Jaké jsou vaše hobby?

martiniquest
24. led 2021

Zeny, napada me oddechove tema - jake mate hobby? A drzite se jednoho koryta nebo to stridate a zkousite nove? Ja dva a pul roku zpet propadla hackovani, vydrzelo mi to intenzivne rok. Pak jsem presla na siti (strasne navykovy a drahy konicek), ale pote, co jsem obsila syna od hlavy az k pate jsem si dala pauzu. Nasysleneho materialu k hackovani ani siti nemam nikterak mnoho a stroje (jo, koupila jsem si rovnou dva nove) mi vydrzi do konce zivota a jeste je treba nekomu predam. Ted na me jde akvarelova malba a na eshopu na me vyskocila opet neprilis nizka suma (proti siti je to jak kapka v mori), tak si rikam, jestli jsem blazen nebo co, ale potrebuju se nejak realizovat i mimo deti. K tomu se snazim na sobe makat po fyzicke strance, ovsem potrebuju i tvorit. Jak jste na tom vy?

klokanka31
24. led 2021

@martiniquest Já ráda vyšívala a stavěla puzzle, to mě teda teď trochu pustilo, ale miluju čtení, a malování obrazů podle čísel.

martiniquest
autor
24. led 2021

@klokanka31 Co to znamena malovani podle cisel? Zase neco neznam 😂

klokanka31
24. led 2021

@martiniquest Mrkni na zuty.cz

codal
24. led 2021

Píšu pohádky pro svoje holky a ráda je fotím. To mě hodně baví.

izz76
24. led 2021

Můj největší koníček je čtení, knížky miluju od dětství. Další koníček je jóga, cvičím přibližně dva roky a jsem ráda, že jsem po dlouhé době objevila cvičení které mě hodně baví.. Víc koníčku nemám, není čas.

lennus
24. led 2021

@martiniquest Moc ráda vařím a peču dorty k narozeninám pro svoje blízké, víc jsem začala až na mateřské, ráda zkouším i nová jídla, už i občas trochu experimentuju, odebírám dva food magazíny, sleduju food blogy a mám spoustu kuchařek. Hodně mě zajímá zdravá strava, psychosomatika a různé alternativní směry, právě čtu knihu Umění být zdráv od Jana Vojáčka. Baví mě sport, teď zase zkouším běhat a do toho trochu cvičit, od jara brusle a kolo, to mi pomáhá i proti depkám. Mám ráda přírodu a rádi do ní jezdíme na výlety, rádi cestujeme i do zahraničí, to nás s manželem vždy moc bavilo.
Do budoucna bych ráda zkusila latinskoamerické tance, s mužem jsme se dali dohromady ve folklórním soboru, to byl dlouhé roky můj velký koníček, láká mě keramika, cizí jazyk - asi Fj, ke které jsem už trochu přičichla, žili jsme chvilinku v Paříži, taky zkusit hrát na klavír bych chtěla, říkám si, že život mám snad ještě před sebou a je fajn mít výzvy a zkoušet nové věci plus na sobě pracovat, rozvíjet se a být i inspirativní pro partnera. Ráda bych více četla, ale teď s dětmi se na knížky nedokážu tak soustředit a opravdu mi trvá něco přečíst, večer už jsem často unavená. A jsem hodně společenská, ráda se scházím s kamarády a občas i někoho někomu zkouším dohodit. 😀

lennus
24. led 2021

@codal To je krásný koníček, máš některé i k dispozici nebo opravdu jen pro holky? Moje neteř kdysi napsala pohádku a teď kamarádů holčička a líbí se mi to.

gracinka7
24. led 2021

Ráda čtu,
zpívám (jako malá jsem se tím chtěla i živit, ale nikdy jsem nenašla odvahu),
sportuju (kolo a běh teda ani náhodou, jinak cokoli),
zajímám se o starověký Egypt.

zuzkasim
24. led 2021

Ráda čtu, šiju a jezdím na kole, to jsou vyloženě stálé koníčky, už od dětství. Poslední dobou jsem začala i víc propadat turistice, ale jen tak zlehka. Jinak brusle, lyže (učila jsem se až jako dospělá a moc mi to nejde, ale jezdím ráda, i když velmi opatrně), celkově mě zajímá móda a krejčovina, pedagogika, psychologie.

martiniquest
autor
24. led 2021

@lennus S tim ctenim to mam podobne. Potrebuju se do toho ponorit na x hodin. Od toho se odbihat neda. Driv jsem cetla 1-2 knizky tydne. Dneska jsem to nahradila poslechem prednasek/diskuzi na tema zdraveho zivotniho stylu - coz je pro me jinymi slovy duchovni rozvoj, psychosomatika, zdrave jidlo, minimalismus,...
Rada bych pridala vic pohybu venku (beh), ale odkladam to na jaro, az si budu moct jit zabehat bez deti a za svetla (manzel jezdi domu kolem pul 5)

jajulin
24. led 2021

Před pár lety jsem objevila genealogii a děsně mě to chytlo. Po večerech a nocích se prohrabávám online matrikami, louskám kurent a hledám střípky mých dávných kořenů.

martiniquest
autor
24. led 2021

@jajulin wow, to je zajimave. Moje sestrenice pres dve kolena se tomu taky venuje a me to fascinuje. Historie me nejak nestihla polibit

codal
24. led 2021

@lennus já jsem je nechala vytisknout ve fotolabu jako fotoknihu a holky to dostaly k narozeninám, ale jinak jsem je nikdy nikde nepublikovala, tak dobré zase nejsou🤣. Ale bavilo mě to. Dokonce jsem jim k tomu namalovala obrázky, což byla asi ještě větší výzva, protože malovat fakt neumím, ale bavilo mě to a holkám se líbí ❤️. A teď o Vánocích jsem ji napsala takové krátké adventní příběhy jako adventní kalendář, na každý den jeden kraťounký příběh o nich dvou s nějakým zimním nebo vánočním úkolem a holky z toho byly nadšené. To jsem sdílela do jedné tvořivé skupinky na fb, tak tam si to některé maminky chválily, což mě moc potěšilo 🥰. Jinak žádný Andersen nejsem, ale je to fajn relax, trochu se tak realizuju.

codal
24. led 2021

@gracinka7 ještě před Coronou jsem chodila do sboru (gospelu), hrozně mě to bavilo, úžasný relax ❤️.

drep
24. led 2021

Já jsem konzerva a neměním vítězný tým. Takže od malička miluju jezdectví a turistiku, literaturu. Od chvíle, co pracuju, je můj zásadní koníček intenzivní a urgentní medicína,, ve třiceti jsem cítila potřebu zlepšit kondičku, tak jsem přidala běh. A od té doby, co to začalo bavit dceru, zase ráda skládám lego, zatím duplo, ale všechno bude

lennus
24. led 2021

@martiniquest To máme podobné, budu ráda za tipy na zajímavé přednášky, rozhovory a poslech, díky. Teď mě zaujalo otužování, miluju od dětství saunu, i děti chodily od mala, chci zkusit vlézt do řeky. A minimalismus je mi také blízký, snažím se o tento přístup ve svém bytě. Duchovní otázky také, jsme věřící a studovala jsem částečně trilogii.

lennus
24. led 2021

@codal Ráda bych si tvoje pohádky přečetla a s těmi adventními příběhy jsi mě inspirovala, moc obdivuju kreativní lidi 😉

blondynka400
24. led 2021

@martiniquest já hlavně práci. Ta mi bere fakt hodně času 😀 A zbytek cokoliv, co se týče sportu. Jak s dětmi, tak sama, to hlavně posilovna (když mají své tréninky). To je věc, kterou moje tělo a hlava fakt potřebuje. Jen teď je to vše na dvě věci v tomto směru, moc se toho dělat nedá....
Jinak ráda vařím a peču a neberu to jako ztrátu času, naopak. Tvoření někdy občas s dětma, něco je fajn, ale že bych to dělala nějak dobrovolně, to fakt ne. A hlavně na to nemám tedy vůbec čas... A4 teď jsem o víkendu vyráběla 3D perem a to není zlé, dá se tím dělat spoustu věcí....

kevi1
24. led 2021

Mimo covid ma bavilo asi najviac chodit tancovat a trenovat spolocenske tance. Pred covidom sme s manzelom chodili na kurzy 1x do tyzdna. Potom - Je to sice blby konicek ale sme s manzelom blazni do kina, takze to tiez je asi konicek skoro v nasom pripade 🙂 a samozrejme cestovanie - moj ciel je prejst kazdu europsku krajinu (chyba mi ich uz len 5) a navstivit vsetky pamiatky na Slovensku a v CR.
Mame psa, takze to je tiez take hobby, sme kvoli tomu hodne von, takze nase velke hobby je turistika. V minulosti som sa najviac venovala pisaniu - mala som relativne popularny blog a napisala som par kniziek ale nikdy som ich nemal ambiciu vydat.
Momentalne pisem obcas clanky na web, hodne citam jak je covid (to je moj konicek od mala, teraz uz skor literaturu faktu), cvicim a pozeram firmy (filmy milujem tiez od mala). Jo, a co mam syna tak moj velky konicek su kocarky. O kocarkoch viem vsetko a raz ked ma prestane bavit moja praca, budem predavat kocare.
Ale moj najvacsi konicek je moja praca 😍

codal
24. led 2021

@lennus Ráda ti je pošlu, tak mi do SZ pošli email, já ti to tam pošlu;).

martiniquest
autor
24. led 2021

@lennus Krome uplne klasiky v podobe Duska na 101 zpusob mam rada Svobodne universum a Petra Horkeho na YT, obcas je neco zajimaveho v DVTV. Vyhledavam rozhovory s Annou Hogenovou, Pavlem Moricem, Martinou Viktorii Kopeckou, Honzou Vojackem, Margit Slimakovou...

anakolut
24. led 2021

@martiniquest Hogenová je skvělá. Visela jsem jí na rtech, už když mě učila.

martiniquest
autor
24. led 2021

@anakolut Tak to tise zavidim. Ja vystudovala prirodovedny obor, ale k filozofii mam hodne blizko

lennus
24. led 2021

@martiniquest K Hogenové jsem chodila na přednášky z filozofie na VŠ. H. Vojáčka teď čtu, tu jeho novou knihu a taky ráda poslouchám. Zaujaly mě rozhovory Cukrfree - podcast, s ním a třeba s Kitchenette, to je taky inspirativní žena.

anakolut
24. led 2021

@martiniquest Ona je prostě opravdová a září jak sluníčko. Nevím, jak lépe ji popsat. Jen si na ni vzpomenu, tak se usmivam.

lennus
24. led 2021

@anakolut Studovala jsi také na HTF? 😉

martiniquest
autor
24. led 2021

@lennus Jeste jsem si vzpomnela - ohledne minimalismu ma pekna videa Hana Winkel a na minimalisticky satnik a capsule wardrobe jsem hodne koukala na francouzskou navrharku Justine Leconte

maaaadlaaaaa
24. led 2021

@martiniquest kreslení a malování. A co se týká akvarelu, tak tam se vyplatí si za barvy připlatit.

anakolut
24. led 2021

@lennus Ne, na PEDF. Ale už je to tak dlohooooo...

la_amanita
24. led 2021

Canicross a jóga, momentálně pracuji na stoji na hlavě a na jeřábovi. Hodně čtu, i když co jsou zavřené knihovny, je to bída. Nedávno jsem si stáhla Duolingo, tak oprašuju jazyky. Sbírám turistické známky, s tím se pojí cestování, specializuju se na hrady a zámky, s tím jsem spojená i profesně, takže jak zaměstnání, tak brigáda je s nimi spojená. Občas něco upeču, ale to se dost bije právě s tím pobytem venku. A pak mě zajímá téma feminismu a odborového hnutí, celkově levicové myšlení.