icon

Deprese na mateřské dovolené, jsem stále nemocná

helcakab
15. čer 2018

Ahoj holky, vím, že takových diskuzí asi tady bylo hodně, ale jsem už zoufalá. Mám pocit, že od toho co jsem na MD stojí všechno za prd. Mám ročního syna, je zdravý, jen cvičíme vojtovku. Manžel pomáhá strašně moc a já přesto nejsem štastná. Od porodu (císařský řez) chytám jednu virozu za druhou, měla jsem během 11 měsíců už 3 antibiotika, vždy angína, docházím na ORL, tam mi tvrdí, že možná je za tím reflux jícnu ale na gastro mě zatím neposlala, střídavě mám období kdy to docela jde to je tak 3 týdny a potom se zase začnu strašně potit a zase bolesti dutin, krku a furt dokola. Navíc mě od porodu stále bolí uši, takový tlak, divné píchaní, ale uzliny se zvetsené nezdají. Už vidím jak jdu k praktikovi, byla jsem u něj tesně po porodu, že jsem unavená, vzal jen základní krevní obraz tam vše ok. Kamarádka mi tvrdí, že to mám všechno psychosomatického původu. Máte některá zkušenosti s větší nemocností po porodu co vám pomohlo? S imunitou jsem měla potíže i před porodem, ale tedka je to fakt uz extrém. V podstate jakmile mám vetsí fyzickou zátez (procházka stačí) jsem hned unavená, jen bych spala, potím se...Jeste podotýkám, ze syn témer od 3 měsíců spí celou noc, je to hodné díte, nekojila jsem, takze ani svalovat to na vyčerpání z kojení není možné. Díky za vaše zkusenosti.

Strana
z2
smudlinka24
16. čer 2018

Rok od porodu to mám tak, únava, bolest v krku, bolest kloubu. Dr.vzala krev a čekám na výsledky ... pochybuji, ze něco zjisti.

bledulka84
16. čer 2018

Zkusilas brat zelezo? Chudokrevnost se taky projevuje podobne. A nebo jeste zkusit bezmlecnou dietu. Me se pri piti mleka zvysuje unava i nemocnost. Podobne jsou i projevy pri alergii na lepek, oboje se mohlo projevit az po porodu.

helcakab
autor
16. čer 2018

@smudlinka24 tak to jsme na tom stejne.

helcakab
autor
16. čer 2018

@bledulka84 v zari mi doktor v krvi zjistil ze mam na hranici červene krvinky, ale pry nic dramatickeho, brala sem pak zelezo, prechodne to bylo trosku lepsi, ted tak cca 3 mesice neberu, tak nevím, asi budu muset k praktikovi takhle je to vareni z vody, ale nechce se mi tam, clovek ma pocit, ze jen otravuje ☹

krutak1fle
16. čer 2018

Jen otravuj. A porad. Vyhodi te dverma, vrat se tam oknem. Jinak se na tebe vykaslou.

te_reza
16. čer 2018

Já jsem od porodu na hromádce uz dva roky. Téměř pořád mě bolí podbřišek a záda v kříži. Mám dny, kdy se ani nezvednu a jen odpočítávám hodiny, kdy si budu moct vzit další prášek na bolest a to neberu jenom brufen, v nejhorším plácám i to, co bych kombinovat neměla a slaby léky to zrovna nejsou. Taky už jsem zoufalá

helcakab
autor
16. čer 2018

@te_reza ahoj chápu te, ale myslím, ze záda se dají docela dobre resit, rehabilitace, masáz, pokud mas aspon chvilku čas pro sebe, tak protahování, lehke cvičení, ale vím, mám potíze s páteří taky, furt si ríkám, jak zacnu cvičit, ale jako kurnik kdy, kdyz jsem co 14 dní nachcípaná...rikam začarovaný kruh, tak aspon procházka s kočárem nebo kdyz mi zrovna neni blbe, tak lehká tůra (max. tak 8 km) v rámci výletu s manzelem.

te_reza
16. čer 2018

@helcakab ja mam za sebou nekolik rhb, cvicim rok a pul a bolesti se mi porad vracej, nikdo nevi co se mnou

helcakab
autor
16. čer 2018

@te_reza ach jo...no ony i ty zada jsou hodne psychosomaticke plus treba navic jestli s nimi neco mas - myslim spatne drzeni tela, skolioza, plotynky tak je to tezke a co si budeme povidat ono i to tahani tech deti tem zadum dava zabrat, maly je pekny cvalda tak vim o čem mluvim

swetlusska
16. čer 2018

No, to musí být vyčerpávající :( Na opakované angíny mi pomohlo odstranění mandlí, letos asi po 5 letech se mi teprve bolest v krku vrátila, zato na 2 měsíce, ale únava a tak je pořád. Dítě zlobí, je hyperaktivní, vůbec nespí, mám bolesti zad a chodím na fyzio, ale je fakt, že cvičím i doma, denně, prostě se k tomu dokopu. A vypozorovala jsem, že mi náladu a sílu vrací i třeba setkání s kamarády, nebo relax (nákupy, plavání, kino, divadlo - akce bez dítěte 🙂.

cherris
16. čer 2018

@swetlusska já mám mandle pryč od maturity a od té doby vcelku klid, přešla jsem tehdy k jinému Dr. Ten mi kouknul do pusy a řekl, že mám chronický zánět mandlí, histologie to jen potvrdila. Do té doby jsem byla ročně klidně pětkrát na antibiotikách, věčně unavená atd...
Pak tady někdo psal o "úniku" do nemoci, myslím, že něco podobného jsem zažila zhruba v osmi měsících syna: starala jsem se ještě o nemohoucí babičku, mamka po těžké nemoci, taťka umíral, manžel sice s domácností pomohl nadstandardně, ale stejně si sem tam neodpustil poznámku... Skončila jsem v nemocnici s těžkým zápalem plic, málem se mi podařilo uniknout úplně 😷. Takže pokud potřebujete pomoc, řekněte o ní, nesnažte se zvládat všechno, odpusťte si nedokonalosti, odpočívejte...

helcakab
autor
17. čer 2018

@cherris díky za rady. Spiš je divné, ze ja na anginy nikdy netrpela, na bolesti dutin ano to mám snad od detství, po te borelioze je to čím dál časteji, ted poslední rok teda ty anginy, vzdy to má stejný průbeh, asi týden se strasne potím, pak to prestane, začnou me bolet dutiny a strasne usi, nebo jak kdyby za usima (jeste me napadlo, jestli to nejak nejsou uzliny) a pak to sedne na krk, pocit knedliku v krku a tak furt dokola co 3 tydny pomalu. Kamaradka, ze jsem klidne mohla prodelat mononukleozu, ale to nevím, u té jsou prece vysoké teploty a strasne otečou mandle to já zase nemam.

zuzana_ka
17. čer 2018

A dělali ti stery na streptokoka?

xkalisto
17. čer 2018

Ať se ve výsledku rozhodneš postupovat jakkoliv tak tohle zní jak doktor tak akorát do koše. I kdyby to na krásně bylo psychicky tak zní že ho tvoje zdraví absolutně nezajímá. Zkus si najít lepšího jestli můžeš.

Psychologa bych zkusila taky ale spíš kvůli té všeobecné nespokojenosti.

helcakab
autor
17. čer 2018

@zuzana_ka ano behem 11 mesicu 3x antibiotika, 2x tam byl streptokok, jednou nic 🙂 nasadila sem lichorerisnici kapky pry to ty potvory zabiji.

bledulka84
17. čer 2018

@helcakab tak pokud se to po nasazeni zeleza zlepsilo, tak ho zase nasad, stoji par kacek a nicemu nevadi a tu dietu bez mleka taky zkus, treba jen vynech ciste mleko a ostatni mlecne jen omez

helcakab
autor
17. čer 2018

@bledulka84 já právě mléčné výrobky jím minimálne, mléko akorát tak do kafe, protoze vím, ze se říká, ze zahlenuje a stejne jsem zahlenená furt 😀

konidana
17. čer 2018

@helcakab za sebe musím říct, že jsem měla poslední dobou také docela problémy se zády (od dětství mírná skolioza a ted podle mne uz i plotýnky) a zlepsilo se mi drzení těla a i bolesti zad až když jsem před rokem chodila na rehabilitace, ale zároveň jsem si léčila psychiku, jak léky od psychiatra, tak s psychologem. KOnečně jsem se po letech narovnala - fyzicky i duševně🙂

helcakab
autor
19. čer 2018

Tak sem pridám dnesní zkusenost od praktika, u kterého jsem byla. Napsal mi jen léky na zaludek Omremazol, prý ten krk vypadá spís na jícen a když budu chtít dá mi doporučení na gastro anebo jsem prý oslabená po porodu (to ted budou doktori rádi a často opakovat, aspoň se mají na co vymluvit) a samozrejme me neposlal na zadné odbery krve nic! Jako já to nase zdravotnictví nechápu, jak si můze být tak jistej, ze mi něco není? Fakt pakárna, no zkusím ty léky a uvidím, prípadne si na podzim půjdu pro žádanku na gastro, samozrejme ten krk stále cítím, když polknu, proste není to ok, a taky uzliny u usí nebo usi nebo nevím co to sakra je.

kristyn.g
24. črc 2018

@helcakab ahoj, já jeden čas taky byla permanentně na atb... pomohlo mi multivitamín od GS nějaké na imunitu strong a železo volně prodejné... zkusila bych ty vitamíny

vitezove
24. črc 2018

@helcakab nechoď k praktikovi. Většinou jsou k ničemu. Chce to odborníka. Bolí tě v krku? Bez na ORL. Nepotřebuješ žádnou žádanku.

vzkazyzuniverza
24. črc 2018

Ahojky, je tu moc komentaru, takze napisu nestranne. Zkusila jsi vysadit mlecne vyrobky a hlavne kravske mleko? Zatezuje a zahlenuje organismus, ucpava to pak dutiny - mozna pricina divneho tlaku usi. Tez to snizuje imunitu. A take brala jsi po antibiotikach prebiotika a probiotika? Ony totiz atb nici strevni mikrofloru a jatra a pokud tomu nepomuzes, tak se ti to bude vracet. Chlorella a spirulina by ti tez hodne pomohly na lepsi imunitu, cimedicinalni houby, kojeni to nijak neprekazi, mam to odzkousene. Nemohu vysvetlovat, na jakem principu vse funguje, to je na knizku a tez nebudu komentovat, proc se nektere veci od doktoru nedozvis. Hodne stesti preji. A aby neco opravdu pomohlo a zabralo, je treba to uzivat nejmene po dobu 90 dni, aby to opravdu prineslo prvni vysledky a vyrazne zlepseni. A kvalita stoji penize, tady se taky budes muset rozhodnout, co, za kolik a zda ti za to zdravi stoji. Mam to na sobe odzkousene.

pulecp
25. črc 2018

@helcakab Záněty - boj, agrese vztek, umístění - krk - neposlouchají co říkám. "Mám vztek na doktory, neposlouchají mě, nedělají vyšetření, které by měli... tady to sice nezačalo, ale zřejmě je to jen "nový level staré hry" - i ta borelióza, taky to bylo podobné. A doma, rozumem všechno v normě, ale nebaví mě to, manžel chce další, já se na to neženu/necítím, sice mě možná vyslechne a navenek souhlasí, ale vím, že vevnitř má před sebou spíš to další dítě (neposlouchá, nevěří mi, že jsem ve srabu...).

Strana
z2