Kdy jste se od narození miminka konečně vyspaly?
Ahoj, mam dotaz. Kdy jste se od narození miminka poprvé v noci pořádně vyspaly, respektive kdy miminko začalo spát v kuse celou noc..
Tak po zkušenosti se svým synem bych osobně pokládala spíš otázku: za jak dlouho jste si na permanentně přerušovaný spánek zvykly? 😅
tak u nás ta doba ještě nepřišla a myslím ještě pár let nepříjde. 😖
První dcerka spala celou noc hned po příchodu z porodnice druhá nespí dodnes a to je jí pět let
ahojky.no my měli peklo cca do 8 měsíce kdy se budil klidně i 16krát za noc.pak jsme řekli dost a jednu noc jsem k němu prostě nešla a od tý doby spinká celou noc 12hodin v kuse a je to znát i přes den že má lepší náladu..a já jsem odpočatá a mám konečně i čas na tatínka 😉
obě dvě začaly spát celou noc ve dvou měsících, ale myslím, že to bylo hlavně kvůli tomu, že byly na Sunaru a neměly hlad. S kojením nevím, to se asi budí častěji. Občas teda zamrčí, že jí vypadne dudlíček, tak ji ho dám a je zase klid. takže já si na nevyspání stěžovat nemůžu. 🙂
Uz na to marne 3 roky cekam a to holky obe od cca max 3 tydne spi celou noc, tu prvni jsem teda musela do 5 tydnu budit ta byla nedonosena. Kdyz usnou na celou noc, nespi vetsinou zase pres den, takze se nakupi prace a je clovek zase v pr.... 🙂)
myslím,že je to invidualni!?
Ahojky, já jsem sova sovovatá, a tak je mi poměrně jedno, jestli spí mimčo třeba od 20h do 5.30h bez probuzení, jelikož já sama spát v 8 večer rozhodně nechodím a vstávání v 5.30 by mě zabilo i po deseti hodinách nepřerušovaného spánku🙂. Pro mě je nejdůležitější vyspávat co nejdéle dopoledne a to se mi nejlépe dařilo mezi třetím a šestým měsícem věku. To měl režim takový, že šel spát v 9 večer, vzbudil se třeba o půlnoci, v jednu na krmení (to jsem ještě nespala), okolo páté znova na krmení (to jediné mi přerušilo spánek) a pak se spalo dál až do deseti, jedenácti..... Teď už se budí okolo deváté a hlavně mu roste zub, takže noci nic moc. Ale tak mrtvá, jako když jsem chodila do práce, jsem byla snad jen v porodnici.
nikdy
Ja se vyspala dneska, mala spala celou noc, az jsem se ve tri ctvrte na pet s hruzou a desem probudila, jestli ji neco neni, co se to jako deje, ze nevstava... Je ji devet a pul mesice...
ještě nikdy ☹
přeju si, aby mi dítě spalo celou noc. Bohužel to nějak nezařídím.
Hm, moje dcera má 5 let a celou noc spí tak 2x za měsíc, většinou se budí minimálně 1x. Dospávám o víkendech 🙂
Dneska jsem se po dlouhé době vyspala 😀
Holky mi obě začaly spát celou noc kolem dvou měsíců, vydrželo jim to asi tak ty 2-3 měsíce, pak se to ale kazilo. Začaly se budit kvůli krmení, bolení zoubků, atd. Ale časem si to zas sedlo. Jsou to takový vlny, kdy Tonička (6 měsíců) v noci vytrapuje, pak zase pár dní spí krásně. Chce to čas. U nás dost pomohl pevný režim, jak začala večer chodit spát v určitý čas sama, tak jsem jí to držela. Najíst, vykoupat, pomazlit a chrnět 🙂 Ona už ví co jí čeká a i když občas trochu protestuje, tak většinu dní jedeme "podle plánu" 😀
Řekla bych, že je to hodně individuální....moji kluci začali spát celou noc asi 14 dní od příchodu z porodnice (10-12 hodin v kuse) a přes den spí taky v pohodě. Moje kamarádky mají většinou se spaním svých děti problémy takže je vyloženě štvu, když jsem ráno do růžova vyspalá 😀 .... každopádně u nás to mají děti asi vrozené 🙂...jinak se tomu dá pomoct tím, že mají stále stejný rituál - nikdy si nehrají tam, kde se spinká (postýlka je na spinkání a ne na bdění), dítko by jasně mělo vědět, kdy je den a kdy noc (děti nespí při lampičce), nemělo by být naproti postýlce zrcadlo -rušivý element, nepřetopená místnost, jako rituál je i koupání ve stejnou hodinu - koupání, večeře, spánek ( u starších děti ještě uklízení hraček ) apod.....
Dcera spala celou noc od deseti týdnů. Syn spal poprvé celou noc až když začal chodit do školky. Takže přesně ve třech. ... 😉
Starší poprvé spala celou noc (od desíti do šesti) ve dvou měsících. Mladší tohle dala ve 4 týdnech. Ale s tou jsem se vlastně vyspala už v porodnici asi 4. den, zaplácli mi ji 40 ml Nutrilonu (neměla jsem ještě mlíko a už moc zhubla) a ona spala od devíti do šesti, než nás vzbudila uklízečka.
no , já se pořádně vyspala když sme mladýho přestěhovali ve dvou letech do svého pokojíčku 🙂
Nechci ti brát iluze, ale řekla bych, že pořádně už nevyspíš 🙂 Dokud jsou děti malé, stále za nimi lítáš, když v noci pláčí a když jsou v pubertě, budeš čekat, nebo se budit každou hodinu, abys kontrolovala, zda se už vrátily domů 😉 Ale lepší to je asi od doby, kdy dětičky mají svůj pokojíček na spaní, u nás od cca 3 let 😉
Tak rok 😀 😀 😀 😀
To je individualni, kazde dite je jine a ruzna obdobi frekvence buzeni se stridaji. Nas prvni syn uz po 3. mesici spaval cca od 7 vecer do 5-6 rano, coz mi prislo super. Kolem roka se to posunulo na od cca 8-9 vecer do cca 8 rano, coz trva doted (ma 18 mesicu), ale v dobe nemoci, zubu ci rekonvalescence se budiva i nekolikrat za noc a pak zas ne.
S malými dětmi se pořádně nevyspíte, když třeba začne spát starší celou noc, narodí se nebo se budí zase mladší, a i tak občas děti v noci pobrekávají, chodí do postele k rodičům, budí se, chodí čůrat, pít apod., ani ten spánek není tak tvrdý, je obava, aby se děti neodkopaly, uši jsou tak trochu "na stopkách", nezaberete prostě tak bezstarostně a tvrdě, když je dítě samo v jiné místnosti...
My jsme se vyslali už asi v druhým měsíci.Malá usne v 11 hod.večer a v 9hod. Rano se probouzí. 😉
V roce a půl.... dorostly zoubky, začal chodit, začalo to být lepší.. Kojení-nekojení na to nemělo vliv....
Ja, ked som prestala kojit, takze v 10mesiaci. Spat chodi o osmej a vstava o siestej rano. Super 🙂 🙂 🙂
dcera spí celou noc od 3,5let a syn skoro 5 let se budí ještě teď 1x za noc tak 2-3 týdně, takovej extrem 😅 😕
Už v porodnici jsem ho musela budit na krmení, ale opravdu celou noc mi prospal "až" v měsíci a půl, do té doby se jednou vzbudil na jídlo, když se nevzbudil, tak jsem ho budila já. A když nerostou zoubky, spinká celou noc (od 18:00 do 8:30) i teď v 9 měsících. Jen mu kolem 22:00 budím, abych mu dala flašku s kaší, ale vzbudit se mi ho nedaří, vypije to ve spánku. Soused furt říká, že máme nestandardní dítě 😀
Syn-budil se nekolikrát za noc, dokud jsem ho kojila.Jakmile jsem ho přestala v 15mesicich kojit, začal spát celou noc.
Dcerka-to stejne.Kojila jsem 8mesicu.Jakmile jsem prestala, spinká celou noc.Usiná okolo 19h a spi jak dudek do cca 7,pul 8.Sem tam se v noci probudí když se ji neco škaredeho zdá, ..ale jen výjimečne.

Se starší jsem se vyspala docela dobře, i když měla období nočních mejdel, kdy byla vzhůru do dvou, ale spala do dvanácti 😀 Ale od půl roka spala celou noc, jasně, jednou za čas ji něco rozrušilo natolik, že se v noci probudila. S malým je to horší, budil se do roka dvakrát až třikrát, od té doby je to jak kdy. Někdy spí celou noc, jindy se jednou vzbudí a chce mléko 😀 Nejlíp se vyspím, když si je tatínek vezme na víkend pryč, to je balzám a nevylejzám z postele dřív než v deset, sice jsem vzhůru od osmi, ale hovím si 😀 😀 😀