Noční buzení miminka. Čím to může být?

sanyy22
16. lis 2021

Ahoj holky, už jsem fakt vyčerpaná, malému jsou 4.5 měsíce plně kojenej, zkoušela jsem dát i UM (HiPP, Sunar Nutrilon) ale to plive, a posledních asi 14-20dni jsou hrozné, malej se mi budí co 20-30 minut v noci každou noc ( někdy ho i bolí bříško). Vzbudí se, dám prso trochu pocuca a musím ho jít uspat na míč, uspávam ho tak i hodinu, jinak neusne, když ho chci dát do postele tak usne ale za pár minut je zase vzhůru a to je tak dokola, dáváme ho spinkat okolo 8-pul 9hodiny. Přes den spinká zhruba 2x2hodiny a na večer hodinu a to pouze v kočárku, a je i hodně i mrzutej a protovnej, koukala jsem na dásně, ale myslím že zoubky ještě nic. Holky nevíte čím to může být ? může to bejt jen nějaké blbé období ? A V ložnici máme okolo 20°

petralp
16. lis 2021

@sanyy22 jako bys mi mluvila z duše. první 2,5 měsíce spal v pohodě. Budil se tak jednou max dvakrát na kojení. Jak se začal blížit třetí měsíc tak se to spaní dost zhoršilo a budí se mi snad co hodinu. Dám dudel, nakojím, ale pořád fňuká ze spaní. Je ale fakt že za poslední týden se mu podařilo spoustu nových věcí. Překulí se ze zad na břicho, už si sám chytá hračky, když se dělají blbiny tak se už regulérně směje, myslím, že je to i tímto a že to prostě nedokáže všechno v té hlavičce zpracovat. Neudělal tvůj chlapeček v poslední době taky nějaký pokrok ve vývoji?

sanyy22
autor
16. lis 2021

@petralp noooo, on se naučil akorát se natáhnout když je na bříšku pro nějakou hračku, jinak přetáčet se mu nějak nechce 😌 a ještě se také umí nahlas zasmát když děláme blbinky.

emillyhk
16. lis 2021

Nezačali jste s příkrmy? Nám tohle začalo s příkrmy, trvalo to přes měsíc, potom se to srovnalo a malý spí zase normálně (teď teda rostou zuby, ale to je jiná story 🙈😂).

sanyy22
autor
16. lis 2021

@emillyhk nene, máme začít až za 14 dní, to malej bude mít ukončeny 4 měsíc.

petralp
16. lis 2021

@sanyy22 nebo se možná blíží něco nového, to mi jednou říkala kamarádka, mě by to vůbec nenapadlo a měla pravdu. Pak byl zas chvíli a klid a jak zase začal špatně spát tak do dvou tří dnů se překulil. Možná je to jen náhoda 🙂 nevím. Dětský spánek je prostě alchymie, ale vím, jak je to někdy vyčerpávající.

bbarshaa
16. lis 2021

Spánková regrese 😉. Kolem 4m dost běžná.

veroniqess
16. lis 2021

Taky si myslím spánková regrese.. Přejde to, vydrž 🍀

sanyy22
autor
16. lis 2021

@bbarshaa
@veroniqess
@petralp holky děkuji moc, snad ho to brzy přejde 😊

jjasmina
16. lis 2021

U nás se budila od 3mes až do odstavu, takže vydržet než začne jíst, mě malá um taky nikdy nevzala, ale zase na druhou stranu kojení je to to nejlepší, co můžeš miminku dát.