Kočárek pro zimní miminko - do terénu, na sníh. Máte tip?

carmenz
11. zář 2022

Ahoj holky, chci se poptat na vaše zkušenosti. Ke konci ledna čekáme miminko, ale tápu s výběrem kočárku. Žijeme v horách. Dcerka byla rozená konec dubna, tedy nemusela jsem tolik řešit jízdní vlastnosti. Mám Joolz Day a měli jsme do terénu takový obyč polský kočár Adamex, který projel vše, ale poslala jsem ho dál.
A teď nevim. Malý se narodí koncem ledna, v šestinedělí tolik v mrazu trajdat nebudeme, ale přece jen je u nás sníh klidně do března a starší venčit musím taky, leckdy na sjezdovku. Hodně počítám, že budu nosit, přesto pro jistotu zjišťuji - jaký je podle vás nej kočárek do opravdového terénu, případně i do sněhu? Jak moc jste byly venku s novorozencem narozeným v zimě?
Thule vím, ale ještě se mi nechce investovat zatím tolik, uvidíme, jsou teď v prodeji akční sety levnější než bazar. Jaké další tipy? Moc moc díky ❤️

tulipdona
11. zář 2022

Na thule se vyprdni, mrkni na jetý TFK

martiniquest
11. zář 2022

Baby Jogger summit x3, klidne bazar. Jsou to vyborne kocary

martt
11. zář 2022

@carmenz Ja jsem na druhého syna měla kočárek Roan Marita a za mne do terénu a sněhu úplně super. Na víc ma velkou korbu , takže syn se mi tam vešel cca do roku a půl i s fuksakem. Co byla trochu nevýhoda bylo , že je trochu širší a v obchodech byla trochu horší manipulace.

fazolkazuzka
11. zář 2022

@carmenz asi neporadím ale adamex mám taky a nedám na něj dopustit. Bydlíme na horách. A korbička velika. Uz se chystá na druhou dceru

janina228
11. zář 2022

@carmenz za mě BJ summit X3. Vědět, že má hlubokou korbičku, jiný bych nevolila. Jako sportovní kočárek je totiž naprosto parádní - a to i do sněhu, mimo cesty.. prostě projel všechno a uvezl i dvě děti a nákup😄..

dashyyy
12. zář 2022

Volila bych tak, aby měl přední/zadní hlavně kolečka za sebou, abys nemusela vytlačovat víc než dvě stopy

dominikasn
12. zář 2022

@carmenz mám jasmine s velkými koly a je to naprosto parádní kočár. Projede všechno. Navíc je i podle mě fakt pěknej oproti Polákům

carmenz
autor
12. zář 2022

@dominikasn Že jo? Já si to právě z podstaty věci taky říkám, ale kupodivu mi většina maminek nejen tady, radí dle zkušeností tříkolky. Tak jsem stále nerozhodná 😀

janina228
12. zář 2022

..já mám zkušenost v hlubokém sněhu jak s čtyřkolkou, tak tříkolkou a pokud bych čekala další mimčo, tak jedině kočárek tři kola (ono samozřejmě není tříkolka jako tříkolka, znám jen s BJ😊).. no a k tomu ještě jedno malé nepatrné plus - kočárek klasický (dvojkombinaci) jsem kupovala nový, a po dětech mi zůstal na půdě.. a to i když jsem ho dala na bazar téměř zadarmo. BJ jsem prodala do týdne a z pořizovací ceny jsem zas tolik neubrala..

carmenz
autor
12. zář 2022

@janina228 Jako chápu, všeobecné zkušenosti mluví za vše, ale vůbec by mě to logicky nenapadlo.
Koukám nakonec zatím po Baby Jogger z bazaru, nový kupovat zřejmě nebudeme. Joolz bych si nechala u našich v podhůří a BJ bychom měli doma na horách.

maargit
12. zář 2022

@janina228 Ja jsem na prvni mela funglovku ctyrkolku a prodavala jsem po roce hodne pod cenou. Koupila jsem si misto toho jetyho BJ Summit,kde mi pani k tomu dala i hlubokou korbu. Tu jsem si nechala na druhe dite. Sportak jsem casem prodala na dojezdeni a koupila si novy BJ, takze na druhe jsem mela tu hlubokou korbu na trikolku. Velky rozdil. Nechapu,jak jsem mohla jezdit s tim prvnim kocarkem. Kdybych mela dite na zimu, tak ta hluboka korba BJ idealni. Do podzimu uz pujde do sportaku a korba akorat vystaci, je preci jen trochu mensi.

janina228
12. zář 2022

@carmenz no taky by mi to přišlo,ale prostě to tak fakt je🙈. A to ani nepíšu o té skladnosti do auta ve sportovní verzi.

janina228
12. zář 2022

@maargit měla jsem to hodně podobně, akorát bez té hluboké korby.. každopádně sporťák byl úplně bezkonkurenční.. k tomu byl ok na procházky i do města, což mi například Thule úplně nepřijde 😄🙈..
@carmenz taky jsem na chalupu nechala tu původní čtyřkolku.. a nakonec jsem stejně všude vozila BJ😄.. to je prostě úplně jiná liga, obzvlášť jestli máš jedno starší.. BJ se dá naprosto v pohodě ovládat jednou rukou, což bývá dost často málo doceněná výhoda 😄

maargit
12. zář 2022

@janina228 thule asi do mesta taky nebude mit problem. Navic ma jako bonus to pohyblivy madlo. Ale velky problem vidim v tom, jak maly je pak prostor pro dite. Uz jsem to psala i jinde, ale prijde mi, ze pokud je vetsi dite,tak v thule nema moc prostor. Ale to je asi jen ma zkusenost a to, ze mam proste vetsi deti.

janina228
12. zář 2022

@maargit no já myslela s tím Thule čistě povrchně jen design 😄.. BJ mi přijde jako sportovní/městský kočárek.. Thule na mě působí jako takový ten vozík za kolo🙈.. jinak žádnou zkušenost nemám, protože co jsme pořídili BJ, tak jsem neměla potřebu řešit jakýkoliv jiný kočár.. vlastně ani golfky co mě tak napadá

maargit
12. zář 2022

@janina228 Jo, golfky jsem poridila ciste z nejakyho nepsanyho pravidla, ze golfky musi byt. A vyuzila jsem je asi trikrat a spis pro starsi ditko,kdyz jelo na vylet s nasima treba.