Kočárek Roan Marita, máte zkušenosti?

evoleta
1. čer 2016

Dobrý den maminky,
máte prosím zkušenosti s kočárkem Roan Marita? Nebo poradíte jiný? Chci tenhle typ. Houpací s velkými koly a prostornou korbičkou. Děkuji

sara84
1. čer 2016

Hluboky super, sportak nepouzitepny....z bazaru koupit hluboky, na tech 6m staci a pak kvalitni sportak 🙂

kkouzlo
1. čer 2016

měla jsem, hluboká korba super, sporták jsem nepoužila, už jsem kupovala z bazaru a paní rovněž používala jen hlubokou. Hezky houpe, je do terénu. Do korby by se malej vešel i teď, ale vystupoval mi

bobulinka
1. čer 2016

Záleží kam ho plánuješ vozit a co od něj očekáváš. Já si ho koupila na první dítě. Samozřejmě jsem věděla o požadavcích na kočár prd a měla jsem představu, jak houpu tou velikou korbou a procházím se, že to bude romantika 🙂)) Osobně jsem byla silně nespokojena - ale když jsem to napsala do nějaké diskuse byla jsem skoro ukamenována 🙂 Maminky povětšinou psaly, že jim vyhovoval.

Co mi vadilo: Prostorná korba se stala v MHD utrpením, je to veliký a neskladný kočár, je těžký - zvlášť jak miminko roste. Je to tuším polsko - skládat a rozkládat jde ztěžka, takže i cestování autem žádný med. Kočárek má nízký košík, věci vypadávají. Dobrá jsou tedy nafukovací kola a to houpání. Vhodnější asi do terénu, do města naprosto nevhodný. Kola se nenatáčejí do stran, tedy vše je nutné brát silou(chodníky). Rukojeť je z umělé hmoty, měla jsem věčně otlačené ruce. Sportovní verzi jsem nepoužila. Příště jsem byla chytřejší, malý, lehký, skladný německý kočárek s kolečky s aretací , který šlo složit jednou rukou mi vyhovoval víc. Pokud po něm hodně toužíš doporučuji bazar - já ho prodávala po 4m. i s příslušenstvím za 4000.

evoleta
autor
2. čer 2016

@bobulinka Děkuju moc za názor, je to právě můj první kočárek, pro první mimi. Chci prostě houpací kočár, na těch velkých kolech netrvám, ale na jiný typ, který by byl houpací jsem nenarazila. Je fakt, že budu dost jezdit MHD a po městě, sem tam v lehkém terénu. Můžu se zeptat, jaký sis koupila ten druhý?

lucyp13
2. čer 2016

@evoleta dost houpací je brio go next,ten houpe jak blazen :D jinak ja mám jane crosswalk a je odpruzeny taky,malou jsem pohoupala.zase záleží pak na ditetu,dceru jsm dala na chalupě do stare liberty a ta to nesnášela jak se to pohupovalo...jinak kočár na vesnici asi ok ale ve městě dost nepraktické -velky do mhd,tezky,neotocna kola,nemocnost vytočit se v uzke ulicce...

majvik
2. čer 2016

jako hluboký kočárek na procházky po vesnici je super, ale do MHD nebo do obchoďáku celkem naprd. Jestli ti můžu doporučit, kup si ho a k tomu nějaký lehký nehoupací s otočnými koly a střídej to podle toho kam jedeš... když koupíš oba bazarové, výjde tě to na cenu jednoho nového...

babka
2. čer 2016

Měla jsem taky a byla jsem spokojená. Koupila bych zase. Prostorná korbička, houpací, velká kola - nebyl problém ani ve sněhu, ani v terénu. S kočárkem jsem jezdila po městě (Praha) i u našich na vesnici, často i MHD a naprosto bez problému. To, že nemá natáčecí kola mi nevadilo. Je dobře ovladatelný i tak. V Praze jsem s ním jezdila i po nákupech a nikdy se mi nestalo, že bych narazila na nějaký problém.
Používala jsem i sporťák. Ale je pravda, že ten spíš na ježdění kolem domu a do parku, do MHD jsem pak pořídila něco lehčího a skaldnějšího.

bobulinka
2. čer 2016

@evoleta Kupovala jsem Chicco urban. Cenově vlastně když to vezmu zpětně asi nastejno. Stál 9.000 a tu Maritu jsem kupovala i s autosedačkou (která tedy taky nic moc) za tutéž cenu. Byla jsem hodně spokojená, nicméně opravdu nehoupe. Zkusila bych ten co radila paní výše. Případně mít oba, ale co si budem říkat to v paneláku není nic moc - něco jiného je v baráku.

Ono je to stejně paradoxní, můžeš koupit kočárek houpací a dítě to bude nenávidět, případně ještě horší verze asi 3x jsem potkala maminku co nesla dítě na ruce a vezla kočárek. Když jsem se na to ptala - dítě nesnášelo kočár 😀 jakýkoli!

lucyp13
2. čer 2016

@bobulinka noo tak to bylo u nas,na kočár jsem nalozila co šlo a dceru nesla v nositku či satku,dcera se radši nosi..vedet to tak ušetřím peníze za kocar...se sporákem se to zlepšilo mirne..

dokument
2. čer 2016

Mam zkusenost, vozila jsem v hlubokem i ve sportaku a oboji si nemuzu vynachvalit. Nejlepsi kocar co znam. Dite se do hlubokeho vejde snad do roku, ja vozila do 10 mesicu. Malej byl na ksirech, jeste nesedel, tak si tam klecel a mel dost pohybu, naprosto luxusni jizda s takovym kocarem, projede fakt vsechno. Uhoupa, uspi, prostorny pro dite. Sportak - cetla jsem jen same negativni reakce tehdy. Az jsem se za nej zacala stydet a chtela si hned koupit jiny. Kravina na n tou. Na zimu byl vyborny, polstrovany, fusak jsem mela porad beranek, nesklouzaval mi ,ackoliv v nem nejsou diry na popruhy, dite na ksirech. Pak jsem mela fusak i s dirama, ale beranek byl nejlepsi. Tehdy nebyl tak v kurzu, ale dnes tady v okoli vidim 90 % techto kocaru. Sportak muizes dat po i proti smeru jizdy, v lete taky super, dite po nem skakalo a nic neznicilo. Kdyz ho ted vidim na ulici, styska se mi po nem 😅

dokument
2. čer 2016

@bobulinka jako vsechny vyhrady chapu, kazdy mame jine potreby, ale otlacene ruce? 😅 Z ceho? Jezdila jsem 2x denne 2-3 hodiny sviznou chuzi, fakt jako jezdila, na vylety taky, otlacene ruce?... Takhle jsem jezdila rok a pul denodenne...

bobulinka
2. čer 2016

@dokument možná je teď už držadlo udělané pěnové - já měla celoplastové, se vzorem proužků - byly věčně vyryté do rukou, jakkoli jsem na kočár víc zatlačila nebo ho zvedala - a to bylo do MHD často.

dokument
2. čer 2016

Schovavam kdyby jeste bylo druhe, nechci se ho zbavit. Jedina nevyhoda, ze je velky do mhd. Ale mne to nevadilo, velke jsou i ty ostatni, zaberou uplne stejne mista. Mam ted Valco snap 4 a sice se otocim na metru, ale jizda daleko horsi, tento kocar absolutne ne na zimu, malo prostorny pro dite. Jako...vsechno jde, kdyz se musi, ale je to takovy ubohy kocarek proti Roanu, co se tyce pohodli pro dite. Dnes bych uz nepodlehla ruznym diskusim, kde se psalo, jak je ten sportak blby. Neni to podle me pravda. Je i hezky i prakticky (my ho neskladali, do bytu se vesel). Byt tebou, jdu do kamenneho obchodu s kocarky a tam si na vlastni kuzi, oci, prohlednu a vyzkousim. Klidne si osahej a pohoupej vsechny kocary, co tam maji. Podivej se jak jsou prostorne, jak se s nimi manipuluje. A pak klidne kup na internetu, ale napred bych si to nekde zkusila.

dokument
2. čer 2016

@bobulinka mam taky plastove, snad studene, to jo, v zime. Nosila jsem rukavice 🙂

bobulinka
2. čer 2016

@dokument Já beru, že tisíc lidí tisíc chutí. Bohužel jsem se tenkrát rozhodla o koupi na základě diskusí, kde ho všichni strašně chválili. Jen samá pozitiva a sociální jistoty 🙂 To je špatně, možná kdybych našla i jiné než sluníčkové názory mohla jsem si ušetřit nervy. Kupovala jsem ho nový v krámě. Samozřejmě jsem ho tam zvedala, skládala a vozila. Ale bez dítěte které má velice rychle 7-8kg a v prostředí rovné podlahy krámu to člověku moc neřekne.

bonulinka
2. čer 2016

@evoleta Měla jsem ho na holky. Hluboká korba super, prostorná, v zimě tam bylo teploučko, perfektně houpací. Sporťák pro zlost - na spaní nepoužitelný, nepohodlný.
Teď mám Inglesina Magnum a je to taky houpák, na uspávání a do terénu skvělý, jen tedy do kufru auta dost neskladný, takže na dovolenou ještě pořídíme golfky.

bonulinka
2. čer 2016

@evoleta Ta hluboká korba ale byla nepřekonatelná, možná jsem se až moc namlsala a pak byla ze sporťáku proto zklamaná.
Inglesina dělá ještě hlubokou verzi Sofia - ta má taky pěkně hlubokou korbičku a pak pořídit sporťák...
Do toho Magnum jsem kupovala ještě vložnou tašku Emitex, místo fusaku. Přišlo mi to tak víc vyteplené na zimu a pohodlné pro přenášení prcka, když spal.
Výhoda je ten drátěný koš dole. Uveze i docela těžký nákup.

beru22
2. čer 2016

Hluboka korba a houpani luxusni, sportak hrozny a vajicko vubec nebrat, to vzit radeji poradnou testovanou znacku. Sportak nejde do uplneho lehu, chybi nejake lepsi polstrovani, prcek mi v tom i pres pasy lital z boku na bok, je tezky a bez aretace spatne ovladatelny. Takze za me hluboky rozhodne ano, jen se musi casto promazávat, jinak skripe. A sportak poridit pozdeji uz s vetsim ditetem a vajicko taky jine, kvalitnejsi.

dokument
2. čer 2016

Ono asi taky zalezi jak stare dite chces do toho sportaku dat. Ja vozila do 10 mesicu nesedici dite v hluboke na volnych ksirech (tam si klecel a postaval a zacinal sedet), ale nekdo chce dat do sportaku treba 6 mesicni a tam to s tim lehem ma opodstatneni. Ale sedici vetsi dite, to uz je zase neco jineho. Do uplneho lehu...no temer do lehu to jde, pokud si dobre pamatuju. Jen nejaky malinky uhel zesikmeni, ale pro to vetsi dite to nevadi. Jinak jsem cetla hodne negativnich recenzi, ze pry jsou blbe pasy, ze se na ne neda ani navlect fusak... tak to bylo asi rukama. Vsechny fusaky (mela jsem 4 typy) na to jdou, pasy jsou v obvyklych vzdalenostech, snadno se vyndavaji z te zadove operky. Co mam ted to Valco, tak tam to je na uplne stejnem principu a jde to teda hur. Nekde jsem cetla, ze se spatne brzdi - pisatelka neprisla ani na to kde se to zabrzduje 😅, nebo ze to skripe - tak to staci namazat. Atd. Ja davala do sportaku uz velke dite v podstate, take mne to vyhovovalo.

xmele004
2. čer 2016

Holky a jde koupit ROAN jen s hlubokou korbou? Kdyz tak ctu vsechny ty recenze, nejradsi bych koupila jen tu. Vajicko jsem byla presvedcena uz drive, ze koupim jine s adapterem a kdyz tak premyslim, miminko budu mit na podzim, budu ho chtit v korbicce vozit co nejdele a pak klidne do golfek nebo poradneho sportaku. Ale na netu jsem variantu jen s korbou nenasla..nebo spatne hledam? 🙂

bonulinka
2. čer 2016

@xmele004 A co ta Inglesina ? Kluk je narozený v říjnu a prostoru tam má ještě dost.
Sofia má hlubší korbu, možná ještě lepší než Magnum ( to je tedy hluboký i sporťák dohromady ).

majvik
2. čer 2016

@xmele004 taky jsem variantu jen s korbou nenašla... koupila jsem teda korbu i sporťák za asi 7500,- a nakonec i ten sporťák občas používám, i když spokojená s ním úplně nejsem. Do lehu sice jde pohodlně, košík má suprovej, ale špatně se mi ovládá jednou rukou - když za druhou ruku vedu starší dceru a paradoxně mi u sporťáku trochu vadí houpání - už v něm neuspávám a na běžnou jízdu mi příjde že dcerou pořád "drncám" Brzda mě taky trošku vadí, protože jde těžko a já v létě ráda chodím bosa a odbrzďovat bez bot je celkem bolestivé😀
@dokument a s těmi pásy to je relativní. Jako fusak tam jde perfektně v porovnání s druhým sporťákem který mám. Ale mám dvě dcery - každou fyzicky naprosto jinou a ta starší ve dvou letech z pásů pořád ještě vyklouzává a ta mladší už v roce tam je v pohodě...
jezdila jsem celkem s asi osmi kočárky a musím říct že Roan byl jako hluboký jednoznačně nejlepší. Sporťák úplně nej není, ale použitelný je. Takže opravdu, kdybych kočárek měla koupit znovu, znovu koupím Roan a k tomu nějaký sporťáček typu, britax, nebo tak něco do města a tak... Klidně bazarový. Protože jeden co mám je po pěti dětech a pořád je relativně v pořádku🙂