Kočárek Firkon Vesta 2016, máte zkušenost?
Ahoj maminky, dneska jsem na internetu objevila náádhernej kočárek Firkon Vesta (nejvíc se mi líbí vzor W11 nebo W17) - máte nějaké zkušenosti nebo i fotky, jak vypadá ve skutečnosti? u nás ho nikde zatím nemají, v diskuzích jsem konkrétně na tento typ kočárku nic nenašla...budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost 😉
@berusenka1 Tak to máte fakt štěstí! Mně i celý kočár vrže tak, že to vypadá, jako by se měl každou chvíli rozpadnout a dělal to od začátku (není to opotřebováním). Hlavně teď poslouchám věčné vyčítání od manžela, protože jsme se rozhodovali mezi dvěma kočárky a on byl pro ten druhý. Klasika...
@lyra11 Pokud to dělal na začátku tak už bylo asi něco špatně ... Nebrala bych kočárek kdybych kupovala a on vrzal .
Já jsem nesmírně spokojená a to sním jezdíme za každého počasí , pokud by začal vrzat použiju sprej na promazaní
@berusenka1 No, on nevrže, spíš tak jako klape, myslím, že to dělají ty plastové díly v kolečkách. Jsem z toho fakt nešťastná. A to nemluvím o tom, že už jsme 2x píchli (podotýkám, že s ním jezdím jen po městě, nikde v lese nebo polních cestách) a mám totálně rozpraskané pláště na kolech. Byla jsem s tím u nás v cyklosportu, ale nemohla jsem si ani koupit náhradní duši, protože to je tak atypický rozměr, že to pán v žádném katalogu nenašel, ani ty pláště, které říkal, že tak v dezolátním stavu ještě neviděl a kolik let ten kočárek prý mám (v tu dobu jsem ho neměla ani půl roku). ☹ Zkoušela jsem to reklamovat, ale neuznali mi to.
Já teda nevím... ale co si pamatuji, tohle byla novinka na trhu. Těžko se bude hledat kočárek, který houpe a má otočná kola... za tuhle cenu, kdyby stál 20 000 Kč, tak to je asi něco jiného. Ten podvozek má hodnotu 2 500 Kč....
Tak já jsem teda spokojená a nemám žádný ze zminovaných problémů. Dnes jsem vyzkoušela kočárek na sněhu asi 30cm a neprohrnuté chodníky a silnice a krásně projel. Samozřejmě jsem zaaretovala kolečka
@ivuska1988 Přesně tento máme objednaný a měl by přijít v průběhu ledna. Tady v diskuzi jsem na retro kolečka četla jen samou chválu, neměli by s nimi být žádné problémy. Ale reálně budu vědět až v březnu. ;) Ale jdi pár stránek vzad a holky to tu popisují 🙂
ps. máme i vybranou tuto barvu, je boží! 🙂 ❤ V obchodě se mi kolečka taky zdáli super,paní říkala, že snimi nemá jediný problém. Jediné co mi bylo proti srsti, tak je to že je opravdu retro! V houpání, je na kožených řemíncích a je to teda mazec 😀 Takže my jsem zvolili retro kola na podvozku vario.
@ivuska1988 Taky mám tento doma, v šedé s bílýma kytičkama, na použití si ještě musím počkat 🙂 Ty retro řemínky mi až tak nevadí, aspoň se to na nich krásně houpe, spíš že teda není moc skladný... Ale jsme v menším městě, kde nepotřebujeme jezdit MHD a do auta budeme skládat výjimečně, takže snad na houpání a procházky v terénu bude ideální. Jinak bych určitě volila skladnější.
@alikoaliko Nemáte fotku toho vašeho kočárku? předem děkuji
@ivuska1988 já tento kočárek mám s podvozkem a supr🙂 projedem vsude a krasne houpe. Jediný co tak mame na tom kolečku kde jsou takový ty zoubky na zacvaknuti brzdy tak ty máme ulamane:/ že to je plast, a ne vždy se brzdou trefim správně no, i když ja brzdy nepoužívám, jen když dávám podvozek do auta😀
@krasomila90 přesně já taky koukam ,co se tu píše jako uplne jiný typ kočárku. Nemám taky ani jednu zmiňovanou věc tu
@ivuska1988 Posílám kočárek a detail kytiček 🙂
Taky mame tento kocarek, pouzivame ho cca 2 mesice a vrze nam :( pritel uz pro namazal, postrikal, ale zadny efekt :( je to skoda, jinak je uplne super. Nemuzu si atezovat, lehly, prostorny 🙂
@alikoaliko Děkuji moc 🙂 a ještě se chci zeptat je dost hluboká korbička?
@ivuska1988 Není zač 🙂 Řekla bych, že je hodně hluboká a veliká tak od oka, když teď koukám po kočárcích, co mají ostatní... Budeme vypadat jediní jak s tereňákem, i ten podvozek :D Ale možná se to jen zdá.
@alikoaliko Ale je mooooc krásný 🙂 mě se taky moooc líbí a myslím, že na vesnice, polní a lesní cesty bude super 🙂
@lyra11 Náhradní díly mají na www.batolatko.cz
@ivuska1988 odpovím také. Syn je dlouhán a pořád se mi na 7 mes vleze ve fusaku a ještě tak celý únor si myslím, že vydrží určitě. Je i hluboká. Některé kočárky mají to miminko hned navrchu u hrany a u tohohle kočárku je pěkně schované
@ivuska1988: také uvažuji o koupi tohoto kočárku 🙂 akorát se teda nemůžu rozhodnout pro barvu 🙂 Jinak, holky, co máte Firkon Vesta Swing s retro kolama už doma, zkoušely jste nasazovat už sporťák? Kamarádka mě teď postrašila, že řemínky jsou sice fajn na houpání, ale kočár prý pak nemá takovou stabilitu, abych mohla prcka nechat třeba chvilku samotného ve sporťáku. Prý by se mohl převrátit.. :-/ Tak bych byla moc zvědavá, jestli je to opravdu tak vratké nebo ne.. Díky za odpovědi 🙂)
@marketamaki sportákem jezdím a Teda vrátky vubev není🙂 nebo me nepřijde Teda....
@andysek2512 Moc díky 🙂 Na ty ozubené kolečka u brzd, jak píšeš výše, jsme se na prodejně dívali. Snad by to šlo udělat i z kovu a vyměnit.. Uvidíme, jestli s tím budu mít problém 🙂 A jak jsi spokojená s konstrukcí? Holky tady píšou, že jim nějak povrzává. To mě docela děsí 😀
@marketamaki nevrze vůbec 🙂 a podvozek používám 10 mes skoro🙂hlavně s vajíčkem dost často jezdím 🙂
Jj taky plánujeme že u dvou koleček si to uděláme z kovu a vyměníme🙂 ale já moc brzdu nepoužívám tak mi to nevadí 🙂)) a jediný tak zs tu dobu mi pritel asi dvakrát dofukoval kolečka dvě asi.... 🙂
@andesek2512 super! díky moc za tvou recenzi, tak už jsem rozhodnutá - beru ho! 😀 jen teda vybrat tu barvu..brala bych asi všechny 😀
@marketamaki jako hodně holek si na něj stěžuje no. Ale spíš Teda na podvozek s těm aret.koly...... Me vyhovuje. Projedem sním všude a houpe suprove..... Jediny co tak neni moc skladný, ze nám zabere kočárek cely kufr no 😀 ja mma světle šedý 🙂 ale líbil se mi moc i ten tyrkysový ale chtěla jsem něco neutrálního🙂
andysek2512 no tak snad se nám do auta vejde 🙂 mně se líbí taky šedý. i ty tmavé nejsou špatné, ale to už se mi zdá hodně. Kdyby tam byl aspoň nějaký malý barevný prvek..no uvidím 🙂 my víme, co čekáme, ale pokud bysme měli druhé, tak zase nechci, aby byl jen v konkrétně klučičí barvě 🙂

@lyra11 tak to mě mrzí ,že mate takovou špatnou zkušenost. Já už jezdim skoro 4mesice a kolečka mi vůbec neblbnou jak se tu píše. A skvěle se sním jezdí. Koukala jsem po jiných které mají aretacni kolečka a dělají to všechny ,ale me se to fakt nestalo. Co se týče i nějakého vrzani či tak vůbec..... Asi fakt kus od kusu