Potrat ve 20. tt, 5. den v nemocnici a nedaří se vyvolat
Ahoj, bohužel musím ukončit těhotenství ve 20.týdnu, máme mnoho VV neslučitelnych se zivotem. 😢
Jsem už 5. den v porodnici a marně se mi tu snaží vyvolat porod. Jsem po sekci z prvního těhotenství pred 7.lety, tak pry musi opatrně, aby mi nepraskla jizva. Prvni den rozšiřovali hrdlo dilatacnima tycinkama, to se povedlo na 1prst. Od te doby se to nehlo. Zavedali mi první 2 dny tablety po 3 hodinách, přišly bolesti, odtekla voda, vic nic. 4. den dali 2 infuze oxytocinu, bez jediné reakce i na tu silnou variantu. Plod ma stále srdeční akci, cítím pohyby... 😢 😖
5.den dnes mi řekli, ze jsou bezradní, uz zkusili vše, co mohou a neví, jak dál. Do sekce se jim nechce, je to riskantní...i ja bych nerada...už jednu mám a nechápu, že si to někdo vyknuci dobrovolně, jen proto, že se bojí porodu... No nic.
Tak mi zkusili znásobit dávku těch tablet do pochvy... Pokud se to dnes nehne, volají pry SOS do Podolí, co s tim...
Už mi dochází síla i trpělivost. Myslíte, že je rozumné žádat převoz jinam? Má to smysl... Vyhověli by mi vůbec?
To musí být šílené na psychiku ☹ Aspoň, že se snaží to konzultovat s lékaři jinde. I když si neví rady, ocenila bych přístup, že to přiznají a nedělají, že je to tak v pořádku a že se nic neděje, v tomto případě bych se nebála převoz zkonzultovat i s nimi, případně je požádala o kontakt na doktora s kterým konzultovali, abych se informovala přímo o dalších možnostech. Přeju hodně síly, snad se to co nejdříve podaří.
@dalmatinka2004 ahoj,je mi to lito,musis se hodne trapit😖
Zazila jsem podobnou situaci pred 4lety,potrat v 17tt ,porod mi vyvolavali 5dni.Dilapany(tema tycinkama) a cipky co 3hodiny.Taky jsem byla po cisari,takze to chteli prirozene.Zlom prisel az ten 5den vecer,kdy jsem zacala masivne krvacet a behem chvilky jsem sla na sal,kde mi tehotenstvi ukoncili chirurgicky-spodem..Z jedne strany,dikybohu.Ale asi bych se nenechavala prevazet jinam,tady jsi 5dni a myslim,ze jinde by postupovali stejne.Na vse se jich zeptej.Hodne sily ti preji🍀✊
@iva27 To mi už taky naznačili, že by to mohlo být krajní řešení, ten chirurgický zákrok spodem. Ale do toho se jim teď ještě nechce, pac mám zavřený cipek... Je to prý celé tvrdé.. Krvacet začínám taky, ale asi ještě ne dost... Cítím permanentní tlak na spodek, uz to je hodně hnusný... 🤐
@dalmatinka2004 taky jsem mela cipek zavreny a jak pises ten tlak dole byl hodne hnusny.Pokud by k tomu doslo a museli ti zakrok udelat,ver tomu,ze je v te chvili lepsi,kdyz to zaspis...Dalsi dite se nam podarilo i pres vsechny ty komplikace
@iva27 v noci se to trochu pohlo, dr.říká, že už to teď půjde... Tak jsem na to zvědavá, už ten tlak cítím vic a jinde, tak se modlim. Moc jsi mne uklidnila, ze dalsi mimco i po tom dramatickém zákroku šlo! Strasili me, že je to dost riskantní, abych pak byla schopna další donosit. Uf, ať uz je to.za mnou...
@dalmatinka2004 myslim na tebe at uz to mas za sebou! Uz tak je to strasny o mimco prijit a k tomu vsemu tohle😞
To vis,ze se vam to podari,ja mezi tim mela jeste dalsi potrat v 11tt a 2revize delohy,protoze me spatne vycistili a i tak jsem malyho dikybohu donosila az do konce a je to zdravy,krasny kluk😉A to uz taky nejsem nejmladsi je mi 37let..Koukala jsem,ze mas doma jeste takovou krasnou princeznu,mysli na ni!
@dalmatinka2004 pokud bys chtela,muzeme si napsat soukr.zpravu😃
😢 hodně sil
@iva27 Moc děkuji za povzbuzení! Nakonec jsme to po 6 dnech konečně zvládli... Ta rezignace, jakou jsem ke konci cítila, byla hrozná.. Občas mám výčitky, ale pak si uvědomím, že východisko nebylo. Naše Zuzka mě hodně drží nad vodou.. <3 Je to taková malá chytrá horákyně. 🙂 Dr. říkal, že za 3 měsíce můžeme zkoušet znova - toho se držím... budeme chtít ale zkoušet asi pomocí CARu, kde necháme předem vyšetřit embrijka na tu naší genetickou vadu, kterou máme prokázanou a jsme s mužem nosiči. Zuza je díky tomu nemocná - ale dá se to zvládat.. jen musí brát léky. To je ale to nejmenší. V ničem ji to neomezuje. Měla štěstí, že ta její forma je pouze mírná. Bohužel u dalšího pořádku hrozí riziko 25% že bude také nemocné a mohlo by mít tu těžší formu a to už je o život. Tak proto...
Jinak moc děkuji za nabídku psát si - po pravdě jsem se pokusila přes to přenést a nechci se v tom utápět. Občas si ještě popláču, nechci to v sobě držet a nebo přehlížet.. nechávám to plynout, ale ani se v tom nechci zbytečně víc hnípat. Prostě už to tak musím brát a hledět kupředu. Andílek bude už navždy v našich srdcích a tak to mělo být... 😔❤
@dalmatinka2004 jsi statecna! Vyplakej se,vypovidej se a cas ty trapeni zlepsi,i kdyz nikdy nevyleci..Verim tomu,ze se vam dalsi miminko povede jen to neni vzdy tak,jak si to planujeme😞ale zvladnes to uz jen kvuli te princezne,co mate doma😉
Ospravedlňujem sa

@dalmatinka2004 To je příšerná situace, je mi tě vážně moc líto. Převoz jinam podle mne nic neřeší... pokud neví, tak se poradí.. a postup bude ve výsledku asi stejný jako by byl i jinde. Držím palce, ať to je už za vámi.