Šátek nebo klokanka, co byste doporučily?

jejeta
19. dub 2016

Maminky co byste mi doporucily, klokanku nebo satek?
Ja sama se priklanim k satku, ale chci znat i vas nazor.
Popripade jaky satek ci klokanku. 🙂

letadlo13
19. dub 2016

Šátek nebo ergonosítko!!!! klokánku proboha ne, to je o zdraví kyčlí, chudáci v tom visí jako oběšenci za rozkrok. Mám šátek, zkoušela jsem i manduku a meitai (flytai, to je to stejné). A nejlepší byl šátek, je multifunkční, roste s děckem a i nejzdravější. Klokánky jsem dvě dostala a letěly rovnou do smetí kam patří.

eficenka
19. dub 2016

šátek je lepší - lépe obejme miminko, je příjemnější.
ale můj manžel nerad vázal, tak jsme pořídili i manducu.

z šátků je jich hodně dorbých - ellevill, dydimos, littlefrog, amazonas, sanami atd... je jich kupa, vybíráš podle nosnoti, materiálu atd
šátko nosítko - sttorchenwiege
z nosítek - koukej jen po ergonomických - s novorozeneckou vložkou jsou manduca, ergobaby, atd
a dále kokon, liliputi, noiga, mei-tai, kibi atd

zkus kouknout i tu na mk do skupinky nošení dětí https://www.modrykonik.cz/group/1994/

dindonka
19. dub 2016

Ja mam nositko mai tei a je to neco mezi satkem a ergo. Pro me je to lepsi na uvaz, jednoduche a mimco je to v tom jako v satku. Kdyz bylo prckovi 2 m tak mel nozicky uvnitr jako v satku a tes klasika nohy ven.

acacia
19. dub 2016

OBOJÍ

Šátek, protože se může používat od narození.
Nosítko ergonomické (ne klokanka) se rychleji instaluje a pokud v něm dítě bude usínat (pro nás jediný způsob) tak se i lépe sundá a dítě se uloží.

martiniquest
19. dub 2016

Proboha, klokanku ne!!! Jen ergonomické nosítko. Já si budu pořizovat šátek i nosítko, protože obojí má své nezastupitelné výhody - šátek je pohodlnější a lépe se dítěti přizpůsobí, na druhou stranu nosítko není třeba vázat a tím je umístění dítěte rychlejší (takže super varianta třeba k doktorovi nebo pro tatínka). Pokud chceš jen jednu z těchto věcí kvůli ceně, doporučuji obhlédnout bazary. Myslím, že je lepší koupit použité nosítko + zanošený šátek než jen jednu novou věc.