Kdo volí Andreje Babiše a proč?
Zajímá mě, zda se tu najde někdo, kdo volí Babise.
Strašně bych chtěla znát důvody proč ho někdo volí.
V moji sociální bubline ho nevoli nikdo, proto mě napadlo, ze se zeptám tady.
Snažím se to pochopit, tak se z dlouhé chvíle ptám 😊
Proc anonymně?
Me by to sice zajimalo taky, ale 1) nikdy bych se nezeptala, protoze to je kazdeho osobni vec a 2) kdyz uz, tak ne anonym, to je pokrytecke - chces od lidi velmi osobni vec a ty sama se ukryjes za zed anonymity.
Takze palec dolu, tohle je hodne pod uroven.
Nevím no, sama zalozis dotaz anonymně a po lidech tu chceš, aby ti sdělovali takto osobní a soukromou věc a ještě nezapomeneš sdělit, že si proti tomu..Držím palce, ale jdeš na to špatně 😁😁
@janedv teď to píšu, jsme se trefily nastejno 😁
Neptám se, ale hodně starších zákazníků se samo rozpovida. Většinou zmiňují, že je jediný, kdo jim přidal, že to tu dobře vede, udělal více, než předchozí vlády... A nakonec : opozice ho pronásleduje, a přitom on by nekrad- prý proto, že je tak bohatý, že to nemá zapotřebí...
Taky nechápu anonym, snad se nestydís za to, že nevolis babise😄 osobně pár jeho voličů znám, prostě si myslí, že se díky němu mají lépe, jsou to straší a jednodušší lidi. Upřímně je mi fuk, koho si kdo volí, mám pocit, že ať byla vláda jakákoli, máme se pořád stejně.
Myslíš, že se ti tady někdo pod svým nickem přizná, aby se na něho ostatní slítli jak vosy, jo? To seš hrdinka. 😄 Taky jsem žila v domnění, jak nikdo z mé bubliny Babiše nevolí a už to pomalu vyplouvá na povrch. Obecně starší lidé, 40+, čistě ze sobeckých důvodů. "Co pro nás udělala taková ODSka nebo Piráti? Akorát plná huba keců, kdežto od Andreje máme vlaky zadarmo, tak jsme se nikdy neměli..." prostě nějaké blaho společnosti nebo dlouhodobější vyhlídky republiky jim nic neříkají, oni dostali přidáno, tak ho volí...takoví trošku kobliháři. 🤭
Nevím koho budu volit a všude čtu koho ne a tak si říkám, kdo je nějaký dobrý tip? Nebo se všichni rozhodují na základě toho, že ten a ten je menší zlo než tamten?
Vždyť tam snad není dobré volby, nebo ano?
Podotýkám, že se moc o politiku nezajímám, ale vidím, že se všude jen plive, nikdy v diskuzi nenarazím na příspěvek typu "ti to mají docela dobře vymyšlené, líbí se mi jejich přístup, atd".
Omlouvám se za anonym. Uznávám, ze to nebylo “elegantní” řešení. Ano, bylo to dost srabacke. Ale jednou jsem se pustila do takovéto debaty na Facebooku a pak mi chodily soukrome zprávy (dost nechutné). Tak se ještě jednou omlouvám 😊
Moje tchyne, duchodkyne, ho voli, protože ma vlak skoro zadarmo. Co si o tom myslim ja, se neda prezentovat 🤷♀️
Já teda taky neznám nikoho. Je mi už pár let záhadou, jak je možné, že vždy vyhraje?
Takže buď se lidi stydí za to, že ho volí a tvrdí že ne, i když ano a nebo se výsledky voleb falšují. Jinak si to nedovedu představit.
To není omluva, zprávy na fb můžeš ignorovat, či jejich pisatele rovnou blokovat. Pokud chceš znát něčí hlasovací volbu, do které ti ale vůbec nic není, tak se aspoň zeptej veřejně sama za sebe.
Já znám hodně lidí kolem 30tky, co ho volí, a skutečně to není kvůli vlaku zadarmo. 😁 Já ho teda asi volit nebudu, mám jinyho favorita, ale víte co bytostně nesnáším? Ty závistivce co proti němu brojí. Opravdu nechápu ty útoky na lidi, co ho volí. Jako je to manažer, a podle mě dobrý manažer, nikdo se tu nemá špatně jako za ODS třeba. Piráti ti akorát jen kecaji, hazej na kazdyho špínu a jsou agresivní, jejich agresivita a vystupovani mi značně vadí, atd atd. Každéj má něco. Jen by se lidi měli uklidnit a nechat lidu volit koho volit chtějí. A podle mě ho prostě lidi budou zase volit a zase vyhraje. Takže klid lidi jo? Ať si každéj volí koho chce.
@janinasm Doporučuju tomu tvému tvrzení trošku nahlídnout pod pokličku. Třeba si prolistuj ty nové knížky od Kmenty, nebo aspoň nějaké jejich resume. Že je dobrej manažer mu nedává oprávnění skupovat půl republiky a dělat totálně nefér tahy. Jen aby si nahrabal víc. Že někdo proti němu brojí fakt není ze závisti, ale čistě z nesympatií proti jeho evidentně protizákonnému jednání.
@janinasm Jéžiš, jo, čekala jsem, kdy se tady objeví hláška typu „Závidíte mu“… a co mu má člověk závidět? Že je takovej křivák? Že je to psychopat, kterej využil a odkopnul vlastního syna? Že si ždíme stát a EU jak dojnou kozu? Co přesně mu máme jako závidět. Absolutně nevidím logickou spojitost mezi závistí a nenávistí.
Tak teda já se veřejně přiznám, že Babiše volit budu a mám kolem sebe dost lidí, kteří také. Důvody sdělovat nebudu. Za mě prostě není moc z čeho upřímně vybírat, tak jsem vybrala to, co je mi nejvíce sympatické, s čím nejvíce souhlasím. Já zas nechápu kdo může volit Piráty, ale každého věc. Není žádný špatně ani dobře, každý na to máme svůj názor. Za jednoduchou se nepovažuji. Jak je to z jeho synem nebo jestli je psychopat netuším, do toho nevidíme.
@alilali protoze Andyho troll😉🤟
@janinasm On neni dobry manazer, jeho firmy zijou z dotaci a vlastne jen pozira ostatni firmy, ktere funguji samostatne.
Ja budi volit Piratostan, maji podle me jako jedini zodpovedny program a resi veci, ktere nejsou koblihove, ale dulezite, jako napr. zruseni kojenaku, peci o krajinu, digitalizaci atd.
@mimi1004 definuj “sama za sebe veřejně” na anonymním fóru 🤦♀️Ji rozklíčuješ, když si jako nick zvolí třeba Elton John?🤷♀️😏
@janinasm to jsou přesně slova mojí mamky. Je to vysokoškolsky vzdělaná žena, její manžel též chytrý muž s dobrým pracovním postavením... Ale na toto téma s nima prostě mluvit nemůžeme. Jejich odpověď a argument vždycky je, že kdybychom měli tu možnost, dělali bychom to samé. To řekne moje máma, která v životě neukradla ani rohlík... Nechápu to. Nerozumím tomu.
Ja osobně nikoho, kdo volí ANO, neznám, ale co tak vidím v médiích nebo zaslechnu, tak jeho voliči jsou vesměs koblihari, kteří nevidí dál než na konec měsíce. Celé volební období si je systematicky kupoval a nakonec koupil. Bezplatné jízdné, 5000 nebo kolik duchodcum loni na konci roku, zvýšení mezd statnim zaměstnancům atd atd atd. Jeho voliči na to slyší (a není to jen nejstarší generace ani náhodou) a nějaké komplexnější temata jako vyrovnaný rozpocet, udržitelné zemědělství, konkurenceschopnost v průmyslu, digitalizace atd - to je jim úplně jedno. Ne, že by to nepochopili, ale jsou líní se nad tím zamyslet. Ironií toho vseho ale je, ze az Babiš a spol privedou nasi zemi k bankrotu, tak to nejvíc odskacou právě jeho voliči.
V mé sociální bublině nemám voliče ANO ani Zemana. A když se náhodou s nějakým voličem Babiše či Zemana setkám tak to jsou většinou lidé, které politika nezajimá.
Každopádně už se dávno nerozčiluju nad tím, že někdo volí člověka, který byl aktivním členem STB, který je tak skvělý manager, že jeho firmy žijí jen díky dotacím - navíc to vlastně ani nejsou jeho firmy, ze syna udělá nemocného člověka....... Mám jen jedny nervy 🙂
V mém okolí znám pouze 2 lidi, co volí ANO - respektive Babiše, protože o straně jako takové neví vůbec nic. Jsou to mí prarodiče. Kdyby mohli, nesou ho na zlatém podnose. Důvody? Protože se mají dobře, neboť jim neustále zvedá důchod. Nic víc je nezajímá.
Jen, abych poukázala na to, jak důchodce krmí média a obecně dezinformace - např. o takových pirátech se vyjadřují jako o straně, která je nevolitelná - ne, protože by měli špatný program, ale protože Bartoš je feťák. To asi mluví za vše.
Politika je téma, o kterém se s prarodiči u nás nemluví, dokážou se kvůli Babišovi dohadovat do krve a stát za ním stůj, co stůj.
Odskaceme to bohuzel vsichni. Jeho volici totiz nechapou, ze pokud by Babis nevyhral volby, muze jit realne sedet. Tech dukazu proti nemu je uz tolik, ze hrabat pod zem se to proste bude tezko. Takze Andrejovi je ted uplne vsechno jedno, on CR povede uplne do hnoje, protoze mu na nas vubec nezalezi, zalezi mu jen na tom, aby nesel do teplaku. Proto rozdava penize, ktere nema a strasi cim muze. Bohuzel jeho volici si nedokazi spocitat, ze ty krasne 3000, ktere jim pridal, jim sezere inflace tak rychle, ze s tim ani nestaci dobehnout do Kauflandu. To je jim ale jedno, hlavne, ze Andrejek pridal.
Hmmm, skvělý manažer a všichni se mají dobře...tak určitě
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/byl-to-ocist...
@zuzekk a dobrému manažerství značně prospívá, že když inspekce najde ve vodňanských kuřatech salmonelu, tak se o tom za 1) nikde nesmí napsat a za 2) se zase zakáže potravinářům jeho firmy kontrolovat. U nás byl teď na návštěvě, jako premiér, nikoliv v rámci soukromé volební kampaně, každému podal ruku a zeptal se, jestli vime, že 1) nám zařídil covid odměny 2) že nám zařídil přidání (fakt nevím kdy) 3) že díky němu dostaneme dva dny očkovacího volna atd. Když jsem viděla, jak se dělá potěmkinova vesnička (před příjezdem bureše se půjčilo vybavení do dvou simulačních učeben, nastěhovalo a po burešově odjezdu se zase vystěhovalo a učebny zamkly, tak jsem se málem pozvracela