Litujete, že nemáte 2 děti (popř. více)?
Ahoj holky, teď doma aktivně zvažujeme, zda druhé mimi ano nebo ne. Někdy to vypadá, že 100 % ano a jindy jsme rádi, že zvládáme 1. Maminky, co máte jen 1 dítě, litovaly jste někdy, že jich nemáte nakonec více? Nebo maminky, co jste se přece jen nakonec rozhodly pro více jak 1, byly jste pak rády, že jste se tak rozhodly? 🙂 Vím, že to záleží na dané rodině...Ale nemám kolem sebe absolutně nikoho, s kým bych to mohla probrat a kdo by měl pouze 1 dítě (a stačí) nebo naopak více. Druhé potřebujeme tak trochu naplánovat, ptž musím vysadit antiko, chci zase brát prenatální vitamíny a teď se ještě musí srovnat cyklus a ovulace a co jsem na to u prvního brala bylinné přípravky, které mi skvěle pomohly, tak ty se zase nesmí při kojení.... Mám z toho hlavu jak pátrací balón.
@michaela_2 ta jsou úžasné👏❤
Vzdycky jsem chtela dve a mam dve a nelituju toho, vubec. Jsou od sebe dva roky, aktualne 1 a 3 a uz pomalu zacinaji byt partaci a ja pri pohledu na ne uplne taju, je to proste nekonecna laska krat dva😃
A co se tyce toho casteho argumentu "nechci druhe, protoze se chci maximalne venovat tomu prvnimu", tak si myslim, ze to spis muze byt trochu na skodu, ze pak ti rodice to dite dost dusi -- ve svem okoli jsem to uz parkrat videla. Osobne jsem nazoru, ze dat diteti sourozence je ta nejlepsi vec, co pro nej muzes udelat.
@dora13 Souhlasim, jsem presvedcena, ze pro dite je velke plus pro jeho vyvoj, kdyz ma sourozence 🙂
Take jsem chtela dve deti a nastesti se i podarilo, jsou take dva roky od sebe a jsou to partaci i kdyz je to nekdy narocne, kdyz jsou rozbroje, ale presto bych nemenila a je nadhera pozorovat jak vedle sebe rostou a vyviji se i po osobni strance, uci se respektovat navzajem atd. atd. 🙂
I kdyz se jedinackovi rodic venuje sebelepe, nemuze mu dat to, co sourozenec. Navic, kdyz se zamyslim a podivam hodne dopredu, az tu jednou jako rodice nebudeme, rada bych aby kazde me dite melo kolem sebe dal svoji rodinu. Diky sourozenci se z nich stanou stryc a teta, bodu netere a synovci (napriklad)...nezustane zadny sam a budou si doufam i oporou... Ano, muzu spolehat na to, ze dite jedinacek bude mit partnera a spolu deti a budou spolu az do smrti...ale...porad to neni tak, jako mit brachu ci segru, spolecne vzpominky na detstvi a rodice...
Jsem ze tri sourozencu a jsem za to rada, nechtela bych vyrustat sama i kdyz bych se nemusela uskromnovat, dostala bych vseho dost, tak bych se sourozencu nevzdala (a nemela jsem to jako nejstarsi a jeste k tomu holka, lehke). Jeden bracha ma pritlkyni (jedinacka) a rika, ze to casto neni med, ze je to hodne poznat (coz ovsem neznamena, ze je to tak u vsech) 🙂
Zajimalo by me, co by reklo samo male dite, kdyby si mohlo vybrat.... sourozenec ano nebo ne? 🙂
Kdyz jsem otehotnela podruhe, samo, ze jsem mela spoustu myslenek, jestli to zvladnu a jak... 🙂
Pro mě jsou děti dar! Z pohledu jedináčka, nikdy bych nechtěla jenom jedno dítě. Naštěstí se nám podařilo a děti máme dvě, chtěla bych strašně moc třetí, ale bohužel ze zdravotních důvodů to asi nepůjde ☹ jsem šťastná za dvě. A jak už tady bylo zmíněno - z každým dalším dítětem je to opravdu lehčí.
No ja sama bych si nedovedla představit detstvi bez sourozence. A ac velkej fanda do kojeni, ani nechapu to odkladani mladsiho sourozence kvuli kojeni batolete. Kdyby mi třeba někdo řekl, ze by segra mohla byt mladsi, a teda by nebyla takovej partak, ale ja bych byla dyl kojena, tak bych si asi tukala na celo a rozhodne vybrala segru, ktera je mi vekove bliz. Když vidim, jak spolu deti doma radi, vůbec nechapu, proc chce někdo jenom jedno.
@zuzka_b2 známá má jednu dceru - aktuálně je jí 7 a má jen jedno dítě kvůli své pracovní vytíženosti a celkově tomu, jak fungují. Jedno dítě můžeš s sebou vzít v případě nouze do práce nebo ti ho někdo pohlídá snadněji než 2, 3 a víc 🙂
Konkrétně na téhle situaci vidím, že tam dítě funguje spíš jako takový přívěšek za rodiči a jejich pracemi a koníčky.
Naprosto bez diskuze jí oba milují a dopřávají jí téměř vše, ale náplň toho času je přizpůsobena spíš jim, rodičům.
Zase to nelze kritizovat - oproti tomu znám maminku 3 malých dětí, která vůbec nevypadá, že by si to kdovíjak užívala a působí spíš věčně špatně naladěně, takže to už snad jedno dítě + spokojenou maminku k němu, ať už si to zařídí jakkoliv 🙂.
Jak jsem psala, my máme dvě a třetí je v plánu, nám by s jedním bylo smutno 🙂
Já to napíšu úplně upřímně tak jak to máme.
1. těhotenství - porod v čerstvých 18 letech - kluk 8 let - špatně s ním vycházím
2. těhotenství - 23 let - holčička 2,5 roku - dokonalý vztah
3. těhotenství - narodí se v 26 letech v únoru 2018 - chlapeček
Se synem je to velmi problémový vztah, trápíme se oba, nedokážeme spolu vycházet.
Dcerka je poklad, krásně spolu vycházíme, ačkoli k ní přistupujeme stejně jako k synovi.
Na miminko se moc těšíme, všechny děti jsou plánované, protože by nám přišlo smutné, že by vyrůstaly jako jedináčci - já jsem jedináček a naprostá fixace na matku mi velmi ztížila vstup do samostatného života. Tohle těhotenství vypadá, že bude poslední, neplánujeme další, ale co člověk ví, co bude za 10 let... Ale to už asi budeme chtít mít pohodu a klídek a ne opět mimčo a řešit odznova vše jako školky a podobně.
@sarkoc Mysím, že svou situaci moc hrotíš, jsou rodiče, které mají děti i rok od sebe, věř mi, že jak malá bude mít tři roky, bude chodit do školky, hormony se Ti vzbouří a budeš chtít další dítě, ted je jasné, že malé patří všechno a chceš ji dávat na 100% svůj čas i vnímání, ale příjde i čas, kdy Ti řekne mami já chci bratříčka nebo sestřičku a pak pochopíš, že jedno dítě je skutečně málo.
určitě nelituju, děcka jsou dar, uvědomuju si to...ale narovinu říkám, že mě to vstávání k miminům fakt štve...ve dvaceti jsem vyskočila v noci/ráno jak srnka a dalo se to, teď je to hrozný, čím jsem starší tím víc potřebuju spát, někdy mě ani děcka nevzbudí a vstává k nim muž, já je prostě neslyším...jo, cejtím se na to už staře, jsem unavená, nervní...ale nikdy jsem nelitovala, že mám děti 🙂))) mám 3 děti a už bych do dalšího nikdy nešla, fyzicky na to už nemám
@laritka Děkuji za názor, ale nemyslím si, že to moc hrotím, prostě to cítím tak, že by to byla momentálně šílená chyba...prostě neumím mít dítě z rozumu, protože by to vyřešilo dost věcí atd...dokud nepřijde ten pocit, že další dítě chci a těším se na něj, tak to podle mě není správné...a myslím, že máme fůru času, jsem relativně mladá...a malá do školky nejspíš nepůjde, možná do lesní na pár dní v týdnu...s manželem ji do státní určitě nedáme. O těch dvou školkách, co máme ve městečku, jsem ještě neslyšela nic dobrého a nedělám si iluze, že je to jinde o moc jiné, nelíbí se mi obecně ten systém 🙂
@kusanagi87 nevím jak vám to dopadlo,ale já vždy chtěla 3 děti a pak aspoň aby byli ty dvě,ted čekám druhé a od té doby jen a jen problémy ve vztahu a vše je zničené,netěším se na mimi a jsem z toho zoufalá,ale zase vím jak je bezva mít toho parťáka a doufám,že dcera bude jednou taky ráda.
@sedmikraska84 zatím jsme nakonec ve fazi ze zkousime druhe 🙂 vztah zatim dobre, manzel byl pro 🙂 akorat nam to nakonec trochu nejde mno...ale tak to je jina otazka. Uvidime, jaka to bude peo vztah zatez, az bysme meli ty drobky 2.
Mrzi me, ze u vas jsou same problemy ☹ Partner druhe nakonec nechce?
Ne, máme 2 a občas si říkám, že mohly být i 3,ale nechci být stará matka a byt není nafukovací.

Taky takové akční kamarády máme 👍 a taky to "příště" snad v tomhle vylepšíme :D