Změna rh faktoru v krvi
Holky já jsem totálně v šoku 😨 Celý život jsem měla krev 0 negativní. Měla jsem to v očkovacím průkazu, u mimoděložního v roce 2018 taky ještě 0 negativní. Píchali mi kvůli tomu tu injekci na protilátky. U obvodní doktorky na kartě mám taky 0 negativní.
Dnes jsem byla na dalším odběru krve, protože našli v krvi protilátky. Ptala jsem se sestry jestli to není tím že mám rh negativní, a po porodu mi nepíchli injekci. Tak sestra v šoku, koukla do počítače, a že já mám ale krev 0 pozitivní. Tak já že museli poplést výsledky v laborce. Tak jsme to řešily s doktorkou, ona taky vykulená, volala do porodnice ať na to kouknou, a v době porodu jsem měla krev 0 pozitivní. A proto mi nepíchli žádnou injekci. Doktorka říkala že někdy se může stát změna faktoru, a třeba kvůli tomu mi našli protilátky, který třeba nebudou znamenat riziko pro mimčo. Ale to uvidíme podle výsledků.
Hledala jsem ale na internetu že normálně změna rh faktoru není možná, tak jak je tohle možný?
Neznám nikoho, komu by se změnil Rh faktor, ale znám lidi, kteří měli v očkováku i kartě např. B+, šli poprvé darovat krev a zjistilo se, že mají 0+.
@1pomnenka Já bych si řekla že se kdysi spletli, ale když před operací toho mimoděložního jsem měla fakt 0- a při porodu 0+, tak nevím co si myslet...Přece v nemocnici musí vědět co dělají
@1pomnenka Já bych si řekla že se kdysi spletli, ale když před operací toho mimoděložního jsem měla fakt 0- a při porodu 0+, tak nevím co si myslet...Přece v nemocnici musí vědět co dělají
@klokanka31 Někde se musela vloudit chybička. 😅
@klokanka31 Někde se musela vloudit chybička. 😅
@1pomnenka Já jsem teď vyděšená co to se mnou je, jestli mě někde někdo nevyměnil 😱 🤣
@1pomnenka Já jsem teď vyděšená co to se mnou je, jestli mě někde někdo nevyměnil 😱 🤣
@klokanka31 jak to myslis nevymenil?
@klokanka31 jak to myslis nevymenil?
@petlep Já nevím, jsem zmatená. Jsem asi mimozemšťan nebo co.
Jsem to konzultovala s jedním lékařem a tvrdí že to prakticky není možné. Jedině kdybych dostala transfuzi nebo kostní dřeň. Ale to jsem nedostala.
Jsem to konzultovala s jedním lékařem a tvrdí že to prakticky není možné. Jedině kdybych dostala transfuzi nebo kostní dřeň. Ale to jsem nedostala.
@klokanka31 existuje neco cemu se rika "slaby rh faktor" a "variantni rh faktor" je to "normalni" ale celkem vzacne, v nekterych ohledech jepak clovek bran jako rh+ a v nekterych jako rh- Nedavno jsem tady o tom cetla starsi diskusi, zkusim dohledat.
@klokanka31 tak chapu, ze jsi byla prekvapena ale chyby se proste stavaji. Urcite se vse uvede na pravou miru.
@klokanka31 tak chapu, ze jsi byla prekvapena ale chyby se proste stavaji. Urcite se vse uvede na pravou miru.
@petlep Jenže pokud bych byla ve skutečnosti negativní a po porodu mi nedali tu injekci, prý by to byl problém pro tohle mimčo. Ale teď jsem údajně pozitivní tak snad to bude ok 🤔
@klokanka31 Nikdy jsem o ničem takovém neslyšela..taky mám 0-. Zjištěno v prvním těhotenství protilátky negativní..po prvním porodu injekce protože dcera je 0+ ve druhém těhotenství taky žádné protilátky. Syn má 0+ po porodu opět injekce...podle mě se musela někde stát chyba.
@klokanka31 Nikdy jsem o ničem takovém neslyšela..taky mám 0-. Zjištěno v prvním těhotenství protilátky negativní..po prvním porodu injekce protože dcera je 0+ ve druhém těhotenství taky žádné protilátky. Syn má 0+ po porodu opět injekce...podle mě se musela někde stát chyba.
@xnikax1 Já ani nevím jakou krev má moje dcera 🤷♀️
@klokanka31 existuje neco cemu se rika "slaby rh faktor" a "variantni rh faktor" je to "normalni" ale celkem vzacne, v nekterych ohledech jepak clovek bran jako rh+ a v nekterych jako rh- Nedavno jsem tady o tom cetla starsi diskusi, zkusim dohledat.
Tady je ta diskuse https://www.modrykonik.cz/forum/1-trimestr/rh-matka-a-rh-otec-a-presto-protilatky-2/ , resilo se tam neco malicko jineho, ale odpovidaly, tam holky, ktere se krvi profesne venuji, takze jestli mas cas to procist, muzes z toho ziskat hodne informaci o tom, proc nemusi byt tak docela chyba, pokud je clovek pro urcite situace vyhodnocen jako rh- a pro jine rh+. Ale samozrejme to chyba byt muze, mohl se nekde nekdo upsat.
Kdyby slo u me, tak asi chci, aby se to doresilo a zjistilo jak to teda je. U tech deti, kdyby ty si byla minus a nedostala aniD, tak je to furt jen riziko, ze by za urcitych okolnosti mohl nastat problem, ktery by se musel resit. Ale bala bych se i, aby mi treba v pripade nutnosti nedali pri porodu nevhodnou transfusi, slyslela jsem sice, ze si tu kompatibilitu krve jeste nejak kontroluji na miste, ale nevim, co je na tom pravdy.
Tady je ta diskuse , resilo se tam neco malicko jineho, ale odpovidaly, tam holky, ktere se krvi profesne venuji, takze jestli mas cas to procist, muzes z toho ziskat hodne informaci o tom, proc nemusi byt tak docela chyba, pokud je clovek pro urcite situace vyhodnocen jako rh- a pro jine rh+. Ale samozrejme to chyba byt muze, mohl se nekde nekdo upsat.
Kdyby slo u me, tak asi chci, aby se to doresilo a zjistilo jak to teda je. U tech deti, kdyby ty si byla minus a nedostala aniD, tak je to furt jen riziko, ze by za urcitych okolnosti mohl nastat problem, ktery by se musel resit. Ale bala bych se i, aby mi treba v pripade nutnosti nedali pri porodu nevhodnou transfusi, slyslela jsem sice, ze si tu kompatibilitu krve jeste nejak kontroluji na miste, ale nevim, co je na tom pravdy.
@malytlustyhroch Já až budu mít cestu k obvodní doktorce tak se jí zeptám co si o tom mám myslet. Snad se nějaký průšvih nestane 🤔
@xnikax1 Já ani nevím jakou krev má moje dcera 🤷♀️
@klokanka31 tak to mě řekli u obou dětí právě po porodu,zjišťovali to u nich,aby mi buď dali nebo nedali tu injekci.

Neznám nikoho, komu by se změnil Rh faktor, ale znám lidi, kteří měli v očkováku i kartě např. B+, šli poprvé darovat krev a zjistilo se, že mají 0+.