Kočárek s velkou korbičkou a koly i do terénu
Ahoj holky, prosím o vaše zkušenosti a případně rady. Vybíráme kočárek a jsem z toho tak trochu nešťastná. Nechápu, proč kočárky pro malé děti jsou většinou v tmavých barvách a minimum je ve světlých a veselých odstínech. Měla jsem předvybraný kočárek JUNAMA IMPULSE, ale po včerejší návštěvě obchodu s kočárky mi rozmluvili kola (ložiska), tak si nejsem jistá. Jaký byste poradily kočárek, aby měl velkou korbičku (rodím v červenci, ale mimi se určitě bude vozit alespoň částečně i v zimě s fusakem) a kvalitní kola, kterým se nevymlátí ložiska po 3 měsících? Děkuju moc a krásnou neděli všem 🙂 Lucka
Jinak ještě se přidám já. Máme Baby Merc Maylo Classic a jsem spokojená, velká nafukovací kola, hluboká korbička je dost prostorná a sporťák nevypadá zle. V zimě nebyl problém projet sněhem, polními cestami a ani kanci rozrytou cestou v lese. Navíc i pěkná cena. A dělají ho snad ve 20 různých barevných kombinacích.
@luciedol ahoj koukni emmaljunga nebo easywalker ten ma opravdu super uložení kolecek (kov žádný plast) ale zas ma jine mouchy. nebo hartan....to jsou moji favoriti
@challidona teh easywalker myslim model sky (i kdyz to byla trikolka tak kdyz jsem zavesovala bagl tak se neprevrhnul)
nemá někdo zkušenosti s kočárkem ADAMEX BARLETA RETRO?
@challidona Jojo, easywalker ma velkou asi taky tech 84 cm...akorat sportak by mi nevyhovoval, ma svagrova...s korbou super, lehounky, kvalitni
@tanis jo prave me taky nevyhovuje ten sporťák asi nebo resp mi tam vadi ze nejde polohovat do sedu a prece jenom ten design :/
@challidona a hlavne sportak nejde otocit proti smeru jizdy :-/
@ukeke koukala sem na něj v obchodě 🙂 vypadá hezky, ale mě neseděla ta koženka a to, že mají jeden vzor - další by snad mohl být v červenci nebo srpnu...měla sem vedle sebe barletu a bexu a přišly mi hodně podobné, co se týče parametrů, barleta díky těm kolům vypadá moderněji, ale o ceně 4tis víc mě nepřesvědčil, takže jdeme do bexy 🙂
@luciedol Ahoj, my Junamu Impulse máme a nemáme problém s koly. Jsme s ní maximálně spokojeni. Terén zvládne, korba je fakt velká. Dcera je taky červencová a sporťák jsme vytáhli až teď, a to má 9 měsíců, doteď se do korby vlezla i s fusakem....kdyby bylo ještě škaredě, tak ji v korbě klidně vozím dál...
My měli favorita Roan Marita, ale byli jsme se podívat v obchodě a ač jsou krásné (opravdu nádherné a dokonalé, plno barevných i materiálových variant), tak jsme od něj nakonec upustili, je strašně težký a veliký - nedostala bych ho do auta a asi ani do našich 4 schůdků do domu (měla jsem problém uzvednout samotný složený podvozek), navíc to ovládání je fakt náročnější ☹ víc nás zaujal kočárek Easywalker Sky, což je tříkolka vhodná i do extrémních terénů (údajně). Zkoušeli jsme i čtyřkolku ale to nebylo ono, ta tříkolka je úžasná - skvěle se ovládá i jednou rukou, jde snadno složit a korbička je uvnitř tak o 1-2 cm menší na délku než u Roanu (porovnávali jsme matrace, hlavně Roan má asi 1,5 cm tlustou matraci a Easywalker asi 5cm a se sundavatelným potahem), i když na pohled vypadá maličká. Je sice dražší ale je tam supr i ten sporťák (takže nebude potřeba pak dokupovat), prostě láska na první pohled..
me u toho easywalkeru vadi ze nejde do sedu a zda se mi kratka ta strizka. ale kdo vi třeba ho koupíme protoze podle me neni ideální kočár. ...všude budem delat kompromisy
@challidona to máš pravdu, není 😒 Já měla vyhlídnutý Jané Crosswalk, případně Concord Wanderer s korbou Jané, ale ta hlubká korba mě zklamala, tak zase nevím... Buď je kočár těžký, nebo nejde úplně do lehu, nebo nemá otočnou sedačku, nebo stojí kola za prd... Je to věda 😀
@challidona budu prodat easywalkera a je super ma nejdelsi korbicku na trhu dcers tam byla do osmeho mesice... Jukni na muj inzerat nebo napis sz
jedna co se delky korby tyce vede emmaljunga.... jenom zase neni tak dobře skladna, a váha taky nic moc....
@challidona jj rika se to... Tenhle se sklada super a ridim ho jednou rukou..
@challidona ja mam easy walker sky- uz v nem bude treti dite. Je to doopravdy kocar, se kterym se da delat hodne veci. Za 4 roky jsme na nem nemeli zadnou zavadu- kdyz teda nepocitam prasklou dusi (praskla na slunicka, potom co ji manzel moc nafoukal 😀 😀 😀 ). Byl s nami na horach, v Maroku v horach i u more, na skalach na Kanarskych ostrovech, projel celou Evropu a drzi. Jo, sportak do sedu nejde- moje deti to nikdy neresili, proste se tam valeli a davali si nohy na to operatko/ drzatko. Pravda je, ze od 1,5 roku kocar pouzivame min.- deti jsou chodici a kocar uz je jen na prespani.
Designove asi nic moc, ale u nas vede prakticnost. Cely kocar se da sundat/ vyprat v pracce, lehce zase nandat nazpatek. Striska u sportaku mi teda osobne prijde dostatecne dlouha/ plus je u ni zamontovana i slunecni clona. 😉
@jaajaa je mozny ze na nej dojde jelikož se nejvíce libi manželovi
@ukeke není zač 🙂 já to taky neměla hned a už sem propadala zoufalství a pak sem objevila bexu 🙂 já chtěla roan maritu, ale tam mi prostě hrozně vadilo to sundávání korby, pak sem se na první pohled zakoukala na raf-pol margaret, byl skvělej! v obchodě sem věděla, že je to on, ale bohužel sem pak zjistila, že vnitřek orby je jen 73cm a to sem prostě nepřekousla...koukali sme na teutonie, ale ty mě ničím neoslovili a pak sem se zakoukala do navingtonu, ale to už je trochu jiná cenová a to sem řekla, že nedám, pak sem právě objevila barletu a musela ji vidět a ve stejném obchodě byla i bexa...no a jak to dopadlo sem už psala...btw. bexa má stejný podvozek jako raf-pol, takže mi hodně vyhovoval, sice teda vybrat barvu byl trochu oříšek, ale řekla sem, že nic dalšího prostě už nehledám 🙂
My jsme měli stejné požadavky jako jsou popisovány v úvodním dotazu a nejlépe nám z toho (a především z vlastní zkušenosti po projetí několika horkých favoritů včetně Hartana) vyšla Emmaljunga. My vzali tip Modnial de Luxe barvu Dallas. Jsou drahé, ale nedám na něj dopustit. Už se moc těším, až s ním vyrazíme. Zatím mi ještě 4 měsíce musí stačit občasné cvičební jízdy po dvoře, když už to nevydržím a zajdu ho "zkontrolovat" 😀
Ahoj holky. Prispeju se svou troskou do mlyna. Taky sem dlouho vybirala a nakonec vybrala ku me velke spokojenosti. Gesslein model F6. Krasne velka striska, mam ho v kombinaci s vloznou taskou misto korbicky a velikostne fakt parada. Jde do uplneho lehu, ma polohovani nozice, jde po i proti sme ru jizdy a ma i prehazovaci rukojet. A dalsi velke plus-predni kola jsou vymenna, mala otocna za velka pevna. Na podvozek nandam i autosedacku a pak razime do lesa 🙂
Tak stastnou ruku pri vyberu!
@domca89 cena? já ho nemužu najit s cenou :D
@helousek20 no řekla bych že už ho ani nevyrábí, protože stránky, kde jsem ho kupovala a měli ho jakou dobu, už ho taky nemají.

Holky, děkuju všem za tipy 🙂 Jane se mi zdá hodně malý už od pohledu a potvrdila mi to i kamaráda, která ho měla pro květnovou holčičku. Ve čtvrtek se chystám na For Kids, tak kouknu v reálu na více kočárků na jednom místě. Inglesina a Marita jsou sice krásně velké, jenže ty kola jsou pro mě minus tak trochu. Budeme jezdit dost terén, ale taky hodně město a já tam potřebuju kočárek, který pro mě nebude takovým závažím... Krásný den 😉