek, jen se mění barvy. Systém nacvaknutí korby je také stejný. Tvar korby taky. Tak kde se vzaly ty 4 cm šířky navíc? Prostě by mě to zajímalo. Nepřijde mi moc pravděpodobné, že by Baby Design měl najednou u jednoho typu větší korbu, když jinak je kočár identický. Odchylky v měření různých lidí jsou zato zcela normální. Stačí měřit trochu úhlopříčně a máš to hned.

finn
11. bře 2017

A hlavně si myslím, že pokud nemá korba vyloženě třeba 65x30 cm, tak je už nějaký cenťák jedno. Nikdo neví, jak velké miminko se mu narodí nebo v kolika měsících mu začne vylézat z korby, taky fusaky mají různou tloušťku, takže vyřadit třeba kočárek z výběru proto, že má korbu 74 a ne 78 cm, mi přijde nesmyslné... 🤔

finn
11. bře 2017

Hele tak mi to coby starému všetečkovi vrtalo hlavou a schválně jsem si prošla údaje různých prodejců v ČR i v Polsku a teda fakt jako centimetr žádná míra 😂 Délka korby v rozmezí 75-80 cm - stačí? 😆 Každopádně všude byly stejné rozměry u Dotty i Husky, tzn. ty kočárky jsou opravdu stejné a jen holt každý měří jinak. Ať si vybere, kdo chce, co chce. Já jsem měřila matraci a fotky jsou v této diskusi. Věřím tomu, že bych ale uměla naměřit i víc, stačí podle mě třeba i trošku smáčknout tu vnitřní výplň a je to hned... 🙂👍 Každopádně je to super vozidlo, tak ho Píďalko ber všemi deseti, lepší v této cenové kategorii nenajdeš 😍

pidalka12
11. bře 2017

@finn
Děkuji za velmi zajímavé a užitečné příspěvky 🙂 Už jsem rozhodnuta, beru ho! 😍🙂😉
A s těma rozlosnyma rozmerama na internetu máš pravdu 😀

svobodka86
11. bře 2017

Holky chtěla bych BD Lupo Comfort 2016, černý, ale viděla sem ho jen s bílým podvozkem :( nevíte jestli by se dal sehnat se stříbrným? Chci buď černý se stříbrným, nebo šedý (taková ta žíhaná) taky se stříbrným podvozkem.

annynnka
12. bře 2017

@pidalka12 jako omlouvam se ale tohle už mi opravdu přijde jak u blbejch;) vydělala jsem matraci a ma 78cm.

finn
12. bře 2017

No tak tím líp, třeba jsem to blbě zmeřila já 🙂

becicka
13. bře 2017

@svobodka86 Myslím, že se dělá jen s bílým.

pidalka12
13. bře 2017

@annynnka
Přesně jak říká paní. Tím líp. A není potřeba se certit. Vzhledem k tomu, ze nemám možnost změřit ani se podívat, raději se optam třeba 3x. Psala jsem i na jeden eshop, nedalo mi to. A tam mi odepsali jinou délku. Ale to jedno, stejnak si ho porodime. Děkuji vám a přeji hezký den 🙂

Strana