Jak překonat odcizení s partnerem po dětech?
Ahoj holky,spíš to píšu proto,abych se vypsala a možná zjistila,že nejsem sama,které se to děje....
S přítelem budeme spolu 6 let,máme dvě dětikratce po sobě. Před dětmi nás vztah klapal po všech směrech,ale jak přišli děti,tak se to nějak pokazilo....Přijdu si,že ziju sama s dětmi. Chlap je od rána do večera v práci,večer se vyvali a do 9 vecer spí,když navrhnu,aby jsme se koukli na nějaký film,bo si dali víno a povídali si,tak nic. Když se chci pritulit, tak taky nic. Sex z jeho strany taky nic,max 3x do měsíce. Přitom se maluju, jsem na své váze před tehu a řekla bych,že vypadám docela dobře. Když je víkend,tak se sbali a jede na ryby a vrátí se v neděli odpoledne,kdy je tedy s námi,ale večer vytuhne, protože je unavený z ryb ( mě nevadí,že tam jede,ať si odpocine,dělá náročnou práci,ale ať je pak trošku produktivní). Doma je vše na mě,domácnost,děti,když je doma,tak jen leží,max si s dětmi na 10 minut pohraje a tím má splněno a dal kouká do telefonu, prostě nevím. Má všechno,ale vůbec si toho neváží a odcizuje se mi víc a víc. Došla jsem do fáze,kdy mi už ani nevadí,že je pryč a už mi ani nechybí ,jen mě to mrzí kvůli dětem,protože ho miluji a ptají se každý den,kde mají tatínka. Když jsem mu řekla,že se odcizujeme, tak mi řekl,že jsem si neměla pořizovat děti....přitom v tom to není,děti večer spí,ale moje návrhy na trávení večera byly zamitnuty..máte to někdo stejně,nebo co by jste dělali na mém místě?
Na terapii nepůjde,myslí si,že je vše ok a já vše hrotim...když už kašle na mě,tak ať nekašle na ty děti 🤷🏻♀️ když dojde z práce,tak se vyvali, max si 15 minut pohraje a pak dal čumí do telefonu 🙄 a pak jdou děti spát,musím uspoavat já,protože je unavený,pak ještě chystám večeři, on se nají,čumí do telefonu a jde spát a takhle každý den....
Mě nevadí,že má svoje koníčky, ale třeba dva víkendy,ať je Teda na těch rybach/hospoda a pak dva víkendy ať jsme spolu, nechci po něm moc, ale on musí každý víkend pryč,protože je unavený
Upřímně,kdybych měla kam jít,nebo měla finance,tak odejdu, ale k rodičům nemůžu, mají 3 děti a bydlí ve 3kk,takže bohužel...možná až nastoupim do práce...stejně teď s dětmi žijeme sami,protože v 6 jde do práce,vrátí se nejdřív v 5 a o půl 8 jdou děti spát a takhle každý den a o víkendu se sbali a jede pryč a vrátí se v neděli odpoledne, kdy je Teda milostivě s námi a pak je zase pondělí...
A ohledně nás dvou,já nepotřebuji každý den,aby se mi večer věnoval, ale alespoň 3x do měsíce by jsme si mohli dát víno,nebo film, atd...
A asi to má z rodiny, protože jeho mamka na ně byla sama a táta byl přes týden pryč a když se vrátil,tak o víkendu si dělal svoje, ale já nechci aby to tak bylo i u nás a časem si z toho vzali příklad naše děti...😔 asi fakt bude lepší to teď přežít a pak odejít...
Krizi jsme měli hodně,dokonce u prvního tehu jsem zjistila,že si posílal erotické fotky s nějakou ženskou a byla to moje chyba,že jsem mu vlezla do telefonu, prostě jakákoliv komunikace,nebo hádka,stejně z toho vyjdu vinná já 🙄 připadám si prostě nedoceněná a asi fakt bude lepší časem odejít a teď přežívat 🙄
Přitom okolí, co mám kolem sebe,tak říkají,že vypadám hezky,dbám o sebe,každý den má navareno,uklizeno,vyprano, nakoupeno, o děti postaráno, nevím,co by ještě chtěl a sex může mít kdy chce,ale na ten poslední dobou chuť nemám,když se ke mě chová takhle, ale po prvním tehu mě většinou odmítal on,ne já a to ani nebyl u porodu...
A když jsem čekala prvního syna,tak mi řekl,že ho nepritahuju,atd...
Ale moc všem děkuji za názory a slova podpory,jste úžasné ❤️
@me_druhe_ja věkem to asi nebude,jen mě to napadlo, že tto může být tím...
A když hlida děti on,tak je vezme k jeho mamce a on má veget
Uf 😳 A bydlite v najmu? Nebo je to jeho byt/dum?
@exbordelar bydlíme v nájmu a ten je psaný na mě,ale opravdu nemám 18 tisíc na nájem každý měsíc 😔
To je jasny. Vsak to ani ve tve situaci nejde, aby sis ze dne na den sbalila kufry a sla. Ale uz bych zacala myslet na zadni vratka a pripravovala si postupne "samostatnou pudu". Realne, tak, aby jsi byla sama schopna zaplatit najem a uzivit deti, je stejne az za par let, az budes naplno makat. Mezitim bych se zahackovala v nejake dobre praci, kde by sis postupne zvysovala uvazek. A mezitim zkousela zapracovat na vasem vztahu. Ono to jde ruku v ruce. Jakmile budes samostatnejsi, sebevedomejsi, tak si to vetsinou uvedomi i ten chlap a zacne se k tobe i jinak chovat. On nemusi byt zly. Jen ti vlastne zrcadli to, jaky mas vztah sama k sobe...
A kdyz to i pres to nevyjde, tak aspon budes mit casem vlastni nezavislost. To das!
Vis co, jsi mlada, mas cely zivot pred sebou. Je dobre, ze sis to uvedomila ted, kdyz je ti 26 (nebo kolik?). Vem si, ze nektere zenske si to neuvedomi ani v padesati a promarni tak cely svuj zivot. A kdyz uz si to uvedomi, tak nemaji silu to zmenit, protoze uz ten vzorec maji tak zaryty pod kuzi, ze to uz to nedokazou. Drzim ti palce, kdyz to vezmes za spravny konec, bude lip, fakt!
@exbordelar děkuji mockrát ❤️ a ano,je mi 26🙂
Moc děkuji 😊🙏🏻❤️
Presne jak jsem rekla, zakladatelko; ten tvuj do poradny nepujde, ani kdybys to ho tam tahla parem volu. Je uplne lhostejne, ze je poradna skvela a ze mnoha parum pomohla. Vam dvema jako paru nepomuze. Protoze i kdyz tam pujdes sama, tak co? Jak zmenis to,ze je tvuj chlap buran (s prominutim), ktery jenom hledi na sve zajmy a manzelka a deti jsou u nej na dalsim miste? Na rozdil od ostatnich uzivatelek ti nebudu mazat med kolem pusy, protoze;
1) si nemyslim, ze vam pomuze mluvit a mluvit (resp. jo, pomohlo by to, kdyby i on chtel, ale on nechce),
2)nepomuze vam zadna poradna, protoze ona tam nepujde. Muzes jit sama, ale maximalne se poradit o tom, jak se kultivovane rozejit, protoze to nezmeni fakt, ze on nic menit nechce a nic menit nebude. Nemuzes ten vztah tahnout sama, kdyz ta druha strana bojkotuje tvou snahu. Sama to ted vidis.
3)nepomuze ti mit milion konicku a nebyt doma, protoze urcite vis, ze kdyz budes odchazet z domu a nechas mu deti na krku, tak on ti to po tvem navratu da sezrat.
Tenhle typ chlapa proste nepredelas, pokud on sam nebude chtit. A on nechce. Tak co? Tvoje snahy o udrzeni vztahy jsou chvalyhodne, ale sama vidis, ze to nikam nevedlo. Nebo si nekdo opravdu mysli, ze milej pan se jednoho rana vzbudi, chytne se za nos a uvedomi si, ze je spatny manzel i otec a zacne to napravovat? To sotva! I kdyz bych ti to prala. Ale takhle to bohuzel nefunguje. A neni absolutne nic, co bys ty mohla udelat, co by ho nakoplo. Krome odchodu. Ale ten se tady na Konovi moc nenosi. Zensky radeji budou trpet nez aby do toho rizly .Kazdy strujcem sveho stesti.
Jo a jak tu nekdo psal o te poradne, jak je skvela; ja jsem s jednim z mych ex do poradny sla. Resp. jsem ho tam dotahla. Taky mel pocit, ze on nedelal ve vztahu nic spatnyho, tak proc tam chodit. Dopadlo to tak, ze hned pri prvnim sezeni s psycholozkou se demonstrativne zvedl a odkracel, ze pry on nebude poslouchat zadny blby kecy a vyhazovat za ne penize. Takze to jen tolik pro ty, co si mysli, ze poradna je vsespasna. Neni. Stjejne jako alkoholik neprestane pit, pokud sam nechce, kurak neprestane kourit, pokud sam nechce, tak i tento typ cloveka nebude nic menit, pokud nechce, i kdyby bylo na kazdym rohu deset poraden a vsechny zdarma.
@zanett spatnej terapeut. My jsme vystridali tri. Az ten treti nam konecne pomohl. U tech predchozich dvou jsme si presne takhle pripadali, ze vzdycky jeden z nas dvou mel chut se demonstrativne zvednout a odejit. Paradoxne, nas to docela sblizilo, kdyz jsme spolecne pomluvili naseho psychoterapeuta 😄
Kazdopadne souhlasim, ze druheho clovek nezmeni, pokud ten dotycny nechce. Jedine, co zmenit zakladatelka muze, je ona sama a uhel pohledu, kterym se diva na svet. A on se bud k ni prida, a nebo ne. Verim, ze pak to rozhodnuti zustat ci odejit, bude o neco snazsi nez ted.
Jinak nemam pocit, ze by se zde na Konikovi prevazovala rada "zustej ve vztahu". Ja bych rekla, ze mbohdy naopak se radi radikalni reseni "odejdi."
Ale ja vzdycky vidim v tom vztahu sanci. Protoze jsem si prosla takovym malym zazrakem. Byla jsem hluboce presvedcena, ze my dva spolu nedokazeme byt. Ze to proste nejde. Ze rozvod je jedine reseni. A az nakonec ten treti parovy terapeut nas dal zase dohromady. On se na nas koukal na oba s takovym pochopenim, ze zadny problem, ktery jsme resili, nebyl nicotny, mensi nebo vetsi nez problem toho druheho. Vse, co jsme si tam rekli, melo hluboke koreny, odkud se vlastne bere ten pocit nebo reakce. Najednou jsme videli ty duvody, proc se nam to deje, proc reagujeme takto a takto. Najednou nam to davalo cele smysl a prestali se na sebe zlobit.
Takze jo, jsem urcite pro pokus zachranit vztah, sle zase ne si nechat za kazdou cenu srat na hlavu...😅
@zanett právě,že tu snahu nevidím,bo max se snaží na pár dní a pak to najede do starých kolejí a už prostě nemám ani sílu se snažit a vín,že to jiné nebude a bude to horší a horší,pokusím se to nějak vydržet,než budu mít na to,od něj odejít ( finanční stránka). Moc děkuji všem,ani nevíte,jak se mi ulevilo,že jsem to sem mohla napsat a vy jste mě všechny pochopili, moc děkuji 🙏🏻❤️
Mě "praštila" do očí věta, kde píšeš, že má "navařeno, uklizeno, vypráno... že dobře vypadáš, tak co by chtěl..." on tam možná bude jeden z těch pomyslných kamenů úrazu, že i ty automaticky jedeš ten model tvojí tchyně.
Neříkám mu demostrativně nevyprat, změnit tohle nastavení bude asi hodně těžké, možná nemožné.
Ale jako když čtu, co a jak zvládáš sama s takhle malými dětmi (myslím nejen péči, ale i ten nadhled), tak klobouk dolů, jsi dobrá, jen je škoda že on to nevidí.
@eviicka me zase prastila do oci veta, ze jde v osm uspat decka, pak se mu jeste lopoti s teplou veceri.
Nasrat! At si udela neco sam, jdyz jinak nehne sni prstem! A nebo at si da k veceri to, co jste meli vy k obedu a on si to akorat ohreje v mikrovlnce. Ale vecer po uspani uz bych teda nic nevarila. A namazat chleba si taky umi sam, ne?
A dale me teda jeste zaujalo, ze si posilal eroticke fotky s nakou zenskou 😳 A jeste te obvini, ze za to muzes ty?! Ses si jista, ze to nedela stale? Ze je ti verny po vsech strankach?
A posila ti aspon nejake penize? Predpokladam, ze nakupy jidla take obstaravas ty...
No... treba se zmeni 😅 🤦♀️
Jako kdyz je ve vztahu vzajemna spoluprace a ucta, tak samozrejme neni nic spatneho na tom, kdyz zena muzi uvari i nad ramec standartu. Ale podle tveho popisu mu delas vylozene sluzku a jeste se nechas ponizovat, zatimco on nehne doma ani prstem...
A kdyz nechce do te poradny, tak si zajdi sama k psychologovi. Hodne to pomuze!
Jo a jeste jak pise @eviicka , jsi dobra, ze to takhle vsechno zvladas uplne sama! Navareno, uklizeno, vyprano, deti zabavene, hezky vypadas, sex kdy je mu libo...
Ja zvladam v jeden den maximalne dve veci z toho seznamu 🤣 A to doma fungujeme oba 50:50 😅
@exbordelar to nevím,jestli to dělá stále,bo nedělá, do telefonu mu už nechodím, nepotřebuji si ještě víc ubližovat 🙄
Tvrdí mi,že nikoho nemá ani fyzicky,ani na tom telefonu...🤷🏻♀️ ale nevěřím mu, on to teda bere tak,že když s ní nespal,tak to není nevěra,takže nechápe,proč jsem mu udělala scénu, ale já to jako nevěru beru 🙈
@exbordelar a na děti mo posílá 8 tisíc,takže mám cca 15 tisíc na měsíc, z čehož musím nakoupit jídlo po celý měsíc, potřeby pro děti,zaplatit za televize a tarif na telefon a kolikrát nevyjde,tak je ještě naštvaný,že nevyjdu, hlavně,že on má peněz plnou prdel a furt si něco kupuje na ryby a já se musím prosit o peníze 👌🏻
Ale tady zaznívá spousta důležitých dodatečných informací. Např. peníze, nechápu, máte 2 děti, ale ne společné finance? Víš něco o tom, že máte všichni nárok na stejnou životní úroveň? Sice nerozumím tomu, proč se musí denně děti uspávat (říká matka, která má mateřské pracovala a kdy jindy, než večer po uložení dětí), ale předpokládám, že to není tak náročná činnost, aby ji nezvládl chlap po příchodu z práce, aspoň několikrát za týden! Už to takhle trvá několik let, bude se to měnit špatně. Ale jestli je celá domácnost na tobě, tak to tak muselo být ještě před dětma, tedy špatně nastaveno od začátku. Přece i když jsme spolu ve dvou, tak se o práci nějak dělíme. Chlap uvaří v sobotu oběd a já zajdu něco vyřídit do města nebo za rodičema, já uklidím byt, ale on v tu dobu něco opraví do domácnosti, já nachystám svačinu na výlet, on v tu dobu sbalí všechny věci... Takhle jsem jela vždy, když jsem s někým byla.
Realne je to malo. Hlavne ten nepomer. To je proste spatne, kdyz jste rodina.
Ja bych mu rekla, at ti posila minimalne 5 tis navic. Nebo ok, ale pujdes si je tedy vydelat. at hlida vecer decka, ze jdes na tu nocni, jak sis nasla. A pripade, ze by se sprajcnul a na obe varianty by ti rekl ne, tak to bych videla rude 🤬😅 V tom pripade bych navrhla rozchod a stradala plany, jak od toho sobce co nejdriv vypadnout.
No mě zase zaráží, že chlap má doma mladou ženskou (o 14 mladší) a ještě má tu drzost si posílat erotické fotky jiné. Já bych osobně měla pocit, že dělám starému dědkovi laskavost :D a on stejně čumí jinde :D
Upřímně můj chlap byl taky dost rozmazlený od tchýně. Ale naštěstí mě miluje, tak postupně se některé věci hnuly kupředu. Hodně pomohlo jít prostě vydělat peníze, nebýt fyzicky doma, prostě ho hodit do vody, ať se postará. A najednou spoustu věcí šlo. Ani se mi tomu nechtělo věřit, jak je schopný fungovat.
@adelisss Tak ono je z principu spatne mit vztah zalozeny na tom, ze si delaji laskavosti, viz ta tvoje poznamka o tom, ze stary 'dedek', jak pises, ma mladou zenu, tak ma byt vdecny a soupat nohama. Funguje takhle bohuzel spousta vztahu, ale neni v nich asi zadna rovnost. Proste ja jsem ta svezi, krasna mladice a ty jsi stary dedek, tak koukej sekat latinu, protoze ti prokazuju sluzbu tim, ze s tebou vubec jsem. On je nevhodny partner pro kazdou - nebo si myslis, ze ja, ktera mam 41 let, bych takovym sobcem mela vzit zavdek jen proto, ze holt nejsem tak mlada, ale zakladatelka ve svych 26 letech ma narok na nejaky VIP zachazeny jen z titulu sveho veku? Ze my, kterym je 40+ mame byt vdecne za kazdyho nymanda, kdezto mladice maji narok na to byt s princem? Podle teto logiky bych totiz mohla zakladatelce doporucit, aby si vybrala vekem rovneho chlapa a nebude muset cekat vdek od dedka.
@zanett Jen tak jsem přemýšlela zrovna včera nad tím, že pro průměrnou ženskou v žádném věku není až takový problém si najít chlapa o 20 let staršího :D Tady nejde úplně o věk autorky. Představ si, že ty máš chlapa, který má 55 let. A ty mu doma nestačíš. Čumí po jiných... Tak mi to prostě přijde vtipné. Jako by to byl nějaký George Clooney :D A třeba je. Co já vím :D Napsala jsem to celé trochu s nadsázkou...
No ja to chapu tak, ze je zvlastni, ze se kouka po jinejch, kdyz ma doma "mlade a svezi maso".
Ctyricetileteho dedka si neberu osobne ☝🏼😂
Ale ono je hnusny v jakemkoliv veku podvadet partnerku na erotickych seznamkach 😬😬
Jsme ti tady toho tveho chlapa pekne rozcupovaly, co... no kazdopadne, moc ti preji, abys byla stastna, at uz to dopadne jakkoliv 😊
@adelisss Rozumim. Ale ja bych si z principu nevybrala chlapa o dost starsiho nez jsem ja. Protoze jsem to zazila. MImochodem; ten ex, se kterym jsem byla v te vztahove poradne, jak uvadim vyse, to byl prave chlap o dost starsi nez ja. Uz nikdy vic! Po me zkusenosti bych uz do starsiho chlapa nesla, ani kdyby byl zlatem tepanej.
@exbordelar Omlouvám se za dědka :D Jen mi nějak na mysli vytanul Felix Slováček. Dáda je od něho myslím o 13 let mladší, svého času fakt krásná ženská. A stejně mu nestačila...
Člověk je samozřejmě nezná osobně, ale je to pro mě něco trochu nepochopitelného.
Prý mám peněz dost a ještě bych měla ušetřit, ať vycházím a na noční nemůžu,nebo takhle mohla bych,kdybych vydelavala víc jak on,protože nebude v noci hlídat děti,když on chodí do práce a potřebuje se vyspat...
A asi ano,udělala jsem chybu na začátku,než jsme měli děti,zpětné si to uvedomuju, že jsem si ho "rozmazlila",ale to jsme byli dva,teď jsme 4 a nedá se stíhat vše sama, on občas uvaří,ale to je tak jediný,chlapske práce je pro něj sprosté slovo,takže to si taky dělám sama ( čistím odpady,vyměňuji žárovky,atd...) ,protože od něj bych se toho nedočkala...holky asi fakt bude nejlepší odejít,teď to nejde, ale až budu mít finance, tak to udělám 🙄 nechci aby z děti ( máme dva kluky ) vyrosl stejný chlap,jakp je on...
A to,že mě podvadel, on tvrdí,že to nevěra není,ale pro mě je..vnímali by jste to taky jako nevěru? Když posílal svoje pero a erotický zprávy jiné ženské? Protože on tvrdí,že to nevěra není, ale já to vnímám jinak... a nerozumím tomu,proč to dělal,když jsem v té době sice byla těhotná,ale nosila jsem jeho dítě,které jsme chtěli oba ( u prvního tehu ) a začalo to měsíc po tom,co jsem zjistila,že jsem těhotná,takže kila navíc ještě nebyly vidět a skončilo to prý až když měl malej 2 měsíce...no nevím, prostě si mě neváží a myslí sám na sebe a fakt mít tu možnost, tak jdu🙈 asi si dneska vsadím sportku a třeba vyhraju 😄😄😄
Zakladatelko, ano, ja bych to jako neveru vnimala. Ve stastnem a funkcnim vztahu takove chovani nema misto. Resp. ja bych nic takoveho netolerovala a chlapa, ktery by se tak choval, bych nechtela a nebyla bych s nim. Kdyz on rika, ze to nevera nebyla, tak si jenom ospravedlnuje svoje spatny chovani. Pises, ze nerozumis tomu, proc to delal, ale v posledni vete si vlastne odpovidas; nevazi si te a mysli sam na sebe. Proto to delal.
@zanett máš pravdu 😔
Je úplně jedno, jestli to jako nevěru vnímáme my (za mlada u jednoho ex mně to třeba nevadilo, měli jsme na něco volnější vztah, já to nedělala, ale vím, ze on by s tim byl také v pohodě).
ALE co by říkal ten tvůj, kdyby jsi to dělala ty? Byl také tak nad věcí, že to nevěra není???
@eviicka Ja myslim,ze by ji rekl, ze je to taky OK (i kdyz by to pro nej v realu Ok nebylo), protoze A) on vi, ze ona to neudela a B)on si tim ospravedlnuje sve chovani.
Jeden muj ex taky chodil na vecere s kamaradkou/kolegyni (v dobe naseho vztahu) a me to strasne zranovalo. Ale on se tvaril, ze je vsechno OK a kdyz jsem se ho zeptala, zda by bylo Ok, kdybych chodila na vecere s kolegou ja, tak samozrejme rekl, ze ano. Aby si udrzel masku (ospravedlnil sve chovani) a protoze vedel, ze ja nemela kolegu, se kterym bych chodila pravidelne na vecere. Takze myslim, ze zakladatelcin chlap by se naoko tvaril, ze by bylo OK, aby i ona posilala chlapum nahe fotky, protoze on vi, ze ona to neudela.

Taky bych to nesvadela na věk. Mě je 38 a přítel 48. On má ještě tři děti s ex (20, 18 a 13 let) a spolu máme 2 (4,5 a 3 a čtvrt, takže taky velmi blízko od sebe). Navíc máme "bonus" v podobě handicapu u staršího syna, takže daleko náročnější skrz doktory, terapie atp. Přítel je obchoďák, takže nemá žádnou pevnou pracovní dobu, ale většinou bývá ut-ctv pryč a po,pá dělá doma maily, objednávky, prezentace. A fakt pracuje od rána do večera.
Nicméně pokud je doma, koupe vždy děti. Pokud je doma, vozí je ráno do školky. O víkendu s nima aspoň jednou jde sám nemám ven, někdy ne vezme na celý den za jeho rodiči (150km). Často vaří. Úklid teda ne, ale to nechci ani, jinak by neměl problém. Jako bývá doma málo, ale to je prostě jak už někdo psal: buď čas nebo peníze. A vzhledem k tomu, že já zatím nemůžu sehnat žádnou práci aspoň na pár hodin (kvůli tomu staršímu) tak peníze fakt potřebujeme a i když vydělá dost, stejně bychom potřebovali aspoň ode mě pár eur navic.
Ale jak jsem psala: pokud nepracuje, taky se podili na péči o domácnost a děti. Ale logicky je většina na mě. Neexistuje, že by byl celý víkend někde pryc. Obcas zajde sám s někym na skleničku, ale to je třeba na 2-3h max.