Zvládne se dítě vrátit do vlastní postýlky po růstu zubů?
Ahoj,dcera 16m posledních asi 14-1m vyžaduje spani u mě v posteli,celkově strašně potřebuje mě.. jsme spolu sami a je máme hodně fixovana. Do té doby normálně spinkala u sebe. Ale cca před měsícem jsme měli dost vysoké horečky(okolo 40C) trvaly jen jeden den,ale ráno měla halucinace z tak vysoké horečky. Myslim si,že to byly zuby. No a od té doby dá se říct,že vyžaduje hodně spani u mě v postýlce. Když jde spinkat večer, tak chvíli pláče ale usne v pohodě. Jakmile přijdu do loznice,tak jak kdyby mě vycitila a vzbudi se a strašný záchvat a ke mě jinak by mi prasklý asi uši. Já ji i nechala do vyčerpání plakat,ale vždy se probrala a to už jsem pak nedělala znovu. Rostou ji trojky nahoře,tak to přisuzují k tomu,ale bojím se spíš ,aby si nezvyklá na mou postel a nechtěla tu pak spat pořád. Měla jste některá po dobu růstu zoubku své ditko u sebe h posteli a pak po tomto období se v klidu vrátilo do té své a vaši nevyžadovalo? Moc díky 🙂
Ono i kdyby, je to prostě období. Jednou sama v posteli spát bude. Třeba se bojí být bez Vás kvůli tý horečce a halucinacím, mohla vidět něco ošllivýho a přece jen u maminky je nejvíc bezpečno a ochrání před vším. Zkusila bych pozitivně motivovat na její postel, uspávat ji tam třeba přes den, aby si zase navykla, cejtila se tam bezpečně. Uvidíte. A nejde přisunout třeba postýlku k posteli? Takhle jsem to dělala se synem a noc vlastně dobra, protože mě měl na dosah ruky. Teď spí ve vedlejší místnosti, už nemáme možnost ho mít u postele, ale stejně začne v noci někdy brecet a musím vstávat. A tak spí občas s náma.
Podle mě není moc reálné, aby se sama dobrovolně vrátila ke spaní o samotě, není to našemu druhu vývojově přirozené, většina malých dětí automaticky tíhne k hromadnému spaní, čím víc spáčů pohromadě tím větší bezpečí.
Všechny děti jsem měla v posteli už v porodnici 🙂 A zůstaly tam dlouho 😁 Pokud ti to nevadí, nech ji s tebou.
Dej tomu šanci, ono je to fakt praktické a příjemné mít děti v posteli. 🙂
@rebe Příjemné jak pro koho no. Pro mě určitě ne. Pro moje starší dítě taky ne. A nakonec ani pro to mladší. Obě spí nejlépe, když jsou samy v postýlce každý ve svým pokoji. A já taky spím nejlíp úplně sama v pokoji i v posteli. 🙂
@adela1399 já teda myslím, že děti si od narození prochází různými spánkovými obdobími. Často je to ovlivněno nemoci, zubama.... Nevidím důvod, proc by měl být problém, aby se pak zase vrátila k sobě do postýlky. Až přejde toto období. Samozřejmě je možné, to bude trvat několik měsíců. Pokud se vyspíš i s ní v posteli, tak to neres.
@me_druhe_ja Naprosto věřím. Ale přijde mi lepší na to přijít vyzkoušením. Nepíšu nic jiného než aby tomu dala šanci. Jí o třeba taky příjemné bude. Moje děti několik let neusnuly jinak než v mojí blízkosi, ta nejmladší dokonce rovnou v náručí. A to jak hřejou děti, tak peřinu nic jiného nezahřeje .-D
@rebe Mě takhle mladší kojo spala první tři měsíce nonstop....pak už začala akceptovat postýlku ale furt byla raději u mě. Teď je jí 10m, už jsem ji odstavila teda, a spí ve své postýlce relativně hezky. 🙂 Akorát já s ní spím v pokoji a to spí hůř než když tam nejsem. Akorát nad ránem si ji někdo k sobě tak na hodinu beru, když je brzo a ona už nechce spát. 😀 starší ten je od narození samostatný. 😀 ten se mnou/na mě jako mimino usnul výjimečně. Ten vyloženě potřebuje klid a ticho. V tom je jak já. 😀
@me_druhe_ja Tohle přesně mi říkala kamarádka, že si děti budila i dýcháním. Moje nejmladší je ale fakt pravý opak, ona se třeba vzbudila, plakala, byla úplně vzhůru, ale když jsem ji vzala do náruče, během deseti vteřin tvrdě usnula. A to i ránu, spala pak kldiěn do devíti, když jsem ji měla v náručí, vždycky po probuzení jsem ji popusinkovala a spala dál. ikdy v životě jsem se tak nevyspala jako s ní v náručí 😀
Syn má pět a spí se mnou v ložnici 🤷♀️ muž spí v jeho dětském pokoji. Synek se sám v dětském v noci bojí. Kromě toho muž v noci začal chrápat, takže se aspoň vyspím. A syn chodí v noci čůrat, ale to je tak, že si sedne v posteli a dál nic. Naštěstí i tohle mě probudí a zeptám se ho, jestli jde čůrat a rozsvítím mu. Jinak by to možná pustil i do postele 😳. Takže u nás je to i z praktického hlediska takto lepší ale vím, že tím manžel docela trpí. Myslím, že třeba v první třídě už by mohl chtít spát syn sám... 🙂
@rebe já to nesnáším spát s dětmi 😂🙈 obě se roztahují, kopou, ta mladší po mně v noci leze, tahá za vlasy. Ale bohužel narozdíl od starší, která preferovala spánek samostatně a je silně nekontaktní, je ta mladší mnohem víc kontaktní a potřebuje to. Tak tiše "trpím", vyčkávám, až to přejde a užívám si aspoň tu její mazlivost.
Malá právě taky kopala a tahala za vlasy a různě píchala do očí. Teď to už nedělá. V noci o ni ani nevím..ráno je hodna a vydrží koukat do stropu i půl hodiny kdy já si ještě dospávám. Zkusím spát ve vedlejší místnosti jednu noc a uvidím jestli se probudí a bude mít zase hysteráky. Přijde mi u mě v posteli víc v pohodě,šťastná,ale nechci přesně jak tady psala @rozitta , abych ji měla do 6 ti v posteli a trpěl tím popřípadě můj třeba budoucí partner🙈Myslim,že by partneři spolu v posteli spát měli..🙂
Já jsem byla taky zarputile proti spaní s náma v posteli, protože jsem se holt tak dobře nevyspala... Ale pak byla v cca 2,5 letech nemocná, tak jsem jí vzala k nám a od té doby už tam zůstala... A teď už si neumím představit, že by tam nebyla, ráda si ji v noci jen tak vezmu za ruku a je to super... A hlavně se teda už lepí pouze na manžela, takže o ní ani nevím 😀

@adela1399 na zoubky bych toto nesváděla a určitě za mne není reálné, že se vše jen tak vrátí zpět. Je otázka co chceš a zda ti vadí, že je s tebou v posteli. Nemáš možnost jí nechat v ložnici samotnou a spát jinde? Když píšeš že je to tím, když přijdeš, třeba by to pomohlo. Takto staré dítě už může spát v pohodě samo celou noc.