Co dělat, když je dcera na mě závislá?
Dobrý den, prosím o radu či uklidnění… mám 2 letou holčičku, která je na mě strašně fixovaná…. mě to teda nevadil, ale děsí mě fakt že za 4měsíce rodím a představa týdenního pobytu v nemocnici mi nahání strašnou paniku… dcera s nikým jiný než se mnou neusne… posledních 14 dní když ji uspím a dám do postýlky (usíná u mě v posteli), se po 2 hodinách vzbudí a s šíleným pláčem, že chce ke mě( no samozřejmě výměnku a mám ji až do rána u sebe)… nechce být přes den ani s tatínkem pořád chce všude se mnou…. strašně se bojím co bude až budu muset do porodnice …. neměl to někdo podobně?
No jo, takové závislosti se mělo předejít už dřív. Nechápu, jak to někdo může nechat dojít až tak daleko. Navíc, když jsi těhotná a víš, že je nutné, aby byla v době po porodu sama s tátou několik dní 🤷♀️Začněte trénovat aspoň teď, furt na to máte 4 měsíce. Prostě tatínek je taky bezpečná osoba, a to, že ho odmítá a prosazuje si tebe, je její rozmazlenost ve tvé přítomnosti. Ví, že jí ustoupíš a vynutí si to řevem a pláčem. Ono je taky úplně možný, že až tam prostě nebudeš, bude s taťkou úplně v pohodě 😉 Divadélko nebude třeba, protože tam prostě nebudeš..
Ona to s taťkou zvládne neboj.Bude to zase trochu jiná situace.Zkuste trochu s tatínkem trénovat.
Ja jsem taky mela zavislacka,bylo mu 2,5 roku. Sice se mnou nespal v posteli,ale preferoval me pro usinani. Manzel zkousel,snazil se. Ale moc to nefungovalo. Zrovna mel obdobi,kdy vsechno mama,mama. Lepe reagoval,kdyz jsem nebyla doma,to mel proste tatu. Chystala jsem ho na to,ze pojedu pro miminko a pak se vratim. Vedel to. Zustal s tatou a ok. Jak byli spolu sami,tak to slo. Zvladne mala aspon jit s tatou na prochazku,na hriste nebo nakoupit? A pak zkusit po chvilkach,ze treba ty pujdes nakoupit..Jak chodis k lekari atd.?
Proč bys měla být v porodnici týden? Pokud nejsou žádné komplikace a pokud to nevyžaduje nějaké tvé onemocnění, nenechají tě tam tak dlouho ani po císaři. Chování tvého dítěte je zcela v pořádku, v tomto věku je separační úzkost zcela běžná a stejně tak je běžné, že čím blíže je porod sourozence, tím více se dítě k matce upíná. Ale neboj, oni to s tátou zvládnou, až v té porodnici budeš. Rodila jsem dva týdny před druhými narozeninami dcery, byla na mně těžce fixovaná a víš co? Když jsem tam nebyla, fungovala s tátou úplně normálně...
No jo, takové závislosti se mělo předejít už dřív. Nechápu, jak to někdo může nechat dojít až tak daleko. Navíc, když jsi těhotná a víš, že je nutné, aby byla v době po porodu sama s tátou několik dní 🤷♀️Začněte trénovat aspoň teď, furt na to máte 4 měsíce. Prostě tatínek je taky bezpečná osoba, a to, že ho odmítá a prosazuje si tebe, je její rozmazlenost ve tvé přítomnosti. Ví, že jí ustoupíš a vynutí si to řevem a pláčem. Ono je taky úplně možný, že až tam prostě nebudeš, bude s taťkou úplně v pohodě 😉 Divadélko nebude třeba, protože tam prostě nebudeš..
@anonym_c14f19 Ty jsi blbá 🙄
@anonym_c14f19
jsi zlá.
asi schválně, anebo si blbá a nemůžeš za to, co jsi napsala.
@anonym_c14f19 To jsou ale kecy, je to dvouleté dítě a závislost na mamince je naprosto normální.
@lilien282 Bude to dobré, ona to ty tři noci dá a nebo porodíš ambulantně. Měla jsem to stejně, mezi dětmě 16 měsíců a nakonec to dcerka v pohodě s tatínkem dala, akorát pak potřebovala domazlit od maminky,
@anonym_c14f19 😆😆😆 Jako sorry, ale tohlecto…. Moje malá je taky mamánek. A to mi věř, že bylo i období, kdy pendlovala mezi 4 lidmi za den. Snažím se jí dávat spát k babičce aspoň 1x v týdnu. A stejně je extrémně upnutá na mě a dokáže plakat za mnou i v 5 letech jak ve školce, tak např. u předání k babičce. Takže takové tvoje chytré řeči si můžeš odpustit. Protože jsou lidi, co se tomu snaží předejít a stejně to neovlivní.
Já bych se předem nestresovala, však oni to zvládnou. My spíme v posteli všichni, to je přece v pořádku. Ale chápu tvé obavy, když jsem jela pryč od malého přes noc, taky mě to děsilo, ale hlavně protože jsem kojila, no zvládli to...
@anonym_c14f19 aneb jak podporuje žena ženu
, matka matku na diskuzi věnované mateřským otázkám.
@lilien282 Nemusíš být v porodnici celý týden, když bude vše v pořádku, můžeš zvolit ambulantní porod. Taky jsem měla, a je to super 😊 Moje dcera je taky maminka sem, maminka tam. Loni na Vánoce jsem se dostala do nemocnice (už jí byly teda 4), a měla jsem strach jak to zvládne, nikdy beze mě nebyla přes noc. Ale hodně s nima trávili čas moji rodiče, aby měla rozptýlení, tak to zvládla víceméně dobře. Jen druhou noc už si trošku poplakala, naštěstí mě další den už propouštěli...
Kdyz vse pujde dobre, budes zpatky za 3 dny (2 noci), ne tyden. Oni to zvladnou, nebala bych se. Muzou vymyslet spolu i nejaky prima program, ktery normalne neni (aquapark atd) at jim cas spolu hezky ubehne.
Hele u syna mame podezreni na VD, je zavislak non plus ultra jeste ted v 7 letech, presto kdyz mu bylo 4,5 roku skoncila jsem na 10 dni v nemocnici, a zvladl to s tatkou super. Nektere deti jsou proste pricucky, ktere potrebuji vetsi miru pocitu bezpeci a jistoty a to je u malych deti vetsinou zobrazeno mamou. Ujistujte ji o sve lasce a bezpeci a netrapte se co bude, to ted nikdo nevi a nemejte prehnane naroky ani na ni ani na vas, ano az se druhe ditko narodi bude i vas nejakou dobu choas, ale ono si to vsechni nakonec sedne
Třeba ji postupně na to připravovat, aby neměla i ona potom velký šok. Pokud je to možné, jdi do obchodu bez ní a nech ji chvíli postrážit muž, babička nebo někdo jiný. A postupně to prodlužuj. Bude to přece velmi traumatické i pro ni potom.
Já si naopak myslím, že to v době porodu zvládne v pohodě a bez přípravy. Ona cítí, že teď je to jiné, užívá si doby, dokud tě má plně k dispozici a jen pro sebe. A v momentě, kdy tam nebudeš, tak nebudeš, pochopí, že není jiná možnost a podle mých zkušeností s dětma to bude bez scén. Děti bych nepodceňovala, ony ví. Buď v klidu, ona bude taky v klidu. Vysvětlila bych jí, že se jí za pár dnů pak vrátíš i s miminkem. Když bylo něco nutného, děti mě nikdy nezklamaly.
@anonym_c14f19 To dítě se rodí závislé na matce, protože roste v jejím těle a je to osoba, kterou zná nejvíc. Tomu prostě nepředejdeš. Nazvat jí, že je její dítě rozmazlené mi přijde přes čáru. Dítě se rozmazluje hračkami, ne láskou a péčí. Jsou děti, které jsou v pohodě s tím, že je uspává tatínek a pak jsou děti, co vyžadují v určitém období určitou osobu, je to nodně o povaze dítěte a to je každé jiné.
Ty jsi fakt hrdinka, když píšeš jako anonym.
Ja jsem taky mela zavislacka,bylo mu 2,5 roku. Sice se mnou nespal v posteli,ale preferoval me pro usinani. Manzel zkousel,snazil se. Ale moc to nefungovalo. Zrovna mel obdobi,kdy vsechno mama,mama. Lepe reagoval,kdyz jsem nebyla doma,to mel proste tatu. Chystala jsem ho na to,ze pojedu pro miminko a pak se vratim. Vedel to. Zustal s tatou a ok. Jak byli spolu sami,tak to slo. Zvladne mala aspon jit s tatou na prochazku,na hriste nebo nakoupit? A pak zkusit po chvilkach,ze treba ty pujdes nakoupit..Jak chodis k lekari atd.?
@kristyn86 Ano zvládá s ním dopoledne nebo odpoledne bez problému, jen se pak setmí a stává se z ní mamanek… vím že to zvládnou musí, vím, že se uplácme a usne … jen bych tomu chtěla předejít…
Hele u syna mame podezreni na VD, je zavislak non plus ultra jeste ted v 7 letech, presto kdyz mu bylo 4,5 roku skoncila jsem na 10 dni v nemocnici, a zvladl to s tatkou super. Nektere deti jsou proste pricucky, ktere potrebuji vetsi miru pocitu bezpeci a jistoty a to je u malych deti vetsinou zobrazeno mamou. Ujistujte ji o sve lasce a bezpeci a netrapte se co bude, to ted nikdo nevi a nemejte prehnane naroky ani na ni ani na vas, ano az se druhe ditko narodi bude i vas nejakou dobu choas, ale ono si to vsechni nakonec sedne
@jannym moc vám děkuji …. tohle jsem asi potřebovala slyšet !
@anonym_c14f19 To dítě se rodí závislé na matce, protože roste v jejím těle a je to osoba, kterou zná nejvíc. Tomu prostě nepředejdeš. Nazvat jí, že je její dítě rozmazlené mi přijde přes čáru. Dítě se rozmazluje hračkami, ne láskou a péčí. Jsou děti, které jsou v pohodě s tím, že je uspává tatínek a pak jsou děti, co vyžadují v určitém období určitou osobu, je to nodně o povaze dítěte a to je každé jiné.
Ty jsi fakt hrdinka, když píšeš jako anonym.
@levandule_k ano dítě se rodí závislé na matce ale zakladatelka má dvouleťáka!!! 🙄😅
Panebože v naprosté většině evropských zemí jsou děti s mámou maximálně rok a půl a pak už šup se socializovat a osamostatňovat. To jen v postkomunistických zemích si dítě rozmazlujeme do 3, 4, 5ti let a jejich mámy se nechávají dobrovolně nadmíru "zotročovat" ( ne jen dítětem, ale i státním systémem, jelikož tak je to přece v ČR normální). Chápu do roku a půl, dýl už je mým úkolem jako matky dohlížet na to, aby se dítě osamostatňovalo. Můj názor. A problémy jako zakladatelka nemám. A ne mé děti nejsou týrané, naopak jsou zdravě sebevědomé, prospívají, dokáží si hrát samy, spinkat samy...
Mám dceru, které je šest, když je v mé přítomnosti, chce spát se mnou, nikdy jsem jí to neodpírala, usíná ještě teď se mnou. A když nejsem doma, zvládají s tatinkem, babičkou skvěle.
Naopak bych jí dopřála tolik pozornosti, kolik potřebuje a kolik je ti příjemné, užila bych si, že jste ještě jenom vy dvě a máte na sebe čas. Souhlasím s tím, že to cítí, že se věci brzy změní, můžete se spolu začít těšit na miminko, připravovat jí na to, ale ne tím, že jí odepřeš svou blízkost, jako že aby už teď poznala, jaké to bude.
@levandule_k ano dítě se rodí závislé na matce ale zakladatelka má dvouleťáka!!! 🙄😅
Panebože v naprosté většině evropských zemí jsou děti s mámou maximálně rok a půl a pak už šup se socializovat a osamostatňovat. To jen v postkomunistických zemích si dítě rozmazlujeme do 3, 4, 5ti let a jejich mámy se nechávají dobrovolně nadmíru "zotročovat" ( ne jen dítětem, ale i státním systémem, jelikož tak je to přece v ČR normální). Chápu do roku a půl, dýl už je mým úkolem jako matky dohlížet na to, aby se dítě osamostatňovalo. Můj názor. A problémy jako zakladatelka nemám. A ne mé děti nejsou týrané, naopak jsou zdravě sebevědomé, prospívají, dokáží si hrát samy, spinkat samy...
@anonym_c14f19 Studený odchov co?
Taky jsem z toho měla hrůzu a syn to zvládl na výbornou. Dokonce ani v porodnici ho to se mnou nebavilo a chtěl jít k babičce. Nebyly tam hračky 🙂 Zvládl to líp než já ❤️
@anonym_c14f19 Studený odchov co?
@klokanka31 to, že je prcek samostatný a zvládne být 3 hodiny bez mámy, aniž by měl trauma neznamená, že se s ním rodiče nemazlí, nepovídají si, nevěnují se mu 🥰 Jako mě je to jedno, ostatní si to zařiďte jak vám libo. My jsme to zvládli a máme to zařízené skvěle 🙂 Jak to má ale zakladatelka mi nepříjde pro dítě v pořádku.

@lilien282 ano my. Dceři bylo 2,5 roku. Měla jsem překotny porod a najednou prostě dcera musela zůstat s manželem. Zvládli to skvěle, ale nechala jsem se propustit po 48 hodinách. Pak jsme fungovali zase dál jako před tím. Na návštěvu do porodnice za mnou vůbec nešla.