Pořídit zimní fusak na miminko na konci února?

emamaira
21. lis 2017

Zdravím,

čekám miminko na konci února... Je potřeba koupit zimní fusak? Než se dostaneme s miminkem ven, tak bude reálně březen a nechce se mi kupovat fusak na 14 dní používání. Vystačím si se fleeceovou zavinovačkou s teplou dekou? Zimní fusak bych koupila až na falší zimu... Díky😉

gnozka
21. lis 2017

Určite bych pořídila . Nehledě na to ze za pul roku ho stejne budete potrebovat 🙂 ja byla jednou s dcerou u rodicu v polovině března a musela jsem dat zimní fusak . Byla fakt kosa a to bylo dceři uz 6 mes . Takže za me ano.

fallingstars
21. lis 2017

@emamaira Určitě bych koupila, nemusí být extra mrazy, může být kolem nuly, tzn. budete moct jít ven, ale fleece a deka by bylo na to málo...a jak píše @gnozka , určitě využijte i pak na další sezonu.

hhranolka
21. lis 2017

Já letos uklízela fusak 12.kvetna.. 11. Jsem v něm ještě malou měla 🙂

nikyselen
21. lis 2017

Taky bych koupila jsou fusaky,jako Emitex aj. Znacky co nejsou nijak drahe je to 3V1 cca do 3 let😉
Me dnes prisel taky Emitex

fallingstars
21. lis 2017

@emamaira A ještě - já rodila na konci dubna a venku byl sníh a fakt kosa 😉

bayt
21. lis 2017

@emamaira Určitě, březen a duben bude ještě kosa, a určitě se dostaneš ven i v únoru, mimčo musí na čerstvý vzduch. My jsme v Německu koupili super fusak z prachového peří, stál v akci ani ne 15 stovek, tady ho prodávají dvakrát tak draho.

horsiee
21. lis 2017

Taky máme rostoucí Emitex, syn se narodil koncem ledna a nyní ho používám již třetí sezónu.🙂

rousse
21. lis 2017

@emamaira máme malou 20. února a jezdila v beránkovém fusaku dobré 2 měsíce....nemůžete vědět, jak dlouhá a jak tuhá bude zima....a nevím jak vy, ale třeba my vyrazili ven s kočárkem hned po příjezdu z porodnice - bylo krásné počasí kolem nuly, ne mínus a byli (a prakticky jsme doteď, pokud nepadají trakaře) 2x denně venku..... nedovedu si to bez zimního fusaku představit🙂

z_kopretinka
21. lis 2017

budu mít březnové a určitě s ním počítám. Mám po první emitex 3v1 a používala jsem ho i další seznovy. Ono stačí i těch 5 stupňů a pro novorozeně to opravdu jen na deku neni.

antoinet
21. lis 2017

Bez fusaku vyloučeno, novorozenec nezvládne regulovat teplotu, radši ať tam je na začátku jara dítě méně oblečené, ale ať je ve fusaku, kde netáhne na nožky, nepromokne to, neprofoukne. Na bazaru sezeneš vhodný do 500 kč.

emamaira
autor
21. lis 2017

Díky všem zkušenějším, potřebovala jsem se ujistit 😉

belleelle
21. lis 2017

@emamaira mam zarijove dite a fusak.jsem.nemela. poridila jsem chlupatou fleecovou zavinovacku donkocarku.

alkuska
21. lis 2017

Já teda rodila 11. února a malou jsem měla ve vložné tašce, která pro mě byla praktičtější na přenášení (chodím dvě patra ke kočárku) a v dece a zavinovačce - prostě jsem ji nabalila vším co bylo a taky jí bylo samozřejmě teplo. Fusak jsem koupila až na další zimu. Zpětně hodnoceno - kvůli přenášení se taška hodila, ale za jiných podmínek bych šla rovnou do fusaku pže se užije i dál. Radím dobře vybrat, aby byl nejlépe rostoucí, myslete na to že děcko ho užije další dvě zimy. Momentálně nejvíc oceňuju možnost odepnout spodek, pže malá už chodí a je lepší ji nervat do celého fusaku se špinavýma botama ale nechat jí je dole trčet ven a zapnout jí ten fusak jen přes nohy nad botama.

belleelle
21. lis 2017

@emamaira 2. radek, 3. Zprava
I na lednovou dceru stacil.

pavlinakm
21. lis 2017

Ja mam fusak zimni a fusak na jaro/podzim. Ten vytahuji pri teplote nad 10st. Ale novorzenci by to nestacilo. Tak jako tak jej musite mit. Co kdyz porodite pred terminem? Co kdyz bude dlouha zima? Co kdyz budete muset jet k lekari...? Radeji jej doma mit a nespolehat na to ze by uz mozna mohlo byt tepleji. Deka stacit nebude. Stejne se delaji fusaky tzv rostouci a muzou se pouzit od mimi az do 2-3let.

letadlo13
21. lis 2017

Rostoucí emitex vydrží celou kočˇárkovou dobu. Dobrá investice, taky jsem ho kupovala až na druhou zimu a nechyběl mi, vycpala jsem korbu dekama a teplou kombinézou, ale stejně ho člověk koupil. Tak pokud na něj máš, tak proč ne hned. Než kupovat zavinovačku, ta byla doslova na nic, jen na hromadění krámů. Do měsíce z ní vyrostli.

magdanaty
21. lis 2017

Určíte ano! Čerstvé miminko bych jen do zavinovačky a deky nedala..

emamaira
autor
22. lis 2017

Rostouci fusaky mi prijdou urcite prakticky, koukam po nich uz delsi dobu, ale jeste jsem nenasla zadnej, kterej by se mi libil😇

A jeste se zeptam, narazila jsem na fusaky na jaro/podzim. Pouzivate?

z_kopretinka
22. lis 2017

@emamaira Mě se z těch rostoucí právě líbil i cenou Emitex 3v1 teď se snad jmenuje Delux nebo nějak tak. Byla jsem s ním spokojená. Malá byla pěkně v teplíčku a používala jsem i pak další zimu do sporťáku. Jarní jsem původně nechtěla, na podzim jsem pro malou po narození používala zavinovačku do autosedačky z fleecu, ale do jara jí byla malá, nakonec jsem také koupila pytel od Emitexu fleece z venku a bavlna uvnitř, sice tvarem byl spíš do sporťáku, ale nakonec jsem si ho hezky poskládala i do korby a spokojenost, na podzim pak jako bych ho našla. Malá se rozchodila víc až po roce a čtvrt - takže až tak leden únor, takže pro mě byl lepší než deka, pěkně jsem jí tam zapla a bylo jí teplo. Emitex je kvalitní, nikde se mi nic nepáralo a ceny jsou přijatelné. Oba jsem si schovala a budu chystat pro druhé na březen :D

fallingstars
22. lis 2017

@emamaira Jj, mám od Lodgeru fleecový a je super, dá se rozdělit na dva a v kompletu je dost teplý - teď je malá neště v něm, zimní vytáhnu až na mrazy...

scruffy
22. lis 2017

Já mám Emitex rostoucí, budu rodit v půlce února a určitě ho využiju. Jako esteticky se mi taky extra nelíbí, ale na Elodie nemám🙂. Navíc jsem ho stejně nikdy neukazovala, korbu mám ještě zapnutou takovým tím krytem a ve sporťáku jsem na fusak používala ještě nánožník.

z_kopretinka
22. lis 2017

@scruffy právě, sice jsou designovější kousky net Emitex, ale jako dítě to stejně neocení, a to radši za ty peníze pak pořídím něco jiného, co se bude hodit. A v korbě jsem také zapínala ještě vršek aby tam tak nefoukalo.

kacasa
22. lis 2017

@bayt jaky jste v nem. koupili?

belleelle
22. lis 2017

@emamaira evidentne jsi rozhodnuta ho poridit, maho vetsina (proc???).
Ale unorove dite, co kdyz budes prenaset? I tak, vyjezdis s nim pripadne 2 mesice.
Kdy bude detatko chodit je vesteni z kristalove koule. Jaky budea mit kocar, jestli ho treba nezmenis, dalsi otazka. A podle toho jsem az vybirala. Nikokiv dopredu do vybavi (ani v zari, ani v lednu). Dite muzes vzdy prikryt deckou at uz nahoru nebo pod. Pouzijes-li kryt kocarku, nikdo to neuvidi, takze vzhled neni dukezity. Zalezi take na tom, jakou mas korbu.
Ja si stojim za tim, ze fusak pro miminko vlastne na ven od brezna, neni potreba.

jbzirafa
22. lis 2017

Také doporučuji fusak koupit. Nějaký větší, který se vám nacpe do korby a za rok do sporťáku. Deky jsem na miminko využívala Hodně, je to flexibilní, a fajn.ale fusak také. Když je kvalitní, nemusíte miminko moc oblékat. Vozila jsem v mikině(kabatku) a dupackach , skoro tak, jak bylo miminko doma. Nepotřebovala jsem kombinézu (takže také úspora peněz a času při oblékání )jen fleecovou na mrazy.. fusak jaro -podzim využívám také hodně. Větší dítě se z něj nevyhraje jako z deky (tu dávám kdyžtak dovnitř. Zimní mám značku little Angel (da se stáhnout na menší miminko, rozpíná se po cele delce , má oddelitelna záda na podložku , mohu doporučit )podzimní fusak mam emitex bavlněný.

badyr
22. lis 2017

@emamaira ahoj, termín mám ke konci března a původně jsem zimní fusak nechtěla, ale nakonec jsem pořídila "rostoucí" fusak emitex. Navíc jsem si uvědomila, že když jsme se letos vrátili na konci dubna z dovolené, tak byla zima a málem jsme opět chodili v zimních bundách.

beruda
22. lis 2017

souhlasím s @gnozka, určitě bych pořídila, nejde jen o 14 dní, určitě ho použijete i příští a přespříští zimu. Za sebe doporučím Emitex, já sama ho mám z druhé ruky za pár korun a jsem s ním maximálně spokojená. Příští rok bude sloužit už třetímu miminku.

mandyn
22. lis 2017

Také bych fusak koupila, stejně jak tu píší ostatní maminky. Volila bych ten rostoucí, aby vydržel i na další roky. V březnu bude ještě zima a takové malé miminko nemá ještě tu správnou termoregulaci, takže potřebuje být hezky v teploučku.

m.e.l
22. lis 2017

Mam emitex rostouci po synovi, kteremu jsem ho kupovala do specialniho zdravotniho kocaru, pozdeji ho vyuzila sestrenka a ted zase ja. Cekam druheho trpaslika v lednu.

jaja01k
22. lis 2017

Mela jsem termin 24. unora a taky jsem to resila, jestli fusak poridit nebo ne. Nakonec jsem byla rada, ze jsem ho mela 🙂