Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla
Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.
https://www.modrykonik.cz/group/9019/
PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .
@pexi To fakt by nastoupil ten třetí v pořadí? to taky nevím. Já si spíš říkám, jestli AB nepříjde s nějakou vážnou chorobou, kvůli které bude "muset" odstoupit.
K tomu AB omílání míru a že nechce válku jsem si vzpomněla na tuto písničku Ne, bombu ne.
holky, víte co mně přijde zajímavý?
že máte vesměs takovou potřebu do AB kopat, vyzdvihovat a otáčet ze všech stran co řekl, neřekl, myslel, nemyslel, pochopil, nepochopil, až to skoro vypadá, jakoby voliči generála byli ti, co dělí společnost
a přitom zde máme demokracii, svobodu slova a názoru
nebo ne?...
🙂
Zajímavý článek o včerejší debatě na ČT1. Kdo řekl kolik slov, kdo říkal pravdu https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-overil...
@xxx3d Líp bych to nenapsala 👍 Jenže ono se nekope jen do Babiše, ale i do jeho voličů.
@klokanka31 ano, to vím.
@xxx3d Mně se líbí jak Češi volají po tom, aby prezident byl inteligent, aby uměl udržet nervy na uzdě, aby uměl reprezentovat náš stát. Jestli by teda ale nejdřív neměli začít sami u sebe 🤔
@xxx3d mozna je to tim, ze PP mluvi vecne, odpovi na otazku a i kdyz mluvi min, rekne vse podstatne. Me osobne vadi to, ze AB neodpovida na danou otazku, mota do toho nesouvisejici veci atd. Proto jsou ty debaty s nim tak rozsahle a nudne. A to ze prekrucije fakta? To je holy fakt...
@klokanka31 a AB umi udrzet nervy na uzde, kdyz uz jsme u toho?
@swan42 Kdyby byl Babiš to, co píšeš, byl by ve vězení. Jediný kdo tady "útočí" jsou voliči Pavla. Právě že máme demokracii, tak můžeme volit koho chceme. Proto je víc kandidátů a ne jen jeden.
@rosie18 I kdyby neuměl, tak jak mu lidi můžou zazlívat něco, co neumí ani oni sami?
@klokanka31 co není může být. Všechna soudní stíhání ještě uzavřena nejsou ne?
@xxx3d no, ono je dost těžké se udržet, jak psychicky, tak sednout si na prsty a nereagovat. Já jsem si včera u debaty musela nalít něco ostřejšího,abych vydržela s nervy. Toto za prezidenta rozhodně nechci.
@andelka No jo, ale co by kdyby...
@klokanka31 jo jasne, protoze treba Mrazek taky skoncil ve vezeni ze, nebo Janousek... Nebo zastup tyranu zvirat, i dětí a dalsi zástup tech, co nekoho znasilnili a jeste delsi zastup tech, co kradou...atd atd
Fakt asi zijete na jine planete.
Ne, kazdy, kdo si to zaslouzi bohuzel ve vezeni vzdycky neskonci
@swan42 S tím souhlasím, ale to už je na rozhodnutí soudů, a ne nás obyčejných lidí...
@klokanka31 Clovek, kteremu neco rika moralka, nebude kandidovat do vysokych funkci, pokud je trestne stihany. Cloveku bez moralky je to jedno.
@klokanka31 mně to teda stačí. Ostudy už bylo dost.
A jinak teda souhlas, už se těším,až to bude za námi.
@somalicats A ukaž mi kdo má dneska nějakou morálku. To bys musela hledat jehlu v kupce sena.
@klokanka31 Tvoje argumentace je hodna maleho decka. On Pepicek taky udelal... Ona Anicka taky... Vis co? Stejne jako u mych deti me nikdy nezajimalo a nezajima, co provedli jejich spoluzaci a ucim je, ze jsou zodpovedne za to, jak se chovaji ony samy, tak stejne to mam u dospelych a obzvlast u politiku. Nevim o zadnem jinem prezidentskem kandidatovi, ktery by byl trestne stihan dokonce i v zahranici.
@betelgeuzz ano, zákon myslí i na tuhle možnost. Kdyby z jakéhokoliv důvodu nemohl jeden z kandidátů v druhém kole dál kandidovat, tak nastupuje do dalšího kola další v pořadí. Protože ani tak vlastně nikdo z nich nesplnil podmínky pro zvolení z prvního kola.
@klokanka31 Připadá ti tahle diskuze neslušná a útočná, že se to zvrhlo v něco hodně hnusného jako jsou nenávistné projevy?
Pokud si někdo bere osobně, že někdo jeho kandidáta kritizuje, dělá na něj vtípky, nesouhlasí s názorem kandidáta, tak to pak to má blbé, protože to holt patří k životu.
@xxx3d Sama píšeš, že máme zde demokracii a svobodu, takže můžeme probírat kandidáty třeba do aleluja 🙂 Svoboda jednoho končí tam, kde svoboda jiného. Pokud ti to vadí, prostě to vypni, na koně se chodí dobrovolně, nemusíš vykazovat počet přečtených příspěvků do daňové přiznání. Jediná podmínka je, abychom to udržely ve slušné rovině a nebyly zde nenávistné komentáře.
Nesouhlasný názor není nenávistný komentář.
Volba je velké téma, tak to rezonuje společností. Kdyby Zeman vykonával svoji funkci odpovědněji, tak se tahle volba tolik řešit nebude, ale je to jen moje domněnka.
@xxx3d Myslis, ze spolecnost rozdeluje ten, co lze a manipuluje nebo ten, kdo o tom mluvi? To mame mlcet, prehlizet, jak desne se chova? to opravdu lidi nevidi ten populismus, ty manipulace a nechutne lzi? Fakt tomu nerozumim.. Prave on tim populismem a lzivymi utoky na protikandidata spolecnost rozdeluje. Zacal Zeman a AB je v tom snad jeste lepsi :(
Ještě k té demokracii, když se jí některé tady ohání. I když jsou dodrženy všechny náležitosti regulérnosti voleb, tak problém demokracie je ten, že klidně může vygenerovat kandidáta špatného politika, který je nemorální. Demokratické volby neznamenají, že jsou vždy zvoleni nejlepší kandidáti.
Když zastávám, nějaký názor, měla bych si ho umět i obhájit.
@klokanka31 tak proc to sem pletes? 🤦
@levandule_k nesouhlas nerovná se nenávist
to jsem ani nikde nepsala 🙂
i když některé reakce mohou oscilovat, tak jsem tu poznámku napsala proto, že mi to tak přijde, přišlo
a kdo vlastně dělí společnost? - volba
minule... to byl akademik proti Zemanovi, velká škoda, že tehdy neměli generála, v pohodě by to vyhrál, jenže... a pak přišla válka, a ta mění dost, a uvidíme, jak to dopadne

@maargit nejlepší je, že kdyby Pavel odstoupil, tak by do druhého kola automaticky postoupila Nerudová. Kvízová otázka: Myslíte, že to ví? 😃