Nejdu volit. Jak jste na tom vy?
Klidně můžete přispívat i anonymně, chálu, že to je téma možná nepříjemné, ale já k volbám nejdu. Mám proto svoje důvody. Žádná ze stran pro mě není úplně přijatelná.
Setkávám se s nepochopením, ale ok, beru.
Jak jste na tom, je tu někdo další? Nebo jdete všichni?
Hledala jsem někoho, kdo to má stejně. Nechce - nejde. Nic víc, nic míň. Vidím, že jste všechny zodpovědnější.
Hledala jsem někoho, kdo to má stejně. Nechce - nejde. Nic víc, nic míň. Vidím, že jste všechny zodpovědnější.
@anonym_autor nejsou máš svobodnou volbu, koho volit a jestli vůbec volit.
Kdo nejde volit ac by mohl,tak je zbabelec,,hlupak.Ano, mame demokracii,ale ignorovat tuto moznost je neodpustitelne,zbabele.Tecka.👎🙈🤮
@anonym_autor také nejdu volit!A musi to vyhrát Pan Babiš🙏🙏🙏🙏.Prosím sím sím sím🙏🙏
@anonym_a1a42a přesně!! Prosím ať to vyhraje 🙏🙏🙏🙏🙏🙏 vždycky jsem chtěla mít premiéra, který se boji jít do diskuze mezi své oponenty, kteří ho rozmetou ✌️✌️hlavně ať sebou zase vezme Jezulátko, jestli už si teda vzpomněl, v kterém tom kostele je vystavené...
@anonym_a1a42a přesně!! Prosím ať to vyhraje 🙏🙏🙏🙏🙏🙏 vždycky jsem chtěla mít premiéra, který se boji jít do diskuze mezi své oponenty, kteří ho rozmetou ✌️✌️hlavně ať sebou zase vezme Jezulátko, jestli už si teda vzpomněl, v kterém tom kostele je vystavené...
@rayasisu jestli to jezule není v tom žaludku krávy, kde se dělá mléko😀
Líbí se mi názor, že volby nejsou manželství, nehledáme dokonalého partnera, se kterým se ve všem shodneme, ale pouze někoho, kdo jde tím naším směrem...
@rayasisu Pan Babiš do žádných chodit nemusí, on je totiž panna, čistá, urputná, pracovitá panna 🙏🙏🙏 a Jezulátko má pořád v kapse, někdy i dvě, aby ho mohl někomu dát. 🙏🙏🙏
Tak nechoď, jak jednoduché...proč to sem cpes?
Svědčí to o tvé inteligenci 🫣
@anonym_497f37 jdi si lehnout a neotravuj slušné lidi,bože🙈🤮
@anonym_497f37 jdi si lehnout a neotravuj slušné lidi,bože🙈🤮
@anonym_a1a42a
Když jsi natolik slušný člověk, ze se tak bojíš sem psat pod svým nickem? No to je mi odvaha...
Volit jdu, ostatně jako každé volby. 🤷🏻♀️
Neb při představě, že tu bude vládnout soudruh Bureš, Pitomio a ultrasoudružka Konečníková mi navaluje a svírá se mi celej člověk. Tečka!
Jdeme k volbám, i když nebudeme doma. Mamka, tchán, manžel i já jsme si vyřídili průkaz, stejně tak ostatni známí, kteří s námi na víkend jedou pryč.
Volby nejsou povinnost, ale právo demokracie.
Volit jdu, ostatně jako každé volby. 🤷🏻♀️
Neb při představě, že tu bude vládnout soudruh Bureš, Pitomio a ultrasoudružka Konečníková mi navaluje a svírá se mi celej člověk. Tečka!
@winehousee u nás stejně 😀
I nevolit je demokratická volba. Narozdíl od režimu před r. 1989, kdy byly volby namalované, zmanipulované a de facto žádná volba nebyla., máš plné právo na to rozhodnou se k těm volbám nejít. Dáváš tím tak najevo, že je ti to úplně jedno, jak to dopadne.
Já jsem hodně nasraná a byla jsem na 100 % rozhdnutá jít volit a hodit prázfddou obálku (cice tím člověk nic nevyřeší, ale svůj názor vyjádří). No možná si to rozmyslím úplně na poslední chvíli a s velmi těžkým srdcem to prostě někomu hodím. Ale nemá vůbec smysl to házet no name stranám, co nefigurují v průzkumech ani se 2 %. Tyto hlasy jsou propadlý hlas a reálná podpora vítězné strany. Zjišťovala jsem pomocí AI, jaký je rozdílk v efektu voleb nejít volit/volit neplatně/volit pidi stranu v případě, že nechci za žádnou cenu nejsilnější stranu, která na 99% zřejmě vyhraje. Tak v tomto případě je jt volit pidi stranu, co se do PS nedostane, nejhorší možná varianta zvýše uvedených 3 variant. Jianak varianta 1 a 2 efekt pro mandát stejný, jen u 2 se uměle zvýší volbení účast (kdyby neplatný hlas vzddila velmi významná část voličů, tak je to už sakra rozdíl ve statistice...ale to je tak jediné)
@anonym_497f37 Nesvědčí to o inteligenci vůbec nic. Jestliže tvrdíme, že žijeme v demokracii, je rozhodnutí "nevolit" demokratickou volbou každého člověka. S inteligencí (IQ) to nemá moc co dělat.
Jinak ale vnímám tento příspěvek jako trollí - jen k rozpoutání vášnivé diskuze a čeření vod těsně před volbami. Ničemu to nepomůže a žádnou studii na základě pár reakcí na mateřským webu taky dělat nelze....
Nezapomeň na to, že hlasy těch, kteří nejdou volit, se přičtou straně, která zvítězila. Takový je u nás volební zákon, u nás neexistuje se z voleb vyvázat, bojkotovat je, nevolit. Přečti si článek ředitele Knihovny Václava Havla Tomáše Sedláčka. Máš problém najít si jednu stranu a zaškrtnout 4 lidi? Tak jsi přinejmenším zvláštní.
@1pomnenka co je to za nesmysl, tady člověka označovat za zvláštního? Jen proto že nejde volit ? To snad ne....
ja tedy taky nejdu, ale ne proto, ze nechci, ale protoze jsem ty dva dny v zahranici. Stve me to, ale nemam moznost volit jinde a jinak. Z toho duvodu porad doufam, ze v budoucnu bude mozne konecne volit online
@anonym_965991 dá se volit na volicsky průkaz, taky volíme jinde, vol. Průkaz jsme si zařídili přes datovku a behem 2 dni vyzvedli na úřadu .
Ja si nedovedu predstavit, ze bych nesla volit a tim padem by muj hlas dostal Babis 🤢
Letos nejdu. To, co se teď děje, je mi proti srsti. Nevím, kdo lže více, aby získal voliče. Nejvíc mi vadí uvědomělé příspěvky přátel na Facebooku a následně hádky, když má někdo jiný názor. Manžel jde.
@1pomnenka co je to za nesmysl, tady člověka označovat za zvláštního? Jen proto že nejde volit ? To snad ne....
@fire85 Asi nechápeš význam toho slova zvláštní ( neobvyklý, odlišný, nestandardní, podivný, zkrátka jiný ). A to zakladatelka bude nebo ne, když si nedokáže vybrat lístek nebo nejde nebo půjde a jako vrchol hodí prázdnou obálku? Tak to může sedět doma a nemusí to tu vůbec psát, že nejde, nikdo se jí na to neptal. Založila téma, má odpovědi a je mi jedno, zda se jí líbí nebo ne.
@fire85 Asi nechápeš význam toho slova zvláštní ( neobvyklý, odlišný, nestandardní, podivný, zkrátka jiný ). A to zakladatelka bude nebo ne, když si nedokáže vybrat lístek nebo nejde nebo půjde a jako vrchol hodí prázdnou obálku? Tak to může sedět doma a nemusí to tu vůbec psát, že nejde, nikdo se jí na to neptal. Založila téma, má odpovědi a je mi jedno, zda se jí líbí nebo ne.
@1pomnenka Hm,tak to letos bude asi hodně "zvlástnich" lidí....v mém okolí mám opravdu hodně lidí, kteří volit nepůjdou, přitom posledně volili...jsou znechuceni politikou a celkově vším. Nebo hodně lidi zvazuje ten prazdný listek (vč. mě...nemám to na 100%...možná na poslední chvíli tam něco hodím proti Babišovi...mozná fakt zvolím zvolit naslepo ze 2 možností, aniz bych věděla)
Pro ty, kteří nechtějí jít volit (nebo i ti kteri volit jdou a rádi by si přečetli už teď jak dopadnou volby), doporučuji článek na stránkách "nihilistanabalkonu". Odkaz zde davat nebudu, kazdy si to lehce vyhledá. Podotýkám ze článek je dlooouhý, tak vhodný na večerní čtení, takže mějte trpělivost. Ale stojí za to, pochopíte z něj plni věcí..
Jdu volit považuji to za normální a za mou povinnost👍
Ano, jdu volit. A k volbám chodí i můj manžel, který bytostně nesnáší veškeré instituce a organizované akce. Ale je vidět, že dospěl v muže, kterému není jedno, kde bude žít, kdo bude u nás tvořit zákony a jaký odkaz tu zůstane pro naše děti.

@anonym_a1a42a nemůžeš jít ? Já bych se neptala, ale ten dovětek s tolika sepjatýma rukama, mě k tomu donutil.