icon

Mispregnol - potratová pilulka. Jak se očistit po užití?

blondie1234
15. únor 2025

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, zda některá nemáte zkušenosti s potratovou pilulkou. Díky zamlklemu těhotenství jsem bohužel musela tento "zákrok" absolvovat. Teď bych si ráda doprala nějaký čas na uzdravení těla a hlavy. Nemáte prosím někdo nějaký tip, jak se "očistit" od te pilulky (bude to asi pěkné svinstvo) a řekla bych, že v těle to nejakou dobu zůstane. A zda je tu nekdo, kdo po pilulce po nějaké době bez problémů otehotnel. Předem děkuji!

nikishkaaaa
15. únor 2025

@blondie1234 mrzí mě Tvoje ztráta, mela jsem to stejne. V srpnu ZT a po 3 měsících jsem znovu otěhotněla. Držím pěsti 🍀

reeeza
16. únor 2025

Moc mě to mrzí, prošla jsem si tím samým. Zamlklý potrat a vyvolání.

Jedná se myslím mmj. o hormon tělu vlastní , nemusí to být nutně svinstvo. Za mě rozhodně menší zásah do těla než výškrab dělohy. Vlastně ti jen vyvolali porod/ kontrakce a vše odešlo přirozeně.

Dobré je že se po něm nemusí čekat 3 měsíce jako u kyretáže, ale stačí nechat proběhnout jednu menstruaci a pak už se můžete snažit 🙂

blondie1234
autor
16. únor 2025

@reeeza to mi vůbec nedošlo, že to vlastně jen blokuje progesteron 🙈. Strašně jsem se bála kyretaze, ještě jsem nebyla na kontrole, tak doufám, že vše odešlo jak má. A můžu se zeptat, bolel tě pak nějakou dobu podbrisek? Já nějaký čas počkat potřebuji, jelikož to bylo již podruhé (před tím spontánní potrat), tak jsme se s panem doktorem domluvili, ze už začneme dělat nějaké testy. Vím, že se to může stát znova, ale chci eliminovat riziko. A moc děkuji za odpověď🙂

reeeza
16. únor 2025

U mě odešlo vše v neporušené amniovém váčku a asi týden po že mě vyšla snad 7cm sraženina. Ale vysloveně bolesti jsem neměla. Určitě by tě měli zkontrolovat třeba 2 týdny po na ultrazvuku.

Jinak testy jsou určitě vždy dobrá volba. My už máme za sebou trombofilii, imunologii a základní genetiku. Našla se mi trombofilie, tak snad ty potraty byly způsobeny tím a příště už to výjde 🙂

Držím palečky a tvoje psychika je základ takže nikam nespěchej pokud tě netlačí čas🙏☀️

blondie1234
autor
17. únor 2025

@reeeza jasne že vyjde! Člověk musí věřit. Vše už bude v pořádku. Budu držet pěsti 😊!

Pardon, že se tak moc ptám, ale na jak dlouho jsou ty testy (čekání, výsledky)?🙂 Jinak mě čas netlačí, už máme doma jednu krásnou zdravou holčičku. Jen jsem chtěla, ať mají blízko sobě (3-3,5r), ale ono je to vlastně úplně jedno.