Miminko narozené po rozvodu jinému otci...

hondaholka
19. črc 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je tady někdo, komu se narodilo, nebo má narodit miminko a nejste ještě rozvedená? S přítelem jsme spolu přes 5 let. Bohužel ale jsme si řekli, že rozvod necháme na pozdr jo ohledně staršího syna, který je asperger a manžel taky a posílá ho tak trošku proti nám, máme střídačku po týdnu a manžel mu řekl, že kdyby se maminka znova vdala, tak on by šel do dětského domova, cit jsem mu vymluvila, je chytrý.... Je teď ve věku kdy má už svůj názor takže skvělý, ale teď k věci : v prosinci se nám má nečekaně narodit miminko, bohužel ale teď teprve budeme řešit rozvod a je ještě 300 dní po rozvodu lhůta, že se miminko píše na bývalého manžela.... Je tady nějaká možnost, že by to tak nebylo? Že by třeba se před porodem oba dohodli, že manželův není a je přítele? Budeme se brát ale nestíháme rozvod a svatbu do 25.12 což je termín porodu.... Za každou radu budeme moc rádi 🙏🍀 děkuji

mimco
19. črc 2023

@hondaholka svatba, jediná možnost

kitycat
19. črc 2023

No ak sa nestihate vziat, tak akonotca zapisu manzela.

Tennpotom bude musiet zapriet otcovsrvo, tvoj priatel poziadat a bude to riesit sud.

Pre tvojho asperger manzela to ale znamena vyzivovaciu povinnost i pre dieta, ktore nie je jeho, tak snad to bude motivacia na rozvod

Snad som nenapisala blbost

laxesis
19. črc 2023

Je nutný rozvod a svatba, oboje před narozením dítěte. V jiném případě bude ex muset popřít otcovství, přítel zas žádat soud atd.viz výše.

merope
19. črc 2023

Ještě mě napadá, že jde taky udělat svatbu jen s dvěma svědky jako před úřady a pak udělat nějakou pořádnou s veselkou někdy později.

mamora
20. črc 2023

@hondaholka Pokud do porodu budete rozvedená, vzala bych dva svědky a šla na úřad se vzít. Je to tak nejjednodušší a bez dohadů a bez soudů. A poté si udělat svatbu dle svých představ.

irmamala
20. črc 2023

Co se vzit, ale podle meho se nestihate ani rozvest, pokud jste jeste ani neposlala papiry. My jsme zadost podali pred pul rokem, na vsem jsme se dohodli a stale jeste neni rozsudek pravomocny.

jaja01k
20. črc 2023

Před narozením miminka je jediná možnost svatba. Pokud to nestihnete, musíte počkat, až se miminko narodí, potom (ex)manžel podá žalobu na popření otcovství.