icon

Pomlouvání na hřišti? Jak se vyrovnat s kritikou ostatních maminek

8. srp 2025

Ahoj ženy, jdu si sem k vám trochu ulevit na duši. Když jsem čekala první dceru, přestěhovali jsme se s manželem do panelového bytu. Po narození dcery jsem se asi po roce seznámila na hřišti s maminkou, která měla stejně staré dítko. Tehdy jsme spolu začali hodně trávit čas, chodili jsme spolu ven, a dokonce jsme dali děti do stejné školky. Jenomže zatímco ona každý den trávila opravdu na hřišti u paneláku, já jsem ten typ maminky který každý den chodil s kočárkem 20 km, a později neustále vymýšlel nějaké výlety. Do toho se nám narodilo druhé dítě, a i jim. I když jsem se snažila jí zapojit, a vymýšlela nějaké aktivity. Vždycky jsem se setkala s odmítnutím. Časem komunikace úplně vyprchala, a nějak jsme si přestaly i psát a celkově se možná tak můžeme jenom na to ahoj jak se máte?. Kromě nás dvou chodí na hřiště i další zdejší maminky, s kterými se tak nějak jako známe. Já a moje rodina velmi často jezdíme pryč. Jezdíme na víkendy do hor, nebo se sebereme a jedeme do Itálie stanovat, skoro každý víkend jezdíme někam pryč na výlety i s přespáváním. Manžel je totiž stejný blázen jako já, a nevydrží dlouho na jednom místě. Možná si říkáte co řeším, je to moje věc ať si dělám co chci. Jenomže jde o to, že ona mě začala mezi ostatními na hřišti neskutečně pomlouvat. Ze začátku jsem si toho nevšimla ale teď nedávno když jsem přišla na hřiště, ke mně přišla jiná maminka a spustila na mě co o mně ta druhá povídá. Tak jsem byla až opařená. Jak se vytahuju že furt někde jezdíme. Jak furt každému co děláme, kde jsme byli, kam jedeme... Jenomže tak to není. Nemám Facebook, nemám instagram... Nikde nezveřejňuji kde jezdím a co dělám. Nikomu venku nesděluji co mám v plánu a co nemám. To že se mě ona nikdy zeptá na hřišti jestli někam jedeme a já jí na to odpovím ano jedeme tam a tam. A tím veškerá moje komunikace končí přece není vytahování. No dobře tak jsem jí teda napsala proč jako tohle to dělá, že jsem jí v podstatě nic neudělala Na to jsem dostala odpověď že to nemusela nějak zle ale že jsem se jim odcizila a že se s nima vůbec na hřišti nebavím. Jenomže proč bych se s nimi měla bavit jediné co na hřišti řeší je počasí A co budou mít k obědu. Sorry že stojím opodál a nemám k tomuhle co dodat.... Prostě nemám a i kdybych chtěla něco dodat otočí se to opět proti mně že se určitě vytahuju a říkám někomu něco o co nestojí. Jediné co někým pojí je to že moje děti si rozumí s jejich, a že si s nima venku hrají když se to dá do kupy je tam tak 30 dětí. Moje děti mají rádi společnost a rádi se zapojují, v tom mým bránit nebudu. Každý den když náhodou projdu kolem okna, vidím ten sněm matek jak sedí na hřišti a úplně se ve mě vaří voda. No a teď k věci, včera jsem byla venku na hřišti a ta moje kamarádka!!! Se mě zeptala co máme v plánu na víkend. Tak jsem jí odpověděla že jedeme pryč, už jsem ani nezmiňovala kam. Do toho ona na mě ironicky spustila, že jestli si uvědomuju to že svoje děti sociálně omezují A že by měli trávit čas se svými vrstevníky na hřišti, protože na tomhle Sídlišti bydlí a budou se s nimi vídat i v budoucnu. A díky mně a tomu neustálemu výletování je vlastně připravují o to aby si s nimi vybudovali pevné vztahy. Musím říct že mě tohle to fakt úplně zvedlo z lavičky. Jen jsem na ní volala oči jestli to jako myslí vážně a zeptala jsem se jí jestli to myslí vážně. Což už bylo něco na mě a říká mi jestli ona se zase uvědomuje to, že když pak přejdou na jiné hřiště že jejich děti nejsou schopný do hry zapojovat další děti které neznají a udržují si jenom ten svůj kruh. Jinak BeBe mamiii. Moje děti i přes jazykovou bariéru si umí najít kamarády kde na jakém zahraničním hřišti, nebojí se s nikým komunikovat, jsou otevřený všemu možnému atd... Jako neříkám že jedna z těchto verzí je správná, ale proč má sakra někdo potřebu mě poučovat o něčem takovém A myslí si že je v právu. Já byla vždycky člověk do přírody, na cestování, furt nějaké výlety. A bude mě poučovat holka která se bojí autem jet do vedlejšího města. Přijde vám tohle normální otazník nebo opravdu dělám něco tak špatně? Když se podívám ven a vidím jak tam stojí na tom hřišti, nemám náladu tam vůbec jít. Jenomže moje děti tam jít chtějí.... Máme samozřejmě spoustu dalších kamarádů s dětmi kteří máme v okolí, s kterými trávíme čas a můžeme s nimi jít ven. Jenomže tohle je hřiště máme přímo u baráku, a chodíme tam s takovýty nouze když potřebuji být poblíž baráku. Jenomže i ta zatracená hodina denně mě skutečně stojí energii.... Nejhorší je, že já tam teda půjdu budu stát někde opodel a úplně vidím jak se na mě všichni dívají, a jak si o mě šuškají. Ano moje děti berou, nevadí že se zapojují, nabídnul jim křupky a bonbóny Ale co se týče mě tak úplně vidím a cítím tu negaci.... nevím jestli jde o finanční stránku. Nemyslím si že bych za to nějak utrácela. To že vezmu děti do auta a jedeme spolu někam do lesa na borůvky nebo na rozhlednu nebo na vyhlídku přece není nic tak divného. A to že o víkendech jedu s dětmi do Polska do Dinoparku nebo další víkend do Mirákula atd atd může být přece každýmu jedno. Já přece nemůžu za to, že oni buď neřídí a nebo že nechtějí jít někam jinam.....

misulka84
8. srp 2025

@anonym_autor hele víš jak se tomu říká ? Závist a mindráky. Bohužel, národní vlastnost v ČR. S takovou kámoškou se nebav, vpal ji to od plic a ukonči komunikaci

te_reza
8. srp 2025

To je situace na vzniknutí diskuze z druhé strany 😃 představ si,jak někde zakládá diskuzi o té slepici, co má asi hodně peněz a furt všude lítá i s dětma a bla bla bla 😂
Ne, teď vážně. Hřiště jsem nenáviděla a jsem ráda, že z toho už vyrostla. Když už jsme tam byli a muselo dojít k nějaké komunikaci s jiným rodičem, omezila jsem to na děti a počasí. Jak začneš rozebírat něco víc,už to takhle jede, no. Čím míň ostatní ví,tím líp.

biciklissie
8. srp 2025

Jako jestli jde opravdu o upřímný názor, tak já ho narovinu napíšu. Podle mě se vytahujete obě a nemáte proč ani jedna. Jasně, Tvoje povyšování asi vzniklo v reakci na její útoky, takže je to velmi pochopitelné, vlastně taková sebeobrana. Ale suma sumárum vám je po životě druhých a její výchově a životnímu stylu naprosté houby. Já se fakt divím, jak se lidi pořád pletou do života ostatních a hodnotí to, jako nějací životní arbitři. Je fakt, že většina lidí si ráda zadrbe, já taky, musím se přiznat. Ale prostě někde člověk něco okomentuje a život jde dál. K tomu ale je prostě potřeba jistý odstup a snažit se vidět věci v souvislostech. Co se týká toho hřiště, tak jestli to máš znechucené, tak je to na nic. Ono Ti ale fakt nezbývá nic jiného, než tam nechodit nebo to ignorovat. Protože ta druhá maminka už má ty ostatní maminky zmáknuté. Já to beru tak, že už s tím nic nedělám a třeba někdo časem prozře, že asi nic špatného ve špatném úmyslu nedělám. A párkrát se mi to v životě už vyplatilo. Ten zbytek, to se prostě nedá nic dělat.

izz76
8. srp 2025

Kazdy ma jiny životní styl, ja jsem byla rada, kdyz dcera povyrostla a nemusela jsem s partou maminek sedět na hřišti😆 Zase byt kazdy víkend na výletě by me taky nebavilo, na to nemám energii. Dělej si svoje a drby neřeš, byly a budou vždycky.

xxx3d
8. srp 2025

jak máte staré děti? jako jestli školkové, nebo školní
v zásadě je to jedno, prostě na výletování jedno z jakých důvodů není, ale plivla na tebe svoji frustraci - to sociální omezování - podle hesla "nejlepší obrana je útok" takže se na to vyser, protože ostatní maminy, které taky jedno z jakých důvodů nejsou na výletování mám zpracovaný, naštěstí pro tebe máte kolem sebe i jiné spřátelené "blázny" do výletování a prostě bych se přes to pokud možno co nejvíc přenesla, až zase budeš na tom hřišti u vás, za barákem.
🍀
klidně ta její frustrace může pramenit z toho, že doma imrvere poslouchá svoje děti, které mluví o tvých dětech ve stylu, že by taky někam chtěly jet a proč jsou pořád doma. třeba.

martinka_33
8. srp 2025

Ja jsem tak rada ze chodim na hriste, kam chodi prevazne ukrajinky, tem nerozumim a jsem s tim spokojena 😅 Mozna me taky pomlouvaj, docela pravdepodobne, protoze je moje mala otravuje zatimco ja sedim na lavicce s hlavou ponorenou v knize nebo v mobilu. Jinak me z tech hristovejch slepic taky vzdycky cukala cevka 🤣

bertoldina
8. srp 2025

Byla jsem dite rodičů, co nevydrželi na zadku a každý víkend jsme byli pryč. Ano, vytvareni vztahu s kamarady mi to ztizilo.
S prvním dítětem jsem byla nešťastná, ze nemůžu na žádnou normální mámu narazit, pak jsem změnila "kmenové" hřiště a zjistila, že tam fajn ženský jsou. Takže jsem se přidala do hejna, které mi vyhovovalo a spokojene kvokame dodnes. U tebe ale bude asi problém hledat partacku na hřišti- tvoje krevní skupina se tam z logiky věci nebude téměř vyskytovat.
Otázka je, co ty děti, když ty to tam táhne. Za sebe bych jim to umožnila, když se to týká jen pár dnů v týdnu.

autor
8. srp 2025

Děkuji za odpověďi. Mám malé děti 2,5 a 5let. Oba dva projevují zájem o výletování. Hlavně starší, pořád se ptá jestli někam vyrazíme, půjdeme na tamhleten kopec atd... Takže to není nic proti vůli. Samozřejmě až sami řeknou že dost, že se jim nechce atd... Budu víc jednat podle nich ale když teď jim to nevadí jedu si svoje (naše)... Vím že jim je prd do toho co já dělám a mě zase prd do toho co dělají oni .. ale na druhou stranu mi to vadí, mrzí, že mě někdo takhle pomlouvá když chci jen dopřát dětem zážitky. Spíš mě jen zarazila ta slova, že je sociálně omezuju. Moje děti (hlavně to starší) je neskutečně komunikativní a dokáže si udržovat vztah i s jejich dětmi. Nikdy jsem neviděla že by byla nějak odstracena či stranou že chce. Naopak litá s nimi venku, baví se se s tím rozdílem, že někde někoho zahlédne (někoho koho někde už potkala ) a letí k němu pokecat. To samé když přijde na hřiště nové dítě, zeptat se jak se jmenuje, řekne svoje jméno a jestli budou kamarádi.... Což ty ostatní děti prostě nedělají. Nekritizuju je ať si dělají svoje ale nechápu proč mají potřebu se takhle štvát do mě...

malytlustyhroch
8. srp 2025
@anonym_autor

Děkuji za odpověďi. Mám malé děti 2,5 a 5let. Oba dva projevují zájem o výletování. Hlavně starší, pořád se ptá jestli někam vyrazíme, půjdeme na tamhleten kopec atd... Takže to není nic proti vůli. Samozřejmě až sami řeknou že dost, že se jim nechce atd... Budu víc jednat podle nich ale když teď jim to nevadí jedu si svoje (naše)... Vím že jim je prd do toho co já dělám a mě zase prd do toho co dělají oni .. ale na druhou stranu mi to vadí, mrzí, že mě někdo takhle pomlouvá když chci jen dopřát dětem zážitky. Spíš mě jen zarazila ta slova, že je sociálně omezuju. Moje děti (hlavně to starší) je neskutečně komunikativní a dokáže si udržovat vztah i s jejich dětmi. Nikdy jsem neviděla že by byla nějak odstracena či stranou že chce. Naopak litá s nimi venku, baví se se s tím rozdílem, že někde někoho zahlédne (někoho koho někde už potkala ) a letí k němu pokecat. To samé když přijde na hřiště nové dítě, zeptat se jak se jmenuje, řekne svoje jméno a jestli budou kamarádi.... Což ty ostatní děti prostě nedělají. Nekritizuju je ať si dělají svoje ale nechápu proč mají potřebu se takhle štvát do mě...

@anonym_autor takze jedna je divna, mozna dotcena nebo zmatena, ze ji nevenujes 100 % casu, mam takovou vzpominku, ze uz si sem o ni psala, dve takove snad nemuzou byt na svete. A takhle jedna o tobe mluvi, protoze o cem taky ma mluvit, kdyz je 7x v tydnu na stejnem hristi, mozna mluvi ne uplne v dobrym, ale to vypovida vic o ni nez o tobe, to snad kazdy chape... Nejvic to chape ovsem druha, tu vubec nepobiram, co ti prisla na tu prvni zalovat 🤪 No tak na tu druhou bych si dala rovnou taky bacha. Ale ty ostatni nejsou prasivy jen proto, ze prvni a druhou (uzvanenou a uzalovanou) slysely mluvit a nezastrelily je.

lvl16
8. srp 2025

Já bych na to hřiště nechodila a s tou krávou se vůbec nebavila. Nesnáším konflikty a bylo by mi v téhle situaci extrémně nepříjemně. Tak proč to lámat přes koleno.

cherie24
8. srp 2025

@anonym_autor asi bych jí poděkovala za její radu a řekla jí, že jí do vašeho životního stylu ani výchovy vůbec nic není a že by jsi byla opravdu ráda, aby tě přestala na hřišti rozebírat. 🙂 My sice na dovolené a víkendy taky moc nejezdíme, ale máme hodně rozlítáno. 5x týdně řeším s dětmi tréninky a kroužky a jejich aktivity a máme plný barák zvířat, což sežere taky spoustu času. Nemám na hřiště zkrátka čas. Pro spoustu rodin jsme taky k odsouzení. Rodiče, co "nutí" děti do sportu několikrát týdně jsou velmi neoblíbená skupina rodičů. Ráda se občas s někým domluvím a jdu na hřiště, nemám problém tam sedět s nimi 4 hodiny, užiju si to já i děti, ale není to pravidelně a ano, spousta maminek sedí na hřišti prakticky denně. Mě by to nebavilo a myslím si, že je lepší držet děti u sportu než je ze hřiště (až je hřiště omrzí s věkem) přesunout k počítači a telefonu, jako to má teďka drtivá většina dětí a dospívajících. Nevím, zda je lepší výchova maminek na hřišti nebo naše, nesoudím to ani se nikde nepovyšuji, prostě každý to máme jinak, každý jsme jiný a každý si to může zařídit jinak. Bývalé kamarádce bych to prostě normálně vysvětlila, ať tě přestane pomlouvat a hledí si svého, jste každá jiná a povíte si až v dospělosti dětí, kdo měl lepší výchovu.

malytlustyhroch
8. srp 2025
@cherie24

@anonym_autor asi bych jí poděkovala za její radu a řekla jí, že jí do vašeho životního stylu ani výchovy vůbec nic není a že by jsi byla opravdu ráda, aby tě přestala na hřišti rozebírat. 🙂 My sice na dovolené a víkendy taky moc nejezdíme, ale máme hodně rozlítáno. 5x týdně řeším s dětmi tréninky a kroužky a jejich aktivity a máme plný barák zvířat, což sežere taky spoustu času. Nemám na hřiště zkrátka čas. Pro spoustu rodin jsme taky k odsouzení. Rodiče, co "nutí" děti do sportu několikrát týdně jsou velmi neoblíbená skupina rodičů. Ráda se občas s někým domluvím a jdu na hřiště, nemám problém tam sedět s nimi 4 hodiny, užiju si to já i děti, ale není to pravidelně a ano, spousta maminek sedí na hřišti prakticky denně. Mě by to nebavilo a myslím si, že je lepší držet děti u sportu než je ze hřiště (až je hřiště omrzí s věkem) přesunout k počítači a telefonu, jako to má teďka drtivá většina dětí a dospívajících. Nevím, zda je lepší výchova maminek na hřišti nebo naše, nesoudím to ani se nikde nepovyšuji, prostě každý to máme jinak, každý jsme jiný a každý si to může zařídit jinak. Bývalé kamarádce bych to prostě normálně vysvětlila, ať tě přestane pomlouvat a hledí si svého, jste každá jiná a povíte si až v dospělosti dětí, kdo měl lepší výchovu.

@cherie24 nepovědí si ani v dospělosti, kdo měl lepší výchovu, protože maji obě příliš malý vzorek "zkoumaných osob" a prakticky do cehokoli, co bys chtela porovnavat (drogy, vztahy, dusevni zdravi...), ti zasahuje mnohem vic faktoru nez vychova, a tim spis vic nez jestli nekdo chodil na vylety a nekdo 7/365 na hriste.

macik84
8. srp 2025

Tvoje děti hodně poznají a budou mít rozhled.
Já bych se těch mamin nestranila a chodila si sednout k nim. Když tam budeš, nebudou tě pomlouvat a zjistí, že ty jsi vlastně úplně v pohodě 🙂 co se týče ty kamarádky/nekamarádky vymyslela bych výlet autobusem nebo vlakem a vzala ji s sebou. Třeba zjisti, že cestovat je lepší než drepet denně na hřišti.

lenerka1
8. srp 2025

Nějak nechápu, proč tohle vůbec řešit. Zapracovala bych na svém sebevědomí, abych zvládala být nad věcí a nebrat si osobně chování jiných lidí. Člověk jiné stejně nepředělá a může ovlivnit jen svoje postoje a reakce.

fifinka2020
9. srp 2025

@anonym_autor uprimne....neprijdes mi o moc lepsi. Maminka se se aspon za svym nazorem stoji a rekne ti ho do oci,ty ji drbes anonymne na socialnich sitich, kde nema moznost obhajit se a hledas tu "schvaleni" toho,jak je to hrozny.
Nezvrdim,ze z jeji strany se vsim souhlasim, na druhou stranu tvoje komentare o ni mluvi take dost o tom,jak na ni koukas (a s tim taky nesouhlasim). A ocivodne kdybys byla sama se sebou v pohode,nebude te nazvedavat to,ze jenom vidis maminky na hristi.
Nejak nechapu,proc to vubec resis... kazda mate jiny zivotny styl a nazor (a mozna i moznosti), ona na tebe pusobi omezene,ty na ni arogantne. Nechte se v klidu zit a bude vam obema lip 🙂

anonym_8e63ee
9. srp 2025

Protože ti závidí. Víš, jak ráda by někam jela a nemůže? Tak pomlouvá, to je národní vlastnost ČR.

marketa11112
9. srp 2025

Když byly děti malé, také jsem řešila názory jiných. Jak rostou, jsem už obrněná a pokud má někdo problém, je to jeho problém, ne můj. Stavím se k tomu zády. My žijeme život tak, jak to jde. Nikdo nechodí v našich botách. A všem je opravdu houby do toho, kde naše děti vláčíme. My jsme třeba ještě dost omezeni nemocemi dětí, ale přesto jsme ,, toulaví,,. Snažíme se. Kdyby byly děti zdravé, bydlíme asi v karavanu a projíždíme svět.
Ne vážně, vyprdni se na to. S touto maminkou se bavit nemusíš, ale prohodit pár slov s jinými , zkus zvládnout. Ale je mi jasné, že to nebude jednoduché. Jenže, co by člověk neudělal pro spokojenost vlastních dětí.
A ano, bude v tom zřejmě závist. Lidí si snad závidí i ho....

enoli
9. srp 2025

@anonym_autor upřímně? Myslim, ze jste obě stejně. Ona Tě drbe na hřišti, Ty ji drbeš tady. Ve výsledku je úplně jedno, jestli jezdíš s dětmi na výlety a ona tráví čas na hřišti. Každá ho trávíte podle svého a je úplně jedno, že na tu druhou máte jiný názor. Ať si každý dělá, co vyhovuje jemu.
Uz jen věta “když vidim ten snem matek, vaří se ve mne voda…”. A proč? Vždyť je to jejich věc.

jakuvik
9. srp 2025

Já už mám děti větší, tak napíšu naši zkušenost. Když byly malé, jezdila jsem s nimi k rodině, za kamarády, na kroužky do jiného města, protože mě taky nebavilo sedět na hřišti nebo chodit s partnery na pivo se zahrádkou, víkendy vyrazíme do přírody, na výlety. Ve školce jsme se spřátelili 3 matky dohromady, ty 2 víc, až to došlo do fáze, kdy jedna z nich navázala vztah s partnerem druhé, přičemž mi lhala, pomlouvala tu druhou, tím naše přátelství skončilo. Na hřišti jsem taky bývala svědkem, jak matky pomlouvají sousedy, co prošli kolem, mně to nebaví, tak jsem s nimi nedržela intenzivní kontakt a už mě pak mezi sebe nebraly. Mám celkem ráda kontakt s lidmi, takže mě to teď mrzí, že moje děti nemají tak družné vztahy jako spolužáci, na třídních schůzkách nemám tolik informací od ostatních rodičů, protože se neznáme. Každopádně to, že děti zažijí i svět za hranicemi sídliště, vnímám pozitivně. Mladší kousek si našel kamaráda spolužáka, jehož rodiče žijí hodně jinak než my, i tak se snažíme najít společné témata, jen se nenavštěvujeme my rodiče, děcka už si to obstarají samy.

sari2709
9. srp 2025

Neřeším toto,každého věc. Taky jsme rodina, co hodně cestujeme, hlavně jak se oteplý. Teď jak jsou prázdniny, tak většinu času jsme mimo domov a na ostatní kašlu. Naopak je mi líto, že ostatní nemají tu možnost ať už finanční a nebo zaměstnání jim to neumožní.

budouci_maminka
10. srp 2025

Pokud te ta veta o socialnim rozhledu tak moc vytocila a dotkla se te, pak by bylo dobre prozkoumat v sobe proc. Protoze urazky o kterych vime ze jsou mylne, po nas jen sjedou a nezasahnou hluboko. V tobe to ale rezonuje.
Osobne bych se necemu takovemu zasmala a prislo by mi to vtipne a jen bych se koukla tomu druhemu do oci a rekla vazne jo? No tak to diky za radu. V tobe to spustilo ale spousty procesů. To mi na tom prijde zajimave.

bertoldina
10. srp 2025

Máš ještě prcky, uvidíš, jak se jejich potřeby rozvinou. Já měla kontakty s vrstevníky bohate, byla jsem extrovertni dítě, na ty akce se navic obvykle jezdilo v parte. Ale nebyli to kamarádi "sousedi". Vadit mi to začalo tak okolo deviti/desíti let. Neměla jsem s nikým v okoli pevnější vazbu. Podařilo se mi to pak dohnat, fakt jsem nebyla osamělý asocial. Ale kdyby mi rodiče dali možnost být víc zapojena v komunitě, hodně bych to ocenila.

bertoldina
10. srp 2025
@anonym_8e63ee

Protože ti závidí. Víš, jak ráda by někam jela a nemůže? Tak pomlouvá, to je národní vlastnost ČR.

@anonym_8e63ee Kritika není vždycky závist.

kleio
10. srp 2025

Možná by nebylo od věci zamyslet se, jestli si tomuhle sporu nezavdala příčinu částečně sama, ať už záměrně nebo nevědomky. Trochu z tvého příspěvku ten pocit nadřazenosti cítim. Vyjmenuješ nám všechny konkrétní aktivity, které podnikáš a které my nepotřebujeme znát. Když tě budu parafrázovat: já nejsem typ matky, co celé dny vysedává u paneláku; proč bych se s nimi měla bavit, když jsou jejich hovory tak přízemní; já jsem tak schopná a zcestovalá a ona se bojí i řídit; atd. Vyznívá to trochu jako chlubení a pohrdání těmi matkami ze sídliště. Já tam mezi řádky čtu - já jsem lepší matka než ona. Jestli i na živo z tebe ostatní nemají náhodou ten pocit...

dadavdadav
12. srp 2025
@kleio

Možná by nebylo od věci zamyslet se, jestli si tomuhle sporu nezavdala příčinu částečně sama, ať už záměrně nebo nevědomky. Trochu z tvého příspěvku ten pocit nadřazenosti cítim. Vyjmenuješ nám všechny konkrétní aktivity, které podnikáš a které my nepotřebujeme znát. Když tě budu parafrázovat: já nejsem typ matky, co celé dny vysedává u paneláku; proč bych se s nimi měla bavit, když jsou jejich hovory tak přízemní; já jsem tak schopná a zcestovalá a ona se bojí i řídit; atd. Vyznívá to trochu jako chlubení a pohrdání těmi matkami ze sídliště. Já tam mezi řádky čtu - já jsem lepší matka než ona. Jestli i na živo z tebe ostatní nemají náhodou ten pocit...

@kleio já z toho měla také podobný pocit. Jsem obyčejná mamina a teď mám z jedné maminky podobný pocit, tak dělám vše možné, abychom se potkávaly co nejméně🙈 i chlapovi doma jsem to už řekla, a to mu žákově věci co je “mezi ženskýma” nerikam🤣🙈