Kočárek Firkon Vesta 2016, máte zkušenost?
Ahoj maminky, dneska jsem na internetu objevila náádhernej kočárek Firkon Vesta (nejvíc se mi líbí vzor W11 nebo W17) - máte nějaké zkušenosti nebo i fotky, jak vypadá ve skutečnosti? u nás ho nikde zatím nemají, v diskuzích jsem konkrétně na tento typ kočárku nic nenašla...budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost 😉
@adelavalesova co se týče té tkaniny paní v obchodě mi poradila umyvat samponovou vodou, ta neudělá flek a do 20 min je to suché... A nebo se to dá na jemný program prát🙂
@rendaklapalova Já se nemohla rozhodnout a pořád váhala ohledně velikosti koleček a když jsem to řekla paní v obchodě, tak rovnou doporučila objednat dopředu o velikost větší kolečka (asi 13 cm) . Také jsem to vůbec netušila, že to jde, ale jelikož na kočárek musíme stejně čekat, tak jsem větší kolečka chtěla. Bydlíme ve městě, ale kočárek budeme brát i do horšího terénu. Proto tahle volba. Naštěstí je v tom obchodě hrozně milá a příjemná paní a dokáže poradit. Autosedačku jsme vzali rovnou také firkon v té samé barvě. Myslím, že je zbytečné na ten rok kupovat o pár tisíc dražší sedačku + adaptéry. Po roce koupím velkou autosedačku a kvalitní, která vydrží do x let. A firkon je homologovaná s certifikátem, tak by špatná být neměla.
@jenda10 jojo my jsme taky vzali trojkombinaci,a bydlime taky v městě a taky budeme jezdit do horších terenu jdu tam hned volat protože chceme taky větší kolečka
@andysek2512 Máme i vajíčko Firkon Kite. Přímo sedi na Vestu bez adaptéru. I když mi mame jiný podvozek. Nezdá se mi, že by bylo do pravého úhlu. Je pravda ze jsem to nijak nezkoumala, ale asi by nás to "prastilo" do oci, kdyby to bylo nějak neprirozene.
@andysek2512 díky za tip. Doufám, že nebude potřeba mýt často, i když ta světla barva bude náchylnější
@adelavalesova no asi mi to vajíčko jen tak přijde, právě ,že mi na něj koukala i mamka a taky říkala že ji přijde že v tom mimco musí jak kdyby sedět, ale zas si říkám, že to nejspíš zkresluje, ptz by si snad nedovolili prodávat něco co by mohlo škodit, když to má i certifikaci od EU.... No uvidíme:D jinak co se týče toho mytí, to bude ok, kamarádka má taky světlej kočárek spíš skoro bilej a taky ok, a vždycky se to dá vyprat, ale jinak ta samponova voda a je to🙂
@andysek2512 my mame termin az v dubnu, takze vajicko vyzkousene nemame, takze nemuzu rict, snad bude vyhovovat, ale taky si myslim, ze pokud ma certifikaci, ze by melo byt vyhovujici. znova jsem koukla na obrazek a ona to bude asi zkreslovat ta striska, prootze v realu kdyz jsem strisku stahla tak mi pripadalo vajicko uplne normalni. myslim, jestli na 1. str. tehle diskuze neni odkaz na album pani, ktera tam ma to vajicko i nafocene na konstrukci.
@adelavalesova já mám termin v březnu, i když zatím o vypadá že to bude dříve:D takže pak dyztak dam vědět jestli se v tom malej nějak nelame, ale věřím, že to bude ok a spíš to jen zkresluje🙂 ale i ta novorozenecka vložka mi nepřijde moc ok, ale těžko říct, zkoušeli jsme ho vypodlozit a to vypadalo že by šlo, takže to dyztak vyresim tak🙂
@rendaklapalova Tak jak jste pochodila s většími kolečky? Vyhověli vám jako nám?
@andysek2512 mohla byste zaslat foto vajíčka pro představu? Děkuji
@jenda10 No volala jsem tam a paní no asi by to šlo zjistím a dám vedět kolik to bude stát a tak , no přístup jsem zvědavá co nám přijde🙂), kolik jste za ty kolečka davali peněz na víc??
@andysek2512 Jj, za foto budu ráda a držím palce 😊
@adelavalesova
@jenda10
Fotky jsem nějaké udělala, ale neni to pořádně vidět:-//
@adelavalesova
@jenda10
Ještě takhle vnitřek zblízka🙂
@rendaklapalova Peníze navíc asi žádné, paní nic neříkala, mělo by nás to vyjít okolo 11 000,- kč i s autosedačkou. Zatím jsem platila jen zálohu, tak je možné, že to ještě napočtou.
@andysek2512 Děkuji, tak snad budu spokojena, takhle vypadá ok.
@jenda10 děkuji moc
@adelavalesova Děkuju moc 🙂
Pro nás je jasný favorit http://www.kocarky-kocarek.cz/19065-kocarek-fir... 🙂 Puntíky prostě :D Ale jsem ráda, že jsem našla diskuzi, je snad jediná na celým internetu 🙂 My teda čekáme až na srpen, ale prý máme obejdnávat radši brzo 🙂
@bruntejza jj tenhle je krásný 🙂 taky se mi libil, ale právě že on nemá puntiky ale jak kdyby takové "kytičky" nebo jak to popsat... ale jinak barvu má fakt úžasnou 🙂
@bruntejza Objednávat včas je pravda, já už čekám 5 týden a stále ještě není na skladu + ještě dodávka do obchodu. Tak si určitě ještě počkám....A to jsem to chtěla nechat ještě na dýl, šla jsem se jen pro představu podívat po obchodech a naštěstí mě tenhle kočárek upoutal. JInak bych kočárek řešila až okolo dubna, do porodu bych byla bez kočárku. Ted mám jistotu, že to bude vše připraveno akorát. 🙂
Holky, my ho meli take vyhlidnuty, vcera jsem s kamaradkou objizdela par kocarkoobchodu a ve dvou kde ho meli, mi ho pani prodavacky nezavisle na sobe rozmluvili, ze jsem mala a hubena a ze on je moc velky a oproti jinym kocarkum hodne tezky, coz mi tedy neprislo, ale pry je pak znat kazde kilo. Tak nevim. Je fak ze byl z cele prodejny nejvyssi. :-/
@selwy já mám 159 cm a máme ho doma, zas je lepší že se k mimču nemusíš nějak ohýbat do kočárku, krásně přes něj vidim a těžký mi teda vůbec nepříjde.... 🙂 určitě jsou lehčí kočárky ale řekla bych že není jeden z nejtěžších 🙂 a to já ho budu nosit do třetího patra :D teda jen korbu a podvozek nechávat dole 🙂 tak se to určitě pro nese, ale jinak při zkoušení se s ním i krásně jezdilo 🙂 každopádně další recenze můžu dát až se malej narodí(doufám, že to bude už co nejdříve) jak se jezzdi s kočárkem s mimčem a zda je fakt těžký atak 🙂
@andysek2512 no ja mam jeste cas na porizovani, tak Te beru za slovo a tesim se na recenzi od zkusene maminky. 😉 Dekuji a preji hodne stesticka a at se v kocarku hlavne mminku libi. 🙂
@selwy ju určité nápisů🙂 už se tesim až budu drandit🙂:D ju to mas ještě času plno ale taky jsem vybírala už někdy od 3 mes a pořizovala až někdy v 7-8 měsíci🙂
@andysek2512 Také budu ráda za hodnocení jízdy s mimčem. 🙂
Jsem taky mala - 158 cm. Když jsme ho složili (Máme z webu,bez zkouseni-riskli jsme to,nebyla možnost zkouset), tak jsem z te vysky byla nesva a zvažovala vraceni. Nechala jsem si víkend má rozmyšlenou a hodinu od hodiny jsem v te vysce viděla výhody. Musím se ohýbat, pro manžela plus (180 cm vysoky), je bytelný a pevný a podvozek pěkně pruzi. Takže verim ze jsme zvolili správne. A váha bych řekla srovnatelna. Koukala jsem ještě na camarelo a váhový stejný, možná firkon o malinko lehčí.
V obchode jsme ho srovnsvali primo s camarelem, a celkove nam prisel lepsi firkon. U vahy dle meho rozdil neni a je mnohem bytelnejsi a ma ruzne vychytavky, tesim se az vyjedeme. A jsem zvedeva na vase postrehy. 🙂
@andysek2512 no to mi ani neříkejte, já sem se zamilovala právě do těch puntíků :D

My máme doma tenhle🙂 je úžasný, ale zeptam se máte k němu někdo vajíčko přímo od firkonu? Mě totiž přijde že má hrozny sklon, do pravého uhle... Že to mimco malé v tom si musí ničit zadička.. Nevím třeba to jen zkresluje, ale přijde mi to tak:-/