icon

Jak dlouho už jste doma s dětmi?

keckemet
27. črc 2016

Maminky zdravím....chci se zeptat,jak dlouho jste už doma s dětmi? Nee,že bych měla málo práce... Tři děti,velký dům,studují VS.... Bydlíme na samotě.... Poslední dobou mi trochu "hrabe" 🙂)) Jsem doma 8 let skoro.... Děkuji za připomínky...

Strana
z2
babanci
27. črc 2016

Já byla doma 15 let. S každou dcerou 5 let. Ale vždy s přestávkou mezi první a duhou rok a mezi druhou a třetí 4 roky. Byla to pro mě nádherná doba. Jsem ten typ,co je mu dobře doma u plotny.

jaja01k
27. črc 2016

Ja jsem doma zatim jenom 2,5 roku a obcas uz mi taky hrabe. Od zari zacinam studovat VS a hrozne se na to tesim, hlavne ze prijdu zase mezi "normalni" lidi 😀 Planuji zustat doma, nez dodelam tu skolu, coz je jeste 5 let. Chteli bychom jeste treti ditko, ale ted s tou skolou uplne nevim, jak si to naplanovat 🙂

keckemet
autor
27. črc 2016

@babanci mne je doma taky právě dobře.... Jsem mateřský typ,nebo domácí typ nebo jak to napsat... V klidu si studuju,do civilizace si taky jedu kdy chci... Zavodim na kole,běhám.... Manžel mne pusti na trénink,přijdu i na jiné myšlenky....vlastně pohoda...Asi mám jen nějakou osobní mikro krizi 😀 Premyslim,zda si nevzít měsíčně jednu,dvě služby v nemocnici,pro zpestření... Po mé práci je mi smutno...8 let v kuse je asi dost no...

keckemet
autor
27. črc 2016

@jaja01k jo to je fajn plan.... Já teď statnicovala Bc.a jedu dál Mgr... Malá bude mít teď rok,takže ještě 3 roky..chceme i čtvrté dítě,ale nevím,zda nejit radši do práce chvilku 🙂))) A možná mám akorát roupy,jak nemám teď v létě učení 🙂)))

twinka89
27. črc 2016

já jsem doma už 3 roky a musím říct že už mo z toho hrabe kvalitně už sem i říkala manželovi jestli nechce zůstat on s dětma a já bych šla do práce 🙂

andelka
27. črc 2016

6 let. Dvě děti,mladsimu jsou 4 a čtvrt. Nejvyšší čas jít do pracovního procesu. Bohužel se zatím nedaří.

babanci
27. črc 2016

Kdybych nepotřebovala nějaké finanční prostředky, byla bych doma napořád. Děti mám už velké,mám dvě vnučky,užívala bych si je,šila na ně, pekla jim sušenky... strašně ráda dělám doma. Nenávidím vstávání na budík.😀

andelka
27. črc 2016

@babanci já mám místo budíku děti. Celé roky se jen výjimečně stane že vstávají později než kolem 6h. Žádné pospavani a dopoledne v pyžamu jsem během RD nezažila 😅

babanci
27. črc 2016

@andelka Moje dcera je teď na mateřské a dnes vstávaly v půl dvanácté.😊

ivasad.
27. črc 2016

Byla jsem doma se dvěma dětmi brzy po sobě, celkem čtyři roky. Do práce jsem šla, když mladšímu byly dva roky. Doma už jsem si přišla jako děvečka pro všechno. Chlap pracuje z domova, takže denně nákupy, vaření -žádný blafy, péče o domácnost a dvě batolata a jeden den jako druhej. .. čtyři roky až až. V práci si připadám konečně zase jako užitečnej člověk. A je potřeba se taky na ty děti těšit.

andelka
27. črc 2016

@babanci to už jsme minimálně 5h vzhůru,po snídani,pobytu venku a někdy i po obědě. 😅

ivasad.
27. črc 2016

@andelka u nás je to stejný, pořád čekám, kdy už začnou spát déle, ale sedm hodin je max. Tvých šest nezávidím 🙂

andryyysssek
27. črc 2016

Já jsem doma už 7let,a ještě rok mě to čeká 🙂 Mě taky občas hrabe,ale jsem doma ráda.Nejradši bych byla ženou v domácnosti i po rodičovské,ale nejde to 🙂

andelka
27. črc 2016

@ivasad. Máme stejně staré děti 🙂 tipuju že do puberty si počkáme. Velmi dlouho mi vstávali i v 5. I v zimě. Včera spali do 7:30, to byli totálně vyřízení z horka a výletu. Dneska vstávali v 5:15.

micaella23
27. črc 2016

Me hrabe po 10ti mesicich, litam s prckem po vyletech, vetsich prochazkach, klasicke domaci prace do toho, ale proste..., hlavne mi prijde ze jsem vic a vic vystavena a to nevim poradne z ceho, pred tim jsem pracovala 16h 3,4dny vkuse, spanek skoro 0 a ted? Odpoledne si musim dat 20. :D jsem zvedava co bude za rok, dva

konidana
27. črc 2016

Byla jsem doma 3 roky jako @twinka89 a pak jsem musela do práce, už jsem byla fakt na dně (za ty 3 roky jsem měla volno pár půldnů - asi tak tři 😝 , jo a dva nebo tři víkendy těsně před 2. porodem). Na rodičák pak ještě na 2 roky šel muž. Batolata nebyla moje parketa:D

olusenka
27. črc 2016

jsem doma asi 4 roky a třičtvrtě, za měsíc mi končí mateřská. Práci hledám, uvidím, zda brzy seženu. Někdy mi už hrabe, zpívám si v duchu různé dětské písničky, ale přesto bych ráda byla dál doma, jen kdyby to bylo placené. Před dětmi jsem trpěla děsnými myšlenkami, o co s dětmi přijdu a jak to bude děsné, a jestli dělám dobře, a nakonec jsem se v roli mámy tak našla a doma jsem tak spokojená, to bych dřív v životě nikdy neřekla. Do práce se fakt netěším, a nevím, jak to budu pak všechno při práci stíhat.

babanci
27. črc 2016

Někdy slyším,já doma musela vařit,prát,uklízet,už se těším do práce. Jenže ono se to bude muset dělat pořád,akorát na to bude mnohem méně času. A stereotyp to bude taky školka,práce,školka,domácí práce,péće o děti...a furt dokola.

terka_85
27. črc 2016

Jsem doma skoro 7 let a jsem spokojena. Do práce se vůbec netěším...

babanci
27. črc 2016

@olusenka Přesně tak já. Ráda vzpomínám na dobu,kdy jsem si udělala doma všechno v klídku,věnovala se dêtem a měla čas i na sebe a na manžela. Od doby,co jsem byla v prac. poměru,jsem to už nezažila. Dnes už jsou dêti z domu,tak je času dost,přesto,když jdu ráno do práce,strašně se mi nechce.

babanci
27. črc 2016

Kdyby mi někdo posílal 10 tisíc,zústanu doma okamžitě. 😀

charaka
27. črc 2016

Aj ja by som chcela byt doma stale. Aby rodina mala "full servis" bez stresov a zhonov. A hlavne, aby si deti mamu aj uzili. Viem, ake je to smutne, ked je diets vacsinou same doma....

andryyysssek
27. črc 2016

@babanci přesně tak,a právě proto si nedovedu představit,že bych chodila do práce na plný úvazek:ve 4 vyzvednout syna ze školky,s dcerou udělat úkoly,pak uvařit,uklidit,je to natěsno.Proto bych byla nejradši doma,nebo maximálně poloviční úvazek.Aspoň ten mi u manžela prošel 🙂

konidana
27. črc 2016

@babanci všechno je o penězích 😉 Mít dost, nemusí být chlap nonstop v práci a doma jednou za týden, lze si zaplatit hlídání a vypadnout z toho kolotoče, ... a matka se nemusí těšit do práce, že přijde mezi jiné lidi a na jiné myšlenky:D Myslím, že by pak doma zůstávalo v klidu mnohem víc matek.

babanci
27. črc 2016

@charaka Moje dcery říkají,jak vzpomínají rády,že nemusely chodit do ranní družiny,že jsem byla u všeho pro ně důležitého, že když přišly ze školy, byla jsem doma a mohla se věnovat jen jim. Považuji to za svůj největší úspêch.

babanci
27. črc 2016

@andryyysssek Dělám 4.5 hodiny celý život,nyní mi v práci nutí na 6 hodin a moc se mi nechce.

andryyysssek
27. črc 2016

@babanci Jj,4hodiny by byly pro mě ideální 🙂

babanci
27. črc 2016

@konidana Jo,jo. My jsme se sužem dohodli,že budeme oba dělat,co umíme nejlíp. Já se budu starat o dêti a domácnost a on bude vydělávat tolik,abych na to měla ideální podmínky. A bylo to super.

andryyysssek
27. črc 2016

@babanci tak to jste měla super,mě žena v domácnosti u muže neprošla.

konidana
27. črc 2016

@andryyysssek mě by neprošel ani poloviční. No ale užila jsem si zase 2 roky full servis, že jsem přišla z práce k teplé večeři:D

Strana
z2