Uspávání, noční buzení a přetáčení se v posteli. Jak naučit dítě samotné usínat v postýlce?

owl_ice
15. říj 2022

Ahoj, mám dotaz, vlastně dva:

Ten první se týká uspávání.
Mám syna momentálně má pár dní 7.měsíců.
Začátky byly krušný, málo MM, dokrmování, postupně jsme skončili na UM, do toho šílené koliky, takže nám nezbylo nic jiného než uspávat houpáním v nostíku.
Momentálně jinak neusne, než, že ho houpeme v nosítku, já vím blbé, ale fakt se to jinak nedalo. Moje otázka tedy zní, jak malého naučit usínat samotného v postýlce?
Vybrečet ho úplně nechci nechávat, moc nesnesu když dýl brečí, je to na palici, tak jestli někdo nemáte nějaký způsob, jak naučit bez mučení mimča i sebe.

A další dotaz:
Přes den se snaží lézt, většinu času tráví na břiše, ale zatím se nikam nepohne, a válí sudy kam potřebuje. Péruje na kolínkách a zvedá se na rukách.
Posledních pár nocí, se ale takhle přetočí v posteli na břicho zvedne se na rukách a kouká nebo cestuje po posteli, za chvilku začne fňukat, když ho otočím, dám na bok nebo záda začne fňukat zase, nakonec usne, ale za chvilku je to to stejené a takhle celou noc. Teď mu rostly 4 zuby najednou, ty už jsou prořezané, takže myslím, že zubama to není.
Kdy tohle období skončí, protože myslím, že odnaučit ho to je asi marné.
Díky za všechny rady 🙂

lidija1234
15. říj 2022

@owl_ice ahoj,malému je rok a styl uspávání změnil už několikrát. ze začátku usinal sám,pak houpání v rukách,pak v houpatku a teď buď udrncam v kočárku nebo si sním lehnu a pokládám ( 15-60min.😄) Pokud někdo poradí jak naučit dítě aby usinlo sama budu taky ráda ale bez plakani to asi možná ani nejde a to já zas taky nechci. Jinak jsem pochopila že dítě spinká asi s vámi že ? Já spím s malým a noční buzení které teda je výjimečně jsem vyřešila prostě zábranou na postel. Když se vzbudí snažím se uspát ale úplně to neřeším když si lozi ať si lozi a já spím dál, většinou do 5 min znovu usne. Třeba chce malý spinkat na bříšku,pokud je v klidu a nepláče jenom se převalí na 4 asi bych ho nechala

cilkat
16. říj 2022

Ahoj,
Můj straší syn má poměrně nestandardní smyslové vnímání (ofiko má diagnozu autismus, ale stojí hlavně na tomhle). Do roka a půl prostě neusnul jinak, než "svázat do šátku a skákat na míči" ... prostě ten mozek jinak nevypnula a "nepustil ho"... V roce a půl najednou něco "přecvaklo" a usnul v klidu vleže (když teda nebyl úplněk).
Takže s tím uspáváním to prostě občas chce dozrát. Pokud ti to dávají záda, klidně bych zatím houpala a na nějaký "špatně" z vysoka...

S tím zvedáním v postýlce... hele.. dělal to asi měsíc, než se naučil, že se dá spát i v takovém tom skrčenci - kolena pod sebe a čumák zarejt do polštáře... Prostě ho nechávám padnout do pozice, která mu vyhovuje - dítě, který už se umí přetočit, prostě na bříšku spát smí.

owl_ice
autor
16. říj 2022

@lidija1234 děkuji za odpověď, jojo spí semnou, ale on se právě přetočí klekne na všechny 4 a péruje, a pak fňuká a fňuká a fňuká, kdyby chtěl spát na bříšku byl by to ideál ať se otočí jak potřebuje, ale on začne prostě vřískat🙄

jjasmina
16. říj 2022

@owl_ice sama neusina ani moje 2,5 leta 😃jinak teda moje uměla usínat jen u prsa teda a po odstavu sme si lehli spolu, pritulena a odcházím až usne. Ale až kolem 1,5r vy máte ještě malé miminko ❤️

kubesovaadelka
16. říj 2022

@owl_ice mám to stejný s malou skoro 9mesicu, opravdu velmi výjimečně , tak 3-4do týdne výjde že usne u flašky, jinak prostě ruce, ani šátek,ani nosítko nene, páč se v něm nemohla otočit, jak chce. Jeden čas už jsem byla zoufalá, tak jsem se zeptala na kardiu při kontrole malé, jak dlouho je zdravé nechat dítě vyřvat, páč všichni říkali, že je rozmazlená a musím ji prostě nechat vyřvat. Tak jsem se zeptala doktorky a ta se mě ptala proč nechávat vyřvat? Pokud mě to nevadí , tak ať na ostatní prdím , však do 15lez ji takhle uspávat nebudu. Od té doby prostě co ruce záda zvládají zatím, tak prostě budu nosit .
K otázce číslo 2 to máme taky stejný, oni prostě miminka trénují i v noci nu. U nás zabralo jen vzít do náruče opět a hojící se chůzí uspat a položit zpět do postýlky