Co čtete? Poradíte knihu?

danvitka
6. únor 2021

Ahoj dámy, hledám dárek pro vášnivou čtenářku. Něco co teď letí, nějaký bestseller 😊
Když se teď člověk nemůže projít po knihkupectví je to takové na nic. Takhle jsem prohlédla knihu, viděla, obal apod...po internetu je to takové nijaké. Nečetl jste někdo Listopád (ano, s dlouhým á)? Jaké je to? Jo a Dívku v ledu už jsme četli všichni 😁 a taky všechny ty dívky, ošetřovatelky z Osvětimi. Co dalšího by jste poradili? Jinak já radím Trhlina a taky jsem se docela začetla do Největší záhady kriminalistiky.

klchudik
6. únor 2021

Psí poslání, poslouchej zabijej nebo zemři, květ pouště

elencze
6. únor 2021

Momentálně se hodně čte Šikmý kostel od Karin Lednické (právě vyšel druhý díl této plánované volné trilogie), osobně mám moc ráda knížky od Liane Moriarty, kromě zfilmovaných Sedmilhářek, které znají asi všichni, se mi nejvíc líbilo Manželovo tajemství.

herminka
6. únor 2021

@danvitka Listopad ma teprve vyjit, tusim v dubnu.
Za me treba Zuzanin dech, Dlouha trat nebo Veci, na ktere nastal cas. To jsou knizky, ktere vysly loni koncem roku. Ale upozornuji, ze je to vsechno celkem depresivni.

drzticka81
6. únor 2021

Ja zrovna zacinam cist Zuzanin dech od Jakuby Katalpy, uz jsem od ni cetla Nemci a libilo se mi to. Dal doporucuju ten sikmy kostel -mam precteny prvni dil a uz se tesim na druhy. Pak mam rada knihy od Mronstajnove, ted ji ma vyjit nova Listopad .-) Taky fajn Zitkovske Bohyne, zajimava byla Gertha Schnirch. Dale me oslovilo Hermankove udoli a Hlas kukacky 🙂

danvitka
autor
6. únor 2021

@drzticka81 a ten Šikmý kostel, tak nějak stručně jak by jsi popsala prosím? Není to žádná deprese? 😁

danvitka
autor
6. únor 2021

Holky a Gump jste někdo četli?

danvitka
autor
6. únor 2021

@herminka právě deprese už bylo až až, ale zase to je právě to co nás vtáhne že? 😁😁

drzticka81
6. únor 2021

@danvitka No dej se odehrava na konci 19 stol. u mesta Karvine -na vesnici, kde zijou hornici -popisuje zivot jedne hornicke rodiny se vsemi zajimavostmi a strastmi. Jako zivot nebyl zadna hitparada -stalo se tam par zivotnich katastrof, ale pekne se to cetlo. Koncilo to po 1. svetove valce. Ten druhy dil je pry jeste vic emocialnejsi -popisuje i odbobi druhe svetove valky. Toz tak. Ale ja mam rada zivotni pribehy plus dejiny k tomu. Za me super.

mamikry
6. únor 2021

@danvitka A co konkretne rada cte? Ted treba vysel druhy dil Patricka Melrose od St. Aubyna.

danvitka
autor
6. únor 2021

@drzticka81 jo to je nejlepší kombinace 👍

danvitka
autor
6. únor 2021

@mamikry právě tak nějak vše, hodně krimi, životopisný, klidně i sci-fi, ale i vtipnější románek.... prostě vše co stojí za přečtení

mamikry
6. únor 2021

@danvitka Zkuste se podivat na instagram Lucie Zelinkove, je to ambasadorka Luxoru, tusim, ma tam dobre a aktualni knihy.

gracinka7
6. únor 2021

Teď jsem četla Nízký tlak, Skryté zlo, Vnitřní hlas, Mizející dívky.

ema90
6. únor 2021

Kterakoliv kniha od Shary Lapena a B.A. Paris 🙂

elencze
6. únor 2021

@danvitka je to jako život, něco hezké, něco smutné.

elwe
6. únor 2021

Jako pozitivní oddechovku doporučuji Bridgerton, červená knihovna, ale čtivá. A teď čtu Geniální přítelkyni a ta je taky úžasná.

elencze
6. únor 2021

a jako oddechovka mě opravdu nadchl Austenland, pokud máte rády Jane Austenovou, je to super. Film podle knihy dopadl hrozně, ale ta knížka je super.

izz76
6. únor 2021

Mám ráda knížky od Morstajnove, Třeštíkove, Michaely Klevisove. Naposledy mě hodně bavila knížka od Karin Krajčo myslím že hvězdy na cestě se to jmenuje.. Ze zahraničních spisovatelů doporučuju Liane Moriarty, všechny knížky má dobrý..

honatko092
6. únor 2021

Doporučuju Království od Nesba nebo cokoliv od Mornštajnové, ta mě nikdy nezklame...kniha Hana i Tiché roky jsou úžasné 🙂

klokanka31
6. únor 2021

@danvitka Mě zaujala kniha Upřímnou soustrast, ale není to asi pro každého 🤔 pak Duchařské příběhy...

prezdivka
6. únor 2021

Věci, na které nastal čas.

veru181
6. únor 2021

Mně se dobře čtou knížky od Liane Moriarty, Shari Lapena, Diane Chamberlaine... Moc dobře psané, není jasné předem, jak to dopadne 🙂 Listopad teprve vyjde, od Mornstajnove jsem četla Hanu, smutné čtení, ale psané taky moc čtivě.

nikoulinka
6. únor 2021

Úlomky ženy a stretni sam Seba... Úžasné, hlavně na získání většího sebevědomí, pochopení sebe sama, apod. Já z toho byla nadšená

janule1940
7. únor 2021

Obrovským překvapením pro mě jako vášnivou čtenářku byla MUŠLE od HANY KOLAŘÍKOVÉ.novinkou s velmi pozitivními ohlasy je nyni ŠIKMÝ KOSTEL od KARIN LEDNICKE.

danvitka
autor
16. zář 2021

Tak chci poděkovat za loňský tip na Šikmý kostel. Kniha neležela ani chvilku v koutě. Pročetla se celou rodinou 👍👍

hojda
16. zář 2021

@danvitka Zuzanin dech

mamikry
16. zář 2021

@hojda Ten je perfektni!

blka
16. zář 2021

Super diskuze🙂. Budu se inspirovat a taky si založím album, hak je teď na zdi. Já mám radši lehčí literaturu, u které si odpocinu. Líbily se mi od Kateřiny Petrusove Pekac buchet a Hlavou v oblacích (pejru). Pak se mi strašně líbí všechny knihy od Larse Keplera. Dej frčí od první stránky.

syslik91
22. led 2023

Já teď jedu v eknihách. Našla jsem super nakladatelství které prodává knihy za dost přijatelný ceny. Petunky.cz mají navýběr z více žánrů a zatím jsem četla teda novinky a fakt stojí za to!