Mrzí vás, že nejste pokřtění?
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli vás, co jste nebyli v dětství pokřtěni, mrzelo, že vás rodiče nedali pokřtít. Jestli jste se pak nechali pokřtít v dospělosti a jak dlouhá byla příprava.
Jestli křest vnímáte jako ochranu a jestli byste díky křtu měli třeba menší obavy z konečnosti života. Jestli vnímáte, že je křest důležitý při přechodu na "druhý břeh".
To je asi otázka jen na lidi, kteří jsou "začátečnicky" věřící a zvažují, že se pokřtít nechají, ne? Nebo pro ty, kteří ke křesťanské víře v dospělosti došli a pokřtít se jako dospělí nechali. Kdo se v dospělosti stane věřící a je to pro něj důležité, tak se nechá pokřtít, kdo nevěří, nehraje to pro něj roli 🤷🏻♀️ Jsem nevěřící a jsem ráda, že pokřtěná nejsem, asi by mi to život nijak nekomplikovalo, ale takhle mám v oblasti víry "čistý štít" a mohla bych se rozhodnout pro jakoukoliv víru aniž by za mě rodiče a kmotr před desítkami let slíbili, že mě budou vychovávat ve víře v Boha.
Pokřtěná nejsem a v ničem mě to neomezuje.
A že bych se bála, že po smrti nepůjdu do nebe? A kam půjdou ti, co nevyznávají křesťanství a jednoho Boha? Oni jsou taky přesvědčení, že půjdou do nebe. A to je jedno nebe pro křesťany a jedno pro jiná náboženství?
Na druhou stranu - je- li to pro někoho důležité, ať se pokřtí, ostatním tím neubližuje a pokud jim to netlačí jako jedinou cestu, je to v pořádku.
jestli krest ovlivni prechod na druhy breh, to asi je spis otazka na pokrtene verici. Ja pokrtena jsem,v neco mezi nebem a zemi TROSKU verim ale nejsem vylozene katolik ktery se modli a veri v Jezise a vse okolo toho, ze to tak bylo atd.
Verim v prevteleni a nemyslim si ze to je otazka toho, jestli jsem nebo nejsem pokrtena. Tak to vidim ja.
Pokud bych krtena nebyla, pokrtit bych se nenechala.
To uz spis bych rekla, ze jde o to jaky je clovek. Pokud jsem hajzl, verim ze tu budu strasit a ma duse neodejde na odpocinek.
Ale to s virou za me, nema nic spolecnyho. Myslim si, ze bych to tak vnimala at verici jsem,nebo ne.
Určitě v dospelosti lepší, protože každý si svojí viru musí najit sám. Pastor který mě a může oddával deti ani nekřtí ani svoje vlastní, to až když samy přijdou a chtějí.
hodne casto tu vidam prispevky ze zenskly vahaji jestli dat detem nausnice. A vzdy se tu strhne debata ze "az bude chtit pichne si to sama" ...ale ze se decka nikdo na nic nepta a zatahnou ho do kostela kde ho pred 50 lidma polivaj svecenou vodou 🙈 mi prijde teda jeste horsi. A tohle nikdo neresi. Proste te pokrtime a nazdar
Ne, nemrzí mě, že nejsem pokřtěná, naopak by mi vadilo, kdyby něco tak zásadního za mě po narození rozhodl někdo jiný. A ne, nikdy jsem neměla potřebu na tom cokoliv měnit.
Byla jsem pokřtěna jako mimino, od začátku nucena k modlení, chození do kostela atp.. od začátku jsem to nesnášela a nikdy jsem nevěřila. Vzepřela jsem se až ve 13-14 letech.
Takže mě mrzí že JSEM pokřtěna. Osobně si myslím, že o takové věci by měl rozhodnout člověk až je dospělý a chce to sám že své vůle.
@denuliss pokřtěná jsem, moje 3 děti pokřtěné nejsou a nebudou. Církev vnímám jako ohavnou sektu, která kouká jen na to, kde by vyhrabala víc peněz. Měla jsme s nimi zkušenost, když jsem bydlela v bytovce, která byla zabavena a připadla zpět církvi a hnus to jejich jednání. V té době jsem byla těhotná a právě v té době jsem se rozhodla, že v životě dítě pokřtít nenechám. Že s nima nebudou mít moje děti nikdy nic společného.
Pokřtěná jsem, i svaté přijímání mám, to jsem si vybrat nemohla 🤷♀️ ale obě děti pokřtěné nemám, právě proto, že mě v dětství babi nutila k víře, až mi ji naprosto znechutila...
hodne casto tu vidam prispevky ze zenskly vahaji jestli dat detem nausnice. A vzdy se tu strhne debata ze "az bude chtit pichne si to sama" ...ale ze se decka nikdo na nic nepta a zatahnou ho do kostela kde ho pred 50 lidma polivaj svecenou vodou 🙈 mi prijde teda jeste horsi. A tohle nikdo neresi. Proste te pokrtime a nazdar
@hanka_12345 Oni ho jako chteji ochranit, aby jestli umre driv, aby slo do nebe 🙄🙄🙄🙄🙄
Zajímavá otázka přesně k mému tématu. Pokřtěná nejsem, protože to prý nedovolila politická situace a vzdělání mých rodičů. Prý jim bylo v 80 letech vyhrožováno, že pokud nás s bratrem nechají pokřtít, přijdou o jisté výhody.
Dnes je mi 45 let a chci se i můj 18 lety syn nechat pokřtít. Rozhodli jsme se proto, abychom byli "zapsání" do systému. Věřící pochopí.
A pro ostatní, žijeme v domě, který má historii min 250 let a opravdu nás to tu "nutí". Studujeme bibli, začali jsme se ve vesnici stýkat s vericimi., poznali se s místním farářem, . A začali jsme chodit na mše.. Což nás velmi spojilo s ostatními. Za mě super rozhodnutí

@denuliss To me opravdu nikdy nenapadlo.Nejsem pokrtena a nevadi mi to