Jak dlouho už jste doma s dětmi?
Maminky zdravím....chci se zeptat,jak dlouho jste už doma s dětmi? Nee,že bych měla málo práce... Tři děti,velký dům,studují VS.... Bydlíme na samotě.... Poslední dobou mi trochu "hrabe" 🙂)) Jsem doma 8 let skoro.... Děkuji za připomínky...
Ja jsem doma zatim jenom 2,5 roku a obcas uz mi taky hrabe. Od zari zacinam studovat VS a hrozne se na to tesim, hlavne ze prijdu zase mezi "normalni" lidi 😀 Planuji zustat doma, nez dodelam tu skolu, coz je jeste 5 let. Chteli bychom jeste treti ditko, ale ted s tou skolou uplne nevim, jak si to naplanovat 🙂
@babanci mne je doma taky právě dobře.... Jsem mateřský typ,nebo domácí typ nebo jak to napsat... V klidu si studuju,do civilizace si taky jedu kdy chci... Zavodim na kole,běhám.... Manžel mne pusti na trénink,přijdu i na jiné myšlenky....vlastně pohoda...Asi mám jen nějakou osobní mikro krizi 😀 Premyslim,zda si nevzít měsíčně jednu,dvě služby v nemocnici,pro zpestření... Po mé práci je mi smutno...8 let v kuse je asi dost no...
já jsem doma už 3 roky a musím říct že už mo z toho hrabe kvalitně už sem i říkala manželovi jestli nechce zůstat on s dětma a já bych šla do práce 🙂
6 let. Dvě děti,mladsimu jsou 4 a čtvrt. Nejvyšší čas jít do pracovního procesu. Bohužel se zatím nedaří.
Kdybych nepotřebovala nějaké finanční prostředky, byla bych doma napořád. Děti mám už velké,mám dvě vnučky,užívala bych si je,šila na ně, pekla jim sušenky... strašně ráda dělám doma. Nenávidím vstávání na budík.😀
Byla jsem doma se dvěma dětmi brzy po sobě, celkem čtyři roky. Do práce jsem šla, když mladšímu byly dva roky. Doma už jsem si přišla jako děvečka pro všechno. Chlap pracuje z domova, takže denně nákupy, vaření -žádný blafy, péče o domácnost a dvě batolata a jeden den jako druhej. .. čtyři roky až až. V práci si připadám konečně zase jako užitečnej člověk. A je potřeba se taky na ty děti těšit.
Já jsem doma už 7let,a ještě rok mě to čeká 🙂 Mě taky občas hrabe,ale jsem doma ráda.Nejradši bych byla ženou v domácnosti i po rodičovské,ale nejde to 🙂
Me hrabe po 10ti mesicich, litam s prckem po vyletech, vetsich prochazkach, klasicke domaci prace do toho, ale proste..., hlavne mi prijde ze jsem vic a vic vystavena a to nevim poradne z ceho, pred tim jsem pracovala 16h 3,4dny vkuse, spanek skoro 0 a ted? Odpoledne si musim dat 20. :D jsem zvedava co bude za rok, dva
jsem doma asi 4 roky a třičtvrtě, za měsíc mi končí mateřská. Práci hledám, uvidím, zda brzy seženu. Někdy mi už hrabe, zpívám si v duchu různé dětské písničky, ale přesto bych ráda byla dál doma, jen kdyby to bylo placené. Před dětmi jsem trpěla děsnými myšlenkami, o co s dětmi přijdu a jak to bude děsné, a jestli dělám dobře, a nakonec jsem se v roli mámy tak našla a doma jsem tak spokojená, to bych dřív v životě nikdy neřekla. Do práce se fakt netěším, a nevím, jak to budu pak všechno při práci stíhat.
Někdy slyším,já doma musela vařit,prát,uklízet,už se těším do práce. Jenže ono se to bude muset dělat pořád,akorát na to bude mnohem méně času. A stereotyp to bude taky školka,práce,školka,domácí práce,péće o děti...a furt dokola.
Jsem doma skoro 7 let a jsem spokojena. Do práce se vůbec netěším...
@olusenka Přesně tak já. Ráda vzpomínám na dobu,kdy jsem si udělala doma všechno v klídku,věnovala se dêtem a měla čas i na sebe a na manžela. Od doby,co jsem byla v prac. poměru,jsem to už nezažila. Dnes už jsou dêti z domu,tak je času dost,přesto,když jdu ráno do práce,strašně se mi nechce.
Kdyby mi někdo posílal 10 tisíc,zústanu doma okamžitě. 😀
Aj ja by som chcela byt doma stale. Aby rodina mala "full servis" bez stresov a zhonov. A hlavne, aby si deti mamu aj uzili. Viem, ake je to smutne, ked je diets vacsinou same doma....
@babanci přesně tak,a právě proto si nedovedu představit,že bych chodila do práce na plný úvazek:ve 4 vyzvednout syna ze školky,s dcerou udělat úkoly,pak uvařit,uklidit,je to natěsno.Proto bych byla nejradši doma,nebo maximálně poloviční úvazek.Aspoň ten mi u manžela prošel 🙂
@babanci všechno je o penězích 😉 Mít dost, nemusí být chlap nonstop v práci a doma jednou za týden, lze si zaplatit hlídání a vypadnout z toho kolotoče, ... a matka se nemusí těšit do práce, že přijde mezi jiné lidi a na jiné myšlenky:D Myslím, že by pak doma zůstávalo v klidu mnohem víc matek.
@andryyysssek Dělám 4.5 hodiny celý život,nyní mi v práci nutí na 6 hodin a moc se mi nechce.
@babanci Jj,4hodiny by byly pro mě ideální 🙂
@babanci tak to jste měla super,mě žena v domácnosti u muže neprošla.
@andryyysssek mě by neprošel ani poloviční. No ale užila jsem si zase 2 roky full servis, že jsem přišla z práce k teplé večeři:D

Já byla doma 15 let. S každou dcerou 5 let. Ale vždy s přestávkou mezi první a duhou rok a mezi druhou a třetí 4 roky. Byla to pro mě nádherná doba. Jsem ten typ,co je mu dobře doma u plotny.