Vozík za kolo, který se dá užít jako kočárek

vohpe
10. bře 2015

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Máte někdo zkušenost s vozíkem za kolo, který se užít jako kočárek? jakou máte značku? a jak jste spokojeni? Ráda bych si pořídila takový vozík pro 9. měsíční holčičku (rozbil se mi hluboký kočár) na výlety, ale i do města místo golfáče. Nebudu zklamaná? Děkuji Ála

frantiska85
10. bře 2015

Jako kočár jde určitě použít,ale počítej s tím, že se na spoustu míst nevejdeš. MHD peklo, obchody peklo.

kacca11
10. bře 2015

Podle me se to misto kocaru moc nehodi. Dite je az u zeme, akorat bude dychat prach, navic je to obrovske. Myslela jsem, ze uz se s tim ani na silnice nesmi s kolem, mozna na cyklostezkach.

lv
10. bře 2015

Do školky s tím jedna paní ze sídliště jezdila, no možná takhle na kousek jo, ale centrum a město asi moc pohodlně nebude, právě kvůli tam rozměrům. Nevím, já na to nejsem.

ivett
10. bře 2015

mono verze - pro jedno dítě rozhodně není širší než klasické velké kočáry, já mám dvojčecí verzi, ta už teda širší je, ale na občasné přesuny s dvěma dětma najednou se to dá, každopádně místo kočáru bych ho nebrala, spíš jako doplňující, na sport a ty občasné přesuny třeba do školky nebo tak...
jo a mám Chariot pro dvě děti, kamarádka má Chariot pro jedno dítě a je opravdu v pohodě co se rozměrů týče (vleze všude kam normální kočáry, jen je teda delší, jako tříkolka...jde na něj dát i městská kolečka, pak už je velikostně jak normální kočáry), často s ním jezdila v létě, vleze se tam spousta věcí, je pohodlný, odpružený, pro dítko pohodlný i na vyspání...
asi je fajn mít ho doma, ale místo kočáru bych ho asi nepořizovala...

lrg
10. bře 2015

Mám chariota pro jedno dítě a rozměry v pohodě, ale prostě to není kočár na procházky, špatně se s ním manipuluje oproti kočárům s otočným koly, nemá skoro žádný uložný prostor a dítě je hrozně u země, všechen prach z ulice na něj jde, když ho zaděláš tak by se mu zase špatně dýchalo apod. Za mě určitě ne.

mysonek
10. bře 2015

@vohpe Asi záleží na tom, kde bydlíš a kam s ním po městě chceš jezdit. Určitě nedoporučuji do MHD. Třeba Croozer pro jedno dítě je dost široký. My teď koupili Chariot pro 2 děti a také ho budu krom výletů a cyklistiky používat místo kočáru. Děti budou od sebe 21 měsíců, takže starší to ještě neujde. Ale já bydlím v malém městě a třeba MHD tu nemáme. Kdybych bydlela např. v Praze, tak bych asi uvažovala jinak a pořídila dvojkočár.

wenduliks
10. bře 2015

@vohpe my mame Chariot a pokud to chces pouzivat i jako kocar,na bezne jezdeni,tak zklamana rozhodne budes. Je to super vec za kolo,ale neni to mysleno-delano,jako kocar. Spatna manipulace,je tezky atd… oproti "normalnimu" kocarku. Na mensi presuny to jde,ale rozhodne bych to jako bezny kocar nechtela pouzivat.

espada
10. bře 2015

@vohpe Chariot, ale jen na turistiku, kolo, to je super. Jinak jako kočár nevhodný. Je těžký, horší manipulace, nepohodlný, nic moc tam nedáš. Do města vůbec. Za mě jako normální kočár ne A jako golfky už vůbec.

kamilka007
11. bře 2015

@vohpe Vyjet s tim na silnici by me popravde v klasickem mestskem provozu ani nenapadlo. Krome toho jak psala uz @kacca11, je to nizke. Takhle se delaly kocarky v 50. letech, ale s rozvojem motorismu se zvedaly cim dal vys, az do dnesni podoby. Za me myslim, ze bys poridila hovadinu. 🙂

vohpe
autor
11. bře 2015

Maminky, moc děkuji za odpovědi! Nyní se mohu na svou situaci a časté přesuny podívat reálněji. Jste super 🙂