Pozitivní protilátky v těhotenství. Máte zkušenosti?
Teď mi volali z gyndy, že došly výsledky z krve, a mám pozitivní protilátky. Zítra musím na další odběr. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jsem z toho dost vyděšená 😟
@klokanka31 já měla také pozitivní antierytrocytarni protilátky anti - E. Jen častější odběry krve v těhotenství. S každým dalším těhotenstvím se zvyšuje produkce protilátek a musíš být sledována více. Určitě ti gynekoložka řekne, jaký typ protilátek máš pozitivní a vysvětlí ti, co to znamená. A nejsem ani vhodny dárce krve, to jsem si ale zjišťovala sama, gynekoložka mi k tomu moc neřekla.
@klokanka31 já měla také pozitivní antierytrocytarni protilátky anti - E. Jen častější odběry krve v těhotenství. S každým dalším těhotenstvím se zvyšuje produkce protilátek a musíš být sledována více. Určitě ti gynekoložka řekne, jaký typ protilátek máš pozitivní a vysvětlí ti, co to znamená. A nejsem ani vhodny dárce krve, to jsem si ale zjišťovala sama, gynekoložka mi k tomu moc neřekla.
@moly001 A miminko jsi měla v pořádku?

Přestože mám krevní skupinu 0+, byly mi zjištěny v krvi protilátky. Musela jsem znovu na krev, aby ji mohli poslat do transfúzní stanice na rozbor. Tam zjistili, že jde o anti C protilátky, které nebyly vyhodnoceny jako rizikové pro rozvoj hemolytického postižení miminka. Takže pak už jsem jen chodila na kontrolní odběry a častější utz. Ke konci těhotenství už mi pak protilátky v krvi nevyskočily. Syn se narodil na konci 38tt.