Kniha Prosím spinkej / spánkohraní. Máte zkušenost?

agnes_123
19. zář 2020

Dobrý den,
zaujala mě kniha Prosím spinkej. Je mi ale divný, že ji nemůžu sehnat nikde z druhé ruky. Kdyby to byl takový bestseller, jak píšou na stránkách, tak ji plno maminek bude posílat dál do světa...
Máte zkušenosti? Vyplatí se knihu pořídit?

marketka_m
19. zář 2020

taky mě zajímá!!!!
@agnes_123 máte problémy se spinkaním?? my jenom v noci... večer usíná krásně, musím sice sedět blízko ale do pár minut tuhý po kojení.... ale v noci musí být u prsa a spát se mnou :( ani nevím zda to je dobře nebo špatně...nejhorší je ten nátlak rodiny.. už bys ho měla přesunout, už by měl usínat sám, nech ho vyplakat.. minutu dvě atd.. už pomalu by měl být v pokojíčku, proč nespí v noci ve své posteli.. atd... malý má 10 měsíců...jak to máte vy?

miki19
19. zář 2020

Tak za sebe tuto knihu můžu jedině doporučit..já ji měla a moc mi pomohla. Dcerka byla věčně uplakané a nespavé miminko a okolí mi dávalo rady typu:" Jak jsi si jí naučila, nesmíš jí moc nosit/chovat, nech ji vyřvat" atd. což mě deprimovalo a cítila jsem se ještě více neschopnější. Kniha mi sice nenaučila dítě uspat a přestat plakat, ale více jsem se dokázala vžít do dcerky a přizpůsobit se jejímu rytmu a HLAVNĚ... NASLOUCHAT SAMA SOBĚ a to mi nejvíc pomohlo..pak jsme se dcerkou vyspali obě 🙂. Knihu jsem však záhy po přečtení prodala, abych pomohla i jiné mamince..

jjasmina
19. zář 2020

@marketka_m No u nás je to tak, že ano ona usne, někdy je ale za hodinu vzhuru, někdy za dvě , vydrží spat max 2,5 hod, probudí se a šup k prsu, pak ji přešoupnu do postýlky a takhle je to prostě až do rána.

pipi_puncocha
19. zář 2020

Já teda knihu moc doporučuju, neprodala jsem ii právě proto, že si ji chci nechat do budoucna a půjčovat i kamarádkám.

Rozhodně to není návod na to, jak "přinutit" dítě spát celou noc samotné, spíš takové laskavé ujištění, podpora, já jsem se po přečtení cítila o dost lépe a víc odhodlaná to dělat jak to dělám....

Jen pro info, syn má 10m, neodložitelný, spí jen s prsem v puse, když se pohnu v posteli byť pár centimetrů je hned vzhůru, za noc se přisaje a pustí tak 30x určitě.

levandule_k
19. zář 2020

@marktetka_m Nikdy zásadně nenechávat dítě vyplakat.

„Pláč kojence je jediným způsobem, jak přilákat pozornost své matky po odloučení od ní s cílem zajistit své vlastní přežití. Odpovídání na pláč dítěte je instinktivním chováním matky. Opouštění plačícího dítěte je evolučně nevhodné a biologicky škodlivé chování jak pro matku, tak pro dítě. Spánkové techniky zaměřené na opouštění plačícího dítěte způsobují, že dítě znejistí ve vztahu ke své pečující osobě. Když pláč utichne, rodiče se mylně domnívají, že je spánkový trénink úspěšný a dítě se naučilo usínat bez pomoci. Zatímco miminko reaguje na fakt, že se nemůže na svého pečovatele spolehnout a musí stichnout, aby šetřilo svoji energii pro své přežití,“ vysvětluje Ball. Nadměrně zvýšená hladina stresu tedy přetrvává v těle dítěte i poté co opuštěné přestává plakat." Zdroj: https://www.prosimspinkej.cz/jsou-vyplakaci-met... V článku je to podrobněji napsané, jak moc je to škodlivé

Další informace argumenty, proč nenechávat děti vyplakat najdeš tady https://www.prosimspinkej.cz/co-byste-meli-vede...

https://www.prosimspinkej.cz/proc-deti-nedokazi...

V 10 měsících je dítě podle mě hodně malé na to, aby spalo samo v pokojíčku. Já v tom nevidím problém, že spí s vámi v posteli. Až bude trochu straší pořídila bych mu vlastní postel v ložnici rodičů, pokud je to možné z hlediska místa a až bude úplně připravené nechala bych ho spát samotného.

marketka_m
19. zář 2020

@jjasmina u nás stejně, jenom já už emám sílu v noci šupat do postýlky.. prostě nechám už u sebe...

@pipi_puncocha mám to stejně.... jdu na záchod a ta nezbeda je vzhůru.. a to třeba koukám minut zda spí tvrdě.... zdá se mi že jo.. a do pár sekund kukadla, kde je mamina.

@levandule_k jo já to udělala jeden večer... ale jenom pro to že už jsem fakt neměla sílu.. a musela jsem se jít napít... odešla jsem … a to byl řev ..srdce mi to trhalo :(
ano zdá se mi ještě malinké.. uvidíme jak to pujde dál... ono jsou nějaké "standardy" kolem nás.. dítě od roka u sebe.. dítě v roce má rozum.. dítě je rozmazlené.. strašné toto poslouchat

pipi_puncocha
19. zář 2020

@marketka_m nejvíc mi pomáhá si říct, že to je jen fáze. Že se to prostě věkem bude měnit. On ten čas s dítětem letí tak rychle, že než se nadějeme, tak nás nebudou potřebovat a budeme ještě vzpomínat, jak chtěli spát s náma a tulit a kojit se. Teď jsme pro ně celý svět a vzít jim tu jistotu, lásku a náruč, šoupnout je někde do tmy samotné do pokoje mi přijde úplně proti mateřskému instinktu.

(Ale přiznávám, že často doslova padám na hubu a obdivuju všechny, kdo si pořídí druhé a další děti) 😅

Jo, a pomáhá mi o tom prostě s okolím nemluvit. Vyhneš se nevyžádaným radám a furt někdo nezpochybňuje tvou výchovu. Plus v noci vůbec následovat hodiny, nepočítat kolikrát jsme vzhůru, po jak dlouhé době atd.

marketka_m
19. zář 2020

@pipi_puncocha to už nedělám ty hodiny... jenom když už dítě vypadá že vstává tak kouknu kolik že je... :D jinak v noci nevím...

iris92
19. zář 2020

My mame od Prosim spinkej knizky S laskou o detskem spanku, Batole, Pohadkopsani pro klidne spani a Minipohadkopsani. Postupne ty knizky sbiram a jen pujcuji po kamaradkach. Jsou tak dobre, ze je nikdy neprodam ❤🙂

agnes_123
autor
19. zář 2020

Děkuji. Zakoupím. :- ))

levandule_k
20. zář 2020

@marktetka_m Z tvého příspěvku mám pocit, že jsi pod tlakem okolí, které ti kecá do výchovy a ty si přeješ vychovávat trochu jinak než oni..... Máš dvě možnosti, 1) buď je poslechneš a budeš se trápit, když ti to nebude vyhovovat. 2) budeš trvat na svém a vykašleš na jejich doporučované "standardy". Každá doba a kultura má své "standardy", které považuje za nejlepší, bohužel jejich "standardy" jsou dneska překonané. Jediné, co je důležité, aby jsi byla spokojená ty a dítě. Dítě umí vycítit tvoje rozpoložení a když jsi nervózní pláče také.
Dítě se nerozmazluje láskou, péčí, mazlením a chováním, dítě se rozmazluje hračkami😉

janina228
20. zář 2020

Zdravím, nečetla jsem předchozí příspěvky,ale jednoznačně doporučuji pohádkopsaní 💖!! Tyhle pohádky mi ušetřily večer hodně nervů při uspávání 🙂..

i_v_c_a
26. zář 2020

1. Myslenka knizky je super
2. Temata pohadek jsou moc pekna, ale slovosled je hodne kostrbaty, basnicky se casto nerymuji...
3. Me dite ty pohadky vyzaduje, ale usina stale stejne blbe :D.
4. Ale aspon nam pomohly pri odnaucovani nocniho kojeni, od te doby spi celou noc v kuse.
5. Vazba byla trochu nestastne zvolena, odlepuje se nam hrbet knihy a pry nejsme sami.
Kdybych mela znovu volit, knizku bych koupila, ale myslim, ze by na ni mela autorka zapracovat a dotahnout to (vazba, slovosled...).

daisymaminka
26. zář 2020

@agnes_123 Mám všechny knihy od Prosimspinkej a nikdy bych neprodala. Vracím se k nim. A ty dětské dcera (2 r.) miluje. 🙂 Dcera byla první měsíce ne nespavec, ale spala jen na mně, nemohla jsem nic, spaní mě začalo dost zajímat, neb rady typu, to není normální a to už by měla či neměla... mi nějak neseděly. Knihy jsou ujištěním a uklidněním, že každé spaní či nespaní je vlastně v pořádku. Knihy mi pomohly lépe si to srovnat... Sama v sobě a pak i ke spánku dcery. Takže vřele doporučuji.