Zopa Move Cross a Cybex Balios S Lux 2023. Co myslíte?

novacek21
16. únor 2023

Ahoj, jelikož tu není dostupná poradna,zkusím to tady 🙂
Třeba je nás tu víc, co řešíme kočárky často a nestačí nám jen jeden 😎
Hledala jsem kočárek skladný do auta, co něco projede, je hezky odpružený a má dostatečně dlouhou stříšku na sporťáku a i dlouhý sporťák s lehem.
Důkladným výběrem jsem dospěla k těmto dvěma kočárkům.
Rozdíl v ceně je asi 4t.
Myslíte, že je Cybex o tolik kvalitnější než zopa a vyplatí se tedy si připlatit kvůli kvalitě materiálů, textilu atd?
Zopa je po složení menší a je i lehčí, je odpruzenejsi než balios s 2022, ale právě 2023 už je lepší.
U baliosu mě trochu odradil systém zapínání pasu, kdybych už neměla doma fusaky, tak by to bylo ok, ale mám jen ty s malými dírami na pásy a ty se na něm bohužel použít nedají...
Move cross se prý skoro nereklamuje, tak mám dilema.
Nemusím mít nutně "značkový" kočár, jedu spíš na kvalitu a co největší naplnění mých potřeb.
Díky za postřehy 😅

kokoska29
16. únor 2023

@novacek21 vybírala jsem mezi stejnými kočárky. Parametry mají víceméně stejné, takže jsme se na ně zajeli podívat do prodejny a porovnávali jsme. Původně jsem chtěla jít do známější a osvědčení značky ale nakonec jsme zvolili Zopu. Má trochu širší korbičku než Cybex, navíc se nám líbil víc vzhledově. U Cybexu mi přišla látka nic moc. Stříška se ,,krabatila' a byla trochu vyšisovaná, navíc mi vadilo tlačítko na madle na úpravu výšky ( bílý plast a už bylo vachrlaté), celkově mi přišel ten Balios takový nekvalitní 🤷 U Zopy jsme na prodejně nenašli jediné mínus. Zatím na něj čekáme takže nedokážu moc posoudit ale věřím že jsme vybrali dobře 🙏😊

novacek21
autor
16. únor 2023

@kokoska29 já se právě obávám , že značka zopa ještě nedošla k té kvalite jako Cybex... A že třeba cross vydrží 1 dítě a balios by zvládl 3...
A porovnávali jste s tím nejnovějším?? Ten má totiž lepší odpružení i jinou korbu a víc vychytávek- ty pásy, které mi nejdou na fusak a koš na 10 kg! Balios 2022 je oproti němu skoro neodpružený.
Ale nic to nemění na tom, že cross je skladnejsi a lehčí.
Materiálově jsem viděla cross naživo jen v té nejsvětější a to je takový hrubě tkaný a to se mi vůbec nelíbí a nedokážu si to představit v dešti a bohužel se to nedá prát.
Ale super, že nejsem sama v tomhle dilematu.🤓

ondul
Autor odpověď smazal
Zobraz
ellyem
17. únor 2023

My máme Cybex Balios S Lux 2021 a nemůžu si ho vynachválit. Střecha je super, nikdy nám nepromokla, látka je určitě kvalitní. A to se jedná o starší model. Ten letošní bude určitě ještě větší topka 🙂.

novacek21
autor
24. únor 2023

Já jen doplním, na co jsem průzkumem přišla...
Zopa move a move cross jsou skoro stejně jako kočárky moon resea, moon resea sport a muuvo quick, rozdíl je jen v detailech, asi v Číně mají prototyp a prodávají s drobnými změnami dál... 🙄 Jedno jestli Německo, Polsko, Čechy.. U topy je fajn poměr cena/ výkon, odpružení je ok, ale má limit, špatně se mi zvedá jako y na vysoký obrubník i bez dítěte, to mi dá zabrat a myslím si, že je to daň za tu cenu, přestože je o něco lehčí než balios s.
Co se úspory místa při složení tyče jsou o něco menší než balios s.
Pokud bych chtěla první kočárek tak bych šla do balios s lux 2023, to odpružení je pístem a to je pak někde jinde než pružiny.