icon

Jak efektivně zvládnout domácnost a děti bez stresu?

cherie24
6. pro 2022

Může mi někdo prozradit trik na to, že je doma uklizeno a hlavně navařeno i s dětmi? Já nějak s těma dětma prostě nestíhám nic. 🤯 Druhá adventní neděle už proběhla a já teprve dneska pověsila věnec na dveře a ozdobila stůl (vyrábím si každý rok výzdobu sama, kupovaný bych nesnesla). Teďka se tedy 2 dny vyrábělo, starší vyráběla taky a doma to vypadá hůř jak po výbuchu atomovky. Vařit nestíhám prakticky nikdy, protože buď mi u toho kňourá pod nohama jedna nebo druhá nebo obě naráz. Bordel vzniká ihned po uklizení. Uklidím obývák, jdu do kuchyně, než uklidím kuchyň, v obýváku už by nikdo nepoznal, že se tam před 15ti minutami uklidilo.
Teďka partnerovi v práci pomáhá kamarád, který má doma 2 děti, nepomáhá s ničím, pomalu ani s dětma, vydělává peníze, takže žena na vše sama a ještě chodí i částečně do práce a přesto má chlap full servis. Žena mu dělá svačiny do práce, pak přijede a doma ho čeká oběd i večeře a ještě partnerovi vypráví o tom, že měli sex ráno před prací a i večer. Jako doháje jak? 🤯 Bavila jsem se i s jeho ženou a ono to tak u nich opravdu je! Prý do 9 děti spí a ona už má nohy nahoře a uklizeno. Moje děti jsou schopné ještě o půl 11 vysír**, že spát nechtějí a mladší se třeba 3/4 hodiny po uspání ještě na 2 hodiny vzbudí a než pak naskladám nádobí do myčky a složím prádlo, vykoupu se, tak je 11 pryč.🤦
Kdo má v 8 nohy na stole a víno v ruce, jak to děláte? Já to chci vážně vedet. 🙏😀 Budu ráda i za reakci každého, kdo je stejně marný jako já. 😆😆

Strana
z5
ilonne
7. pro 2022

Ono to jde, jen ne u nás 🤣🤣🤣. Ale okolo sebe vidím, že to jde....

lauriak
7. pro 2022

Ja mam uz trochu vacsie deti (2 a 5) ale my popratane mavame. Ja to uklizim pocas dna priebezne. A snazim sa s detmi moc nezdrzovat doma aby nemali moznost tam moc narobit bordel. Starsia chodi do skolky na full time a mladsia chodi na obed domov (ja robim na ciastocny uvazok) Kym mi mladsia poobede spi tak mozem navarit veceru, umyt zem. Deti chodia spat o 7 ,realne zaspia tak o 8 ale od 7 su v izbe v posteli. Takze mame pohodicku, je cas aj na vinko, film a sex. Ale ked su deti chore a su doma tak to mame dom hore nohami, to uznavam. Vtedy tam proste nejde udrzat poriadok. A moj muz je doma na HO a vari obedy. Coz je fajn, ze je navarene ale blbe, ze tam je po nom vzdy bordel 😁 Take veci ako mycka, susicka robim v priebehu dna. Vlastne vecer nerobim uz vobec nic. Lahnem na gauc a venujem sa muzovi.

zuzineckah
7. pro 2022

@cherie24 já teda patřím k těm, co měly uklizeno, navařeno a sex taky i s třemi dětmi 😇 ale poradila bych ti vydrž a nesrovnávej! Jak tady padlo několikrát, co kus to originál, takže, co funguje jinde neznamená, že to bude fungovat u vás 🙂 Navíc jsme každá nastavená jinak, mně by zase netankoval kupovaný věnec. Zvlášť při představě bordelu, který se nadělá vyráběním vlastního 😎 A jinak i já musím zvednout ruku za tvrdý režim, protože u nás je tohle pravidlo prostě neprůstřelné a funguje už několik let... Po osmé hodině večer nemají děti dole co pohledávat, prostě sprcha/vana a valí do postele. U nás se ovšem hodně zapojuje manžel už od narození dětí, večer tedy, přes den je v práci... Koupal, četl, uspával (když už nebylo potřeba kozy). Takže většinou zavládl do 20:30 klid a mír a my měli čas pro sebe. Vlastně to tak máme dodnes, kdy už jsou děti větší (školáci). Po osmé v posteli, zapne se pohádka nebo seriál a do devíti obvykle chrápou. A co se týče úklidu, tak k tomu od pradávna přistupuji tak nějak systematicky, prostě má vše své místo, takže to tam šoupnu. Nevedu žádné velké sobotní úklidy, dělám to průběžně. Když byly děti maličké a krámovaly kde co, tak jsme z hostovského pokoje udělali hernu a případný hračkobordel odsouvali z obýváku tam 😂

jako_mala_holka
7. pro 2022

@gbp no to bych řekla 😂

dasipe
7. pro 2022

Na to je úplně jednoduchý pravidlo. "Buď já, nebo domácnost. Obě nemůžeme vypadat dobře!" 😅 Ale ne, neboj, nejsi jediná, já se mám taky co otáčet. Mám doma ještě ke všemu tři koně, slepice, psa, dvě kočky. Jenže já jsem vaření vyřešila tak, že obědy mi vozí z místní školky, jinak bych to těžce nedávala. V podstatě taky pořád jen uklízím, lítám kolem dětí a dokola a dokola 🙂 jakmile manžel může, hned ho využiju, jinak je taky pořád v práci. Jakmile mám možnost babičky, otravuju jí věčně aby si na chvíli vzala dítě abych lépe stíhala. No není to p***l ale žijeme 😅 navíc nesnáším bordel takže pořád někde něco šuchlám 😀

pavca1982
7. pro 2022

Děti máme 4. Dvě velké dvě malé. Ty dvě velké se tu zdržují už málokdy. Chodím do práce a manžel taky. Doma děláme oba všechno stejně. Když je potřeba uvařím já i manžel. Prádlo už nežehlím. Jen pověsím mokré, seberu suché a hned složím, takže nemám žádné hromady. Věnce i výzdobu si děláme s manželem spolu. My jsme se naučili dělat věci dohromady víc nás to baví a je to rychlejší. Pak máme čas na sebe. Uklizeno si udržujeme, takže mi stačí 10 minut a může přijít návštěva. Nejsem superžena, ale jsme supermanželé. 👍😊😋

konidana
7. pro 2022

Postavilabych tu otazku jinak. Ne zda to lze, ale proc? Je to nutne? Ano jist se samozrejme musi, to fakt nepopiram, ale furt litat s hadrem? Sbirat veci, ktere se za par minut opet nekde budou povalovat? Mam deti uz velke, a uklizeno u nas bylo jen kdyz byla prvni mimino. Obavam se ze uklizeno nebudeme mit,ani az se deti odstehuji. Neni to uplne moje priorita a navic se to moc neslucuje s nasim zpusobem zivota.

pettypet
7. pro 2022

@cherie24 Navareno ano. Kdy už u té plotny stojim, uvarim 2-3 jídla a něco se i peče a další dny ohříváme. Uklizeno do té míry, že nikde nic nehnije a není nikde velká špína a nánosy prachu a prádlo plus mínus plynule vyprané a poskládané, nikdy nežehlim! Asi jen košili když jdeme do divadla. K dokonalosti to má daleko, ale hygiena v pohodě. Dost pomohlo si strukturu ukládání věci trochu zjednodušit a logicky uspořádat. Zabere to trochu času, ale pak ho to hodně ušetří.

daasqua
7. pro 2022

Hehe, pravda je asi taková jako v povídce "Supermatky rulezzz" z knihy "Už je to tady". Tedy hodně matek se kasá, Instagramuje, ale realita je jinde... Já tedy 2x denně vařím, dopoledne peru/uklízím/vyřizují, po školce s oběma dětmi ven, což mi v teple zabere dost času. Děti hrozně kramaří, takže nepořádek hlavně z toho. Uklidím stůl a za půlhodiny je plný. Takže uklízím celkem málo, jen před vysáváním, protože je to marný. S dcerou jsem měla docela uklizeno, ale i se synem je ten bordel exponenciální. Ale večer mám čas i pro sebe a své koníčky, nehodlám celý den jen šůrovat. Usínání mají děti většinou rychle.
Jinak hodně věcí by vyřešil minimalismus, ale ten v našich rodinách určitě nehrozí, my jsme zavalení 😀

prejeta_zaba
7. pro 2022

@sylvka Že někdo udělá dětem po tom roce režim a nenechá je lítat po bytě do 11 je v pořádku. Ale že tohle někdo praktikuje už od mimina - nechat ho řvát v postýlce s tím, že ho přece učí spát, za to bych klidně volala sociálku. Doufám, že to není tvůj případ, ale tady to kasání se, že přece máma taky potřebuje..je odsud potud. Pokud někomu mimino 2 minuty kňourá a usne, může si gratulovat, ale jestli někdo dokáže hodinu ignorovat hystericky řvoucího kojence a "dělat si pěkný večer", tak to si ty děti opravdu nemusel pořizovat...Argument že jich má víc už smysl nedává tím tuplem. A máš tu příspěvek rozhořčené matky. 😝

aspie83
7. pro 2022

@cherie24 komentáře jsem nečetla, ale jsem stejně marná 😆 mám kluky - 3 a třičtvrtě a 2 roky - a doma je permanentní bordel, přestože několikrát denně uklidím, denně vysavam, vytiram atd. Okna jsem umyla, ale úplně to není vidět, protože zevnitř už je kluci samozřejmě opatlali 🙈 Vařím tedy většinou každý den, ale kluci rádi pomáhají... Takže to trvá třikrát delší dobu a kuchyň je pak jak po výbuchu 😁 a teď tedy navíc pečeme cukroví, což je moc baví, ale občas je to šílený 😆 kluci navíc oba přestali přes den spát kolem roku a půl, takže je to cca od sedmi hodin ráno do devíti večer (občas déle) nonstop šichta 🙈 manžel je navíc skoro pořád v práci, i o víkendech, takže jsme většinou sami, navíc tedy se psem, kterého samozřejmě musíme věncit a který narozdíl od dětí venku chodí velmi pomalu.. tak jsem občas zralá na blázinec a doma uklizeno není nikdy 🙈😆

cherie24
autor
7. pro 2022

@prejeta_zaba no moje děti právě patří mezi ty hystericky řvoucí děti v postýlce. První ta byla vůbec hrozná, příšerná, děsná a strašná, co se týká spánku a uspávání. Věčně vzhůru, sama neusnula a uspávání klidně hodinu a půl den, co den. A druhá se chvíli zdála, že to bude jinak a 3 měsíce si sama usínala v postýlce. Zcela bez řevu, já z toho byla úplně hotová, že to děti vážně umí!!! A v 7 už spala. Dítě snů. A pak přišel zlom a teď je řev jen vidí, že se jí chystám dávat do postýlky a kolikrát usne ještě déle než starší. Moc dlouho jí to nevydrželo... 🤦 Takže uspávání probíhá u obou. Starší ještě sama neusne a mladší taky vůbec ne. Obě usínají dlouho, rozhodně to nejsou děti, které do 10ti minut spí 😩 Nedávno jsem přešla na to, že je teda chodím uspávat obě do ložnice. Starší se dívá na pohádku na tabletu, mladší obejmu (teda chytím pevně, aby nemohla utíkat. 😆) a ležím s nimi. Jinak byl celý večer úplně zabitý uspáváním. 😐 Mladší se od partnera uspat nenechá, ještě potřebuje 🐐 a starší občas žárlí, takže někdy svolí a jde spát s tátou, ale někdy ječí, že maminka musí a nejede přes to vlak. 🙄

me_druhe_ja
7. pro 2022

Čím jsem starší, tím víc mi začíná být u prdele, jak to mají ostatní. 😀 vařím jen velmi jednoduchá jídla a upřímně děti teď daleko víc ocení vařený vejce s těstovinama než když se dvě hodiny piplam s květákovym nakypem nebo zeleninovým quichem. 🙂 Úklid? Pravidelně uklízím akorát zem (co 2-3 dny), koupelna 1x tydne, WC podle potřeby (2-3x týdně), samozřejmě otru stul, sporák, linku, umyju nadobi/vyskladam mycku, pere se bohužel denně, ale jen pověsim a.slozim, nežehlím nikdy nic. Okna? Dělá jednou za rok chlap. Prach? Výjimečně a jen viditelné plochy. 😀 abych třeba vyskladavala věci že skříně nebo kuchyně a drhla to? Nikdy.
Vánoční výzdobu nemáme. Upekla jsem zatím akorát perníčky a ještě bych ráda linecký a konec, s těma dětma to nejde (zkoušeli jsme péct ty perníky a akorát trhali těsto, jedli to a "razitkovali").
Nejsem dokonalá a ani neplánuju být. Nechci se ustvat a stát se otrokem děti a domácnosti. Už tak je to pro mě hodně psychicky náročné, nejsem úplně mateřský a vůbec ne "bydlenkovsky" typ. Nebaví mě to.....
A jak to dělají lidí, co večer v osm hodi nohy na stůl netuším. 😀 děti chodí spát 20:30-21:30 a Teprve potom musím uklidit koupelnu po jejich vaně, dodělat drobnosti, já se navecerim, osprchuju....a je deset. 😀

michaela666
7. pro 2022

Já se hlásím, ale mám jen jedno dost akční dítě. Usíná mezi 18- 18:30. Ve 20:00 mám uklizeno a nohy nahoře, ALE malá vstává mezi 4-5 ráno. O tom, že byla uklizená herna a obývák nevím asi hodinu po probuzení. 😃
Když nejdu do práce , mám uvařenou polévku v 9 a odcházíme ven, zbytek vařím když kolem půl 12 usne. Jak to budu dělat až nebude po obědě spát a pojede od 5 do 19 hodiny v kuse fakt nevím. 🤣

Nedělám teplé večeře a vařím na dva dny. Mít dvě děti tak nestíhám nic

oplatecka
7. pro 2022

@prejeta_zaba @cherie24 Já mám tři děti - druhá třída, školka, devítiměsíční. A všechny děti jsou od miminka nespavci, prostě se pořád budí 🤦‍♀️ Ani jedno nikdy neusnulo samo, že bych je třeba položila do postýlky, a za deset minut by byly v klidu. Prostřední se mi do tří let budila co hodinu, nejmladší je to samé v bledě modrém. Za posledních sedm let jsem párkrát spala čtyři hodiny v kuse, víc ne. Už jsem fakt vyčerpaná, takže bych si mohla říct, že mám tři děti a potřebuju si spočnout. Ale je mi proti srsti nechat plakat déle než minutu to malé miminko, je mi z toho vnitřně špatně, a nechápu, že tohle někdo ještě praktikuje... Nejmladší má taky příšerné spaní, rostou jí zoubky, dělá velké pokroky ve vývoji, je toho na ní moc, pořád se budí. Teď si ji na večerní spaní bere manžel na hoďku dvě do nosítka, ať si můžu aspoň trošku odpočinout. V žádném případě ale v tu chvíli neuklízím 😃 Jinak k tomu úklidu. Přes den se snažím udělat rychle tu klasiku: nandat myčku, vyndat myčku, povysávat, vyprat, uvařit. Někdy to jde, jindy ne. Když neuvařím, koupíme já nebo manžel nějaké jídlo. Štve mě samozřejmě, že tu máme bordel, ráda bych měla naklizeno, ale prostě to teď nejde. Až budou děti větší a samostatnější, bude to zase o něčem jiném.

jjasmina
7. pro 2022

@cherie24 nooo jako, chlap doma pomáhá dost, umyval okna, uklizeli sme celý byt, chlap vždy vaří na 3 dny a uklízet kuchyni? No každý si po sobě umyje nádobí hned, takze není moc co uklízet. Uklizi si i malá po sobě. Vysavam většinou ráno, jak kdy. Já teda už nejsem ani zvykla, abysme měli ve dřezu špinavé nádobí. Dárky sme vybirali s manželem, nákupy obstaravame spolu.. Já teda stiham uklízet i s dítětem no

jjasmina
7. pro 2022

@cherie24 jj naše chodí spát 21,30 a do 20 min spí. Ukládat ve 20h jsem už vzdala a přes hodinu tam s ní ležet

cherie24
autor
7. pro 2022

@gbp heled, když na to čas nebude, tak holt budou ruce obtištěný po zdech i na vánoce no, svět se nejspíš nezboří 😂 Taky jsem to zkoušela, chodit uspávat dřív a malá po mě akorát hodinu a půl rajtovala, mě tekly nervy, musela jsem to chodit rozdýchávat, jinak hrozilo zadávení vlastního dítěte. Já ječela, ať už si lehne, malá ječela, že nechce a že na ni ječím. Pak mi bylo akorát líto, že šla spát s tím, že na ní máma huláká a večer stejně zabitý. Tak to si radši sednu večer na gauč s rezignovaným výrazem, dívám se na televizi, kterou stejně neslyším 😀 a nechám je lítat po obýváku.

gbp
7. pro 2022

@oplatecka ty rady s tim usinanim a rezimem to davaji mamky, ktere proste maji takove deti. podle me male deti takove veci nenaucis, leda je zlomis, kdyz je nechas vyplakat. ja s tebou soucitim. nemam to teda az takove a mam jen dve, ale i tak mi to staci. nikdy neusnuly samy, ani ta 2,5 leta. ani jedna nechce dudlik a ani jedna neusne sama v postylce. ale usinaly, asi tak prvni tyden 😅 a ja je to rozhodne nenaucila, aby to mely jinak. ja na dite nesaham, dokud nerve. kdyz se nekde radostne hemzi, vubec je do naruci neberu, rozhodne ne jen tak pro radost 😄🤷🏼‍♀️ ale to kdo tak nema, tak to proste nepochopi. posilam silu 💪

gdpr
7. pro 2022

@cherie24 Ja mám zatiaľ len 1 dieťa ale fungujem tak, že odkedy sa malý narodil robím poriadok a varím len keď spí. Varím každý večer a popritom pratám práca na 1-1,5hod. Ešte, čo sa týka poriadku tak má na hranie primárne svoju izbu a do iných miestností môže si zobrať len toľko hračiek koľko potrebuje a keď sa chce hrať s niečim iným tak to musí najprv odniesť zatiaľ od neho nepotrebujem na miesto ale nech to je v jeho izbe a tesne pred spaním mu izbu upracem ale už začíname spolu kocky do jednej krabici, autíčka do druhej, lego do tretej, zvieratká do ďaľšej atď. keď sa to naučí bude to robiť sám. Inak vstáva okolo 6:30 cez týždeň chodí do 12:00 do DS a ja som v práci potom ide spať poobede medzi tou 12:00-12:30 (max.hodinu spí) ale cez tento čas nerobím nič v domácnosti maximálne sa najem a oddychujem a večer spí od 19:30-20:00 + ten poriadok najnskôr väčšinou o 22:00 mám hotovo ale minule som skončila o polnoci ale to bola výnimka. Cez víkend doobedu trávime spolu čas väčšinou vonku na krátkom výlete, ihrisku alebo ideme na nákup, ku babičke, krstnej... stále niečo iné a vracieme sa najskôr až na obed domov a poobede tiež minimálne hodinu sme von aby doma sa nenudil, viem to porovnať keď ideme von a keď nie, že to akokeby som mala 2 rôznych synov cez chorobu keď sme boli len doma zaspával najskôr o pol 11 vstával o 5-pol 6 a myslela som, že ma porazí cez tie dni teraz znova je chorý tak sa len modlím, že to nebude ako naposledy. Ale každé dieťa je iné to, že niekto to stíha a niekto nie je v poriadku podľa mňa je zbytočné sa porovnávať.

me_druhe_ja
7. pro 2022

@gbp Nejlepší je, když někdo má štěstí na spavy dítě, co si od narození samo nastaví nějaký režim a ony mají pocit a jsou nejchytřejší, že je to jejich zásluha. 😀

gbp
7. pro 2022

@me_druhe_ja nechci byt zla, ale je to tak 😂🙈 ja sem extra rezimovy typ, tabulky, kalendare, planovani, seznamy, sem spolehliva, vsude vcas...ale moje mi na to hazou bobek 🤣 fakt bych chtela, ale smulu mam, smuuulu 😂🤷🏼‍♀️

somalicats
7. pro 2022

@cherie24 Jedna technická: pokud necháváš dítko večer koukat na tablet, tak se nediv, že má pak potíže s usínáním. Jinak mi nějak z toho, co píšeš, vypadl chlap - tak nech uspávat jeho - kolikrát s těmi chlapy ty děti usnou dřív, než s náma 😀. U nás to funguje - když chceme mít s mužem hezkej večer, tak se holt musíme zapojit oba - manžel koupe, ukládá a uspává, já uklízím, případně mi s tím lehce pomůžou starší holky, pak se jdou koupat ony a máme do osmi hotovo.

me_druhe_ja
7. pro 2022

@somalicats Tak ne každá má ten luxus a chlapa doma. 🙂 Třeba mě včera odjel přítel v 8 ráno a vrací se v pátek odpoledne. A tak to máme skoro každý týden. 🙂

somalicats
7. pro 2022

@me_druhe_ja O tom ale řeč nebyla. Pokud je doma, tak já teda považuju za normální, že se zapojí. Jsou to jaksi i jeho děti.

drep
7. pro 2022

Já jsem sice supervýkonná a vlastně máme uklizeno i navařeno i sex (do všeho se zapojujeme já i manžel) a jedno dítě, ale mám nesamostatného nespavce. Režim dodržujeme od miminka, ale nic to nemění na tom, že i když je dcera v posteli v půl osmé, do devíti neusne a sama v posteli nebude, uplakala by se, navíc dceří stačí 9 hodin spánku, takže moc času po usnutí na nic není. Nicméně do vaření a úklidu se zapojuje dle svých schopností i dcera, rozhodně si to nenechávám na tu jedinou hodinu klidu, kterou máme. Já ale zase třeba vůbec neřeším takový tyhle bydlenkovský věci - věnec nemáme, ani na okně, ani na dveřích, máme svítící hvězdu v okně a svíčky na stole, to musí k vánoční atmosféře stačit. A vánoční ubrousky😂

somalicats
7. pro 2022

@drep My sice mame home-made adventni venec, ale vyrabely jsme ho s holkama mimo domov v adventni dilne 😃, takze veskery bordel zustal tam. A je to jedina vyzdoba, kterou kocour postupne ocesava. Jinou vyzdobu nemame, dokonce ani ty ubrousky 🤣 (coz mi pripomina, ze bych je mela koupit).

drep
7. pro 2022

@somalicats jedny měly v akci u nás v normě a druhý jsem koupila když jsem v papírnictví kupovala mikulášský sáček, oboje mě fakt cvrnkly do nosu, jinak bysme neměli ani to😂

cherie24
autor
7. pro 2022

@somalicats ale jo, partner se občas doma vyskytuje 😀 On pomáhá, ale je hodně v práci, je to asi tak trochu workoholik a navíc předělává horní patro, abychom mohli pak vyklidit druhý pokojíček. Když už doma je, tak holky hlídá. 🙂 Obě se na něho těší, ale třeba uspat mladší je nereálné, je kojená a vyžaduje prso ještě stále a starší to má jak kdy. Někdy se stane, že je ségra náročnější, tím pádem je méně času na starší a ta pak odmítá jít spát s tátou a brečí, že maminka musí jít ležet s ní. A domluva s ní není. Někdy zas jde ráda s ním ležet. Ale doma už jinak nepomáhá, jen s dětmi. Já zas nedělám nic venku, krom své zahrádky. Takže já mám vnitřek a on řeší vše kolem baráku a hrubé práce, zahrady. Pomáhá v létě i kolem mých kytek a záhonků, třeba když chci něco většího sázet, tak s rýčem se já namáhat nemusím.

vineta
7. pro 2022

To tak závisí i na dítěti, povaze (matky i dítěte), stylu výchovy… moje dítě přes den beze mě spí naprosto minimálně, první cca rok jsem se od ní doslova nemohla hnout, nevydržela prostě ani sama na podložce v kuchyni, když jsem stála metr od ní a snažila se vařit, musela jsem prostě sedět s ní a u všeho asistovat, jinak byl pláč, a já nejsem takovej tvrďák, abych si jí vycvičila, ani to nechci. Denní spánek téměř výhradně v posteli přicucnutá na zdroji a do 3 minut poté, co jsem se i byla schopná vymanit, byla vzhůru… od doby, co se začala přemisťovat, tak mi zas věcně visela na noze a plakala tam. Velký zlom byla chůze, pořídili jsme učící věž, aby mi mohla u všeho asistovat, ale jako že by si někde vydržela hrát sama, zatímco já leštím domácnost, to fakt neexistuje… větší úklidy (vytírání, kdy potřebuju různě přemístit nábytky, zdvihnout židle a tak beze strachu, že na sebe dcera něco strhne nebo shodí) tak můžu dělat, když je doma muž, a jelikož chodí pozdě, nechávám to často na víkend. A jelikož jsme doma jen některé víkendy, bývá to často dost smutný 🫣. Denní spánky jsou furt tak 50:50, kdy mě nepustí z postele, večer usíná leckdy až po mně 🧐, třeba kolem půl 10, 10, a to ukládáme od 8- jenže prostě nadšeni, že je táta doma, je větší než únava, takže večer neudělám taky vůbec nic, maximálně vstanu a jdu si lehnout. Občas se hecnu ráno, když se třeba v 6 vzbudím, ale to stejně nemůžu dělat nic hlučnýho, protože bych si jí akorát vzbudila, takže ani myčku nevyklidim 🫣, kolikrát si spíš čtu nebo ročním prádlo. První rok jejího života jsem uvařila doslova tak třikrát. Teď vařím, i kvůli cenám, ale o moc víc toho pak za den neudělám- dopo procházka, hřiště, plavání nebo tanečky, pak spánek, oběd, odpo ven, nákup, vaření večeře, přijde muž, jíme, koupeme, uspáváme… za běhu plním myčku, pračku, sušičku, vypraný prádlo se mi tu kupí, vysávám, manžel pak většinou večer znovu, no takhle, jsme zvědavá, jak to tu bude vypadat, až přijde na svět druhé dítě, jestli bude taky taková, jako dcera, tak už neudělám vůbec nic.
Ale naučila jsem se už nesrovnávat. A užívat si ty chvíle, kdy mě nepustí z postele, odpočívat přitom taky, vzít si k tomu knížku nebo nějakej film.

Strana
z5