icon

Dítě stále utíká a neposlechne. Máte zkušenost? Co zabralo?

vercann
22. bře 2021

Zdravím zkušenější mamky 🙂

Mám takový problém se synem (2 roky). Je akčnější a zvídavější povahy .. V čem je ale bohužel akční až moc, tak je utíkání - skoro ani nechodí, stále jen utíká a bohužel se nezastaví ať na něj křičím cokoliv. Forma domluvy u nás funguje dobře, ovšem v tomto případě nezabírá ani to. Utíká často i do silnice a do míst, kam prostě nechci, aby utíkal (včetně řeky, silnic, z kopce, vody apod.). Zanedlouho mu přibude sourozenec a vůbec se mi nelíbí představa, že nebudu moct jezdit pořádně s kočárkem, protože bych neustále musela běhat za starším divočákem 🙂

Máte s tím někdo zkušenost? Přejde to? 🙂 Případně zabralo u vás něco na neposedné dítko?

O odrážedle už ani nemluvím, to s ním chodí jenom táta, já ho nestíhám dobíhat 🙂)

Díky za případné rady nebo názory

Strana
z2
vercann
autor
29. bře 2021

@kristyn86 no téhle situace se přesně bojím .. žádnou procházku si s ním nemůžu užít, protože za ním pořád jenom všude utíkám .. :(

hanka158
29. bře 2021

Mam dobrou zpravu, pravdepodobne z toho vyroste! Mela jsem to same doma, nastesti jsem teda nebyla tehotna, ale behala jsem za nim sprinty, on se jen hihnal jak jel z kopce z chodnicku rovnou do silnice. Ted mu jsou 3 a hodne se uklidnil, stale beha, ale pred silnici se zastavi a bud ceka na me..🙂 Ja jsem vlastne jen stale opakovala a pak jsem teda kolikrat sebrala motorku s tim, ze kdyz nebude poslouchat, nemuze ji mit, nebo kdyz byl pesky, tak take, ze kdyz nebude poslouchat, nikam s nim nejdu a budeme doma... a vysvetlovat stale do kola, ze na silnici jezdi auta, muze ho zajet, atd... za ruku ho brat neslo, to se mi hned vytrhnul... Drzim palce!

Strana
z2