icon

Výběr kočárku. Co bylo pro vás prioritou?

2. zář 2021

Zdravím maminky, jsem ve fázi shánění kočárku. Je tolik typů, velikostí atd., že mi jde z toho hlava kolem.
Co bylo pro vás prioritní při výběru kočárku?

Strana
z2
no1
3. zář 2021

Taky máme Bugaboo Fox a k tomu všemu co už holky napsaly přidám ještě čtyři roky záruku na podvozek a dva servisy kočárku zdarma, což si nemyslím, že je běžné u všech výrobců kočárků.
Máme ho rok a půl a jsem pořád nadšená, na rozdíl od kamarádek, které už kupovaly další sporťáky, protože ten z původní dvojkombinace jim nevyhovuje.
Je prostorný, pro naše dítě pohodlný, lehce ovladatelný, velký přístupný koš.
To, že je drahý nerozporuju, ale když vidím jak kvalitní je, tak bych se nebála ani bazarového.
Plus teď vyšel Fox3 a třeba Vanda store vyprodává Fox2 za 25tis

autor
3. zář 2021

Mockrát všem děkuji za vaše poznatky a typy. Snad najdu nějakou zlatou střední cestu. 🙂

surikata131
3. zář 2021

Já bych asi už do dvojkombinace moc neinvestovala, případně koupila bazarový v pěkném stavu, protože hlubokou korbu využiješ chvíli a sporťák je většinou nic moc a mě teda nebavilo skládat ho do auta jako 2 kusy. Pak ho prodáš za pár korun (mě se nedařilo prodat za 1/2 původní ceny), pokud to není Bugaboo apod. Asi v 8 měsících ditěte jsem kupovala Baby jogger city elite, aby projel nějaký terén a skládá se jednoduše jako 1 kus. Je to fakt těžké vybrat, záleží jak jsi náročná a jaké priority máš ty, lehoučký kočárek asi nebude úplně do terénu, zas pokud ho každý den budeš skládat do auta, tak nebudeš chtít, ať má 20kg i kdyby projel vše. Jestli se ti líbí víc retro houpací, ale zas nemívají otočné kolečka, některé moderní jsou zas dost tvrdé, chce to i vyzkoušet. Já jsem měla ve výběru třeba ABC design salsa, pak jsme ho nebrali, protože se mi nelíbily barvy, jaké nabízeli, ale jinak se zdál fajn a prostorný, myslím že i docela houpal...

zelenaesmolda
3. zář 2021

Hmotnost a snadne skladani

blenny
3. zář 2021

Já tedy minulý rok kupovala Tutis uno 2020 a je to za mě skvělý kočárek, projede každý terén, velká korba, není těžký, prodloužená bouda, určitě doporučila se aspoň podívat. Jelikož to je moje 3 dítě a vyzkoušela jsem x kočárku tak do tohohle bych šla znovu.

fouskovi
3. zář 2021

@blenny my měli Tutis Pia a za mě super velký prostorný a

blenny
3. zář 2021

@fouskovi na ten jsme taky koukali, tutis ma moc hezké a super kočárky

jako_mala_holka
3. zář 2021

My máme Roan, asi za 12tis a jsem s nim naprosto spokojená, já chtěla velkou korbu a bylo to super, malá se vozila v hlubokém snad do 10 měsíců, jezdila i dlouho ve fusaku a úplně v pohodě, přitom je docela velká (i dlouhá)... Teď je ji skoro 15 měsíců, tak využíváme sporťák a taky je moc fajn, bála jsem se, že budeme muset pořídit jiný sporťák, protože s tím každý strašil, ale je to úplně v pohodě, i ho často vozíme autem a ok (máme běžné auto, žádný kombík)... Bydlíme teda ve městě, nemusím ho tahat do schodů, MHD občas jezdíme a nemůžu si stěžovat

veronicka89
3. zář 2021

Prioritou je to kde budu jezdit a co s ním budu dělat ( málo skládat x jezdit autem x jezdit terén )
Každý kočárek ujede jakýkoliv terén ...jde už jen o to jak komfortně pro dítě a matku ....

Každý kočárek se vejde do auta jde už jen o to co se vleze k němu ...

veronicka89
3. zář 2021

Jsem maniak na kočárky a myslím že když si někdo koupí 1 kočárek a napíše ti že je spokojený...nemá to moc vypovídající hodnotu...

Ptz když nevíš a nezkusilas nic lepšího ...stačí ti v podstatě to co máš...

veronicka89
3. zář 2021

A jinak obyčejný kočár koupíš ta 10 tisíc a prodáš za 3.500...
Takže melas kočár za 6.500 ( ne úplně kvalitní...většinou i těžký, vzhledově obyčejný apod...

Když koupíš kočár za 18.000 prodáš třeba za 12.500 melas kvalitní značkový moderní kočár za 5.500 ....

tahejhula
3. zář 2021

@veronicka89 neujede, ale ponětí o tom, co je opravdu terén, je celkem chabé.

veronicka89
3. zář 2021

Tak jako zas ačkoliv mám kočárek do terénu myslím že se s ním nevydam na skalnatý sestup horama ...nebo houštím s křovím a kořeny a velkými kameny....
Ptz to bych musela mít pásy / tank abych to projela úplně bez problemu

tahejhula
3. zář 2021

@veronicka89 tak my jezdíme lesem, mimo cesty, fakt jako jsme brázdili i 50cm vysoký podrost, přes kořeny, větve, atd.

zuzangel
3. zář 2021

Prioritou pro mě bylo aby byl odpružený a chudák dítě v něm netrpělo a necítilo každou nerovnost, dále.ksem.urcitr nechtěla nafukovací kola (to mě odradilo když jsme byly dávno s kamarádkou a jejím prckem na výletě a dvakrát sme pichly, to byl des a řekla jsem si že toto nikdy) takže gelová kolečka byly top volba.
Ja tu prostornou korbu tedy chtěla, protože malá je o prázdninách a aby se mi tam i v půl roce krásné vešla s fusakem a měla dost místa.
U sporťáku jsem chtěla rozhodně aby šel úplně do lehu a ne**rvila tak dítěti zada, a aby měl prodlouženou stříšku.
A určitě jsem chtěla jen dvojkombinaci, abych mohla vzít kvalitní autosedačku.
Kamarádka mi nabízela Neonato Puro Urban po jednom dítěti, ale ten jsem nechtěla kvůli úzké korbě a šílené sportovní lite sedačce co nejde do lehu. U Bugaboo mě odradila cena, protože jsem chtěla jít max do 15tis.
Takže já vybrala Junama, a byla jsem max spokojena. Nachodili sme se s ním i v lese a super.
Kdybych chtěla mít třeba i na sport, tak vezmu klasický hluboký a k němu Thule. Já nakonec běhala bez kočáru, ani na brusle jsem nakonec nechtěla, nepřijde mi to bezpečné.

veronicka89
3. zář 2021

@tahejhula no jako člověk to projede ale pohodlné mi to teda není to tlačit...😅

tahejhula
3. zář 2021

@veronicka89 ale jo, dává to velmi slušně. Jiný kočárek by si nejspíš neškrtnul.

katjja123
3. zář 2021

Holky proč chcete nafukovací kola? Mě to zajímá, ja se jim chtěla vyhnout. Kámoška se s tím tak natrapila

fouskovi
4. zář 2021

@blenny my sehnali trojkombinace za necelých 6000 sedačku jsem používala domae, sporťák pak na zahradu ale ta korba byla super velika a prostorná

mamater
4. zář 2021

@katjja123 jal bych už nafukovačky nechtěla teda 🤦🏼‍♀️ Měla jsem snad píchle každý měsíc neustále dofukovala není na gelové kola 🙏🏼 A jako v terénu mi přišly ty nafukovačky fakt děs podle mého 🙂

purplerain
4. zář 2021

@katjja123 já měla už i na první dítě před 15ti lety gelová kola a byla jsem naprosto spokojená. Přijela jsem domů, z kola vytáhla 5 cm hřebík a jezdilo se dál 😀 takže i teď pro mě nafukovací nepřipadaly v úvahu.

ninolleta
10. zář 2021

Je celkem zbytečné ptát se lidí na prioritu při výběru kočárku, jelikož každý to má jinak. Ten kdo s kočárkem sportuje, bude hledat sportovní, ten kdo ho bude tahat po schodech bude hledat hlavně lehký, ten kdo jezdí často autem, tak zase skladný, prostě tohle vám moc nepomůže. Spíš je důležité si říct, co od kočárku očekáváte vy. Také bych se při výběru přiklonila k tomu, kdy miminko očekáváte, zda bude letní, či zimní, kdy bude končit takzvané období v hluboké korbě, protože pak je důležitá i velikost korby, za další, zda jste akční rodina nebo plánujete jen Zoo, parky a tak. Pokud byste chtěla poradit, napište mi, ráda vám pomohu s výběrem. Jsem kočárkomaniak a vyzkoušela jsem jich mnoho.

Strana
z2