icon

Litujete, že nemáte 2 děti (popř. více)?

kusanagi87
22. srp 2017

Ahoj holky, teď doma aktivně zvažujeme, zda druhé mimi ano nebo ne. Někdy to vypadá, že 100 % ano a jindy jsme rádi, že zvládáme 1. Maminky, co máte jen 1 dítě, litovaly jste někdy, že jich nemáte nakonec více? Nebo maminky, co jste se přece jen nakonec rozhodly pro více jak 1, byly jste pak rády, že jste se tak rozhodly? 🙂 Vím, že to záleží na dané rodině...Ale nemám kolem sebe absolutně nikoho, s kým bych to mohla probrat a kdo by měl pouze 1 dítě (a stačí) nebo naopak více. Druhé potřebujeme tak trochu naplánovat, ptž musím vysadit antiko, chci zase brát prenatální vitamíny a teď se ještě musí srovnat cyklus a ovulace a co jsem na to u prvního brala bylinné přípravky, které mi skvěle pomohly, tak ty se zase nesmí při kojení.... Mám z toho hlavu jak pátrací balón.

Strana
z4
kusanagi87
autor
22. srp 2017

Díky moc holky 🙂 ja jsem se původně necitila, nejlepe tak treba az za 3 roky, ale zase uz nejsem nejmladsi a ve 40 ještě doma být nechci. Ale co začaly resit jine maminky se stejne starym mimi, ze uz cekaji nb plánují další, tak jsem se zacala tesit, ze i my bysme cekali jeste 1 🙂 Uz mame zkusenosti s 1., k satkovani jsem se take dostala atd.
A take se bojim situace, jak jiz zde bylo zmineno, ze co kdyby se malemu treba za 10 let neco stalo a my bysme zustali sami neschopni mit uz dalsi mimi. Koupili bysme si zlateho retrivra a chodili bysme do prace...Kamaradce ted zemrelo miminko 😭, kdyz jsem si to predstavila (u ni i u sebe), ze bysme zustali bez ditete a ted ta prazdna naruc, tak me ten pocit uzkosti a zoufalství uplne prevalcoval!
Trochu ale porad vaham, ptz ted zvládnu syna, domácnost, do toho jeste eshop co mi manzel predal, furt resime neco s ucetni a pak je 20-21 hod a jdu vyrizena uspavat. Kolikrat usnu taky nb pak mam jen energii na zirani do zdi. Ne na zajmy a ani na manzela, coz mi porad vytyka...a pri druhem mimi to bude jeste horsi.

akankeo
22. srp 2017

@kusanagi87 a co chce tvuj muz? A co chces ty, staci ti to nebo pokukujes nadsene do kocarku? Jinak co clovek to nazor, z toho si moc nevyberes, jsem jedinacek, proto sem vzdy chtela mit 3 deti, muj ex je taky jedinacek a proto chtel vzdy mit maximalne jedno dite, za zadnou cenu ne vic. Totez sourozenci, jestli si sednou a budou se milovat nebo se budou rvat, to ti nikdo nepredpovi, i kdyz hodne zalezi i na vztazich v rodine a vychove, ale v tom ranem detstvi se stejne tak muzou rvat jako kone, stejne tak milovat a hrat si spolu...

akankeo
22. srp 2017

@kusanagi87 jinak co se eshopu tyce, pri dvou je nejdriv prace hafo, ale pokud si sednou a zacnou si hrat jako moje holky, tak pak budes mit toho casu necekane hodne, protze si casto vystaci sami...

babanci
22. srp 2017

@kaliopea Moje dcera má nyní šestnáctiměsíční holčičku, velmi temperamentní a všichni se teda točíme jako diví. Dcera je hodně unavená, rozhodila se jí štítná žláza a má dost. Neumím si ani představit, že by teď otěhotněla podruhé, i když druhé dítě si jednou přeje. Kdyby zítra otěhotněla, bude mít děti po 2,5 letech. Tedy skoro ideálně, jak se všude píše. U nás to teda neplatí ani náhodou, všude holt jinak.

aktakd
22. srp 2017

Jen bych dodala, ze aby si sourozenci mezi sebou vyhrali, je dobre s porizenim sourozence moc nevahat. Mam bratra starsiho o sest let a byla jsem takrka jedinacek, nikdy jsme si spolu moc nehrali 🙂

babanci
22. srp 2017

@aktakd Moje děti jsou od sebe - nejstarší od nejmladší 14 let a hrály si spolu odjakživa. Dneska jsou dospělé a mají se hodně rády. Ono...jak kde.

akankeo
22. srp 2017

@babanci no vidite, ja mela tou dobou hyperaktivni dite a miminko a naopak to bylo po par mesicich bajecne, deti si zacaly hrat a ja totalne unavena z prvorozene sem si konecne odpocinula, navic prvorozena si prvnich pul roku proplakala, druhorozena prvni dva mesice prospala a pak se zacala venovat pohybu a u toho me nechtela, takze opet vpodstate neplakala, takze sem ani nevedela, ze mam tech deti vic, melo to spis opacny efekt... Syn je taky rostak, ale jak mam dalsi dve deti ,tak se to doma uz nejak rozlozi, unavena sem spis psychicky obcas, z udrzovani hranic nez z toho, ze jsou deti zivejsi nez obvykle...

kusanagi87
autor
22. srp 2017

@aktakd manzel ma take bratra o 6 let a rozumi si az ted kolem 30 (bratr 36). Kdyz se manzel narodil, bratr sel do 1.tridy, takze ti byli uplne mimo.

baris
22. srp 2017

@kusanagi87 nikdo vám nezaručí, že když budete mít věkový rozdíl i děti do 4 let, že budu nejlepší kamarádi. Každý tady píše své zkušenosti - jak to měl doma a jak to má nyní.

Já jsem se sestrou o 2 roky a pořád si píšeme, voláme. Moje holky jsou o 15 měsíců a jak jsem již psala - mají mezi sebou pupečníkovou šňůru. Manžel má o 13měsíců mladší sestru a nic 😵 Možná si hráli jako malí, ale i když chodili spolu do stejné třídy (manžel šel o rok později), tak se spolu nebavili. Ani teď - vidíme se cca 3x do roka, prohodí pár frází a tečka.

Co se týče únavy - ano - noční vstávání bude, ale přes den nebudou děti vyžadovat tolik pozornosti, protože si vyhrají už samy.

victress
22. srp 2017

@sarkoc tak to se omlouvám, jsem to zvrtala

sticker
dante_alighieri
22. srp 2017

A já se tak strašně bojím porodu, těhotenství, jehel..., že budu ráda, když jednou zvládnu přivést na svět jedno (zatím stále odkládám). Obdivuju každou, která do toho jde podruhý - to já už teď vím, že v žádným případě. 😔

kusanagi87
autor
22. srp 2017

@dante_alighieri Ja jsem mela do tehu take fobii z jehel, doted se na to nemuzu ani divat, dels se mi zle, ale obecne si clovek behem tehu proste zvykne - i s tou fobii. Ono je to pro dobrou vec, tak si to mozek asi nejak prebere a zvladne to 😊
Ja jsem si po porodu rikala, uz NIKDY, NIKDY, NIKDY! Na druhou stranu to bylo kvuli extra silnym kontrakcim po vyvolani a dlouhemu tlaceni, kdy uz jsem nemohla. Jinak závěr porodu byl proti kontrakcim prochazka ruzovym sadem 😃 a známá nemela ani potrebu tlacit, furt klidek a pohoda a pak na pokyn PA 4x zatlacila a mimi bylo na světě 😁Kazda to ma fakt jinak, takze bych se predem nebrala.
Ja i kdyz jsrm si rikala, ze uz nikdy vice, tak zaroven mi bylo lito, ze psychologicky znovu nezaziju ten krasny pocit zrozeni a drzeni toho maleho drobecka v naruci. No a už uvažujeme o druhem 😃

kusanagi87
autor
22. srp 2017

@dante_alighieri Jo a k tem jehlam, nemela jsem epidurál, ptz u me nejde pouzit, a zvladla jsem to 😃 Kdyby mi ho meli napichnout, tak by me asi museli prvni uspat 😂 Ale takove ty odbery krve a nejake latky pri porodu do zily, to je fakt - i pri fobii - pohoda. Ja ani nevim, kdy mi tu zilu napichli.

babanci
22. srp 2017

@dante_alighieri To mi povídej. Já to přímo nesnáším. Dodnes jsem v šoku, že jsem porodila 3 x. Asi proto, že to prostě jinak nešlo, než ven. 🙂 V těhotenství jsem dokonce odmítla odběr krve a napsali mi to do karty.

leymea
22. srp 2017

Tak nejvic zalezi na tom jak to citis ty a manzel. 🙂 ja i chlap jsme chteli jedno 🙂 ale co jsem otehotnela, tak i kdyz se malej jeste nenarodil, tak jsem uz premyslela nad druhym 😀 takze u me to slo rychle, z chlapa si delam porad prdel a on ze me, ale uprimne nevim jestli to druhy bude chtit nebo ne. Doufam, ze jo 😉 ja mam brachu o 6 let starsiho. Co vim, tak kdyz jsem se narodila, byl ze me uplne hotovej. Staral se o me atd. Pak kdyz jsem uz nebyla miminko, hrali jsme si spolu. On nadsenej a ja mela partaka na hrani. Vubec nevadilo, ze ja se narodila a on sel do skoly. Hraci vztah prestal kdyz jsem zacala chodit do skoly a jeho prudilo me tam vodit 😀 ale tak uz byl v sesty tride, to se da chapat 😀 ale tuto uz bylo obdobi kdy jsem mela kamaradky a hrala jsem si s nima. V 19ti se odstehoval 150 km daleko a uz tam zustal. Takze ja od 13ti byla jako jedinacek a pro holku v puberte to bylo super. Pokoj pro sebe ze? 😀 takze pro me to bylo idealni. Mela jsem si s kym hrat, mela jsem starsiho brachu a v puberte uz jako jedinacek 😀 jezdi za nama s rodinou tak 1x za mesic 🙂 a mama mi zakazala, abych se nekam stehovala, ze aspon jedno dite chce mit blizko u sebe. 😀 no a vztah v dospelosti? Myslim, ze super, ale moc se nevidime, ale kdyby cokoliv potreboval tak jsem tu pro nej a urcite to je i naopak 😉 jo a kdyz se mrknu na video, kde jsem byla miminko tak jsem samozrejme byla stredem pozornosti a jeho odstrkovali, coz mi ho bylo lito, ale dneska se tomu oba smejeme 🙂

dante_alighieri
22. srp 2017

@kusanagi87 Já si nějaký vyprávění o porodních masakrech až tak neberu, rozladí mě spíš informace o nerudným personálu, bojím se, že se na mě zapomene s epidurálem (kamarádku vůbec nesledovali a pak už bylo na epi pozdě), nebo že budu ležet s roztaženýma nohama směrem ke dveřím, nechci porodníka CHLAPA, celkově nechci žádnýho chlapa u porodu apod. Jde o spoustu obav zaměřených na detaily. V žádným případě nechci automaticky kanylu do žíly a neumim si představit ani to, že někdo vezme nůžky a střihne do mě. Představa porodu je pro mě jeden velkej horor. Ale to už jsme mimo téma diskuze. 😖

@babanci Já právě odběry odmítat nechci, protože bych asi nevydržela tu 9měsíční úzkost z toho, jestli dítě nebude nakonec postižený. 🙄 Prostě ohledně těhotenství a porodu je to u mě takto: všechno špatně! Ale docházim k psycholožce a na tohle téma určitě taky dojde. Protože jestli ne, strávím svoje těhotenství na psychiatrickým oddělení.

babanci
22. srp 2017

@dante_alighieri Já jsem dokonce na bramborové brigádě /Kdy se vlastně jezdilo? Už to bylo na gymplu../ řekla, že děti nikdy nebudu mít, protože jsem bebínko a za tu bolest mi to nestojí. 🙂 Mám 3 kousky, ale v tomhle Tě naprosto chápu. Tuhle obavu slyším často, já radši půjdu, aby moje dítě nemělo cukrovku, ale on ani každodenní odběr nemoci nezabrání. Ale vím, jak to myslíš.

kusanagi87
autor
22. srp 2017

@dante_alighieri Dobre ze mas s kym to odborne probrat 😃 a pripravit se. Doporucuji pak chvaleny predporodni kurz v okoli, klidne i dulu nb domluvenou chvalenou PA a navstevu porodnice. Mne to teda vyznamne pomohlo a uklidnilo me to 😊
U druheho bych ještě pridala masaz hraze, cviceni s aniballem a prednasku na tema hypnoporod.

I kdyby si rodila smerem ke dverim, což jsem nikde nevidela, dveře budou zavřené. Navic se ti bude treba nejlepe rodit ve stoje oprena o postel nb zady ke dverim atd. Uprimne, mela jsem asi milion obav jako ty a ve finale je ti to uuuuuplne jedno 😃

Take jsem nechtěla moc muze lekare, PA jsem mela skvelou, klidnou. Lekarka 1.super, 2. na dalsi smene nic moc a ve finale u porodu lekar muz tak o 7 let starsi jak ja a byl SKVELY!! Myslím si, že lepší jak kdejaka lekarka! Trapne mi to bylo pak trochu u siti, ale delal vtipy, mluvil o mimi, takze nakonec pohoda a vsude jej chvalim 😃
Prevenci nastrihu je masaz hraze a cviceni s aniballem. Nedelala jsem ani jedno, tak mam mikro nastrih. Nic necitis, dela se pri kontrakci, kt prehlusi uplne vse. Pri siti je to umrtvene, takze pohoda. Ale priste tomu chci predejit, abych tak dlouho ani nemusela tlacit a mimi rychleji a samo proslo.

Muzu se zeptat, kde si k takovemu traumatu z tehu a porodu prisla? Pro zenu to musi byt zatezujici.

dante_alighieri
22. srp 2017

@babanci Já během dospívání taky prohlašovala, že dítě nechci - protože porod. A vyšetření sice nemoci nezabrání, ale pokud by mělo být dítě těžce postižené, chci mít tu možnost zvážit ukončení těhotenství, víš?

@kusanagi87 Děkuju za to, co píšeš, pomáhá mi to - cokoli uklidňujícího, co se dočtu, zvlášť když je to takhle černý na bílým. 🙂 Většinu věcí vím a počítám s nima (chci vlastní dulu/PA, Aniball je hotová věc), ale neni nad to to všechno slyšet opakovaně. 😀 Akorát jsem neslyšela o tom hypnoporodu, tak na to se podívám!

Dveře budou zavřený? A co když někdo přijde? 🤐 No, v každým případě tohle je jedna z věcí, kterou bych si zjistila při dopředný návštěvě porodnice. A kdyby tam ty lehátka byly takhle ke dveřím, asi bych se otočila na podpatku a čau... A když je požádáš, že chceš rodit tady vestoje mezi futrama, tak tě nechají a nenutí tě na sál?

Co se týká těch doktorů-mužů, tak popravdě bych radši volila doktorku, která nebude úplně v pohodě, než skvělýho doktora.. Prostě mám zato, že nějakej chlap mi tam nemá co čumět. Mám obavy i z toho, abych si dokázala zajistit kontroly v porodnici se ženou (jak se chodí měsíc před porodem) - nebo jestli tam jako přijdu a teprve uvidím, kdo tam je?! 😵 Nástřih mi vadí hlavně z toho důvodu NŮŽKY x MOJE PŘIROZENÍ. Nejsem papír, aby se do mě střihalo. Chcíp. Je to něco jako nehty x tabule. Prostě NEEXISTUJE.

Kdy přesně se mi zformoval ten strach, to nevím, ale bojím se odjakživa. Už na ZŠ jsem říkala, že dítě kvůli porodu nechci. A až objevím na testu dvě čárky (zatim nehrozí, ÚZKOSTLIVĚ se chráním a bojim se každej měsíc), nejspíš mě jako první vyděsí, že teď se budu muset dobrovolně objednat na krev. Já za tim nedokážu vidět to dítě, ten pozitivní výsledek, ale to, že se mi bude něco zásadního dít s tělem, budou do mě píchat jehly a že v porodnici budu těm doktorům s jehlama úplně napospas, navíc nahá. Třeba se to hormonama změní, ale to teď nemůžu vědět.

andelka
22. srp 2017

@dante_alighieri nahá? Rodí se obvykle v košili.
Kdybych měla vyprávět jak jsem šílela před každým očkováním,jak mě naháněli po chodbě kvůli píchnutí do prstu,jak jsem měla nervy kvůli odběrům u praktika.. Nevěřili byste že během dvou těhotenství během dvou let jsem si zvykla. Teď teda zase nic moc,rodila jsem před 5 lety naposledy a mám jít na prevenci a už zas se mi nechce,protože budou odběry. Ale co jsem otěhotněla a zvládla první píchnutí v 8tt na komplexní odběry,tak mě to nějak záhadně přešlo a bylo mi to jedno. Během tehu a po porodu mi brali krev nebo dávali injekci asi 8? Minimálně. Rok se s rokem sešel a znovu. To bylo období kdy mi to bylo už fakt jedno,jen když to uměli a teklo to.
Porod byl úplně v pohodě,měla jsem štěstí že tam nebyl žádný chlap,to moc nemusím. O epi jsem ani neuvažovala. Druhý porod byl vyloženě super. Ale taky jsem typ co radši něco dělá. Takže cvičení pro kondici a psychickou pohodu, maliník, semínko, epino,k druhému porodu i dula.
Znám holku která měla trauma z těhotenství a porodu,strašně dlouho nechtěla ani slyšet. V 35 si to rozmyslela. Ale nepodařilo se žádným způsobem a teď už je na miminko stará.

marketa11112
22. srp 2017

ahoj.. ne , nelituji a nikdy litovat nebudu, ze mam deti... jsou to nejcenejsi co mam... a to jsme si oba porody a tehotenstvi fakt uzila... lezeni, kapacky, mnoho tydnu kontrakci, první syn nedonoseny, druha dcerka vylezena v nemocnici, porod hnus, podruhem zavinovani elohy hnus..horecky, ted opet kojim... chudaci prsa. odchazi mi zuby, ted me i silene boli zada.. koncim sestinedeli... ale presto všechno trapeni jsou deti moje stesti...je to hodne starosti i radosti... uvidíme za tri roky, mozna reknu, ze jdu do toho ještě jednou..ale nevim, no, uvidi se....dle rodiny jsme blazen a mam se zklidnit..ja v tuto chvili nevim, co bude ale nenecham si určovat předem co mam a nemam delat... na to uz jsem moc stara 🙂)....
jinak u nas je tzv. kontaktni rodicovstvi.. at chci ci ne... rozhodli to deti.. syn narocny na cas, pozornost, divocak 🙂).. v pulce noci nam chodi do postele...a dcerka nevydrzi v postýlce, v noci nechci aby budila syna a manzela..takze...spi na me 🙂).... nevyspala jsme se uz dlouho a vim, ze to ještě potrva.. a ano, unava je, ale stoji to za to...oni my to vynahradi jinak.. urcite 🙂

rubika
22. srp 2017

@dante_alighieri jeden poznatek. Vetsina doktoru porodniku muzu je mnohem ohleduplnejsich a citlivejsich nez zeny doktorky. Naposledni kontrole jsem v porodnici natrefila na mladickou doktorku a ta do me hrabla, s prominutim jak do kravy az mi slzy vyskocily. Hrozny zazitek.

babanci
22. srp 2017

@dante_alighieri Podívej,mě je 54 let a za celý život mi brali krev jen 2 x.

karlajasmine
22. srp 2017

@dante_alighieri Ver tomu, ze hormony udelaji svoje - ja odjakziva nenavidim odbery krve a ted v tehotenstvi jsou mi odbery krve ukradeny. Proste to vnimam jinak - je to neco, co delam pro to miminko.
Co se tyce doktoru vs doktorek, uprimne - me vysetreni od chlapu pokazde bolely daleko min.. je to o lidech, ne o pohlavi toho lekare. Pokud je chlap-gynekolog citliva osoba, ktera vi co dela a chova se k pacientce s respektem, je to milionkrat lepsi, nez nejaka zenska-krava, ktera te nesetrne prohmata. Uprimne chlapi maji vetsinou k zenskemu telu nejaky respekt.. prece jenom jsou to chlapi, kteri maji v tu chvili privilegium na tebe/do tebe sahat, a podle toho se tak chovaji, kdezto pro heterosexualni zenskou je to spis neprirozeny a divny sahat do dalsi zeny.. takze asi tak..
Jinak fobii z jehel mam obecne taky a jak rikam, v tehotenstvi v pohode - navic ta krev se bere za tehotenstvi jen trikrat + vysetreni na cukrovku, tak to vydrzis, a epidural rozhodne povinnost neni. Z nastrihu mam hruzu taky, u prvniho porodu nastrih neprobehl - nebyl potreba a pevne verim, ze se mu vyhnu i tentokrat.
Drzim palce!

karlajasmine
22. srp 2017

@babanci Tak to mas stesti, ze nemas napr.problem se stitnou zlazou 🙂 - ja budu cely zbytek zivota chodit na krev minimalne jednou za pul roku prave kvuli tomu 🙂

karlajasmine
22. srp 2017

@dante_alighieri Jo a nahota? Ver mi, ze u porodu je to to posledni, co budes resit 😀 😀

andelka
22. srp 2017

@babanci a co jednou za dva roky preventivka u praktika?

Co si vzpomenu tak v té době 8 tt první odběry,ks,rh apod, důležité,zjistila jsem že mám rh-, to je potřeba vědět. 10 tt NT screening, 26tt cukrovka, nelajzla bych si nejít po zkušenostech z okolí. 30tt odběry,protilátky kvůli Rh. Pak mi před porodem dávali atb,oxytocin a po porodu druhý den odběry. U druhého totéž,jen místo atb přišla injekce na stahy dva dny po porodu kvůli vyčištění dělohy.

drzticka81
22. srp 2017

add otazka-mam tri deti-5,3 a dvoumesicni-nejvic jsem se nadrela a nejmin casu pro sebe jsem mela s jednim ditetem :_))) vzdycky jsem chtela vice deti a i tyto vekove rozdily.....za me super....tak jak si spolu zatim ti dva vyhraji-uplne uzasne 🙂))az knim pribude nejmladsi-bude to smecka 🙂))) jo a knizky si cteme vsichni tri 🙂)) hrat me bavilo ty dva tri roky se synem-stejne by ty hratky byly spis v me rezii, kdyz si hraji oni dva-rozviji se mnohem vic-vymysli, co by me uz nenapadlo, proste fantazie,socialni hry apod. hrat snima budu rada spolecenske hry-sesynem to jde, ale ve dvou to neni jeste vonco🙂))
add fobie z injekce apod. taky nesnasim jehly-vzdycky pocitam kolik jich jeste bude-no a vidis, prezila jsem i tri cs 🙂)) rikam si-vzdyt je to moment a ja budu mit svoje krasne miminko 🙂)))ted naposledy me v patek odrodili a v pondeli rano pustili 🙂))
diky detem podstupuju i zdravotni diety 🙂)) zlucnikova vcetne operace, teh.cukrovka a ted bezmlecna, bez vajec a kurete-stoji mito za to 🙂))
add gynekolog-taky jsem chtela vzdy zenu gynekolozku-a mam ji, ale musim rict, zevysetreni od ni boli, kdezto od chlapu to bylo vzdy jemne 🙂)) vazne 🙂)) a u porodu a kontrakci je ti vcelku jedno, kdo tam je 🙂))) hlavne at je potom (prvni jsem rodila-prisel pak akut cs)

dante_alighieri
22. srp 2017

@andelka No tak kalhotky u porodu nemáš... 😨 😅 Obecně si představuju, že si během první doby porodní budu ty kalhotky mezi vyšetřeníma neustále nandavat (i kdyby to měly bejt jen ty jednorázovky). 😒 Ale taky věřim tomu, že se může stát, že mi to bude během porodu úplně jedno, jak psala @karlajasmine.

Ale jenom koukám, kolik vás tu je, co máte podobnej problém s těma jehlama. Popravdě na prevenci u praktika bych odběr odmítla a už jsem to takyže udělala. Nikdo mi nebude brát krev preventivně, to pro mě neni důvod. Mimochodem ani na tu prevenci nechodím - moje praktička mi jí vždycky udělala "násilím", když jsem si přišla pro neschopenku. Na gyndu a k zubaři ale chodím, tam odběr krve zas tak nehrozí, že. Akorát na gyndě mi chtěla udělat jaterní testy - smůla.

@karlajasmine Díky za podporu, další člověk, co mě chlácholí, že hormony to za mě celý vyřídí. 🙂 Tak snad... Ale tu fobii mam fakt silnou, udělala jsem už i jednoho hysteráka u doktorky, že krev se mi teda fakt brát nebude (to jsem měla silnej zánět močových cest). Ona se jen ušklíbla na sestru a nechaly mě bejt... U ostatních doktorů jsem to teda už zvládla odmítnout se zachováním dekóra, ale stejně... Aktuálně jsem se to snažila a snažím řešit s tou psycholožkou, ale zatim se to nedaří.

@babanci Ty si můj člověk. Mně je 31 a taky mi brali jen 2x, teda co si pamatuju. V tuhle chvíli se tomu vyhýbám už 18 let.

@rubika Joo, já tomu věřim, už jsem to o doktorech chlapech slyšela víckrát. Ale to, že mě cizí chlap vidí dole nahou, je pro mě větší trauma, než mladá necitlivá doktorka, co do mě hrábne. 😖

krystalka
22. srp 2017

@kusanagi87 - my jsme tak nějak od začátku byli rozhodnutí pro jedno....a zatím jsem nelitovala, synovi je 9 a půl a ani on se po sourozenci ještě vůbec nikdy neptal....pravda je, že sem tam jsem si říkala, že by bylo fajn, kdyby nějakého sourozence měl, že by si hráli spolu a nevisel by pořád jenom na nás, ale celkově jsme myslím spokojení všichni....on navíc ani kamarády moc nevyhledává, vystačí si sám a nebo s námi.....takže ne, nelitujeme, že máme jenom jeho....naopak, dneska když vidím miminka a batolata, tak si říkám, jak je fajn, že tohle už doma nemáme, že s tím naším už se dá rozumně domluvit (teda, asi než přijde do puberty :-d ), žádná touha po miminku mě při pohledu do kočárků nechytá, to svoje jsem milovala a miluju strašně moc, ale jedno mi stačí 🙂

Strana
z4