icon

Snažení po ukončení těhotenství. Máte zkušenost?

svetluseeee
30. zář 2025

Ahoj holky, včera jsem byla u svého gynekologa po 3 týdnech po ukončení těhotenství ve 20tt.. ten mi řekl že už proběhla ovulace a do 14 dnu by se měla dostavit menstruace. Taky mi řekl že nevidí důvod dál čekat a měli by jsme se hned příští měsíc začít snažit že mé tělo hezky nastartovalo a obnovil se cyklus a neni proč čekat, že si nemyslí že se to bude opakovat. Mala měla vývojovou vadu mozku… co si o tom myslíte vy? Je tady nějaká která se taky začala snažit hned po měsíci a zadařilo se?

reeeza
30. zář 2025

Snažit se můžete a držím palce...ale ono si to příroda nakonec udělá po svém a vyjde to až to má vyjít 🙏

anonym055
1. říj 2025

@svetluseeee nám to vyšlo hned po prvním cyklu, který proběhl po revizi.. a z tohoto těhotenství mame dceru.. ale aktivně jsme se nesnažili.. ba naopak jsme se již smířili, ze nám není přáno a budeme bezdětní (byla to druha revize tenkrát 2xZT)..
takže vám držím palce 🍀 akorát si tedy myslím, tohle porovnávaní, kolikátý cyklus po ztrátě se komu podařilo otěhotnět Vás bude akorát stresovat, v případě, že se Vám nezadařilo hned.. dejte tomu čas, ono si Vaše tělo samo řekne, kdy je ten pravý čas.. (vím jak se tyhle řeči blbě poslouchají sama jsem je v době snažení nesnášela, ale bohužel za mne je to tak..❤️‍🩹)

mrkvovydort
2. říj 2025

Plodnost po interrupci se vrací v podstatě hned, pár týdnů to chce nechat na zotavenou, přece jen 20tt už je pro tělo větší záhul než třeba ukončení v 8. týdnu.
Ale je to hlavně na tobě, jestli se na to cítíš. Nenech se do ničeho tlačit, jestli potřebuješ víc času.