Tříměsíční se najednou vzteká u kojení

bayt
21. dub 2018

Ahoj, už asi pět dní se mi malý začal vztekat u kojení. Vždy to byl velký jedlík, příbiral i 300 gr týdně. Celé dny je teď nespokojený, víc spavý, jí méně než dřív. Zdá se mi, že by si dal, ale když nabídnu prso, tak se vzteká. Když nabídnu druhé (které teď dávám méně, protože mě bolí), vzteká se méně, i když maličko pořád. Vůbec nevím, co dělat, možná nechce tolik jíst jako dřív a vzteká se, že nechce prso a já mu ho cpu? Nebo jiný problém?:/

bayt
autor
21. dub 2018

Ještě bych měla napsat, že mléko určitě mám, když déle nekojím, tak z prsu u kojení přímo ukapává. Kdykoliv zmáčku prso, jde ven mléko.

vanea
21. dub 2018

Může být taková spousta důvodů...teče mu to moc rychle a nestíhá, je mu teď teplo a nemá takovou chuť, rostou mu zoubky, bojkot, jestli má dudlík tak i z toho, vadí mu chuť - nebereš nově prášky, nebo nejíš jinak? fakt cokoliv no..my měli okolo toho 3-4m stavy, že se s řevem u prsa propínal, otáčel hlavu...po týdnu to obvykle přešlo (stalo se to víckrát), je to nějaké bájo období :( já to sváděla na bolest bříška a musela jsem častěji měnit polohy, mně se prsa nenalívala a byly pocitově prázdné (ale mlíka bylo dost), jen se to prckovi blbě drželo v pusince...takže se vztekal..dej tomu pár dní a uvidíš🙂

bayt
autor
21. dub 2018

@vanea Nemá dudlík...neberu nové prášky, jinak asi taky nejím bych řekla. Už to bude ten týden, tak uvidíme :(( Skoro bych si tipla zuby, protože má věčně ručičky v tlamičce a hrozně slintá, dělá mu dobře, když mu masíruju dásničku. Ale nic tam nemá.

vanea
21. dub 2018

@bayt ono ty zoubky rostou na etapy, prý to bolí už když se něco začíná dít v dásničce, dokonce i měsíc a víc nemusí zoubek vylézt..co je na tom pravdy nevím :( uvidíš, snad se to brzy zase upraví, naštěstí mají prckové období a nic netrvá moc dlouho :X držím palce!

dora13
21. dub 2018

Zkus si precist neco o bojkotu kojeni, takhle presne to zacalo u nas... Ale ve trech mesicich to muze byt i jen spurt, proste ho stve, ze to netece tak rychle. Drzim palce, at je to to druhe, bojkot je strasny zlo😶

takyjedna
21. dub 2018

Bojkot kojeni. Objevuje se prave kolem 2-3 mesice. Taky jsme si tim doma prosli a bylo to peklo. Trvalo to snad mesic. Tekly mi nervy kolikrat az na podlahu, ale vydrzeli jsme to a kojim dal, uz 14 mesicu. Zadej si to do googlu, vyjede ti spousty clanku a rad.

bayt
autor
22. dub 2018

@dora13
@takyjedna holky mne to mliko tece kolikrat samospadem, tak nevim....? A nemela bych dokrmit? Aby nemel hlad. Jinak sem mu asi objevila zoubek; uvidime co na to doktorka.

dora13
22. dub 2018

@bayt a mas pocit, ze ma hlad? Place hlady, min cura, je apaticky? Pokud ne, urcite bych nedokrmovala. Pokud by se opravdu jednalo o bojkot, tak dokrmovani je bleskova cesta k ukonceni kojeni, bojkotari se toho chytnou okamzite a pokud je to jen spurt, tak je to zbytecne🙂 Ja bych jeste par dni pockala a uvidis, co z toho bude🙂

takyjedna
22. dub 2018

@bayt To se ti muze jenom zdat, ze ti tece dost mlika. Vetsi objem ho tece jenom pri spusteni laktace, ale po par vterinach se tok dost zpomali, to se citlivejsim detem nemusi libit a pak se vztekaji. Urcite bych teda tri mesicni dite nicim nedokrmovala! Bud trpeliva a nabizej prso. Kdyz nechce, tak nechce. Zkusit za chvili znovu. Zkus zmenit polohu. Moje holka se nejvic vztekala, kdyz jsem ji chtela kojit vsede. Hodne nam pomohlo zacit kojit vleze a kojim tak doted. Neprisaje se k prsu v noci v polospanku lepe? Vyuzij toho a vem si ho do postele a koj hlavne v noci. Kdyby to fakt neslo, zavolej si laktacni poradkyni domu. A pamatuj, ze zadny dite dobrovolne hlady a zizni neumre ;) Jak to prislo, tak to zase odejde... Ale treba tady jenom placam do vetru a roste mu jenom zoubek a za par dni se zase bude kojit s chuti;)

bayt
autor
22. dub 2018

@dora13 apatický není, ale o dost víc spí než dřív a hodně mrčí u toho kojení a vzteká se - ale zdá se mi, že má chuť si dát..takže je to zvláštní

bayt
autor
22. dub 2018

@takyjedna Ano v noci se přisává docela bez potíží...a vždycky se u jednoho prsa vzteká víc než u druhého, nechápu, čím to je. Akorát že v noci mu dávám je když se vzbudí, většinou vezme, někdy taky ne (budí se asi 5x za noc a hodně pije před spaním i po)

Jinak já mám právě i často mokré tričko a i když se odtrhne od prsa v průběhu kojení, tak mi třeba i stříká z prsu mléko, tak nevím.

Napíšu v úterý,to jdeme k Dr - tak schválně, zda to je zoubek

dora13
22. dub 2018

@bayt pri zubech se deti naopak koji vic vetsinou, uklidnuje je to a pomaha na bolest. Fakt bych si vsadila na bojkot nebo spurt, tim spis, kdyz pises, ze v noci se koji dobre. Kojila jsem bojkotaare vic nez rok, mam s tim bohuzel bohate zkusenosti😬
Kazdopadne drzim palce, at to brzo prejde!

bayt
autor
22. dub 2018

@dora13 on chce casto a prisaje se, ale nadává pak....ale co je divný že zárověn spí mnohem mbohem víc

bayt
autor
22. dub 2018

@dora13 jo a nejvíc se vzteká pozdě večer

bayt
autor
22. dub 2018

@dora13 a ještě nevím zda tam je souvislost - dnes se začal přetáčet na břicho

bayt
autor
24. dub 2018

@dora13 tak si mela pravdu, je to bojkot...malej se vzteka, ze musi vic sat

ladyhacek
24. dub 2018

@vanea syn měl rudé a nateklé dásně 3 měsíce.
Chtěla sjem napsat že to bdue nejspíš bojkot kolem 3m nastává , ale jak tu máš už jasno 🙂. Bojkot je každého jiný trvá 7-10 dní. Pokud jí alepoň něco (většinou děti často pijí v noci jak jsou v polospánku a hladové 🙂) tak bych neřešila a žádné UM či dudlík nedávala.

bayt
autor
24. dub 2018

@ladyhacek ji hodne resp vcera na kontrole mel po mesici zase kilo nahore....zatim to bude tech deset dni