Otec dítěte nechce být zapsán do RL, popírá otcovství. Na co mám právo?

janiis87
26. led 2021

Ahoj holky,
Dostala jsem se do takové složité situace a nevím, na co mám právo...
V létě jsem si začala se zadaným chlapem, kterému to roky doma neklapalo, nejdříve to měl být milenecky vztah, ale zamilovali jsme se, všechno bylo sluncem zalité. Začal mluvit o dítěti, basnit, že by si ho přál a abych věděla, že když to přijde, postaví se k tomu čelem.
A teď když to přišlo, uvědomil si zodpovědnost, od té ženy odejít nechce a teď popírá vše a nutí mě k potratu. Tvrdí že se k ničemu nepřizná, žádný test otcovství neodstoupí, že rodiče nechce a pokud já ano, ať na sebe vezmu veškerou odpovědnost. Může na mě něco vytáhnout abych u soudu neuspěla aby byl v RL a platil výživné?
Děkuji za odpověď...

maaaadlaaaaa
26. led 2021

@janiis87 Nemůže nic, buď to udělá dobrovolně v tichosti, aby to žena nevěděla a nějak se domluvíte i na penězích nebo se budeš soudit.

zuzkasim
26. led 2021

Pokud se budeš soudit, tak na vyzvání soudu test otcovství podstoupit musí. Bude mít své povinnosti (platit alimenty), ale i práva - vídat se s dítětem a o ledasčem spolurozhodovat a to i později, byť třeba první roky bude dělat, jakože dítě neexistuje a za pár let si pak vzpomene. K pořizování dítěte po párměsíční známosti se ženáčem se radši vyjadřovat nebudu... kdo chce kam...

janiis87
autor
26. led 2021

@maaaadlaaaaa on se žene doma přiznal, ona mu zřejmě odpustí, ale ted říká že jsme spolu neměli a nemáme nic společného, ze to byl omyl a žádné dítě nechce, ze žádný test dělat nebude.

maaaadlaaaaa
26. led 2021

@janiis87 O tom bohužel nerozhoduje on, jestli test bude nebo nebude, jako nerozhoduje o tom jestli si to malé necháš. Nařídí mu to soud. Měl víc přemýšlet, teď už to nezachrání a tímhle stylem přijde o všechny kolem sebe.

janiis87
autor
26. led 2021

@zuzkasim ženatý není, neklapalo jim to, i když to můžou tvrdit všichni, ale bylo to tak. Bylo nám spolu tak dobře, že dítěti jsme se nebránili, mě je 33 a jemu 45, ale necekala jsem, že on se pak k tomu takhle postaví, ani ve snu...Nevim, jestli může dělat nějaké zle i u soudu, aby dosáhl svého, já bych na to nemela nervy. Jestli je lepší ho nechat být a neuvadet, nebo ho postavit před hotovou věc, že když se nepřizná dobrovolně půjde to soudně.

janiis87
autor
26. led 2021

@maaaadlaaaaa říkal že je mu to jedno, ať si každý říká co chce, že on má taky snad právo rozhodnout jestli to dítě chce. Ne jen na mě.

tulikiss
26. led 2021

@janiis87 jakmile prestane mit pod kontrolou sve spermie, uz o nich nerozhoduje. o tom jestli bude nebo nebude mit dite rozhodnout mohl tim, ze by pouzil kondom. ted uz je rozhodnuti na tobe.

amazonkajanik
26. led 2021

@janiis87 nejsi první a bohužel ani poslední,která se dostala do podobné situace. Může se bránit jak chce,ale soud nařídí,zaplatí i testy(které nejsou levné) a bude platit i něco z výbavy pro dítě. V 45letech moc rozumu nepobral. Přát si dítě a pak ne,není jako chtít si pořídit pejska (a i to se mi protivy,když ho dá někdo po pár měsících pryč)
záleží teď jen na tobě,jestli to zvládnete samy s dítětem bez něj. Ale jakmile by přišel po xletech,že ho chce vidět,asi bych ho hnala vidlema.

maaaadlaaaaa
26. led 2021

@janiis87 Může asi vyšilovat, že to nemáš s ním atd. to bude s muset kousnout, protože test mu zavře pusu. Tady nemá co víc k tomu říct a co na tebe házet. Buď v klidu a být tebou soukromí a jak to vlastně bylo si nechám pro sebe, nic nám do toho není. 😉 Je to asi čerstvý, když si v srpnovkach, nechala bych ho chvíli být, hodila se do offlinu a on se ozve sám nebo se mu to rozleží v palici a prostě s tebou na tu matriku půjde, když se normálně domluvíte a nebudete se věčně hádat a dělat si naschvály jak malý děti. Máš ještě půl roku na to se s ním nějak domluvit.

maaaadlaaaaa
26. led 2021

@janiis87 🤣🤣🤣🤣 On má právo rozhodnout jestli ho chce a necháš si ho? No to má a ve chvíli, kdy má ještě sperma u sebe jak krásně napsala výše @tulikiss .

zuzkasim
26. led 2021

@janiis87 Ano, žádnému chlapovi, co chce mladou milenku, to "doma neklape"🙂 Znáte se chvilku, blbost vás obou, tvoje možná trochu větší, protože ty si ty následky poneseš víc. Teď už on rozhodovat nemůže o ničem, je to na tobě. Dítě je na cestě, nejsi úplně nejmladší, snad jsi už i dost let pracovala a máš nějaké zázemí, navíc sis ho přála, z mého pohledu by byla další neuváženost uvažovat o potratu (ale samozřejmě nejsem ve tvé kůži, rozhodnutí je jen na tobě). Musíš se pak rozhodnout, jestli to s dítětem chceš zvládnout sama nebo ho chceš jako otce skutečně uvést. Jednoduché nemusí být ani jedno ani druhé. Nevím, v jaké jsi situaci, jestli máš vlastní bydlení, které jde utáhnout z rodičáku, jestli máš někoho, kdo by ti s prckem případně trochu vypomohl (být na dítě sama 24/365 je fakt záhul, ale i to zvládla spousta ženských). Ber to čistě rozumově, žádné city ani kladné ani záporné (lásku, pomstu, křivdu...) do toho teď zkus netahat. Jestli máš někoho blízkého (rodiče, sestru, dobrou kamarádku), zkus situaci probrat i s ním. Jestli je to chlap, který je jinak normální, krom toho, že se ke vztahům nehodlá postavit zodpovědně, má normální zaměstání, vydělává, běžné koníčky, fajn přátele, víš něco málo o jeho minulosti a nebojíš se, že by dítěti fakt mohl dělat nějak zle nebo tobě naschvály, tak bych možná o jeho peníze a možnost mít pro dítě otce stála. Ale jak moc se znáte těžko říct, viz to, co probíhalo doposud. Chlapec je teď asi dost zaskočen, možná až se mu to v hlavě usadí, bude s ním rozumější řeč. Taky je otázka, jestli už někde nějaké jiné děti má?

leniczka23
26. led 2021

Asi takhle, pokud bych byla dostatečně zajištěna na to uživit dítě sama a nejen uživit, ale dopřát mu nějaký standard, vykašlala bych se na něj. Nicméně ani to ti nezaručí, že si za 10let nevzpomene, nebude ty testy otcovství vyžadovat a pak se domáhat i práv a bude chtít být ,, vzorným" otcem.
Pokud bych věděla, že dítěti nemohu sama dopřát to co bych chtěla, soudila bych se. Ale.to muzes až po porodu, jeho pošlou na testy otcovství a pokud je otcem, napálí mu nejen alimenty ale i alimenty na tebe a jeste od nej můžeš žádat příspěvek na vybavicku. Přeji šťastné rozhodování.

gramar
26. led 2021

@janiis87 Můžeš se soudit, pak je asi potřeba počítat i s naschválem z jeho strany... Na druhou stranu já být na tvém místě zatnu zuby, pošlu ho do prdele a dítě si nechám bez něj. Lehké to nebude, budeš mnohdy rýt hubou v zemi, ale zvládnout se to dá...

sudylichozrout
26. led 2021

@janiis87 Jasne, neklape mu to, s partnerkou nespi a tebe miluje 😆 Uplne klasicky scenar, celkem me udivuje, zes mu na to ve svem veku skocila. Ale co se da delat, no. Takze... Bud se budes soudit, nebo se na nej vykasles. Pokud ho uvedes jako otce a budes se soudit o aliky, mohla by ses klidne dostat do situace, ze by ti zacal skrze dite, jehoz otcem bude i uredne, delat peklo na zemi. Kdyz nebude v RL, nema povinnosti, ale ani prava. Nastesti pro tebe. Na druhou stranu dite ma pravo na otce, at uz je jakykoliv. Takze rozhodnuti je na tobe.

emmuska18
26. led 2021

Tak to je hezké hovado, když si udělá dítě a nechce s ním nic mít 😵 ale soudně by se to podle mna dalo řešit

klokanka31
26. led 2021

@janiis87 ohledně testů se ho fakt nikdo ptát nebude jestli chce nebo nechce, bude muset, pokud to dáš k soudu.

klokanka31
26. led 2021

@janiis87 Ale zřejmě to je pěkný blb, pokud bys to zvládla finančně sama, tak bych se mu nevnucovala. Aspoň by pak neměl na dítě právo si ho půjčovat atd.

klokanka31
26. led 2021

@amazonkajanik Otázka jestli dítě fakt chtěl nebo to je další z týpků co mají spokojené rodiny, ale milence říkají jaké je to doma peklo, že se rozvedou, vezmou si milenku, a že s ní chtějí dítě... Jen aby byla milenka poslušná a nedělala problémy. A když už se problém vyskytne, tak honem zdrhají zpátky ke své rodině a s milenkou nechtějí nic mít, natož dítě 😒

amazonkajanik
26. led 2021

@klokanka31 to nepopírám,že to tak mohlo být. Ale rozum do hrsti. Mám milenku,věk přes 30,bezdětná. Krucis,biologické hodiny netikaji,ony rovnou řrvou. Takže vyslovit myšlenku "dítě bych chtěl " je jako před hladovym lvem běhat se steakem v ruce ...

klokanka31
26. led 2021

@amazonkajanik ☺ no jo, oni někteří chlapi řeknou cokoliv, jen aby si mohli užívat... A nebo se spoléhají na to, že pak z toho vycouvou a ženská nemá koule na to si dítě nechat, a raději se nechá dotlačit do potratu.

marrom
27. led 2021

Jestli chceš peníze právo na to máš...pravděpodobně ovšem docilis toho ze tě začne nenávidět včetně toho prcka. Jak zatlacis chlapa do rohu rozjedes neskutecnou bitku plnou práv a povinností, ale rozhodně ne lásky a pochopení. Zvazila bych dobře když už tě miloval a dítě chtěl, jestli hned ze začátku zvolit cestu vydírání a výhrůžek. Třeba doma opravdu šťastný nebyl a jen se lekl a následně utekl domů jak malé a zbaběle děcko. Divím se ze si mu na to skočila a nechala se naprcat když se domů vracel za manželkou a dětmi. Jedna velká rodina z vás asi nikdy nebude. Tak bude dobrý když se třeba na nějakou dobu stahnes a zamyslís se nad tím jak hrozně musí být jeho ženě. Promiň nechci tě odsuzovat ale víc mi je líto té druhé strany a ty zvas co chceš.

irmamala
27. led 2021

Když Vám spolu bylo tak dobře a chtěl dítě, proč se s partnerkou nejdřív nerozešel? Nechápu, kolik ženských si dobrovolně podělá život.....