icon

Potřebuji kočárek?

kakenkulla
18. dub 2016

Ahoj holky,
pohrávám si s myšlenkou jestli budu potřebovat kočárek, respektive tu hlubokou korbičku? Asi je ta otázka trochu naivní ale dneska v 26 tt mi prostě přijde, že bych se bez něj obešla.
moje úvaha: porodím v létě, určitě to bude malé miminko, bydlím na venkově, mám zahradu, dvoreček, klídeček. přes léto muže spinkat venku nebo jej budu nosit, bude přece malé? mimi. No když bude potřeba někam převést použiji tu autosedačku pak rovnou do auta. No a až povyroste bude jezdit v tom sportovním ne? nebo jako to děláte? Všichni máte trojkombinaci.
Omlouvám se přijdu si jak kdybych spadla z Marsu. Myslela jsem že mám devět měsíců na přípravu, asi jsem někde tech prvních pět byla jinde:D

Strana
z3
kika_21
18. dub 2016

Ano,potřebujete.Aspoň podle mne. Přestože jsem používala i šátek. Být neustále na dvorku nebo zahradě je pro mne noční můra. Pravda je, že nejezdím autem.

brokovich
18. dub 2016

Kocarek nebudeš potřebovat pouze tehdy, pokud dite budeš nosit. A do sportaku pokud se neda dat uplne do lehu, by se melo dite dat, až bude samo sedet, což hned tak nebude 🙂 . Já třeba kočárek používám jen pro udržení kondice (každý den odpo vyrazím na rychlou procházku na 2, 3 hodinky) Ale jinak ho nepotřebuju, dite od narození nosim. Takže ma odpověď zni: ne, korba není nezbytna. ALe má to sva úskalí. 😉 Nakonec dokoupit (i třeba bazarovy) můžete vzdy.

pokmon
18. dub 2016

Také bydlím na venkově dva kilometry od Tišnova a mám sice malou narozenou na konci ledna,ale v březnu jsme chodily do města pěšky a používaly jsme hlubokou korbu,nedovedu si představit,že bych na procházky chodila s autosedačkou( vajíčkem).A pak malá mi v hlubokém vydržela,až do sedmi měsíců a to potřebovala pohodlí,aby se mohla protáhnout a pootočit na boček,bylo jí tam dobře.Za nás určtě trojkombinace.

salenas
18. dub 2016

Zahrada,dvorek,stvořené pro spící dítko v kočárku.jasně že kočárek potřebuješ,můžeš pořídit rovnou sporták s taškou,kterou pak schováš,až mimčo bude sedět.a ta taška je i fain,když potřebuješ mimčo vyndat,vezmeš ho i s taškou..je lehká,třeba já měla patrona a max spokojenost,zaparkovala pod okny,šup domů uklidit,uvařit..malé mimčo nemůžeš pořád nosit,to by ses časem ani neučasala 🙂

evcann
18. dub 2016

@kakenkulla ano bude potrebovat, co treba prochazky? stale noseni? to ani ne. Spinkat bude teda na zahradce v cem? podle me bez kocaru to nejde nebo hodne obtizne, navic dnes se daji sehnat za velmi dobrou cenu, doprala bych miminku svuj prostor a taky na narovnani zadicek, bezpecnost atd.

rousse
18. dub 2016

Já si to teda bez kočáru nedovedu představit. A když bude mimi spinkat v šátku vy musíte být tím pádem neustále s ním třeba venku? Nedokážu si pak představit chod domácnosti. Navíc mě napadá, a tím nechci v žádném případě očerňovat nebo odsuovat nošení - taky mám šátek, taky jsem šátkovala, když byla mrně - ale neustálé nošení podle mě není zrovna nejlepší na motorický vývoj a vývoj svalů. A teda hlavně - pokud budete neustále nosit, mimi to bude brát jako normu a podle mě ho pak do kočárku nedostanete...když bude dejme tomu 6 měsíců zvyklé na neustálé nošení a kočárek nevyzkouší, jak mu pak v půl roce vysvětlíte, že od teď se bude vozit?

loafeer
18. dub 2016

taky si to bez kočárku nedovedu přestavit...Minimálně bych si koupila nějaký levný, bazarový, fakt na tu zahradu, protože taky asi nekdy budes potřebovat neco udelat a pořád se tahat s miminem, které poroste a tak...jako něco bych do zálohy určo koupila, vsadím se, že budou chvíle, kdy i ty budeš chtít mít chvíli klid a ne pořád našátkované mimino:o)

hrosatko87
18. dub 2016

A třeba taky myslet na babičky, dědečky, tetičky, atd....., kteří by rádi vzali miminko na procházku.

blecha94
18. dub 2016

Do hlubokýho bych rozhodně investovala. Šátkovat se nedá pořád. Dítě roste a hlavně těžkne, to je pak jeden rád, když má kočár a může sem tam ulevit zádům. A chodit do města se sedačkou? Byla fuška dceru dotáhnout byť jen k autu, už v jejích třech měsících jsem funěla, když jsem jí nesla! Rozhodně si neumím představit, že jí vláčím hodiny městem ve vejci...

makronka222
18. dub 2016

K doktorovi, prochazky, vylety- soupnu do vajca, kocarku, nacvaknu na universalni kolecka a uz to drandim. To dite si prece taky musi srovnat zada a ne byt furt v 1 poloze, si zkus cely den lezet na zadech bez pohybu, nebo sedet v satku... Nic moc co?;) jen ta predstava.. To dite si taky rado schrupne venku a ty drepnes pohodlne kafem na lavicku.. Hlavne ten kocar sezenes na bazaru i stejne drahy jako je ten satek treba... Udelas cvak cvak a mas kocar slozeny a ja i v pidi byte nasla misto.. Takze nevim zda resis otazku tve pohodlnosti, financi ci prostoru, ale vsechno jde🙂

hanih
18. dub 2016

@kakenkulla Uřčitě bych kočárek pořídila. Koukám, že termín máš v srpnu, takže toho léta zas s miminkem tolik neužijete. V září už se začne dělat chladno a co pak? V čem bude na té zahradě spinkat? A tak malé miminko by do sporťáku ještě nemělo, to až bude samo sedět, což může být třeba až v sedmi, osmi či devíti měsících... Autosedačka je dobrá tak akorát do auta a pak přenést rovnou domů, ale někam ji nosit v ruce není moc pohodlné, navíc miminko těžkne 🙂 No a co se nošení v šátku nebo nosítku týká, počítala bych s tím, že některá miminka na to moc nejsou. Všude se sice dočtete, jak to miminka milují, ale třeba naše miminko to ze začátku úplně nesnášelo, až někdy po čtyřek měsících si zvyklo a i teď někdy prostě nechce...

dannyblakely
18. dub 2016

Autosedačku jsem skoro neunesla ani s novorozencem, natož se starším dítětem. Určitě bych hlubokej pořídila. Navíc nám malá začala sedět sama až někdy těsně před rokem.. Rok s ní šátkovat a nechodit na procházky, to si fakt nedokážu představit.. Určo bych střídala nošení s vozením v kočárku.

izz76
18. dub 2016

@kakenkulla No a v čem bude mimi spinkat venku na tom tvém dvorečku? Některá miminka se dost ráda vozí v kočárku a i pro maminku může být příjemné vyrazit s kočárem na procházku,než jen sedět na zahradě nebo jet autem. Užila jsem šátek i kočár víc než dost a pokud nechceš hlubokou korbu,můžeš mít sporťák s vloženou taškou 😉

pe_ma
18. dub 2016

sice nevím z praxe, ale určitě bych pořídila, nosit nejde pořád a co třeba naložit a vyslat tatínka nebo babičku na procházku...
nehledě na to, že v autosedačce nemá trávit dítě hodiny, ale jen nezbytně nutnou dobu! max 2hod a pak se má položit a nechat narovnat záda...

soleilll
18. dub 2016

@kakenkulla V prvních týdnech po porodu budeš dost často chodit na kontroly k doktorům - netuším, jaký dopravní a parkovací možnosti máš v konkrétním místě, ale tahat dítě neustále v autosedačce je fakt nepraktický. A z druhýho konce - než můžeš dítě dát do sportovního kočáru, musí už umět sedět (většina sporťáků nemá možnost dát záda do úplné roviny - lehu) a to trvá několik měsíců. Takže představa, že od srpna, přes celou zimu do min. příštího jara budeš dítě jen nosit je dost naivní. Ale je to výzva, to zas jo. 🙂

fifina86
18. dub 2016

A jeste jedna vec,existuji deti,co proste noseni nesnesou,jako moje prvorozena ;)

lajla
18. dub 2016

Určitě budete... Proč? Viz nahoře, není třeba se opakovat
Pokud jde o peníze kupte bazarový sporťák s vložkou taškou
Bydlime na vesnici a jezdim s donkey, xplory a bee3... Bez..ani ránu, díky za ty krásné kočárky🙂

dora13
18. dub 2016

Urcite bych kocar poridila -- obejit se bez neho da, mam kamaradka, co od miminka jen satkuje, ale je to docela narocne, nehlede na to, ze ne kazdemu diteti to sedne a hlavne ho nemuzes vypravit prarodicum nebo tatinkovi a sama si odpocinout... Navic do sportaku dite vetsinou nejde driv nez v sesti mesicich, to pro tebe znamena v lednu -- to uz asi na zahrade moc casu travit nebudete 🙂 Na prochazky jezdit s autosedackou je nic moc, nehlede na to, ze to neni ani moc zdrave pro dite, travit v sedacce tolik casu... Dalsi vec je, ze muzes mit dite, ktere ti ve stoje na dvore spat nebude -- taky jsem si to tak malovala a nakonec to dopadlo tak, ze jsem porad jezdila po okoli,protoze mlady pan jinak nez v jedoucim kocare pres den nespal...
Kocaru je v obehu miliarda, nemusis kupovat zrovna nejaky za 25 tisic, da se koupit z druhe ruky -- urcite bych poridila 🙂

ladyhacek
18. dub 2016

já syna bude teprve nosit a je mu rok - ano začínám déle, ale úplně bez kočárku to podle mě nejde. Sice budeš mít mimi v létě, ale co v zimě, to se do hluboké ještě vejde - a je nejlepší dítě vozit co nejdéle v korbičce. Já vozila syna 7 měsíců a klidně bych vozila dál v korbičce. Když porodíš v červenci tak 6-7 měsíc bude leden-únor? To rozhodně hlubokou korbu! Nehledě na to, že autosedačka není vhodná na dlouhé nošení. Dítě se potřebuje natáhnout 🙂
🙂

kakenkulla
autor
19. dub 2016

Diky kočky.. vubec me nenapadla ta varianta zabalit dite, kocarek a tchyni a poslat je na prochazku. Moc dekuji za vase tipy. Jeste neco vymyslim a vyberu. 🙂 moc jste mi pomohli.. vypada to, ze něco pěkneho brzo pořidim.

evulinka27
19. dub 2016

@kakenkulla já mám bazárkový firkon tuším F6 za 2300, je to asi 3-4 roky stará verze, ale je to právě ten sporťák, který jde dát do roviny úplně a na něj ta taška, která slouží jako korbička. Je to super, nemám tak jeden celoplastový krám doma někde ve skříni, nebo v garáži než na něj přijde řada (nacvakávací sporťák, nebo ta korba), ale vše v jednom. no a líbí se mi varianta, že mi dítě usne někde venku a já ho budu chtít šupnout dovnitř, tak ho vemu i s tou "taškou" a vytáhnu si ho kam potřebuji a nechám dospat.. 🙂

akankeo
19. dub 2016

@kakenkulla za me ano, a to mimco vetsinou nosim, ale je fajn ho dat spat ven, vydrcat, kdyzboli brisko a ty potrebujes neco udelat bez ditete na sobe

akankeo
19. dub 2016

@kakenkulla jinak ta varianta poslat nekoho s ditetem na prochazku je dobra pro vsechny zucastnene, mluvim z vlastni zkusenosti, kdy jsem prvni dceru nechtela nikomu pujcit, myslela sem si, jak to pro dite nebudep rospesne a opak se ukazal pravdou...

liska01
19. dub 2016

Já si koupila z druhé ruky nějakou noname trojkombinaci za 1000kč a i když ráda nosím, tak jsem za kočárek byla vděčná. V zimě bylo občas i takové počasí, kdy bych s mimčem na prochajdu v nosítku nešla, bylo náledí nebo sníh a to bych se bála, že na něj upadnu. A v létě jsem byla taky občas ráda, že nemusím mít dcerku nalepenou na sobě. 😀

prcekverunka
19. dub 2016

@kakenkulla Určitě záleží na vás, ale za mě ano. Nemám teda zahradu, ale dávám malou spát někdy na balkon - v korbě. Na procházky chodíme někdy se šátkem nebo s nosítkem, ale častěji s kočárem. Dceři je 6 a půl měsíce a stále jezdí v korbě.

nita1984
19. dub 2016

@kakenkulla kamarádka má 11ti měsíční dceru, kočátek nemá a je naprosto spokojená 🙂

barumat
19. dub 2016

@kakenkulla Ještě ke všem shora uvedeným rozumným postřehům dodám, že představy jsou jedna věc a praxe druhá. Třeba ségra se sehnula v šestinedělí pro syna do postýlky a další měsíc se nenarovnala a chodila o holi po rehabilitacích. Do té doby byla naprosto zdravá 😉 a to je jen blbá náhoda, co se zrovna může (a samozřejmě nemusí) stát. Nicméně je podle mě přinejmenším rozumné počítat s tím, že někdy nošení v šátku prostě možné nebude, a co pak? 😉

andy80
19. dub 2016

Určitě ano, nemůžeš mít pořád mimčo v autosedačce, jako na občasný výlet ano, ale aby tak spalo na zahradě, to ne.

valmat
19. dub 2016

Kočárek jsem u druhorozené pořizovala až po porodu - bazarový.
Jestli s ním někdo byl venku pětkrát, tak bych přeháněla..
Druhorozená byla výhradně nošená, v kočáře ani nikde jinde být nechtěla (akceptovala ještě tedy hacku).
Přemisťovala jsem se autem, po dojezdu jsem dítě navázala a pokračovala dále svou cestou.
Pro mé potřeby, můj styl života a pro mé děti je kočár atrakce na pozdějc.
Nezatracuji ho, u třech dětí to bude třeba fajn odkladiště na harampádí na výletech - uvidíme, zatím jsem ho ani u jednoho svého dítěte nepotřebovala.

ladyhacek
19. dub 2016

@barumat no jo já 2 měsíce po porodu dostala střevní chřipku jen tedy na dva dny > měla jsem přes 38°C a nemluvě o tom, že jsem byla na WC půlku dne > ještě že si tchýně vzala malého na 3h do kočárku ven a já se prospala - nedovedu si představit být bez kočárku

Strana
z3