icon

Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla

levandule_k
18. led 2023

Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.

https://www.modrykonik.cz/group/9019/

PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .

mourovatakocka
23. led 2023

@somalicats A proto se na takové bizarní okénka nekoukám ani na netu. Moderátor frajer.

somalicats
23. led 2023

@mourovatakocka
@maargit
Já bych dokázala i pochopit, že AB nepochopí otázku, protože je Slovák (mám pár slovenských kolegyň a i když tu žijí roky, tak v některých případech musím otázku nebo nějaké vyjádření zopakovat jinak, protože to blbě pochopí) a neumí dobře česky. Ale pak by měl mít tolik sebereflexe, že prostě nebude kandidovat na reprezentativní funkci prezidenta ČR 😀

somalicats
23. led 2023

@mourovatakocka Já mám zase na dlouhou dobu vybráno - tj. žádné další debaty a podobné 😀

mdch91
23. led 2023

@klokanka31 mas pravdu, nebyla to rovna debata, tim ze ho nechali mluvit z nej udelali strasnyho saska. Nemeli mu vubec davat slovo :D to by pro nej bylo vyrazne lepsi

nita1984
23. led 2023

Tak jsem si to taky pustila …. No, co k tomu dodat. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

nita1984
23. led 2023

@mdch91 kdyby sedel doma, udělal by lépe. Ale on teď přemýšlí jinak 🫣 v pravdě a lásce 🫣🫣🫣💩

somalicats
23. led 2023

@nita1984 Tak on dostal od Máry noty, tak jel podle nich, no... Holt Márovi nedocvaklo, že se moderátor může zeptat i jinak 😀

rosie18
23. led 2023

A ja jsem se dnes slysela, ze moderator je zasedly ny AB, nadrzoval PP, protoze skakal do reci Babisovi, porad do nej rypal. Kdyby ten klaun odpovedel primo na polozenou otazku, mohlo to mit nejakou uroven. Ale hlavne ze tam zaznelo, ze ma Skodu Enyaq.

vendes
23. led 2023

@somalicats Ale to je lahůdka, tohle to... V případě napadení Polska by byl první, kdo by křičel "na Bělehrad", protože by Vodňanské kuřátko ztratilo zdroj drůbeže na výrobu svých mňamek.

vendes
23. led 2023

@ninive211 Můj kandidát č. 1 PP taky není, to byl MH, ale aspoň splňuje to, co jsem psala výše, na rozdíl od AB.

dura175
23. led 2023

Při včerejší debatě na mě poprvé padla tíseň. Tíseň z toho, že na prezidenta kandiduje člověk, který ukázal, že nemá naprosto žádné morální hodnoty a zábrany. Nemůžu respektovat lži. Nemůžu respektovat manipulace, které cílí pouze na nejnižší pudy, ohání se dětmi ostatních a přitom svoje vlastní dítě neváhá poškodit. Nemůžu respektovat člověka, co veřejně ohrozí bezpečnost státu a ukáže, že mezinárodní úmluvy jsou pro něj jen cárem papíru. Nemůžu respektovat štvavou kampaň založenou na vyvolávání strachu. Včera se odhalil Babiš v plné síle. Včera Babiš ukázal, že čest, respekt a pravda jsou pro něj zcela prázdná slova. Nejvíc mě děsí, že se stále najde hodně lidí, pro které je vzor. Pro které je vzorem lhát, krást a podvádět. Proto ztratili jeho voliči veškerý můj respekt. To není už ani o různorodých názorech. To je neakceptovatelné morální dno.

maargit
23. led 2023

@dura175 Presne tak. Kdo videl vcerejsi debatu a stale haji Babise, tak ten clovek podle me naselnprave moralni dno. S takovym clovekem nemam spetku soucitu, protoze takovy clovek nema soucit se mnou, s nasi zemi. Nema kriticke mysleni a mysli jen jako vlastnik pouze prvni signalni soustavy.

barumrallyebum
23. led 2023

Nevite nekdo, vcerejsi debata, co to udelalo s jeho preferencemi? A jaky to ma ohlas u jeho volicu?

rencinka87
23. led 2023

@barumrallyebum co jsem zaslechla, tak podle komentaru na jeho profilech atd s jeho volici zhusta nic (jestli to nekoho odradilo, tak to budou jednotky), podle vsech pruzkumu, ktere byly zverejneny (posledni byl sber dat za vikend), tak Pavel zatim relativne dost jasne vitezi.
Dnes je posledni den, kdy je mozne zverejnit pruzkumy, takze to vcerejsi predstaveni se uz do toho nepropise. Ale podle me vetsina Babisovych priznivcu na to vcera ani nekoukala.
Na Radiozurnalu jsem asi pred hodinou slysela rozhovor s reditelem (?) z jedne z agentur, ktera pruzkum zverejnila a ten teda tvrdil, ze v podstate Babis uz nema sanci, ze jeho preference spis porad klesaji a Pavel vede uz o hodne a Babis nema kde brat. A ze i kdyby Pavel udelal nejakou mega botu v diskuzich treba (ja se teda spis bojim, co na neho Babis jeste v poslednich dnech vytahne), takovou, ze by to zpusobilo odliv treba 300000 volicu, tak ze podle jejich vypoctu ma porad jeste pohodlnej naskok. Bojim se tomu verit zatim 😁🤦‍♀️

rencinka87
23. led 2023

Jinak jsem tu casto opakovala, ze je pro me rozhodujici, jak je ten ktery kandidat schopny nas reprezentovat v zahranici, jak dovede udrzovat vztahy a delat nam jmeno.
A ze Babis je pro me nevolitelny i proto, ze by nam delal jen ostudu, ze by povest CR pod jeho vedenim utrpela.
To jsem netusila, ze je to schopny zvladnout jeste pred zvolenim 🤦‍♀️🤦‍♀️
Viz reakce v Polsku po jeho vcerejsim vystoupeni (a naopak touche pro Pavla, ktery uz na FB uvedl, ze pokud bude prezidentem, jeho druha cesta povede do Polska, aby ujistil nase sousedy, ze na nasi podpore se nic nemeni 🤦‍♀️🤦‍♀️)

rencinka87
23. led 2023

@klokanka31 Souhlasim s tebou, nebyla to rovna debata, bylo jasne citit, ze moderator s Babisem nesympatizuje.

levandule_k
autor
23. led 2023

@barumrallyebum Nemám tušení, jak se ta debata podepsala, určitá část voličů nezmění svůj názor, i kdyby nevím, co bylo, ale někteří lidé ho časem přehodnotí.

Sice je tohle jeden týpek, ale lepší než drátem od oka

Michal Půr
@michalpur
·
6h
Miloš Prášil byl na pěti zahraničních misích, v Afghánistánu byl nakonec těžce zraněn. Vždy patřil k voličům hnutí ANO, ale kampaň Andreje Babiše se ho dotkla, považuje ji za urážku vojáků a svůj názor se rozhodl zveřejnit. Můj komentář: Vadí mu, že Babiš říká, že Pavel zatáhne Česko do války. Takže přehodnotil svůj názor na něj.

https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/volil-j...

mourovatakocka
23. led 2023

@somalicats To bych snad ani nepsala - já dostala nedávno čočku, že nerozumím slovensky, bylo mi to hodně líto. U Bureše je otázka, v jakém jazyce přemýšlí, protože to, v jakém jazyce mluví, není snad ani čeština ani slovenština, tak mám dojem, že jazykový problém to nebude 🤭

rosie18
23. led 2023

@rencinka87 muzu se zeptat, podle cehou soudis, ze nesympatizuje s AB? Mozna, ze kdyby AB odpovedel rovnou na otazku, a nemlel porad dokola veci, co s otazkou nesouvisi, treba by ta debata vypada jinak.

xxx3d
23. led 2023

tak asi i slabomyslný by poznal, že pan Řezníček není sympatizant AB.
a to "možná, kdyby..." je podobné, jako hypotetický útok na spojenecké země NATO, co by kdyby
ale dobře, debata proběhla, ještě nějaký budou a o víkendu bude jasno, kdo vystřídá Zemana.
🙂

klokanka31
23. led 2023

@xxx3d Hned od začátku bylo jasně vidět jak se debata potáhne.

maargit
23. led 2023

@klokanka31 To jo, jakmile vstoupil AB,tak bylo jasne, ze budou jen same lzi a jejich nasledne vyvraceni.

somalicats
23. led 2023

@klokanka31
Přepis z televizní debaty na ČT
Moderátor: Já bych se rád vrátil k Ukrajině, pánové, jestli dovolíte. Pane Babiši, má Česko poslat vojáky do otevřeného konfliktu v případě útoku na Polsko nebo pobaltské státy?

Babiš: Kam myslíte? Do války? Určitě ne.

Moderátor: Do otevřeného konfliktu v případě napadení.

Babiš: A proč bychom měli mít otevřený konflikt?

Moderátor: Pokud by nastal, byl byste vrchním velitelem ozbrojených sil.

Babiš: Já chci mír.

Moderátor: Moje otázka zní, pokud by bylo napadeno Polsko nebo pobaltské státy, zda bychom měli splnit svoje spojenecké závazky a poslat tam vojáky.

Babiš: Já jsem nebyl vrchním velitelem ozbrojených sil. Jo pokud bych byl…

Moderátor: Ano, pokud byste byl, a ne že jste byl.

Babiš: Určitě ne, určitě ne a já si myslím, že je potřeba mluvit o míru. Pan generál mluví o válce. Vláda mluví o válce.

Moderátor: Počkejte, zpátky, to jsou ale spojenecké závazky.

Babiš: Ano, ale já nechci válku.

Moderátor: Dobře, nikdo asi nechce válku. Nikdo rozumný nechce válku…

Babiš: Tak něco pro to udělejme.

Moderátor: Počkejte, moje otázka zní, zda pokud by bylo napadeno Polsko nebo pobaltské státy…

Babiš: Proč by bylo napadeno?

Moderátor: Ne…pokud…pokud…zda by Česko mělo poslat vojáky na obranu těchto spojenců?

Babiš: Já říkám, že to je čistě teorie. Já říkám, že světoví lídři, a kdybych byl já prezident a už jsem to vysvětloval xkrát… Já jsem mimochodem navštívil…

Moderátor: Pane Babiši, odpověď na otázku…

Babiš: Já vám to vysvětlím. Ne, určitě ne. Já chci mír, nechci válku. A v žádném případě bych neposílal naše děti a děti našich žen do války.

Moderátor: Ale víte, na čem je založená kolektivní obrana NATO. Jeden pomáhá druhému v případě, že je napaden.

Babiš: Já vím, ale my máme zabránit válce. Vy chcete válku? To vypadá, že vy dva chcete válku. Já nechci válku. Já chci mír.

Moderátor: Já se ptám, pokud, opět opakuji, pokud by bylo napadeno Polsko nebo pobaltské státy, to je jednoduchá otázka.

Babiš: Nebude napadeno, musíme tomu zabránit.

Sorry, ale já bych s AB ztratila trpělivost už v půlce 😀. Naopak velmi oceňuji trpělivost moderátora. Já bych to fakt nedala.

levandule_k
autor
23. led 2023

@somalicats Tak, Babiš chce mír a málem rozpoutá válku s Polskem 😂 (Je to nadsázka.)

Nicméně mezinárodní ostudu už stihl udělat :D

maargit
23. led 2023
levandule_k
autor
23. led 2023

@maargit to je geniální 😂

betelgeuzz
23. led 2023

Mě Babiš pobavil, jak si přinesl ten stoh papírů a pak tam ukazoval rozsudek. By mě zajímalo, co všechno si v těch papírech donesl.

somalicats
23. led 2023

@maargit Jj, to mi dneska taky někdo poslal 😀 😀 😀. To je naprosto výstižné 😀

swan42
23. led 2023

@maargit to je uplne presny 🤣

maargit
23. led 2023

@betelgeuzz me pobavil,kdyz chtel, aby Pavel odstoupil z kandidatury. To jsem se fakt uprimne rozchechtala😀

Strana