Kočárek Noordi Polaris City, máte zkušenost?
Ahoj, kočárek Noordi Polaris City, máte nějaké zkušenosti? Moc na internetu zatím není, prodává se necelý rok, výrobce z Litvy. Vypadá dobře, skladnej, velkej. Jen ty zkušenosti zatím chybí ...

neco malo ke kočárku Noordi jinak ten náš byl vyroben v litvě
zakoupen byl v malviku praha prodává tam chlápek kterej se tim zabývá 18 let a je fakt nabušenej informacema vysvětlil nám vše neco kolem hodiny se nám věnoval opravdu doporučuji a kočárky Noordi se v polsku opravdu nevyrábějí tím neříkám ze se tam třeba do budoucnu část výroby nepresune což je běžné i u západních firem z jineho odvětví a věta na závěr kterou nam řekl chlápek v malviku Ne vše polské je špatné a ne vše německé je dobré
@murda Ahoj, prosím tě, chtěla bych se tě zeptat (chápu správně, že jste tento kočárek zakoupili?!), jaké jsou rozměry např. korbičky a sporťáku? Nikde totiž na netu jsem tyto rozměry nenašla. Zajímá mě především vnitřní rozměr korbičky, protože čekáme mimi v srpnu, tak aby nám do zimy z té korbičky nevyrostlo 🙂 Moc děkuji za odpověď 🙂
@hrdlickaadelka Zdravím, my kočárek noordi polaris máme od listopadu 2016 a jsme s ním moc spokojeni. Používáme zatím jen korbičku, která je na dnešní poměry slušně velká, a autosedačku. Kočárek se velmi dobře skládá, je lehoučký, dobře se při vození ovládá a dá se v něm miminko pohoupat ... Má samozřejmě svoje mouchy, ale to asi každý kočárek. Např. dle mého názoru ne příliš šikovné uchycení tašky (která ale sama o sobě je super), střecha korbičky nejde úplně napnout, koš pod kočárkem není zrovna velký... Jinak sporťák vypadá moc šikovně a co se týká prostoru pro dítě, patří prý k prostornějším.
O tom, že by byl "polský" nevím, ale zajímalo by mě, kolik k tomu má eliskaxox důkazů...
Každopádně kočárek můžu z prozatimního užívání jen doporučit.
zdravím 🙂
@anysekn mě by zajímaly ty "mouchy" kočárku 🙂 co mu chybí?
@00stepanka00
Co se chyb kočárku týká, tak kromě zmíněného uchycení tašky (ze začátku bylo trochu obtížné sundávání, ale teď už je to v pohodě), nepropnuté stříšky a menšího košíku toho moc není. Snad jen, že ve velkém větru je cítit to, že konstrukce je lehčí, takže mírně zatáčí.
Na druhou stranu mě potěšily některé vychytávky - zpod stříšky se dá vysunout ještě stínítko, dále má kočárek ze všech stran reflexní prvky (i autosedačka a sporťák), na korbičce je schovaná kapsa se síťkou proti hmyzu a ve stříšce je otvor pro větrání.
Jenom ještě upozorňuju, že nemáme kočárek Polaris City, ale Polaris. Je to však hodně podobné.
Ahoj, my jsme kocarek polaris city meli a docela rychle jsme ho vymenili. Uz asi na treti vychazce zaclo blbnout madlo, kdy nam padalo do spodni polohy pri najizdeni na obrubnik. Zkratka, jak do toho clovek trochu zatlacil, aby nadzvedl predni kolecka, tak to v kloubu, kterym se nastavuje vyska madla, povolilo. Dost me desila predstava, ze to pak jednou povoli, az budu treba sjizdet schody.:/ chteli jsme to reklamovat, ale delal to jen obcas. No nakonec se odepsal sam, kdyz se doslova rozlomil vejpul. Madlo s prednima koleckama zustalo manzelovi v rukach a korbicka vcetne mimina se na zadnich kolecka zacla klatit k zemi.
Vymenili jsme ho za dvojnasobne drahy kocar a ten si nemuzu vynachvalit. Taky mi puvodne prislo lito davat za to tolik penez, ale ten rozdil je nestovnatelny. Tezko to ale pozna prvorodicka (tzn bez zkusenosti) na prodejne, kde se projede na rovnym povrchu a bez zateze. Noordi byl ale po dvou mesicich vozeni ctyrkilovyho mimina uplne rozvrzanej, neverim, ze by dal dalsi dva roky s deckem treba desetikilovym.
Nevim, jestli ten kocar vyrabi polaci, ale verim tomu. Kdyz jsem pak vybirala novej kocar, tak na me vyskocila reklama na jiny kocar (Anex tusim). Podobny design, podobna vybava, podobna cena a tvari se jako svycari...
Já mám Noordi Polaris a jsem s ním spokojená.. Je to norská značka a vyrábí se v Litvě..
A tvrzení, že jde o "Poláka" mi přijde vtipné už tím, že tam, podle stránek výrobce, není prodejní podpora...takže zvláštní, ne?
Taky jsme procházeli prodejny a po pravdě, když jsem koukala a zkoušela kočárky za 25 a víc, tak ty klouby a šrouby atd. jsou tam teda stejné, jako u Noordi, tak teda fakt nevím, co na nich stojí víc, že by ta "značka"?
a mimochodem, dokonce jsem komunikovala s výrobcem a teda velice výborně komunikují a jsou vstřícní a potřebné požadavky mi předem vyjednali s dovozcem do ČR, takže za mě taky známka určité kvality...
My jezdíme s Nordi Polaris v lese běžně a je to v pohodě. Jen je potřeba dát si pozor na přetížení tašky při ježdění se sporťákem posazeným proti smětu jízdy - když se dá do tašky něco těžšího, má kočárek tendenci se převracet.
@snahnah souhlasi s anysekn. Nam se s nim v terenu jezdi taky dobre. Ale verim,ze s tim druhym podvozkem, tim klasickym perakem, co ma pera na vsech 4 kolech, se musi v terenu jezdit jeste lepe..ten klasicky podvozek je takovy mezikompromis mezi terennim a mestskym, aby univerzalne vyhovoval obema lokacim 😉
Jinak mrkni i na stranky vyrobce noordi.com
My si ho kupovali pres znameho na Ukrajine, paradoxne tam byl o 7 tisic levnejsi nez u nas..
Jinak teda nemam, co bych mu vytkla..
Tady to nekteri moc hroti koukam 😀 skoro vsechny nejprodavanejsi kocarky jsou z Polska, maji nekolik oceneni.. Takze podle toho bych kocarek urcite nekupovala.. Kamoska mela za 30 a hned se ji rozbil a holky s kocarkama za 10 jsou spokojene.. Nicmene junama, tako, x-landeer jsou vsechno polaci.. A dost dlouho se drzi jako nejprodavanejsi a stale s dobrymi recenzemi...!
eliskaxox, mala ma 75 a jeste se nam tam vejde.
Ale uz jsme vytahli sportak, protoze uz sedi a v korbe si sedala.. ale ve sportaku je to super, protoze ze zacatku je v poloze mirne sedici a pak ji sklopim uplne do rovna, kdyz usne..
Naše malá měla porodní váhu 3960g a jezdila v korbě 6měsíců, pak už se jí tam nelíbilo a chtěla vidět ven, tak jsme dali na léto sporťák. Teoreticky by se tam ale ještě chvilku vešla - i když tak tak. (kočárek Nordi Polaris)

@eliskaxox
No a TO je presne ono.
Jsem naprosty zoufalec v rozhodovani 😀